Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ – Μ. ΕΛΛΑΔΑ 22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 απο 465,00

ΣΙΚΕΛΙΑ – Μ. ΕΛΛΑΔΑ

ΗΜΕΡΕΣ: 5

22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

1η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για το Αγκριτζέντο (αρχαίος Ακράγαντας). Στο Αγκριτσέντο θα ξεναγηθούμε στον κυριότερο αρχαιολογικό χώρο της Σικελίας, τη κοιλάδα των Ναών ή "Valle dei Templi".  H Κοιλάδα των Ναών είναι ο εντυπωσιακότερος αρχαιολογικός χώρος της Σικελίας, και καταλαμβάνει έκταση περίπου 12 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στους δωρικούς ναούς που περιλαμβάνει, ο Ναός της Ομόνοιας που είναι ο καλύτερα διατηρούμενος ναός της Μεγάλης Ελλάδας, αλλά και ο ναός της Ήρας, του Διός, του Ηρακλή, και των Κάστορα και Πολυδεύκη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγκριτσέντο, , που βρίσκεται σχετικά κοντά στην Κοιλάδα των Ναών, και περιλαμβάνει εκθέματα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τη χριστιανική εποχή. Μετά την επίσκεψή μας στην Κοιλάδα των Ναών θα επισκεφτούμε την μεσαιωνική πόλη του Αγκριτζέντο είναι κτισμένη πάνω σε λόφο με θέα τη Μεσόγειο και την Κοιλάδα των Ναών. Ανάμεσα στα γοητευτικά μπαρόκ κτίρια, θα συναντήσουμε ερείπια μοναστηριών και εκκλησιών, τη νορμανδική εκκλησία Σάντα Μαρία ντέ Γκρέτσι, κτισμένη τον 11ο αιώνα πάνω στα ερείπια ελληνικού ναού του 5ου αιώνα π.X., αλλά και το Μοναστήρι του Αγίου Πνεύματος, του 13ου αιώνα. Συνεχίζουμε για Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η  ημέρα:  ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τη περιήγησή μας στο  Παλέρμο, την αρχαία Πάνορμο, το «λουλούδι» της Β. Σικελίας. και  περιήγηση τηs  πόληs, όπου  θα  δούμε  , το Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Βασιλέων επίσης θα δούμε στη περιήγησή μας το  θέατρο “Μάσσιμο”, το “Παλάτσο Ρεάλε”, τη πλατεία της Πραιτώριας ή της «ντροπής» λόγω των γυμνών αγαλμάτων που έχει το σιντριβάνι της ,τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Το Παλέρμο είναι, κυρίως η παλιά Πόλη, ένα απέραντο μουσείο. Στη συνέχεια αναχώρηση  για το Μονρεάλε όπου θα δούμε το Ντουόμο  με τα περίφημα ψηφιδωτά του. Μετά  την  περιήγηση, μεταφορά  στο  ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΜΕΣΣΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για  την Μεσαιωνική πόλη Κεφαλού (Τσεφαλού). Στην περιήγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και   τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Συνεχίζουμε για την Μεσσίνα ( κατά την μυθολογία τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης) όπου θα δούμε Ντουόμο στην κεντρική πλατεία. Σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης και καταλήγουμε στην Κατάνια. Κατά την περιήγηση μας στην Κατάνια θα μας εντυπωσιάσουν το Ιστορικό κέντρο της πόλης, το ελληνικό αρχαίο θέατρο η λυρική σκηνή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια Δείπνο. Διανυκτέρευση.

22-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΣΥΡΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Προγευματίζουμε επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για τις Συρακούσες την  πιο  αξιόλογη  πόλη  τηs  “Μεγάληs Ελλάδαs”. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησί της Ορτυγίας όπου θα δούμε την Πηγή Αρεθούσα,  τη πλατεία του Αρχιμήδη και το Ντουόμο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο Ταυρομένιο , με τα πλακόστρωτα δρομάκια και  την πανοραμική θέα καθώς και το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο Διανυκτέρευση.

5η  ημέρα :   ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ

Μετά το πρωινό και εφόσον ο καιρός μας το επιτρέπει αναχωρούμε  για μια επίσκεψη στην επιβλητική Αίτνα το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με ύψος 3300μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος, αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται . Θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2000μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ANAX.

HM

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Δίκλινο

Παιδικό

Μονό-κλινο

Διατροφή

Φόροι

Αερ/κή Εταιρία

22-Απρ

5

4* (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ)

465

435

585

Ημιδιατροφή

145

ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ

4* (ΚΕΝΤΡΙΚΑ)

525

465

615

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ –ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ με απ’ ευθείας πτήση.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Παλέρμο και δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Κατάνια σε ξενοδοχεία 4* .
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόροι αεροδρομίου.
  • Φόροι πόλεων.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα