Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ ΟΚΤ-ΝΟΕ 2013

ΣΙΚΕΛΙΑ

ΟΚΤ-ΝΟΕ 2013

9ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟ 575 ΕΥΡΩ

Ματέρα * Ρήγιο * Μεσσήνη * Κεφαλού * Παλέρμο * (Ερίτσε) * Ακράγαντας * Κατάνια * Συρακούσες * Ορτυγία * Αίτνα * Ταορμίνα * Τάραντα * Λέτσε * Οτράντο * Ελληνόφωνα χωριά * Αλπερομπέλλο *

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ –ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΗ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για την ενδοχώρα της Απουλίας την Ματέρα μια πόλη χτισμένη σ ένα απόκρημνο βράχο χαρακτηρισμένο από την UNESCOως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην συνέχεια αναχώρηση για Ρήγιο όπου θα περάσουμε σύμφωνα με την μυθολογία τα Στενά της Σκύλλας. Τέλος θα καταλήξουμε στην Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Στην συνέχεια αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – (ΕΡΙΤΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και η ημέρα σας ελεύθερη Εμείς σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε εκδρομή στην πόλη Ερίτσε μια μικρή και γοητευτική μεσαιωνική πόλη χτισμένη σε 750 μέτρα υψόμετρο μια μίξη από τέχνη, θρύλους ιστορία και πολισμό. Μία πόλη χαρακτηριστική για τα στενά δρομάκια. Θα δούμε το κάστρο της Αφροδίτης τον Πύργο Πέπολι και τις παλιές εκκλησίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

5η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - (ΟΡΤΥΓΙΑ) - ΑΙΤΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε το ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’οσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΤΑΡΑΝΤΑ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη Τάραντα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική παραλία, το παλιό ιστορικό κέντρο Τέλος θα καταλήξουμε στο Λέτσε αποκαλούμενο «Φλωρεντία του Νότου». Έντονο το στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού στα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Το άριστα διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο Καθεδρικός ναός, η Πιάτσα Σαν Ορόντζο, τα αριστουργηματικά κτίρια νεοκλασικού ρυθμού, οι πανέμορφες πλατείες, κ.α. θα είναι οι παράμετροι της σημερινής μας περιήγησης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΟΤΡΑΝΤΟ –ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ( ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ) – ΑΛΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιστορική πόλη του Ότράντο. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, τον Καθεδρικό Ναό των Αγ. Μαρτύρων το Κάστρο, κ.α. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας και στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Στερνατία και την Καλημέρα τα δύο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά, Θα περιηγηθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα ζήσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

Η συνέχεια θα μας φέρει στο Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής.

Τέλος αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης μας, και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό.

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Μπάρι– Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ(ΑΒ4).
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4*.        
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στις Συρακούσες.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων
  • check point – είσοδοι πόλεων (15€)

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!