Skip to main content

ΘΙΒΕΤ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ, ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕΤΣΟΥΑΝ Καλοκαίρι 2016 από 2990,00

Βούδας του Λεσάν, Σπήλαια Ντατζού, αρχαία πόλη Σι Τσι Κου, µουσείο Φράγµατος Τριών Φαραγγιών, Γουλόνγκ,
ένα από φυσικά θαύµατα του πλανήτη

Αναχωρήσεις: 24.06, 08,22.07, 05, 19.08, 09,23.09, 07,21.10
16 Ηµέρες

 

  • Αρχηγός εξειδικευµένος στον Θιβετιανό πολιτισµό
  • Με πτήσεις από και προς το Θιβέτ


Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στο µυστηριακό Θιβέτ, τη "στέγη του κόσµου". Η χώρα του ∆αλάι Λάµα, είναι ένας τόπος µακρινός, γεµάτος αινίγµατα για τον δυτικό άνθρωπο, που ακούγοντας και µόνο το όνοµά του, αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και ονειρεύεται κατάλευκα από χιόνι όρη, σιωπηλούς µοναχούς, µυστηριακά µοναστήρια. Το Θιβέτ υπήρξε πάντοτε µία µεγαλειώδης περιοχή, ένας ιερός τόπος. Σε ολόκληρο το θιβετιανό έδαφος - αυτό το τεράστιο υψίπεδο σπαρµένο µε γεωλογικές εξάρσεις που ταλαντώνεται έχοντας ως φυσικό σύνορο την οροσειρά των Ιµαλαΐων - ζει ένας λαός πολύ φτωχός, αλλά και πολύ προσκολληµένος στην παράδοση. Αποκοµµένος από τον υπόλοιπο κόσµο, ο θιβετιανός λαός οικοδόµησε έναν ιδιότυπο πολιτισµό, µια κλειστή, σχεδόν απόλυτη θεοκρατική κοινωνία.
Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούµε επίσης και ένα τµήµα της Νότιας Κίνας µε τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαµβάνεται σε άλλα προγράµµατα, όπως το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν), µε τα χαριτωµένα ασπρόµαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον πέτρινο Βούδα του Λεσάν και το Τσονγκτσίνγκ, που θα αποτελέσει ορµητήριό µας για τα σπήλαια Ντατζού, για την αρχαία πόλη Σι Τσι Κου, για το µουσείο του φράγµατος των Τριών Φαραγγιών, καθώς και για το συγκλονιστικό τοπίο του Γουλόνγκ!

HIGHLIGHTS

  • Επισκεφθείτε το µοναστήρι Τασιλούνπο και την εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουµπούµ στη Σιγκάτσε Εξερευνήστε το µεγαλοπρεπές Ανάκτορο Ποτάλα που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού
  • Θαυµάστε τον σπουδαιότερο ναό του Θιβέτ, τον Τζοκάνγκ Εκδράµετε στα τρία από τα πιο ιερά Βουδιστικά µοναστήρια ολόκληρης της χώρας, το Ντρεπούνγκ, το Σέρα και το Τσουρπού στα περίχωρα της πρωτεύουσας Απολαύστε εκπληκτικά τοπία µε χιονισµένες ορεινές και χωριά µε χαµηλά σπίτια από λάσπη
  • Συναντήστε τα τρισχαριτωµένα, ασπρόµαυρα αρκουδάκια Πάντα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, το γοητευτικό Τσενγκτού Ανακαλύψτε τα σπήλαια Ντατζού και την αρχαία πόλη Σι Τσι Κου
  • Επισκεφθείτε το µουσείο του φράγµατος των Τριών Φαραγγιών, που αποτελεί ένα από τα µεγαλύτερα τεχνικά έργα του κόσµου Αντικρίστε τον τεράστιο πέτρινο Βούδα του Λεσάν
  • Μαγευτείτε από το συγκλονιστικό τοπίο του Γουλόνγκ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Άφιξη στο Τσενγκτού, που έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας µε ξεχωριστή γοητεία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Κατά τη διάρκεια της σηµερινής µας ξενάγησης στο Τσενγκντού θα επισκεφθούµε το κέντρο προστασίας των χαριτωµένων Πάντα. Συνεχίζουµε µε τον ναό Baoguang, που βρίσκεται 18 χιλιόµετρα βόρεια της πόλης. Επιστροφή στο Τσενγκντού και περιήγηση στα στενάκια της παλιάς πόλης (Kuanzhai Xiangzi), όπου θα έχουµε και την ευκαιρία να απολαύσουµε το τσάι µας σε ένα από τα διάσηµα τεϊοποτεία στα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΕΣΑΝ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Ολοήµερη εκδροµή µε προορισµό το Λεσάν, όπου θα δούµε τον µεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσµου (ύψος: 71 µέτρα), ο οποίος από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού, όπου θα παρακολουθήσουµε µία παράσταση της περίφηµης όπερας του Σετσουάν. ∆ιανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΑΣΑ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για τη Λάσα, την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ. Χτισµένη σε µια επίπεδη κοιλάδα που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, η Λάσα υπήρξε µέχρι το 1959 η έδρα του ∆αλάι Λάµα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ, Θερινά ανάκτορα Νορµπουλίγκα)

Η ιερή πρωτεύουσα του Θιβέτ οδηγεί µέχρι σήµερα τους επισκέπτες στον µυστηριώδη κόσµο του θιβετιανού βουδισµού. Σήµερα θα επισκεφθούµε το ανάκτορο Ποτάλα, ένα µεγαλοπρεπές οικοδόµηµα 13 ορόφων και 1.000 δωµατίων, που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Στη συνέχεια µας περιµένει ο ναός Τζοκάνγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του, δείγµατα θιβετιανής τέχνης φωτίζονται από κεριά βουτύρου, δηµιουργώντας µια µυστηριακή ατµόσφαιρα. Φεύγοντας από τον ναό, θα διασχίσουµε το Μπαρκόρ, τον κεντρικό δρόµο του προσκυνήµατος, στον οποίο οι πιστοί (και οι τουρίστες φυσικά) κινούνται µε τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Εκεί, έµποροι και µικροπωλητές δηµιουργούν µια φασαριόζικη πολυχρωµία και είναι το ιδανικό µέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούµε τα θερινά ανάκτορα Νορµπουλίγκα, που στη Θιβετιανή διάλεκτο σηµαίνει "Πάρκο του θησαυρού". Πρόκειται για µια τεράστια έκταση µε κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των ∆αλάι Λάµα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταµού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 µ.Χ. Ακολουθεί δείπνο µε παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ - ΤΣΕΤΑΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για το Τσετάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαννάν, που θεωρείται από πολλούς η κοιτίδα του Θιβετιανού πολιτισµού. Στη διαδροµή µας θα επισκεφθούµε το αρχαίο µοναστήρι Σάµυε. Συνεχίζουµε για το Τσετάνγκ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεφθούµε το επιβλητικό παλάτι Yombulakhang, το οποίο κτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά του Θιβέτ Νιάτρι Τσεµπό κατά τον 2ο αιώνα, αλλά και το µοναστήρι Tranduk που ξεχωρίζει στην περιοχή. ∆ιανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΤΑΝΓΚ - ΓΚΥΑΝΤΣΕ

Κατά τη σηµερινή µας ηµέρα θα αναχωρήσουµε για την παλιά πόλη Γκυαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής µας θα περάσουµε δίπλα από την πανέµορφη λίµνη Γιαµντρόγκ, την "Τιρκουάζ λίµνη" - µια από τις τρεις ιερές λίµνες του Θιβέτ - και θα δούµε τον παγετώνα Καρέλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΥΑΝΤΣΕ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΛΚΟΡ, ΣΤΟΥΠΑ ΚΟΥΜΠΟΥΜ) - ΣΙΓΚΑΤΣΕ

Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε το µοναστήρι Πελκόρ, που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Μέσα από τα τείχη της µονής αναδύεται η εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουµπούµ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνοµά της, η στούπα αυτή διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η πορεία προσευχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τη Σιγκάτσε, το δεύτερο µεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάµα, ο οποίος θεωρείται µετενσάρκωση του Αµιτάµπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του Θιβετιανού Βουδισµού, µετά από τον ∆αλάι Λάµα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΤΣΕ - ΛΑΣΑ

Κατά τη σηµερινή µας ηµέρα θα επισκεφθούµε το σηµαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το µοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο ∆αλάι Λάµα. Εδώ βρίσκεται ένα τεράστιο άγαλµα ύψους 26 µέτρων του Μελλοντικού Βούδα (Μαϊτρέγια). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τη Λάσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Το απόγευµα µπορείτε να κάνετε µια βόλτα στο Μπαρκόρ και την παλιά πόλη της Λάσα. ∆ιανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΤΡΕΠΟΥΝΓΚ & ΣΕΡΑ)

