Skip to main content

ΚΙΝΑ Ο ∆ΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ Καλοκαίρι 2016 από 4190,00

Από το Πεκίνο στην Αστάνα, ακολουθώντας τον ∆ρόµο των Καραβανιών

Αναχωρήσεις: 27.06, 18.07, 08,29.08, 19.09, 10.10
21 Ηµέρες

 

Ένα ταξίδι στον ∆ρόµο του Μεταξιού αποτελεί για τους ταξιδιώτες την εκπλήρωση µιας περιπετειώδους φαντασίας και την εµπειρία µιας συγκλονιστικής πραγµατικότητας!
Είναι ένα δύσκολο, αλλά και ιδιαίτερα συναρπαστικό ταξίδι, φορτισµένο µε µνήµες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας.
Ένα ταξίδι που θα µας φέρει σε επαφή µε φυλές και τόπους µιας πάλαι ποτέ ένδοξης εποχής...

HIGHLIGHTS

  • Περιηγηθείτε στα δροµάκια µε τα στενά σπίτια του Ντουνχουάνγκ, µιας από τις πλουσιότερες κάποτε πόλεις της Ασίας Επισκεφθείτε εκπληκτικά "σπήλαια µε τα χίλια είδωλα του Βούδα" - έναν αρχαιολογικό θησαυρό µέσα σε µια "κυψέλη" από ψαµµίτη Αναζητήστε το "βουνό της φωτιάς" έναν άγονο, διαβρωµένο λόφο κοντά στο Τουρπάν στο βόρειο άκρο της Τακλαµακάν, της "ερήµου χωρίς επιστροφή"
  • Ανακαλύψτε την αλπική λίµνη Tsiantsi, τη "λίµνη του παραδείσου", κοντά στο Ουρούµκι Περιδιαβείτε στην ξακουστή Κυριακάτικη αγορά του Κασγκάρ
  • Γνωρίστε την εντυπωσιακή, φουτουριστική Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν από το 1997

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΚΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την µεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ

Άφιξη στην αιώνια πόλη, που συνεχώς αλλάζει χρώµα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ - ΛΑΝΤΖΟΟΥ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού, το Λαντζόου, που είναι κτισµένο στις όχθες του Κίτρινου Ποταµού, σε υψόµετρο 1.600 µέτρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΤΖΟΟΥ

Κατά τη σηµερινή µας ηµέρα θα δούµε το γλυπτό που είναι αφιερωµένο στον Κίτρινο ποταµό, ο οποίος απεικονίζεται µε τη µορφή µιας ευτυχισµένης, στοργικής µητέρας µε το µωρό στην αγκαλιά της ("The Mother Yellow River"), καθώς και το πάρκο του Νερόµυλου (Water Wheel park), όπου θα γνωρίσουµε τον παλιό τρόπο άρδευσης της γης από το Κίτρινο ποταµό - µέχρι το 1952 υπήρχαν στις δύο όχθες του 252 νερόµυλοι. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούµε σε βάρκα για να επισκεφθούµε τα γεµάτα σκαλισµένους βούδες σπήλαια Μπίγκλινγκ (Bingling). Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΤΖΟΟΥ- ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ

Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε το πολύ ενδιαφέρον επαρχιακό µουσείο, στις συλλογές του οποίου περιλαµβάνονται περισσότερα από 350.000 αντικείµενα. Μεταφορά στον σιδηροδροµικό σταθµό, από όπου θα επιβιβαστούµε στο τραίνο για το Ντουνχουάνγκ. ∆ιανυκτέρευση στο τραίνο.

