Skip to main content

Μπενελούξ Βέλγιο - Λουξεμβούργο - Ολλανδία Πάσχα

ΒΟΛΕΝΤΑΜ & ΜΑΡΚΕΝ    Αναχώρηση ΠΑΣΧΑ 2013: 04.05     6 Ημέρες

H Μπενελούξ (Benelux) ήταν μια οικονομική ένωση στη δυτική Ευρώπη που περιελάμβανε τρεις γειτονικές χώρες Βασίλεια, το Βέλγιο (België), την Ολλανδία (Nederland) και το Λουξεμβούργο (Luxemburg), με συνολική έκταση 76.000 km2. Το όνομα διαμορφώθηκε από τα αρχικά του ονόματος της κάθε χώρας-μέλους και δημιουργήθηκε για την τελωνειακή τους ένωση, χρησιμοποιείται όμως και σήμερα με έναν γενικότερο τρόπο.

Με το εξαήμερο ταξίδι μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις τρεις αυτές χώρες της Ευρώπης, με τις γραφικές πόλεις τους, την πανέμορφη ύπαιθρο και την ανθηρή τους οικονομία.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημερα: ΑΘΗΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής ένωσης, τις Βρυξέλλες. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για μια περιεκτική ξενάγηση στην όμορφη και ειδυλλιακή πρωτεύουσα. Θα δούμε την κεντρική πλατεία GrandPlace, μια από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, το πασίγνωστο αγαλματάκι MannekenPis, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για το γιο ενός δούκα, που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Άλλα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε είναι το Ατόμιουμ, το HeyselStadium, τη Mini Europeμε τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα βασιλικά παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο πύργο, την Κινέζικη Παγόδα, το χρηματιστήριο, την πλατεία GrandSablon με τον ομώνυμο γοτθικού ρυθμού Ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα κατευθυνθούμε με τα πόδια στη Μεγάλη Πλατεία με τα υπέροχα εστιατόρια και μπαράκια. Στη συνέχεια μπορούμε να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην Ελληνική Εκκλησία των Βρυξελλών. Διανυκτέρευση.

 

2η ημερα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΤΕΡΛΩ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

           Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο γειτονικό και πλούσιο κρατίδιο του Λουξεμβούργου. Πρώτος μας σταθμός το ιστορικό πεδίο της μάχης του Βατερλώ, που έγινε τον Ιούνιο του 1815. Εκεί ο Ναπολέων έχασε τη μάχη από τις ενωμένες δυνάμεις των Άγγλων, Φλαμανδών και Πρώσων, που έφτασαν την τελευταία στιγμή, ανατρέποντας την έκβαση της μάχης που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκλεινε υπέρ των Γάλλων. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον ύψους 40 μέτρων Τύμβο και το "Πανόραμα", ένα κτίριο σε στυλ Ροτόντας, όπου εκτίθεται ένας μοναδικός κυκλικός πίνακας του ζωγράφου Domulinμε την αναπαράσταση της μάχης. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας δίπλα στον ποταμό Μάους θα διακοπεί μόνο για λίγο, καθώς θα σταματήσουμε για καφέ σε μία από τις πιο όμορφες Βέλγικες πόλεις, τη Ναμούρ. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φθάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε μια χαράδρα. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής με σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

3η ημερα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ           

Πρωινή αναχώρηση για τις πόλεις Γάνδη και Μπρυζ. Πρώτη μας στάση θα είναι στη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, μία από τις ομορφότερες της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της, όπως το πάρκο με τη Λίμνη της Αγάπης, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη, που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη, το Ναό της Παναγίας, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο του κόσμου και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για τη Γάνδη, όπου α επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Saint Bavo, με έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε επίσης το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά το μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.         

4η ημερα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το "Μεγάλο Γύρο" της Ολλανδίας με τελικό προορισμό μας το Άμστερνταμ. Πρώτος σταθμός για σήμερα θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και το 2ο παγκοσμίως, το Ρότερνταμ. Θα θαυμάσουμε τους τεράστιους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μεσαιωνική πόλη Ντέλφτ, που αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Εκεί κοντά βρίσκεται και η Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο "Παλάτι της Ειρήνης" και κτίρια μοναδικής αξίας, που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες, καθώς και η μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας, η Scheveningen. Άφιξη στο πανέμορφο Άμστερνταμ, στη "Βενετία του Βορρά". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημερα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Σήμερα θα απολαύσουμε το υπέροχο Άμστερνταμ. Η πόλη είναι κτισμένη στις εκβολές του ποταμού Άμστελ και περιβάλλεται από δεκάδες κανάλια, γέφυρες και μεσαιωνικές κατοικίες. Ο παραδοσιακός "Μύλος του Rembrandt" στις όχθες του ποταμού Άμστελ, το εντυπωσιακό Στάδιο Αρένα, η Heineken, το επιβλητικό Rijksmuseum, η πανύψηλη Δυτική Εκκλησία, το μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που "επιπλέει" στη θάλασσα. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κοπ ής διαμαντιών της πόλης, το CosterDiamonds, όπου θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία κοπής των διαμαντιών και θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ένα μέρος της μεγάλης συλλογής του οίκου. Αμέσως μετά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τα φημισμένα μουσεία VanGogh και Rijks που βρίσκονται ακριβώς απέναντι ή να κάνει μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημερα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΟΛΕΝΤΑΜ, ΜΑΡΚΕΝ - ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα γνωστά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, χτισμένα σε ειδυλλιακή τοποθεσία στη Βόρεια Θάλασσα, με τους ντόπιους κατοίκους τους να είναι ντυμένοι παραδοσιακά. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια τους και θα επισκεφθούμε ένα τοπικό παραδοσιακό τυροκομείο, όπου "η μικρή Ολλανδέζα", ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζουν τα τυριά και φυσικά θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

Άτομο σε Δίκλινο

599€

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

 

+290€

 

 

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • 3 διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες στο ξενοδοχείο NHBrusselsCityCenter 4*
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ στο ξενοδοχείο NHGrandKrasnapolsky 5*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  • Οι μετακινήσεις με πούλμαν στις πόλεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός, συνοδός & ξεναγός με ειδικές γνώσεις και άδεια ξενάγησης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 214 ΕΥΡΩ Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Eίσοδοι

 

 

Οι Πτήσεις μας

04/05/2013

LH 1755

Αθήνα-Μόναχο

06:40

08:15

04/05/2013

LH 2284

Μόναχο-Βρυξέλλες

09:10

10:30

09/05/2013

LH 997

Άμστερνταμ-Φρανκφούρτη

18:45

19:55

09/05/2013

LH 1284

Φρανκφούρτη-Αθήνα

21:15

01:00

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. l δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.