Για µια καλύτερη γνωριµία µε τον µυστηριακό κόσµο του Θιβέτ, θα επισκεφθούµε σήµερα τα περίφηµα µοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο από τα πιο ιερά Βουδιστικά µοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν. Το µοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το µεγαλύτερο του κόσµου και φιλοξενούσε 10.000 µοναχούς. Σήµερα ζουν εδώ περίπου 600 µοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό αν σκεφθεί κανείς ότι το µοναστήρι γλύτωσε από εµφύλιους πολέµους, από επιδροµές Μογγόλων και από την πολιτιστική επανάσταση. Επόµενος σταθµός µας είναι το µοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούµε την κεντρική αίθουσα των συνελεύσεων, όπου υπάρχουν αναρτηµένα τεράστια λάβαρα. Στη µονή λειτουργούν ακόµη τρεις σχολές που είναι αφιερωµένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισµού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΣΟΥΡΠΟΥ)

Σήµερα θα επισκεφθούµε το µοναστήρι Τσουρπού, που βρίσκεται 70 χιλιόµετρα βορειοδυτικά της Λάσα, σε υψόµετρο 4.300 µέτρων. Ιδρύθηκε το 1159, καταστράφηκε το 1966 κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης και άρχισε να ξανακτίζεται το 1980. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ - ΤΣΟΝΓΚΤΣΙΝΓΚ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουµε για το αεροδρόµιο, από όπου θα πετάξουµε για το Τσονγκτσίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα. Το πρώην εµπορικό κέντρο και λιµάνι στις όχθες του Γιανγκτσέ υπήρξε επί µακρόν η οικονοµική πρωτεύουσα της δυτικής Κίνας. Αφότου όµως η κυβέρνηση της εξασφάλισε τον δηµοτικό έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας, που έχει έκταση ανάλογη µε µια χώρα, έγινε ο µεγαλύτερος δήµος σε όλο τον κόσµο µε 33 εκατοµµύρια κατοίκους! Φθάνοντας, θα επισκεφθούµε το µουσείο του φράγµατος των Τριών Φαραγγιών - ένα από τα µεγαλύτερα τεχνικά έργα του κόσµου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΝΓΚΤΣΙΝΓΚ, Γουλόνγκ

Ολοήµερη εκδροµή σε ένα από φυσικά θαύµατα του πλανήτη, στα καρστικά τοπία του Γουλόνγκ (Wulong), ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόµενο, ένα σύµπλεγµα από φαράγγια, φυσικές γέφυρες, σπηλιές, δολίνες, χαράδρες και υπόγεια ρεύµατα, το οποίο από το 2007 έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσονγκτσίνγκ και χρόνος για την πλούσια αγορά της πόλης. ∆ιανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΝΓΚΙΝΓΚ - ΣΙ ΤΣΙ ΚΟΥ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΝΤΑΤΖΟΥ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή αναχώρηση για µια ολοήµερη εκδροµή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούµε την αρχαία πόλη Σι Τσι Κου καθώς και τα σπήλαια Ντατζού, που βρίσκονται περί τα 85 χιλιόµετρα δυτικά του Τσονγκτσίνγκ. Μέσα στα σπήλαια αυτά υπάρχουν περίπου 50.000 πέτρινα γλυπτά και ανάγλυφα της περιόδου των δυναστειών Τανγκ και των Τσινγκ. Μεταφορά στο αεροδρόµιο, από όπου θα επιβιβαστούµε στην πτήση της επιστροφής µας στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

16η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ  
2.990 €          
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
+640 €

Η παρατήρηση δεν ισχύει για την αναχώρηση 05.08 Σηµαντική Παρατήρηση
Η τιµή ισχύει για συµµετοχή 15 ατόµων

Στην σπάνια περίπτωση µικρότερης συµµετοχής (ακόµα και 10 άτοµα) το ταξίδι πραγµατοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτοµο
Η ανωτέρω παρατήρηση δεν ισχύει για την αναχώρηση 05.08

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό Ξενοδοχεία 5* στην Κίνα, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιµα στο υπόλοιπο Θιβέτ, όπου η τουριστική υποδοµή είναι χαµηλή Ηµιδιατροφή
  • Μετακινήσεις,ξεναγήσεις,επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα
  • Τοπικός ξεναγός Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης ∆ωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €

Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο µε 6µήνη ισχύ - το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία µας τουλάχιστον 10 εργάσιµες ηµέρες πριν την αναχώρηση µαζί µε µία έγχρωµη φωτογραφία