6n ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ, ΣΠΗΛΑΙΑ ΜΟΓΚΑΟ

Άφιξη στο Ντουνχουάνγκ, την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ερήµου Τακλαµακάν, που το όνοµά της σηµαίνει "η έρηµος που δεν έχει επιστροφή". Ίσως δεν υπάρχει άλλη περιοχή πάνω στη γη, στην οποία επί αιώνες ο πολιτισµός να επηρεάστηκε τόσο πολύ από την οικονοµία, όσο στους εµπορικούς δρόµους της Κεντρικής Ασίας και ιδιαίτερα στις πόλεις-οάσεις ανάµεσα στο Ντουνχουάνγκ και το Κασγκάρ. Οι µόνιµες διαµάχες των Κινέζων µε τους βόρειους γείτονές τους, τους Χίουνγκ-νου, επέφεραν την επέκταση του Σινικού τείχους προς τα δυτικά και την ίδρυση ενός ισχυρού στρατιωτικού οχυρού, του Ντουνχουάνγκ, που σε σύντοµο χρονικό διάστηµα εξελίχθηκε σε ένα από τα µεγαλύτερα εµπορικά κέντρα. Για χίλια περίπου χρόνια η πόλη αυτή υπήρξε ο κινητήριος µοχλός του Κινεζικού δυτικού εµπορίου. Την εποχή της άνθισης του ∆ρόµου του Μεταξιού, το Ντουνχουάνγκ ήταν µια από τις πλουσιότερες πόλεις της Ασίας. Για τους Κινέζους ήταν το άκρο του πολιτισµένου κόσµου. Βαδίζοντας κανείς σήµερα στα δροµάκια του µε τα στενά σπίτια είναι δύσκολο να αντιληφθεί το µέγεθος της παλιάς του αίγλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο µας για πρωινό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για να επισκεφθούµε τις φηµισµένες σπηλιές στην πλαγιά του Μογκάο, "τα σπήλαια µε τα χίλια είδωλα του Βούδα". Το θέαµα είναι συγκλονιστικό: κάθετοι απότοµοι βράχοι, µήκους 1600 m και ύψους 3-4 ορόφων µε εκατοντάδες τρύπες, που κάθε µια τους οδηγεί σε µια µικρή ή µεγάλη σπηλιά και που κάθε σπηλιά περιέχει ύψιστης τελειότητας τοιχογραφίες και αγάλµατα - ένα εικονογραφηµένο βιβλίο που παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης στην Κεντρική Ασία και την Κίνα σε διάστηµα 800 ετών, ένα ολόκληρο µουσείο µε αριστουργήµατα βουδιστικής τέχνης µέσα σε µια "κυψέλη" από ψαµµίτη. Οι σπηλιές αυτές ήταν χώροι διαλογισµού και τελετών της βουδιστικής πίστης. Οι δύο θρησκείες - ο βουδισµός και το Ισλάµ - έφθασαν στην Κίνα από τον ∆ρόµο του Μεταξιού. Από τον τόπο γέννησής του στην Ινδία, ο βουδισµός διαδόθηκε στην περιοχή αυτή από ιεραποστόλους που ακολουθούσαν τα χνάρια των εµπόρων. Σε αυτήν την κατά το πλείστον σήµερα µουσουλµανική περιοχή, κάποιοι σταθµοί καραβανιών έγιναν ακµαία βουδιστικά κέντρα. Από την κληρονοµιά της εποχής εκείνης τα σπήλαια του Ντουνχουάνγκ είναι αναµφίβολα τα πιο συγκλονιστικά, γιατί εκτός από το ότι αποτελούν έναν αρχαιολογικό θησαυρό, είναι και πόλος έλξης προσκυνητών.

7n ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ - ΤΟΥΡΠΑΝ

Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε µε καµήλες τους αµµόλοφους και τη Λίµνη του Μισοφέγγαρου, που βρίσκεται στο σηµείο συνάντησης της ερήµου µε την όαση. Η λίµνη αυτή που τροφοδοτείται από πηγές, βρίσκεται ανάµεσα σε αµµόλοφους, απ΄ όπου θα έχουµε µια πανοραµική θέα της καταπράσινης όασης που περιβάλλεται από ένα ερηµικό, χωρίς τέλος, τοπίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Λιουγιουάν και θα επιβιβαστούµε στο γρήγορο τραίνο (Bullet Train) για το Τουρπάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας.

