Skip to main content

ΛΗΜΝΟΣ Αγίου Πνεύματος 2020 από 465,00

το  νησί του  Ηφαίστου  

5 ΗΜΕΡΕΣ
04/06

Ημέρα 1η: Αθήνα – Λήμνος
Πτήση για την όμορφη Λήμνο. Είναι τέλειο σε μία ώρα να βρίσκεσαι σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας το πανέμορφο Hotel Varos 4* στο χωριό Βάρος, που συνδυάζει την αύρα των παλιών αρχοντικών με τις σύγχρονες ανέσεις. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Λήμνος
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την γαστρονομική μας περιήγηση.
Πρώτη επίσκεψη μας στο μεγάλο όνομα του νησιού την Εταιρεία Χρυσάφη των ξαδέλφων κυρίων Μιχάλη και Μάκη που θα μας «βάλει» από την κερκόπορτα στον σιτοβολώνα που λέγεται Λήμνος και θα μας παρουσιάσουν τα βασικά προϊόντα τους (γαλακτοκομικά και αρτοσκευάσματα). Συνεχίζουμε προς το Γεωλογικό πάρκο Φαρακλού για να θαυμάσουμε τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς που έχει χαρίσει απλόχερα στη γη η φύση. Λίγο πιο κάτω η μαγεία συνεχίζεται με τις αμμοθίνες – λες και βρίσκεσαι στη Σαχάρα. Θα καταλήξουμε στην παραλία Γομάτι για μια αναζωογονητική βουτιά. Ήρθε η ώρα για φαγητό και η λύση ονομάζεται Ταβέρνα Φλωμάρι. Θα μας υποδεχτεί η πολύ φιλόξενη ιδιοκτήτρια – Σεφ κα Μάλαμα Μπανάβου για το πρώτο παραδοσιακό γεύμα μας στο νησί. Μετά το φαγητό ολοταχώς προς το ξενοδοχείο, για μικρή ξεκούραση.
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον γνωστότερο οινοπαραγωγό, τον κο Πέτρο Χατζηγεωργίου για να μάθουμε για την οινική ιδιαιτερότητα του νησιού και να δοκιμάσουμε τα ‘νεκταρένια’ κρασιά του από Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Μπορούμε αργότερα να πάμε στην κοντινή παραλία Κότσινας για να ζευγαρώσουμε τα μπάνια μας ή να απολαύσουμε την πισίνα και τα άλλα facilities του ξενοδοχείου μας.

Ημέρα 3: Λήμνος
Μετά από ένα υπέροχο πρωινό θα κατευθυνθούμε προς τα Φλωμάρια για να επισκεφτούμε την μεγαλύτερη και παλαιότερη Αρτοποιία Λήμνος, των αδερφών Ποριάδη με τα επώνυμα παξιμάδια. Ξεναγός μας η κα Φωτεινή Ποριάδη. Πολύ κοντά βρίσκεται το μικρό αλλά πανέμορφο Λαογραφικό Μουσείο Πορτιανού στο ομώνυμο χωριό.

Συνεχίζουμε προς την πρωτεύουσα Μύρινα. Πρώτη στάση το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό.
Ακολουθεί η επίσκεψη στο Κάστρο με την πόλη στα πόδια μας και στη συνέχεια σουλάτσο και εξερεύνηση της πόλης. Για να δροσιστούμε θα κάνουμε μια βουτιά στα Ρηχά νερά του Ρωμαίικου γιαλού και πριν καταλήξουμε για φαγητό. Μας περιμένει η φιλόξενη μπριγάδα του Μάνου και του Δημήτρη στο Manos Beach με τα τραπέζια πάνω στο νερό.
Το απόγευμα μπορούμε να πάμε με τα πόδια ή με το βανάκι του ξενοδοχείου στο κοντινό χωριό Λύχνα για καφεδάκι και άλλα τινά στο καφενείον έννοια πόχ’ς ή να απολαύσουμε στο ξενοδοχείο ότι έμελλε προκύψει.

Ημέρα 4η: Λήμνος
Σήμερα θα αρχίσουμε με ένα σύντομο πέρασμα από το Συμμαχικό νεκροταφείο για να μάθουμε για το ANZAC και τη σχέση Αυστραλών και Νεοζηλανδών με την Λήμνο. Επόμενη στάση η Πολιόχνη το αρχαιότερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης με τον αρχαιολογικό της χώρο. Ανεβαίνοντας προς βορά θα περάσουμε από τη Χορταρόλιμνη και τις Αλυκές, 2 υδροβιότοπους μεγάλου φυσικού κάλους.
Θα καταλήξουμε στο Ιερό των Καβειρίων με τον αρχαιολογικό χώρο. Λίγο πιο κάτω είναι η Ηφαιστεία με το αρχαίο θέατρο και η σπηλιά του Φιλοκτήτη του Ομηρικού ήρωα που εκστράτευσε στην Τροία. Για μπάνιο θα πάμε στην παραλία Κότσινας, αφού περάσουμε από τα ερείπια του Ενετικού κάστρου και πάρουμε αγίασμα από την παρακείμενη εκκλησούλα. Για φαγητό μας περιμένουν στην Ψαροταβέρνα Γιαννάκαρος με τι άλλο από φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά. Το απόγευμα ελεύθερο για χαλάρωση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η: Λήμνος – Αθήνα
Η τελευταία μέρα μας είναι κα αυτή γεμάτη. Ξεκινάει με τα Φλωμάρια Γκαράλη στον Άγιο Δημήτριο, για να δοκιμάσουμε τα ‘βενιζελικά’ της κας Φωτεινής Γκαράλη και τα άλλα καλούδια της. Ακολουθεί η επίσκεψη στο στη Νέα Κούταλη με το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας, παράδοση που έφεραν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.
Ναι είμαστε και λίγο της τέχνης και φυσικά θα επισκεφτούμε την Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στον Κοντιά.
Δίπλα βρίσκεται η ξεσκέπαστη εκκλησία, η Παναγιά Κακαβιώτισσα, χωμένη στο βράχο με μια υπέροχη θέα την οποία δεν πρέπει να χάσουμε. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο γεύμα στο νησί φτιαγμένο ειδικά για εμάς. Αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΤΗΣΕΙΣ:

  • 04/06                    Αθήνα – Λήμνος                   18.55               19.45
  • 08/06                    Λήμνος – Αθήνα                   16.45               17.45

 

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 465 € το άτομο (επιβάρυνση 120 € το άτομο για μονόκλινο)

 προσφέρει

  • · Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ
  • · Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • · Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* VAROS
  • · Ξεναγό στους αρχαιολογικούς χώρους
  • · Ξεναγήσεις από τον αρχηγό & τους παραγωγούς στις επισκέψεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος
  • · Δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • · Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • · Φάκελο με πληροφοριακό υλικό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • · Φόροι αεροδρομίων 55 €
  • · Είσοδοι στα Μουσεία
  • · Τέλος διανυκτέρευσης
  • · Γεύματα που προτείνονται όμως σε ειδικές τιμές.
  • · Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.