Skip to main content

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΑΞΟΙ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΙΘΑΚΗ 7ημ. Καλοκαιρι 2021 απο 365,00

Ναύπακτος, Αμφιλοχία, Πρέβεζα, Αρχαία Νικόπολη, Ρωμαϊκό Θέατρο, Νικόπολη CLUB, Αμμουδιά, Πηγές Αχέροντα, Πάργα, Κρουαζιέρα Παξοί-Αντίπαξοι, Νυδρί , Κρουαζιέρα Ιονίου, Ζάλογγο, Βράχος, Κανάλι, Μεσολόγγι

Αναχωρήσεις: 19,26 Ιουνίου, 4,11,18,25 Ιουλίου, 1,8,15,22,29 Αυγούστου  & 5,1 Σεπτεμβρίου ‘21

 

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις. Πρώτη μας επίσκεψη η πανέμορφη Ναύπακτος με βόλτα για καφέ στο όμορφο λιμανάκι της. Επόμενη στάση μας η Αμφιλοχία, η παραθαλάσσια κωμόπολη ανάμεσα στα καταπράσινα πεύκα. Ιδανική, για ένα ευχάριστο διάλλειμα από το ταξίδι μας για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην πόλη της Πρέβεζα και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*

Διατροφή : -

2η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ(ΜΟΥΣΕΙΟ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ)-ΝΙΚΟΠΟΛΗ CLUB-ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το ολοκαίνουριο μουσείο της Νικόπολης, της ομώνυμης αρχαίας πόλης. Το μουσείο χωρίζεται σε δύο αίθουσες και δύο διαδρόμους ενώ τα εκθέματα αφορούν αποκλειστικά την Νικόπολη και τα ευρήματα που βρέθηκαν σε αυτή. Το μουσείο της αρχαίας Νικόπολης περιγράφεται συνοπτικά με μία φράση "Μία Ναυμαχία, μία Πόλη, μία Αυτοκρατορία”. Στο χώρο υποδοχής γίνεται  σύνδεση με τον αρχαιολογικό χώρο όπου παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα γεγονότα, που προηγήθηκαν της ίδρυσης της. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία Νικόπολη που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη της Πρέβεζας και αποτελεί την μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας που εκτείνεται σε στρέμματα επί στρεμμάτων. Ο αρχαιολογικός χώρος, περιλαμβάνει εκτός από το Ωδείο και το Θέατρο, δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές με εντυπωσιακά ψηφιδωτά όπως και το μνημείο του Αυγούστου και το στάδιο. Μεταφερόμαστε στο πολυτελές Νικόπολης Club στην παραλία του Μονολίθι, με τα βραβευμένα πεντακάθαρα νερά, είναι σίγουρα μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Το Νικόπολης Club συνδυάζει την μαγευτική θάλασσα, τις οργανωμένες ξαπλώστρες και το beach bar στην παραλία, με την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της αρχαίας Νικόπολης. Το συγκρότημα που αποτελείται από πισίνες, νεροτσουλήθρες,  διαθέτει  εστιατόριο,  καφετέριες και live μουσικά events, προσθέτοντας μια ζωηρή νότα στο ταξίδι σας. Ελεύθερο απόγευμα για να το αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε, εμείς σας προτείνουμε μια βόλτα στο λιμάνι της Πρέβεζας . Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα  και  το φημισμένο ρολόι της που βρίσκεται στα μαγικά στενά της, στην εκκλησία κοντά στα τουριστικά μαγαζιά και τις ψαροταβέρνες. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*