8n ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ

Η λεκάνη του Τουρπάν, µια περιοχή ανάµεσα στην έρηµο Τακλαµακάν και τα βουνά Τιαν Σαν (Ουράνια Βουνά), βρίσκεται 154 m χαµηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα από τα πιο θερµά µέρη της Κίνας και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη µέση της ερήµου, η γη της είναι εύφορη και παράγει βαµβάκι και σταφύλια. Η πλούσια αυτή βλάστηση στη µέση της ερήµου οφείλεται στα καρέζ, ένα σύστηµα υπόγειων αγωγών µήκους 2.500 km, που µεταφέρουν το νερό από τα βουνά Τιαν Σαν χωρίς µηχανική ώθηση, µόνο µε τη βαρύτητα. Στο Τουρπάν θα επισκεφθούµε τα ερείπια της µυστηριώδους Jiaohe, που βρίσκεται 10 km δυτικά της πόλης στην κοιλάδα Yarnaz, το αρχαίο υδραγωγείο, τον µιναρέ Εµίν και την κοιλάδα µε τους αµπελώνες.

9n ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ

Κατά τη σηµερινή µας ηµέρα θα µεταβούµε στο "βουνό της φωτιάς", έναν άγονο, διαβρωµένο λόφο από ψαµµίτη κοντά στο βόρειο άκρο της ερήµου Τακλαµακάν. Αποτελεί ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόµενο. Οι ρεµατιές και τα αυλάκια δίνουν την εντύπωση ενός φλεγόµενου βουνού σε συγκεκριµένες ώρες της ηµέρας. Θα επισκεφθούµε τις σπηλιές Μπεζεκλίκ µε τους 1.000 Βούδες, τα ερείπια της αρχαίας πόλης Γκαοτσάνγκ και τη νεκρόπολή της Αστάνα.
 
10n ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ - ΟΥΡΟΥΜΚΙ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Ουρούµκι, την πρωτεύουσα της αυτόνοµης περιοχής Σιντσιάνγκ. Το Ουρούµκι είναι µια αναπτυσσόµενη µητρόπολη και συγκοινωνιακός κόµβος στον δρόµο για το Θιβέτ, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία. Άφιξη και επίσκεψη στο µουσείο και το µεγάλο παζάρι για να θα δούµε πώς ζουν οι Ουιγούροι µέσα στη σηµερινή µοντέρνα πρωτεύουσά τους.

11n ΗΜΕΡΑ: ΟΥΡΟΥΜΚΙ (ΛΙΜΝΗ TIANTSI)

Στη µέση του Bogda Peal, ανατολικά από την πόλη Ουρούµκι, βρίσκεται η αλπική λίµνη Tsiantsi. Το όνοµά της σηµαίνει “Η λίµνη του Παραδείσου” και έχει σχήµα µισοφέγγαρου. Τα νερά της προέρχονται από λιωµένα χιόνια και την περίοδο του καλοκαιριού αποτελεί έναν παράδεισο δροσιάς. Η οµορφιά της φύσης σε όλο της το µεγαλείο!

12η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΡΟΥΜΚΙ - ΚΑΣΓΚΑΡ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Κασγκάρ. Εκεί όπου οι ορεινοί όγκοι της Κεντρικής Ασίας αγκαλιάζουν την έρηµο Τακλαµακάν και το Ισλάµ διαπερνά τα σύνορα της Κίνας, βρίσκεται η σηµαντικότερη όαση της Κινεζικής ∆ύσης, το Κασγκάρ, µια πόλη-σταθµός στον ∆ρόµο του Μεταξιού και των καραβανιών της Κεντρικής Ασίας. Η πλειονότητα του πληθυσµού είναι Ουιγούροι και η πόλη είναι διάσπαρτη µε µνηµεία µουσουλµανικής αρχιτεκτονικής. Οι δρόµοι της αντηχούν µέχρι σήµερα τα βαρυφορτωµένα µε πολύτιµα αγαθά καραβάνια που διέσχιζαν το πιο εχθρικό τοπίο της γης και αποπνέουν την εξωτική ατµόσφαιρα της ένδοξης εκείνης εποχής, φέρνοντας µνήµες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής µας θα επισκεφθούµε το µεγάλο τζαµί, το µαυσωλείο του Abakh Hoja και την παλιά πόλη µε τα τυπικά σπίτια των Ουιγούρων.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΛ - ΚΑΣΓΚΑΡ

Η σηµερινή µας ηµέρα µας επιφυλάσσει µία ολοήµερη εκδροµή στη λίµνη Καρακούλ ("Μαύρη Λίµνη"), που απέχει περί τα 200 χιλιόµετρα από το Κασγκάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάµατα µας επιφυλάσσει η σηµερινή ηµέρα, αφού την έχουµε αφιερώσει στην ξακουστή Κυριακάτικη αγορά του Κασκάρ, όπου οι γειτονικές φυλές κατεβαίνουν για να πουλήσουν ότι υπάρχει, δηµιουργώντας µαγικές εικόνες.

15η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΝΑΡΙΝ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Προορισµός µας για σήµερα το Κιργιστάν. Αφού περάσουµε τις συνοριακές διατυπώσεις, θα συνεχίσουµε µέχρι το Tash Rabat Καραβάν Σεράι, ένα µοναδικό αρχιτεκτονικό µνηµείο του 15ου αιώνα, όπου κατέλυαν ταξιδευτές και έµποροι από την Κεντρική Ασία προς την Κίνα και θα καταλήξουµε στην πόλη Ναρίν του κεντρικού Κιργιστάν. ∆ιανυκτέρευση.
 
16η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΡΙΝ - ΚΟΧΚΟΡ - ΜΠΑΛΙΚΤΣΙ - ΤΣΟΝ ΚΕΜΙΝ

Πρωινή αναχώρηση για την Κοχκόρ (Kochkor) που βρίσκεται σε υψόµετρο 1.800 µέτρων και την Μπαλίκτσι (Balykchy), που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της λίµνης Ισίκ Κουλ σε υψόµετρο 1.900 µέτρων. Ισίκ Κουλ σηµαίνει "ζεστό νερό" και πρόκειται για τη δεύτερη µεγαλύτερη ορεινή λίµνη στον κόσµο, µετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Συνεχίζουµε την υπέροχη διαδροµή µας µε προορισµό το Τσον Κεµίν. ∆ιανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΟΝ ΚΕΜΙΝ - ΜΠΟΥΡΑΝΑ - ΜΠΙΣΚΕΚ

Σήµερα το πρωί θα έχουµε την ευκαιρία για µια πεζοπορική εξερεύνηση της κοιλάδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπισκέκ, που βρίσκεται στο βόρειο τµήµα της χώρας και είναι κτισµένο σε υψόµετρο 800 µέτρων στους πρόποδες του βουνού Τιάν Σαν (Tian Shan). Κατά τη διαδροµή µας θα επισκεφθούµε τον περίφηµο Μιναρέ Μπουράνα. Άφιξη και ξενάγηση στο Μπισκέκ µε τις φαρδιές λεωφόρους και τα Σοβιετικού τύπου κτίρια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούµε το Ιστορικό Μουσείο, όπου θα δούµε εκθέµατα που αφορούν την ιστορία της Κιργιζίας από την εποχή των νοµάδων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε την Κεντρική Πλατεία, τα πάρκα Panfilov και Oak, το Μνηµείο "Manas on the Hors", το Μουσείο Καλών Τεχνών και την τοπική αγορά. ∆ιανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΑΛΜΑ ΑΤΑ [ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ]

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άλµα Άτα (Άλµατυ). Η Άλµα Άτα είναι η µεγαλύτερη σε πληθυσµό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας µέχρι το 1997 και σηµαντικό οικονοµικό και εµπορικό κέντρο. ∆ιανυκτέρευση.

