Skip to main content

ΒΟΡΕΙΑ και ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑ (ΜΟΓΓΟΛΙΑ) Καλοκαίρι 2016 από 3390,00

Κινεζική Σιβηρία και Χαρµπίν

Αναχωρήσεις: 06.08 ή 11.08*
14* ή 19 Ηµέρες

*14ήµερο πρόγραµµα χωρίς Μογγολία
Αναχώρηση 11.08

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού µας:

  •   Θα ανεβούµε σε άλογα και καµήλες
  •   Θα γνωρίσουµε τους Μογγόλους νοµάδες
  •   Θα επισκεφθούµε και θα διαµείνουµε στην "Σιβηρία της Κίνας", στο µοναδικό Χαρµπίν
  • Θα απολαύσουµε µια υπέροχη διαδροµή µε τραίνο-express από το Σενιάνγκ, την πρωτεύουσα της θρυλικής Μαντζουρίας, στο Χαρµπίν
  •   Θα γνωρίσουµε το "Ερµητικό Βασίλειο", την Βόρεια Κορέα, την πιο αυταρχική, κλειστή και µυστικοπαθή χώρα του κόσµου
  • Θα επισκεφθούµε το σύγχρονο κράτος της Νότιας Κορέας (µε δύο διανυκτερεύσεις στην Σεούλ και µία στην Κιονγκτσού)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΚΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την µεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, χοάνη µίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς µε την αρχαία παράδοση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ
Άφιξη στην αιώνια πόλη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας, την περιοχή όπου κάποτε κάλπαζαν οι ορδές του Τζένγκις Χαν. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούµε την κεντρική πλατεία µε το µνηµείο του Τζένγκις Χαν, το µουσείο Φυσικής Ιστορίας µε τους σκελετούς ∆εινοσαύρων και το µοναστήρι Γκαντάν. "Γκαντάν" σηµαίνει "το µεγάλο µέρος της απόλυτης χαράς". Είναι το µεγαλύτερο και πιο σηµαντικό µοναστήρι στη Μογγολία, αλλά και το πιο σπουδαίο αξιοθέατο της πρωτεύουσας. Ξεκίνησε να κτίζεται το 1838 και ολοκληρώθηκε µετά από 70 χρόνια. Είναι πιθανότατα το µοναδικό, από τα δεκάδες µοναστήρια της Μογγολίας, που δεν κατέστρεψαν οι Σοβιετικοί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ - ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ

Ξεκινάµε σήµερα το οδοιπορικό µας στην καρδιά της Μογγολίας και συγκεκριµένα στην έρηµο Γκόµπι, που στη µογγολική διάλεκτο σηµαίνει "µεγάλη έρηµος". Πρόκειται για την 4η µεγαλύτερη έρηµο στον κόσµο, µε έκταση ένα εκατοµµύριο τριακόσιες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόµετρα. Αποτελεί την πιο εκτεταµένη άγονη περιοχή στην Ασιατική ήπειρο. Σε αντίθεση µε την εικόνα που συνδέεται συχνά µε µια έρηµο, µεγάλο µέρος της ερήµου Γκόµπι δεν είναι αµµώδες, αλλά καλύπτεται από γυµνά βράχια! Η περήφανη απάντηση των ντόπιων στο πως δηµιουργήθηκε η έρηµος, είναι ότι δηµιουργήθηκε από την επέλαση του στρατού του ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ. Η σηµερινή µας ηµέρα είναι αφιερωµένη στο Καρακορούµ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής αυτοκρατορίας. Με ιδρυτή τον Τζένγκις Χαν, τον 13ο αιώνα εκτεινόταν από την χερσόνησο της Κορέας έως τον ∆ούναβη και ήταν µία από τις µεγαλύτερες στην ιστορία. Ο Τζένγκις Χαν εγκαθίδρυσε σε αυτό το µέρος, που βρέχεται από τον ποταµό Ορχόν, τη βάση της αυτοκρατορίας του, το 1220. Το Καρακορούµ, όµως, επέζησε µόνο µερικές δεκαετίες. Το 1267 ο εγγονός του, ο Κουµπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), µετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανµπαλίχ (το σηµερινό Πεκίνο). Το 1585 χτίστηκε το βουδιστικό µοναστήρι του Ερντενεζούου. Αυτό το µοναστήρι θα επισκεφθούµε σήµερα. Το µοναστήρι απετέλεσε το πρώτο βουδιστικό µοναστήρι της Μογγολίας και στην ακµή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, είχε 62 ναούς. Οι περισσότεροι από τους ναούς του ισοπεδώθηκαν την εποχή του κοµµουνισµού. Αδίστακτος σαν τους ίδιους τους Μογγόλους, ο χρόνος έχει σχεδόν αφανίσει την πάλαι ποτέ λαµπρή πρωτεύουσά τους.
Σήµερα ζουν εκεί περίπου 100 µοναχοί. Ο τετράγωνος περίβολος, που κάθε πλευρά του έχει µήκος 400 µέτρα, συνδυάζει τη σοβαρότητα µε την κοµψότητα. Το περιτείχισµα κοσµούν 108 (ιερός αριθµός στον βουδισµό) λευκές στούπες. Υπό το σεληνόφως οι σκιές τους µοιάζουν µε το περίγραµµα από τις περικεφαλαίες των Μογγόλων πολεµιστών. Το 1235 ο Ογκέντεϊ, γιος του Τζένγκις Χαν, οχύρωσε το Καρακορούµ µε τείχη και έχτισε ένα παλάτι, το οποίο διακόσµησαν σηµαντικοί καλλιτέχνες της εποχής µε χρυσά λιοντάρια και φίδια, αλλά και µε ένα δέντρο από ασήµι. Επιφανείς αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα ερείπιά του δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόµη και βρίσκονται µέσα στον περίβολο του µοναστηριού. Έχουν εξακριβώσει ότι κάτω από το σηµερινό τείχος υπάρχει παράλληλα ένα άλλο τείχος του 13ου αιώνα, το οποίο πιθανόν να είναι εκείνο που περιέβαλλε το παλάτι. ∆ιανυκτέρευση σε γιούρτες.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ, ΙΠΠΕΥΣΗ ΑΛΟΓΩΝ - ΟΑΣΗ ΕΛΣΕΝ ΤΑΣΑΡΚΧΑΪ, ΙΠΠΕΥΣΗ ΚΑΜΗΛΩΝ - ΚΟΓΙΟΡ ΖΑΓΚΑΛ (ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ)

Πρωινή αναχώρηση για µια ακόµα ιδιαίτερη εµπειρία, αφού θα ιππεύσουµε άλογα απολαµβάνοντας τη µογγολική φύση µέχρι το βάθος της ερήµου, στο τµήµα Ελσέν Τασαρκχάι. Πρόκειται για µία υπέροχη δροσερή όαση που περιτριγυρίζεται από χρυσαφένιους αµµόλοφους, µικρές φυτείες λαχανικών, µία όµορφη δροσερή λίµνη και σπάνια πτηνά της Μογγολίας. Εκεί θα έχουµε την ευκαιρία να ιππεύσουµε και τις περίφηµες µογγολικές καµήλες. ∆ιανυκτέρευση σε γιούρτες.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΓΙΟΡ ΖΑΓΚΑΛ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για την Ουλάν Μπατόρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας.
Η ηµέρα µας θα κλείσει µε την παρακολούθηση παραδοσιακής µογγολικής µουσικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ - ΠΕΚΙΝΟ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Πεκίνο. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ - ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιόν Γιάνγκ. Η πρώτη επαφή µε αυτή τη χώρα είναι καθηλωτική, καθώς µοιάζει σαν να προσγειωθήκαµε σε άλλον πλανήτη. Τα πάντα εδώ είναι ελεγχόµενα. Ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας πάνω στην οποία έχει δοµηθεί ολόκληρη η πολιτική και ο τρόπος ζωής της Βορείου Κορέας, είναι το Τζουτσέ (juche). H ιδεολογία αυτή αναπτύχθηκε από τον µεγάλο ηγέτη Κιµ Ιλ Σουνγκ. Όλοι µα όλοι οι πολίτες της χώρας φορούν στο µέρος της καρδιάς µία µικρή καρφίτσα µε τη φωτογραφία του. Αµέτρητα αγάλµατα µε την κορµοστασιά του κοσµούν πολλές γωνιές της πόλης. Οι τουρίστες πρέπει να τηρούν συγκεκριµένους κανόνες: βρίσκονται διαρκώς υπό την επιτήρηση Κορεατών συνοδών και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή µε κανέναν πολίτη. Τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης δεν µεταφέρουν καµία εικόνα ή ήχο από οποιαδήποτε πλευρά του κόσµου. Έτσι οι µάζες ελέγχονται πλήρως. Το µόνο θετικό εδώ είναι τα αθλήµατα, ο χορός, η ζωγραφική και η µουσική, που διδάσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με την άφιξή µας θα δούµε την αψίδα του θριάµβου - µνηµείο αντίστασης των βορειοκορεατών εναντίων των Ιαπώνων - και το µπρούτζινο άγαλµα του Ηγέτη Κιµ Ιλ Σουνγκ, όπου (υποχρεωτικά) θα καταθέσουµε λουλούδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
9η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Κατά τη διάρκεια της σηµερινής µας ξενάγησης στην Πιόν Γιάνγκ, θα επισκεφθούµε µεταξύ άλλων το παλάτι-µαυσωλείο του Κιµ Ιλ Σουνγκ, το κοιµητήριο των µαρτύρων, το µετρό της πόλης, το πάρκο Μορανµπόγκ, τον πύργο Τζουτσέ κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Σήµερα το πρωί θα εκδράµουµε το όρος Μυοχιάνγκ, όπου θα µας δοθεί και η ευκαιρία να περπατήσουµε στην όµορφη φύση. Επιστροφή στην Πιόν Γιάνγκ, όπου θα παρακολουθήσουµε το µοναδικό θέαµα των Γυµναστικών Επιδείξεων. ∆ιανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ - ΚΑΕΣΟΝΓΚ - ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά πρωτεύουσα Καεσόνγκ. Άφιξη, ξενάγηση στην πόλη και επίσκεψη στην διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΝΙΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για τη θρυλική πρωτεύουσα των µαντζουριανών αυτοκρατόρων, την Σενιάνγκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Μαντζουρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝΙΑΝΓΚ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούµε τα ανάκτορα που αποτελούν µια µικρογραφία της Απαγορευµένης Πόλης του Πεκίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝΙΑΝΓΚ - ΤΡΑΙΝΟ EXPRESS ΓΙΑ ΧΑΡΜΠΙΝ (ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΙΒΗΡΙΑ)

Μεταφορά στον σιδηροδροµικό σταθµό, απ΄ όπου θα επιβιβαστούµε στο τραίνο για το Χαρµπίν, µια πόλη στη βορειοδυτική Κίνα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1897 από τους Ρώσους και αναπτύχθηκε ταχύτατα, επειδή βρίσκεται στη σιδηροδροµική γραµµή που, µέσω της Μαντζουρίας, συνδέει την Τσίτα µε το Βλαδιβοστόκ - αφετηρία/τερµατισµό του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόµου. Η µετέπειτα κατασκευή της σιδηροδροµικής γραµµής που τη συνδέει µε το µεγάλο θαλάσσιο λιµάνι της Νταϊρέν και µε την Κορέα, έδωσε ακόµα µεγαλύτερη ώθηση στην πόλη, που έγινε ένας από τους σπουδαιότερους συγκοινωνιακούς κόµβους της Άπω Ανατολής, καθώς και σηµαντικό ποτάµιο λιµάνι επί του Σουνγκάρι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΜΠΙΝ - ΣΕΟΥΛ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την εδώ και 600 χρόνια πρωτεύουσα της Κορέας, την Σεούλ. Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονοµικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόµβο ολόκληρης της χώρας. Είναι µία πολύβουη και µοντέρνα ασιατική πόλη µε υψηλό επίπεδο σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής. Οι πολυσύχναστοι δρόµοι της είναι γεµάτοι µε καταστήµατα, αγορές όλων των ειδών, ασυνήθιστα café και µπαρ που σφύζουν από ζωή, πολυτελείς κινηµατογράφους και καταπληκτικά πολυώροφα εµπορικά κέντρα, φορτωµένα µε τα τελευταία επιτεύγµατα στους χώρους των ηλεκτρικών συσκευών και της µόδας. Από κάθε άποψη, σε ότι αφορά τη ζωή και τον πολιτισµό, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την πολιτική, τη γλώσσα, την τέχνη, τη µουσική, τον χορό, το φαγητό και τη µόδα, αποτελεί ένα εντυπωσιακό ασιατικό καλειδοσκόπιο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
16η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ - ΚΙΟΝΓΚΤΣΟΥ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το παλάτι Γκιόνγκ Μποκ, ένα µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς, την υπαίθρια αγορά, την Ανατολική Πύλη, καθώς και τον λόφο Νάµσαν, στον οποίο θα ανεβούµε µε τελεφερίκ και θα απολαύουµε την καλύτερη θέα της περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Κιονγκτσού, την επί χίλια χρόνια παλιά πρωτεύουσα της Κορέας, την "χώρα της πρωινής γαλήνης". Τα τοπία της διαδροµής µας στην ενδοχώρα, µε τα ποτάµια, τα επιβλητικά βουνά και τα φαράγγια, είναι µαγευτικά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΟΝΓΚΤΣΟΥ - ΣΕΟΥΛ

Πρωινή ξενάγηση στο Κιονγκτσού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούµε το Αρχαιολογικό και Εθνικό Μουσείο καθώς και τον επιβλητικό ναό Πουλγκούσα, που θεωρείται ο ιερότερος της χώρας. Είναι ένα συγκρότηµα από πολυάριθµες πύλες, αυλές και εκπληκτικά διακοσµηµένες παγόδες, που αν και έχουν κατασκευαστεί πριν από 15 αιώνες, διατηρούνται σχεδόν ανέπαφες. Οι αλλεπάλληλες πύλες που οδηγούν στο εσωτερικό του ναού συµβολίζουν τα διαδοχικά στάδια που θα περάσει ο άνθρωπος στον δρόµο του προς τη φώτιση. Η ξενάγηση στην πόλη θα ολοκληρωθεί µε την επίσκεψή µας στο σπήλαιο Σόκουραµ, όπου θα δούµε ένα πανέµορφο άγαλµα του Βούδα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την Σεούλ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι γιούρτες είναι οι σκηνές που µένουν οι νοµάδες της Μογγολίας. Κατασκευάζονται από υφάσµατα και δέρµατα πρόβατων που τοποθετούνται πάνω σε έναν ξύλινο σκελετό. Στο κέντρο της οροφής υπάρχει µια τρύπα, από την οποία εξέρχεται ο καπνός από την σόµπα που χρησιµοποιείται για µαγείρεµα και θέρµανση. Οι τουαλέτες και τα λουτρά είναι κοινά.

Το συγκεκριµένο ταξίδι δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για ανεξερεύνητα µέρη
Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές

Ίδια τιµή και από Θεσσαλονίκη ∆εν απαιτείται ∆ιανυκτέρευση στην Αθήνα

14ήµερο πρόγραµµα
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ          
3.390 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
+ 650 €

    19ήµερο πρόγραµµα
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ           
4.490 €           
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
+ 800 €

ΠΤΗΣΕΙΣ

EK 106

06.08

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

16:00 - 21:35

EK 306

07.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΠΕΚΙΝΟ

04:05 - 15:25

EK 323

23.08

ΣΕΟΥΛ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:55 - 04:25

EK 105

24.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΘΗΝΑ

10:05 - 14:05

EK 106

11.08

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

16:00 - 21:35

EK 306

12.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΠΕΚΙΝΟ

04:05 - 15:25

EK 323

23.08

ΣΕΟΥΛ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:55 - 04:25

EK 105

24.08

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΘΗΝΑ

10:05 - 14:05

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό
  • Ξενοδοχεία 4* & 4* sup. σε Βόρεια και Νότια Κορέα, 5* στο Πεκίνο, την Μαντζουρία και την Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας (στην υπόλοιπη Μογγολία διαµονή σε παραδοσιακές γιούρτες)
  • Πλήρης διατροφή στην Βόρεια Κορέα και στις γιούρτες της Μογγολίας, Ηµιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραµµα εκτός της Νότιας Κορέας που είναι µόνο πρωινό Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικός ξεναγός Έλληνας έµπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ∆ωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 830 €

Για τις βίζες της Κίνας και της Βόρειας Κορέας χρειάζεται να αποστείλετε το διαβατήριό σας µαζί µε 4 έγχρωµες φωτογραφίες, τουλάχιστον 15 ηµέρες πριν την ηµεροµηνία αναχώρησης
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούµε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συµβούλου (πωλητή), µε τον οποίο έχετε συνοµιλήσει
  • Χωρίς την άµεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα µπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαµβάνει στα προγράµµατά του. Αν δεν έχετε e-mail, µπορείτε να προσκοµίσετε µια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία µας.
  • Κράτηση γίνεται µόνο µε τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση µε ταχυδροµικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συµπεριλάβετε και άλλα άτοµα στην κράτησή σας, θα πρέπει να µας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται µόνο µε κατάθεση της προκαταβολής.