Διατροφή : Πρωινό

3η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την παραλία της Αμμουδιάς. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την αμμουδερή παραλία της, με τις οργανωμένες ξαπλώστρες και τα beach bar ενώ μπορείτε να γευθείτε φρέσκο ψάρι σε οποιαδήποτε ταβέρνα της περιοχής. Επόμενη στάση, το νεκρομαντείο του Αχέροντα, χτισμένο σε ομαλό λοφίσκο είναι το μεγαλύτερο ιερό που αφιερώθηκε στον θεό Άδη και εκεί σύμφωνα με τον μύθο βρισκόταν η είσοδος για το βασίλειο του Κάτω Κόσμου. Θα δούμε την υπόγεια κρύπτη, το νεκρομαντείο που αποτελείται από συνεχόμενους διαδρόμους και υπόγειες αίθουσες αλλά και την περίτεχνη εσοχή που είναι σκαλισμένη πάνω σε βράχο. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, στις πηγές του Αχέροντα, το μεγάλο φυσικό κάλλος δεν μπορεί να περιγραφεί με απλά λόγια. Ο μυθικός ποταμός κατακλύζεται από πληθώρα ιστοριών, ενώ οι εκβολές του φτάνουν μέχρι το Ιόνιο Πέλαγος. Το μαγικό τοπίο που δημιουργούν οι πηγές Αχέροντα με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, την πλούσια καταπράσινη βλάστηση και τα πανύψηλα βουνά συνθέτουν ένα ονειρεμένο τοπίο. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή σας για να απολαύσετε τον καφέ σας στο τέλειο σκιερό και δροσερό μέρος ενώ οι πιο τολμηροί, μπορούν να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά του. Επιστροφή στην Πρέβεζα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*

Διατροφή : Πρωινό

4η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΑΡΓΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ-ΠΑΡΓΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την καταπράσινη Πάργα. Από εκεί ξεκινά η μαγική κρουαζιέρα στους παραμυθένιους Παξούς, παίρνοντας το καραβάκι από το λιμανάκι της Πάργας.  Σύμφωνα με τον μύθο ο Ποσειδώνας απέσπασε ένα κομμάτι από το νησί της Κέρκυρας και δημιούργησε τον μικρό, επίγειο παράδεισο για να ζήσει τον έρωτα του με την Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Έχοντας τον καιρό πάντα με το μέρος μας και ενώ έχουμε απολαύσει το δροσερό αεράκι της θάλασσας του Ιουνίου, καταφθάνουμε σε μόλις μία ώρα, στο Λογγό ένα από τα μικρότερα χωριουδάκια που συνθέτουν το πανέμορφο νησί των Παξών. Περνώντας, βλέπουμε τις διάσημες ταβέρνες του, αλλά και τα τοπικά μπαράκια, που διαθέτουν ένα ξεχωριστό επτανησιακό  στυλ, ενώ τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του, μας αιχμαλωτίζουν με την ομορφιά τους. Στη συνέχεια, φτάνουμε στη Λάκκα με το φυσικό λιμάνι της, είναι ένα απάνεμο αγκυροβόλι με παραδοσιακό παραθαλάσσιο οικισμό. Στη Λάκκα θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μία από τις δαντελωτές παραλίες της με τα τιρκουάζ, ζεστά νερά τα οποία  θα μας μαγέψουν, από την πρώτη στιγμή που θα φτάσουμε εκεί. Επόμενη στάση μας, οι ξακουστές μπλε σπηλιές με τα σμαραγδένια νερά τους. Οι γκρεμοί, με τις κοφτερές άκρες που μοιάζουν με πύργους είναι γεμάτοι από αυτές σε όλες τις γωνιές των Παξών. Εμείς, θα επισκεφτούμε τρεις από τις πιο διάσημες σπηλιές την Υπαπαντή, το Γαλάζιο και τον Ορθόλιθο, οι οποίες σαν μεγάλες αίθουσες, ντυμένες στα μπλε συνδέονται η μία με την άλλη αρμονικά και μας χαρίζουν ρίγη με την άγρια ομορφιά τους. Η κρουαζιέρα συνεχίζεται με μία μικρή βόλτα στους Αντίπαξους με τις ρηχές παραλίες με τις χρυσαφένιες απέραντες αμμουδιές. Εκεί, θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βουτιά στα καταγάλανα νερά του  Βουτούμη, που λάμπουν σαν το εσωτερικό ενός κογχυλιού. Λίγο πριν το τέλος της κρουαζιέρας μας, έχοντας ολοκληρώσει τον γύρο των νήσων Παξοί-Αντίπαξοι, κάνουμε μία επίσκεψη για φαγητό στο κοσμοπολίτικο Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών. Στο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσετε σε μία από τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες, όπου και θα γευτείτε ολόφρεσκο ψαράκι κυριολεκτικά πλάι στο κύμα. Ακόμη, θα βρείτε πληθώρα μαγαζιών για αγορές τοπικών εδεσμάτων και όσοι επιθυμούν, μπορεί να προλάβουν μια βόλτα στο ονειρικό λιμανάκι του. Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι προς την Πάργα συνειδητοποιούμε τις σπουδαίες ομορφιές των Παξών, έχοντας την διάθεση να επιστρέψουμε ξανά καθώς το άγριο τοπίο με τους γραφικούς όρμους ανήκει πλέον στην καρδιά μας. Ταξίδι της επιστροφής στην Πάργα και ελεύθερος χρόνος, για να γνωρίσουμε καλύτερα την γαλαζοπράσινη όαση. Αμφιθεατρικά χτισμένη μέσα σε πράσινο καμβά, με τo κάστρο-οχυρό της να δεσπόζει στην άκρη του λόφου, έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε από εκεί, την πανοραμική θέα σε όλη την πόλη της Πάργας αλλά και την  αμμώδη παραλία του Βάλτου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα ώστε να χαθείτε στα παραμυθένια στενά της, με το νησιώτικο αέρα που αποπνέει να σας αγκαλιάζει. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ.

Διαμονή & παροχές : Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*

Διατροφή : Πρωινό

 

 

5η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ-ΝΥΔΡΙ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΙΟΝΙΟΥ (ΛΕΥΚΑΔΑ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ - ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ) -ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το παραλιακό θέρετρο του Νυδρί, στη μοναδική Λευκάδα, από όπου και θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα μας στο σαγηνευτικό μπλε του Ιονίου. Πρώτη μας στάση, το Πόρτο Κατσίκι, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Ο μυθικός όρμος διαθέτει ένα απίστευτο βραχώδες τοπίο, που συνδυάζεται άριστα με την λευκή άμμο, δημιουργώντας ένα μαργαριτάρι που σαγηνεύει με την εκπληκτική ομορφιά του και τη καταγάλανη, γαλήνια θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το διαφανές γιαλό. Συνεχίζουμε για το πολύβουο Φισκάρδο  με τα παστελ αρχοντικά και τις κατακόκκινες σκεπές, συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το παραδοσιακό, σε ένα καταπράσινο τοπίο και μας μεταφέρει μια κοσμοπολίτικη αύρα. Σειρά έχει η σαγηνευτική Ιθάκη το νησί του Οδυσσέα με την ξεχωριστή ομορφιά του, θα μας παρασύρει να ζήσουμε και εμείς το δικό μας “μύθο”. Στο νησί του Καβάφη, με τους κατάφυτους κόλπους θα επισκεφτούμε τις Φρίκιες, τον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της περιοχής. Θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμανάκι του, θαυμάζοντας τους ανεμόμυλους και το γλυπτό της γοργόνας που κοσμεί το μικρό χωριό ενώ οι κυματόβρεχτες ταβέρνες του, θα σας ενθουσιάσουν με τις θαλασσινές νοστιμιές τους. Επόμενη στάση, το Κιόνι, ψαροχώρι της Ιθάκης που συνδυάζει πλούσια βλάστηση και αφροστεφάνωτες ακτές, σας περιμένει να βουτήξετε στα γαλανά νερά του. Συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στο Μεγανήσι, το μαγευτικό πράσινο τοπίο του είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος που έχετε την ευκαιρία να τον ανακαλύψετε. Στο ορμητήριο των Τηλεβόων, περιβόητων πειρατών της αρχαιότητας, θα ανακαλύψουμε το σπήλαιο Παπανικολής που είναι το μεγαλύτερο ενάλιο σπήλαιο στον κόσμο και διαθέτει ιστορική και αρχαιολογική σημασία. Το σπήλαιο με τα εντυπωσιακά χρώματα, χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ως ορμητήριο του υποβρύχιου Παπανικολής και σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα κατοικούνταν από τους αρχαίους του νησιού. Τελευταίος προορισμός,  ο περιβόητος Σκορπιός. Το νησί του Ωνάση ανήκει στο σύμπλεγμα των Πριγκιποννήσων και μας θυμίζει την αίγλη μιας άλλης εποχής. Το μεγαλείο της φύσης μας ενθουσιάζει, για ακόμη μια φορά, με το πλούσιο πράσινο που περιβάλλει το νησί σε συνδυασμό με τα πρασινογάλανα νερά του, που αλλάζουν χρώματα στους ιριδισμούς του φωτός, δημιουργώντας ένα ασύλληπτο σκηνικό.

Διαμονή & παροχές : Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*

Διατροφή : Πρωινό

6η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ-ΖΑΛΟΓΓΟ-ΒΡΑΧΟΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το ιστορικό όρος Ζάλογγο και το μνημείο με τις μαρμάρινες Σουλιώτισσες, από όπου γενναίες έπεσαν στο γκρεμό, μαζί με τα παιδιά τους, προκειμένου να γλυτώσουν από τον τουρκικό ζυγό και τους στρατιώτες του Αλή Πασά, τιμώντας το Έθνος μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν τα 400 σκαλιά από όπου απλώνεται μπροστά στα μάτια μας η υπέροχη θέα σε όλο τον κάμπο και τις παραλίες της Πρέβεζας. Επόμενη στάση μας η γαλαζοπράσινη παραλία του Βράχου, οργανωμένη με άνετες ξαπλώστρες, εκτείνεται για περίπου 2 με 3 χιλιόμετρα και είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Πρέβεζας. Μετά το κολύμπι, ανοίγει σίγουρα και η όρεξη, για αυτό το λόγο θα επισκεφτούμε το παραθαλάσσιο Κανάλι με τους πευκώνες και τα αλμυρίκια του, μας προσκαλεί στις παραλιακές του ταβέρνες, να γευτούμε φρέσκο ψάρι ή ότι άλλο επιθυμεί η όρεξη μας. Το απόγευμα είναι δικό σας να απολαύσετε το τελευταίο βράδυ στην Πρέβεζα όπως εσείς θέλετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*

Διατροφή : Πρωινό

7η ημέρα ΠΡΕΒΕΖΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής . Κάνοντας πρώτα μία στάση στο ιστορικό Μεσολόγγι έναν τόπο ηρώων. Το Μεσολόγγι συνδέεται άμεσα με την επανάσταση του 1821 και την μεγαλοπρεπή έξοδό του, που αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορίας. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε την πέτρινη Πύλη της Εξόδου και τον κήπο των Ηρώων όπου πολλοί αγωνιστές της επανάστασης έχουν ταφεί. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την πόλη με θέα την λιμνοθάλασσα. Παίρνοντας τον δρόμο τις επιστροφής, έχοντας δει όλες αυτές τις ομορφιές της Ελλάδας και με τονισμένες όλες τις αισθήσεις μας, φτάνουμε πλέον αργά το βράδυ στην πόλη της Αθήνας με άλλον αέρα.  

Διατροφή : Πρωινό

 

 

Preveza City Hotel 3*                         19,26/6              4,11,18,25/7 & 22,29/8 & 5,12/9          1,8,15/8             

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:                365€                                      395€                                          435€

Τιμή σε μονόκλινο:                             495€                                      520€                                          560€

Παιδική τιμή (Μέχρι 12 ετών):            295€                                      295€                                          295€

Dioni Boutique Hotel 4*                     19,26/6              4,11,18,25/7 & 22,29/8 & 5,12/9          1,8,15/8                              

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:                 450€                                       495€                                         535€

Τιμή σε μονόκλινο:                             625€                                       670€                                         705€

Παιδική τιμή (Μέχρι 12 ετών):             295€                                       295€                                         295€

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένo ξενοδοχείo 3* ή 4* (Preveza City Hotel 3* ή Dioni Boutique Hotel 4*)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Δώρο: Κρουαζιέρα Ιονίου & Κρουαζιέρα Παξών.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

 

Σημείωση :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη .