Skip to main content

Τυνησία 'Πέρασμα στην Σαχάρα ΄

15-22 Μαρτίου &
15-22 Φεβρουαρίου

8 ημέρες / 7 νύχτες

                                      Mε διαμονή στο ξενοδοχείο 4* με πλήρη διατροφή
  • Με μεταφορές από και προς αεροδρόμιο
  • Με Ελληνόφωνες ξεναγήσεις

 

 

1η ημέρα Αθήνα-Τύνιδα-Σούς

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Τύνιδα . Άφιξη στο αεροδρόμιο και υποδοχή από τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Σούς , δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η ημέρα Σούς

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης Σούς την τρίτη μεγαλύτερή πόλης της Τυνησίας και ένα από τα εμπορικότερα λιμάνια της Μεσογείου ,μετά θα ακολουθήσει η ξενάγηση στο φρούριο της πόλης (Ribat of Sousse) , χτίστηκε στα τέλη του 8ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από τους Άραβες και τους Βυζαντινούς για την άμυνα της πόλης .Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το γεύμα μας , το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας . Βραδινό στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση .

  3η ημέρα Σούς –Ελ Τζέμ –Ματμάτα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ελ Τζέμ , όπου θα επισκεφτούμε το Ρωμαϊκό θέατρο το έκτο μεγαλύτερο στον κόσμο το οποίο μετά την αναπαλαίωση του κατατάχτηκε από την UNSESCO σαν χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς .Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την παραθαλάσσια πόλη Γκάμπς (Gabes ) όπου θα έχουμε το γεύμα μας .Έπειτα θα μεταφερθούμε στην Ματμάντα (Matmata) , ένα χωριό Βεδουίνων στο οποίο έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες όπως το Star Wars .To αξιοσημείωτο της περιοχής είναι τα παραδοσιακά σπίτια  και το άγονο τοπίο με τα απόκρημνα βράχια και τα μικρά βουνά , θα επισκεφτούμε ένα από τα σπίτια των τρογλοδυτών . Μετά το τέλος της εκδρομής θα μείνουμε σε ξενοδοχείο με υπόγεια δωμάτια όπως και τα κτίσματα της περιοχής .Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση   .

 4η ημέρα Ματμάτα Τούζ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Τούζ ,μια πόλη στο κέντρο της Τυνησίας , γνωστή και ως είσοδος της ‘Ερήμου Σαχάρα ‘ η οποία ήταν σημείο ανεφοδιασμού τα παλιά χρόνια για τα καραβάνια .Εκεί θα επισκεφτούμε το μουσείο της ερήμου και θα μάθουμε την ιστορία των νομαδικών φυλών της ερήμου .Θα μεταφερθούμε στην Τούζ για το γεύμα μας στο ξενοδοχείο ΜΕHARI DOUZ. Μέτα το γεύμα θα μεταφερθούμε στην έρημο για διανυκτέρευση στο κάμπινγκ Ζaafrane   http://www.panoramio.com/photo/75892212

Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεση σας , προαιρετική βόλτα με καμήλες .

Δείπνο και διανυκτέρευση σε ένα ιδιαίτερο κατάλυμα κάτω από τα αστέρια .

 5η ημέρα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Τοζέρ μέσω Σοτ Ελ Τζερίτ (Chott el Jerid ).

στα Νότια της Τυνησίας. Εκεί θα δούμε το μεγαλύτερο αλατωρυχείο της Σαχάρα και σε αυτό το επιβλητικό τοπίο έχουν γυριστεί πολλές γνωστές ταινίες   όπως το Star wars .

Άφιξη στην Τοζέρ ,εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας γεύμα και το απόγευμα θα έχουμε ξενάγηση της Τοζέρ. Η Τοζέρ είναι μια όαση με   χιλιάδες φοινικόδεντρα ,στην παλιά πόλη θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πόλης και τα παραδοσιακά εργόχειρα .Μετά το τέλος της εκδρομής επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο μας .Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας .

 

6η ημέρα Τοζέρ-Τσεμπίκα Ταμέρζα Μίδες Τοζέρ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο φαράγγι Τσεμπικα (Chebika )

Θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες της Ταμερζα (Τamerza) και την Μιδες (Mides) μια όαση πάνω στο βουνό .Επιστροφή στην Τοζέρ μετά το τέλος της εκδρομής για το μεσημεριανό μας γεύμα . Το απόγευμα στην διάθεση σας αργότερα θα έχουμε το δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση .

   7η ημέρα Τοζέρ –Μοναστίρ –Σούς

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο για επίσκεψη στην πόλη Μοναστίρ όπου θα δούμε το κάστρο της πόλης το οποίο θεωρείτε το παλιότερο και από τα μεγαλύτερα της χώρας .Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην πόλη Καϊρουάν όπου θα έχουμε το γεύμα μας .Μετά θα μεταφερθούμε στην Σούς εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και αργότερα θα έχουμε το δείπνο μας και διανυκτέρευση

 

8η ημέρα Σούς -Τύνιδα-Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής Γεμάτοι εντυπώσεις από την φιλοξενία τις εικόνες που μας πρόσφερε η Τυνησία θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Τιμές:

Κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                         645.00 Ευρώ

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου                   80.00 Ευρώ

 

 Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια • Διαµονή σε ξενοδοχεία 4* • Πλήρη διατροφή • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται • Ασφάλιση

Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης • Τσάντα Travel Plan • Ελληνόφωνο Αρχηγό-συνοδό στον τόπο προορισμού

 

Δεν περιλαμβάνονται: • φόροι αεροδρομίων 280 ευρώ • είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους • Αχθοφορικά/φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημείωση: • Ενδέχεται να αλλάξει η σειρά του προγράμματος