Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ – AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

ΣΙΚΕΛΙΑ – AΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

7 ημέρες Οδικώς

24-30/10

Πλοίο – Μπάρι - Κατάνια – Συρακούσες – Ορτυγία – Ταορμίνα –Ακράγαντας - Παλέρμο - Κεφαλού - Μεσσίνα - Αλμπερομπέλλο

1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ – ΚΑΤΑΝΙΑ (540 χλμ)
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και συνεχίζουμε για την Κατάνια με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ (66 χλμ) – ΤΑΟΡΜΙΝΑ(53 χλμ) - ΑΙΤΝΑ (65 χλμ)
Πρωινό και μεταφορά στο κέντρο της Κατάνιας για την περιήγησή μας. Η Κατάνη ή Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας με πληθυσμό 380.000 κατοίκους, χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Θα δούμε την Όπερα της Πόλης (ΤeatroMassimo), αφιερωμένη στον συνθέτη Bellini, το PalazzoBiscari (ένα πανέμορφο δείγμα μπαρόκ παλατιού), το Ντουόμο, ο οποίος ειναι αφιερωμένος στον προστάτιδα της πόλης, τη SantaAgata. Δίπλα βρίσκετε και η Κρήνη του ελέφαντα, το σύμβολο της πόλης. Το μνημείο έργο του Vaccarini είναι ένα είδος ιστορικής διαστρωμάτωσης: η βάση (ο ελέφαντας) υπενθυμίζει Καρχηδονίων πολιτισμό, ο οβελίσκος αιγυπτιακό πολιτισμό, ο σταυρός, οι παλάμες και η υδρόγειος αναφέρονται στο χριστιανισμό. Αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πιο αξιόλογη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, που ιδρύθηκε από τους Κορίνθιους τον 8ο π.Χ αιώνα και ήταν από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της αρχαιότητας. Θα επισκεφθούμε τους κυριότερους ναούς, το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Aκολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Ναός του Απόλλωνα), τη Μητρόπολη (Ναός της Αθηνάς), την πηγή της Αρέθουσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Τελευταίος σταθμός της ημέρας η γραφική μεσαιωνική πόλη της Ταορμίνα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο του 3ου αιώνα με τη θαυμάσια ακουστική και θα απολαύσουμε το τοπίο με θέα την Αίτνα (η ανάβαση στην Αίτνα θα γίνει εφόσον επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και ο χρόνος – έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ (170 χλμ)- ΠΑΛΕΡΜΟ (150 χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Ακράγαντα, το σημερινό Αγκριτζέντο. Στην Κοιλάδα των Ναών η γοητεία της αρχαίας ιστορίας συνδυάζεται με την ομορφιά της φύσης. Η θάλασσα από τη μία πλευρά, η παλιά πόλη από την άλλη, δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό. Θα δούμε τους ναούς του Δία, της Ήρας, του Ηρακλή και των Διόσκουρων. Άφιξη στο Παλέρμο και αμέσως θα ξεκινήσεις η γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε τις εκκλησίες Μορτοράνα, Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη με τους κόκκινους τρούλους, το Παλάτι των Νορμανδών με τη μπαρόκ πρόσοψη, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία των Τεσσάρων εποχών, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα. Εάν υπάρχει χρόνος μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο του Παλέρμο (έξοδα ατομικά), όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Καθώς η νύχτα πέφτει, το Παλέρμο φορά τα καλά του και ετοιμάζεται να σας υποδεχθεί. Αφήστε τις αισθήσεις σας να σας οδηγήσουν στα στενά δρομάκια της πόλης, ακολουθήστε τη ViaRoma, τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης και αφουγκραστείτε τον σιτσιλιάνικο τρόπο ζωής. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μπαράκια της πόλης και να απολαύστε τα παραδοσιακά κρασιά καθώς και τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ (71 χλμ)– ΜΕΣΙΝΑ (160 χλμ) περιοχή
Πρόγευμα λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την Κεφαλού, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Σικελίας. Χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για τον επόμενο σταθμό μας στη Μεσσίνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή). Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : ΜΕΣΙΝΑ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ(420 χλμ) - ΜΠΑΡΙ (55 χλμ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Άλμπερομπέλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα της Ίτρια, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, κάνουν το τοπίο μαγευτικό (αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο). Περπατήστε στα σοκάκια του και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα γραφικά καφέ. Αναχώρηση για το Μπάρι. Άφιξη το απόγευμα, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτρα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

 Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη SuperfastFerries σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4)

24/10: ΠΑΤΡΑ – ΜΠΑΡΙ 18.00   SUPERFAST I & 29/10 : ΜΠΑΡΙ –ΠΑΤΡΑ 20.00 SUPERFAST I .

  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ως εξής :

25/10/2013 - 27/10/2013 Hotel Τyp Sporting Baia (Giardini Νaxos)

27/10/2013 - 28/10/2013 Hotel Τyp AstoriaPalace ( Palermo)

28/10/2013 - 29/10/2013Ηotel Τyp Viola Palce   ( Villafranca Tirrena Messina)

  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Τοπικά minibus για την ανάβαση στην Αίτνα.

Σημειώσεις:
1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις ώρες των πλοίων.

2. Η διανυκτέρευση της 5ης μέρας μπορεί να γίνει στο Ρήγιο ή στην ευρύτερη περιοχή του Λέτσε.

Τιμή κατ’ άτομο :

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

495€

595€

425€

 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΜΠΙΝΩΝ :

(οι τιμές είναι κατ' άτομο, με επιστροφή)                                                              

Σε Α4 (4κλινη εξωτερική) : 40€                                          

Σε ΑΒ3 (3κλινη εσωτερική) : 40€                                      

Σε Α3 (3κλινη εξωτερική) : 50€                                        

Σε ΑΒ2 (2κλινη εσωτερική) :65€                                      

Σε Α2 (2κλινη εξωτερική) :75€            

(Οι παραπάνω τιμές είναι On Request)