Skip to main content

Μπενελούξ Αναχωρήσεις: 08/02, 22/02, 08/03, 15/03, 22/03

 

Μπενελούξ
Βέλγιο- Λουξεμβούργο- Ολλανδία

H ΓΑΝΔΗ- ΜΠΡΥΖ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ- ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΒΟΛΕΝΤΑΜ & ΜΑΡΚΕΝ


 

 

ι Βρυξέλλες θεωρούνται μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Πέρα από το κέντρο των Ευρωπαϊκών Εξελίξεων και γεγονότων, είναι και μια πόλη γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια και τόσα γοτθικά και σε μπαρόκ ρυθμό κτίρια, που κατευθείαν θα σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Η πλατεία της Grand Place είναι μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης και θα σας ενθουσιάσει με την αρχιτεκτονική των κτιρίων που την περιβάλλουν όπως το Δημαρχείο, το Μέγαρο των Αρτοποιών και άλλα. Θα μαγευτείτε ακόμη περισσότερο επισκεπτόμενοι χωριουδάκια έξω από το κέντρο, όπως είναι η Γάνδη και η Μπρυζ. Πέρα από την ομορφιά αυτών των πόλεων θα σας ενουσιάσει και η φύση της περιοχής. Η νύχτα στις Βρυξέλλες δεν είναι ποτέ ήσυχη. Το Βέλγιο είναι πολύ φίλος με την Τζαζ μουσική και οι κάτοικοί του είναι πολύ φιλότεχνοι. Σε πολλά μπαράκια θα μπορέσετε να απολαύσετε ζωντανή μουσική καθώς και τις υπέροχες Βέλγικες μπύρες, με μεγάλη ποικιλία αφού η χώρα παράγει πάνω από 300 διαφορετικούς τύπους μπύρας. Για άλλο ένα ακόμα προϊόν είναι γνωστό το Βέλγιο και αυτό δεν είναι άλλο από την σοκολάτα. Ναί είσαστε στην χώρα της σοκολάτας! Μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο και στην καλύτερη ποιότητα.

Το Λουξεμβούργο μπορεί να είναι η μικρότερη χώρα του κόσμου, αυτό όμως δεν το καθιστά “μικρό” σε ομορφιά και οικονομία. Το ένα τρίτο της χώρας αποτελείτε από δασική περιοχή και κατάφυτα λιβάδια. Στις πλατείες οι μπάντες παίζουν μουσική μέρα νύχτα. Το βιοτικό επέπεδο των κατοίκων πολύ υψηλό και πως να μην είναι άλλωστε αφού σε αυτή τη μικρή χώρα το οραμα της ενωμένης ευρώπης γίνεται πραγματικότητα. Μετανάστες, τραπεζίτες και ρομαντικοί φυσιολάτρες συμβιώνουν αρμονικά.

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη πραγματικά μέσα στη θάλασσα. Πριν από 7 αιώνες, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Άμστερνταμ, υπήρχε ένα μικρό ψαροχώρι. Όμως τα ταξίδια των Ολλανδών εμπόρων κατά τον 16ο αιώνα βοήθησαν το Άμστερνταμ να εξελιχθεί σε σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της βόρειας και δυτικής Ευρώπης. Σήμερα το Άμστερνταμ θεωρείτε η πόλη της «ελευθερίας». Και είναι λογικό αφού τα πάντα είναι διαφορετικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί, τα σπίτια είναι χρωματιστά και με «ανοιχτά» παράθυρα για όλους, οι ρυθμοί ζωής χαλαροί και οι μετακινήσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού η πλειοψηφία των πολιτών χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως βασικό μεταφορικό μέσο, πράγμα που την καθιστά μία από τις πιο καθαρές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Όμορφα μικρά καφέ, εστιατόρια με γεύσεις από όλο τον κόσμο, τα coffee shops, μπαράκια, εκκλησίες στις οποίες πραγματοποιούνται κονσέρτα, clubs δεν θα σας αφήσουν να σταματήσετε λεπτό. Τα μουσεία πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Η κεντρική πλατεία Dam (η καρδιά της πόλης) με τα βασιλικά ανάκτορα, το καλύτερο μουσείο του Άμστερνταμ που φιλοξενεί πίνακες των Rembrandt, Vermeer και άλλων μεγάλων ζωγράφων, το Rijksmuseum, το μουσείο Van Gogh, το μουσείο της Άννας Φρανκ, η παλαιότερη εκκλησία της πόλης, Oude Kirk είναι κάποια ενδεικτικά. Ο ιστορικός πυρήνας του Άμστερνταμ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς διατηρεί το σύνολο της παλαιάς αρχιτεκτονικής και ρυμοτομίας σε ένα ημικύκλιο που οριοθετείται από τα πέντε ομόκεντρα διάσημα κανάλια, όπως αυτό της Prinsengracht και αποτελεί ιδανική αφετηρία για μια ρομαντική βόλτα. Η μοναδική πλωτή Αγορά των Λουλουδιών στον κόσμο (Bloemanmarkt), θα είναι σίγουρα μια από τις στάσεις όχι μόνο αυτών που αγαπούν τα λουλούδια αλλά και αυτών που θέλουν να θαυμάσουν το παραδοσιακό άνθος της Ολλανδίας, την τουλίπα.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέvτρωση στo αεροδρόμιο και πτήση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίο και έδρα της Ευρωπαϊκής ένωσης, τις Βρυξέλλες. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για μια περιεκτική ξενάγηση στην όμορφη και ειδυλλιακή πρωτεύουσα. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Grand Place, μια από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, το πασίγνωστο αγαλματάκι, Manneken Pis, το οποίο αποικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί, και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα, που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Άλλα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε είναι το Ατόμιουμ, Heysel Stadium/Mini Europe- τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα βασιλικά παλάτια του Laken και ο ομώνυμος Βασιλικός Ναός, ο Γιαπωνέζικος πύργος και η Κινέζικη Παγόδα, το χρηματιστήριο, η πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας, γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλλών Τεχνών, η Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και η Αψίδα του Θριάμβου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ με την συνοδεία του αρχηγού μας θα κατευθυνθούμε πεζή στην Μεγάλη Πλατεία. Υπέροχα εστιατόρια και μπαράκια μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΒΑΤΕΡΛΩ- ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στο γειτονικό και πλούσιο κρατίδιο του Λουξεμβούργου. Πρώτος μας σταθμός το ιστορικό πεδίο της μάχης του Βατερλώ, που έγινε τον Ιούνιο του 1815. Εκεί ο Ναπολέων έχασε την μάχη από τις ενωμένες δυνάμεις των Άγγλων, των Φλαμανδών και των Πρώσων (που έφτασαν την τελευταία στιγμή) ανατρέποντας την έκβαση της μάχης που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκλεινε υπέρ των Γάλλων. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ύψους 40 μέτρων Τύμβο και το πανόραμα, ένα κτίριο σε στυλ Ροτόντας όπου εκτίθεται και ένας μοναδικός κυκλικός πίνακας του ζωγράφου Domulin που αναπαριστά και την μάχη. Θα συνεχίσουμε για το Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας δίπλα στον ποταμό Μάους θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μία από τις πιο όμορφες Βέλγικες πόλεις την Ναμούρ για καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων, του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε μια χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής με σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΓΑΝΔΗ- ΜΠΡΥΖ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρίσουμε από το ξενοδοχείο για να επισκευφτούμε τις πόλης Γάνδη και Μπρυζ. Πρώτη μας στάση η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, μία από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπως το πάρκο με τη “Λίμνη της Αγάπης”, το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, οι Κήποι του Arends, το κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Αμέσως μετά θα πάμε στην Γάνδη, όπου θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Εκεί θα δούμε έργα του Ρούμπεν, του Ιερόνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ- ΧΑΓΗ- ΝΤΕΛΦΤ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τον “μεγάλο γύρο” της Ολλανδίας με τελικό προορισμό μας το Άμστερνταμ. Πρώτος μας σταθμός το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και το 2ο σε παγκόσμια κατάταξη το Ρότερνταμ. Θα θαυμάσουμε τους τεράστιους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην μεσαιωνική πόλη Ντέλφ που αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Εκεί κοντά βρίσκεται και η Χάγη, έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο “Παλάτι της Ειρήνης”, μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας “Scheveningen”. Άφιξη στο πανέμορφο Άμστερνταμ, στη Βενετία του Βορρά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Σήμερα θα απολαύσουμε το υπέροχο Άμστερνταμ. Η πόλη είναι κτισμένη στις εκβολές του ποταμού Άμστελ, περιβάλλεται από δεκάδες κανάλια, γέφυρες και μεσαιωνικές κατοικίες. Ο παραδοσιακός “Μύλος του Rembrand” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό “Στάδιο Αρένα”, η “Haineken”, το επιβλητικό “Rijksmuseum”, η πανύψηλη “Δυτική Εκκλησία”, το μοναδικό “Παλάτι του Βασιλιά”, ο πλωτός κεντρικός σταθμός είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που «επιπλέει» στην θάλασσα. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο μεγαλύτερο διαμαντοποιείο της πόλης, τα Coster Diamonds, όπου θα παρακολουθήσουμε την διαδικασία κοπής των διαμαντιών και θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε ένα μέρος της μεγάλης συλλογής του οίκου. Αμέσως μετά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τα φημισμένα μουσεία Van Gogh και Rijks που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη ώστε οι πελάτες μας να μην περιμένουν σε ουρές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

(Εισιτήριο: 14,00 € το άτομο- μουσείο Van Gogh, 14,00€ το άτομο- μουσείο Rijks)

 

6Η ΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΟΛΕΝΤΑΜ - ΜΑΡΚΕΝ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα επισκεφθείτε τα γνωστά ψαροχώρια στη βόρειο θάλασσα Μάρκεν και Βόλενταμ, χτισμένα σε ειδυλλιακή τοποθεσία, με τους ντόπιους κατοίκους του να είναι πάντα παραδοσιακά ντυμένοι. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια του ομώνυμου νησιού, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Βόλενταμ, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους στα ελληνικά με θέλα “Ολλανδία και νερό». Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε ένα τοπικό παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

Κόστος Εκδρομής

Αναχωρήσεις : 08/02, 22/02, 08/03

556 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

 

Επιβάρυνση μονόκλινου + 160 €

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 15/03 & 22/03

Ξενοδοχεία

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου

NH BRUSSELS CITY CENTRE 4* / NH ARENBERG 4*

360

+ 160 €

NH KRASNAPOLSKY 5* / NH BARBIZON PALACE 5*

 

NH ATLANTA 4* / NH SABLON 4*

380

+ 180 €

NH KRASNAPOLSKY 5* / NH BARBIZON PALACE 5*

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικό εισιτήριο
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται μέσα στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός / αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.