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης µε το έντονο µουσουλµανικό χρώµα, αλλά και µε τις Ρωσικές επιδράσεις από την εποχή που το Καζακστάν ήταν τµήµα της Σοβιετικής Ένωσης. Θα επισκεφθούµε το πάρκο Πανφίλοφ, που ονοµάστηκε έτσι προς τιµή του 28ου τάγµατος του Μιχαήλ Πανφίλοφ, το οποίο έπαιξε σηµαντικό ρόλο στον Β΄ παγκόσµιο πόλεµο και τον καθεδρικό ναό Ζένκοφ, ένα εντυπωσιακό κτίριο κατασκευασµένο αποκλειστικά από ξύλο. Το Εθνικό Μουσείο Μουσικών Οργάνων και η κεντρική Πλατεία θα ολοκληρώσουν το πρώτο τµήµα της ξενάγησής µας. Το απόγευµα θα επισκεφθούµε τον λόφο Κοκ Τοµπ, στον οποίο θα ανέβουµε µε τελεφερίκ, για να απολαύσουµε µια πανοραµική θέα της µεγαλούπολης και στη συνέχεια θα περάσουµε από το φαράγγι Μεντέο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΑΤΑ - ΑΣΤΑΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την Αστάνα, την δεύτερη µεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν και πρωτεύουσα του κράτους από το 1997. ∆εν είναι παρά η πραγµατοποίηση των µεγαλεπήβολων στόχων του προέδρου του Καζακστάν Ναρσουλάν Ναζαρµπάγιεφ. Η Αστάνα είναι εντυπωσιακή, φουτουριστική και αποκρυφιστική. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής µας θα επισκεφθούµε την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, στην οποία βρίσκονται πολλά σηµαντικά µνηµεία, όπως το Παλάτι των Τεχνών Shabyt, το Παλάτι της Ανεξαρτησίας και το µουσείο ιστορίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τα µνηµεία Kazakh Eli και Triumphal Arch. Θα περπατήσουµε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Αστάνα, την Green Water Boulevard. Στο µνηµείο Astana-Baiterek µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τον ανελκυστήρα για ανεβείτε και να απολαύσετε την πανοραµική θέα της πόλης. Επόµενη στάση µας το εµπορικό και κέντρο ψυχαγωγίας Khan Shatyr, όπου µπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΤΑΝΑ - AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Άφιξη αυθηµερόν.
 
Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ       
4.190 €       
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
+ 780 €

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη µε Turkish χωρίς πέρασµα από Αθήνα στην ίδια τιµή
Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα µήνα πριν την αναχώρηση (για περιορισµένο αριθµό θέσεων, που µπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό Ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* ή τα καλύτερα που υπάρχουν σε ορισµένες περιοχές (απλά καταλύµατα) Ηµιδιατροφή Μεταφορές µε µικρά πούλµαν, µε ειδικά αυτοκίνητα 4x4 και µε τραίνο (κουκέτες)
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικοί ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ∆ωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 780 € Βίζες

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Για την έκδοση της βίζας απαιτείται ∆ιαβατήριο µε 6µηνη ισχύ και 4 έγχρωµες φωτογραφίες, τουλάχιστον 15 Ηµέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ολιγαρκείς και αποφασισµένους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία σε ορισµένες περιοχές είναι απλά καταλύµατα και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιµασµένοι για συµβιβασµούς σε θέµατα ποιοτικών απαιτήσεων.
  • Η φύση και οι συνθήκες του ταξιδιού απαιτούν καλή φυσική κατάσταση.
  • Οι οδικές διαδροµές είναι δύσκολες και οι πτήσεις εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, όποτε το πρόγραµµα τροποποιείται ανάλογα, ακόµα και µε πιθανή παράλειψη κάποιων προορισµών.