Skip to main content

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4&5ΗΜΕΡΕΣ
  • ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ 7ΗΜΕΡΕΣ
  • ΠΡΑΓΑ 4 &5ΗΜΕΡΕΣ
  • ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5ΗΜΕΡΕΣ
  • ΒΕΡΟΛΙΝΟ 5ΗΜΕΡΕΣ
  • BENELUX 6ΗΜΕΡΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

Κωνσταντινούπολη. 4,5 ημέρες

1η ημέρα πτήση για Κων/πολη

Συγκέντρωση εξ ιδίων στο αεροδρόμιο, έλεγχος και πτήση.άφιξη. Δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο άλλη πολιτεία, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, που είναι χτισμένη σε δύο ηπείρους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο του Πέραν, γνωστό και σαν Ιστικλάλ τσαντεσί, την παλιά ελληνική συνοικία, όπου ξεκίνησαν και τα γνωστά Σεπτεμβριανά. Διανυκτερεύουμε.

2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη.

Μετά το πρόγευμά μας, ξεκινάμε για ένα « οδικό περίπλου » των Θεοδοσιανών τειχών. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπου φιλοξενούνται τάφοι Πατριαρχών και ευεργετών.Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου γράφηκε το 626 το « Τη Υπερμάχω ». Συνεχίζοντας, αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κιβωτό της Ορθοδοξίας μας. Επισκεπτόμαστε τον πατριαρχικό ναό, βλέπουμε τα γραφεία του Πατριαρχείου, όπως και την αίθουσα της έψησης του Αγίου Μύρου. Προαιρετική για το τέταρτο νησί των Πριγκηπονήσων, την Πρίγκηπο. Το ωραιότερο και μεγαλύτερο νησί, φιλοξενεί και λίγους εναπομείναντες Έλληνες ομογενείς. Το βράδυ συμμετέχουμε προαιρετικά στη νυχτερινή διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, διανυκτερεύουμε.

3η ημέρα: Κωνσταντινούπολη.

Πρωινό και ξεκινάμε με μια κρουαζιέρα στο μοναδικό Βόσπορο, με προαιρετική συμμετοχή. Οι ακτές του Βοσπόρου, κατοικημένες μέχρι την άκρη της παραλίας, στολισμένες με άφθονο πράσινο. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στο Βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί, βλέπουμε τη γερμανική κρήνη του Κάϊζερ, δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο Μπλε τζαμί. Επόμενη επίσκεψή μας, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα των αιώνων, την εκκλησία της του Θεού Αγία Σοφία, το δημιούργημα των αρχιτεκτόνων, Ανθέμιου και Ισίδωρου. Ολοκληρώνουμε την περιπλάνησή μας στο Βυζαντινό Ιππόδρομο με την επίσκεψή μας στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού. Από κει, οδεύουμε για το μοναδικής χλιδής, εντυπωσιακό παλάτι του Ντολμά Μπαξέ. Από κει, περνάμε στη σκεπαστή αγορά της Πόλης, το γνωστό Καπαλί Τσαρσί, με τις 4.000 μαγαζιά, όπου μπορούμε να βρούμε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων. Τελειώνοντας τα ψώνια μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, έχοντας ελεύθερο το βράδυ μας. Διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη.

Προετοιμασία για αναχώρηση .Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .

Στην 5ημερη εκδρομή υπάρχει επιπλέον 1 ελεύθερη ημέρα .

 

Τι σας προσφέρουμε:

- Αεροπορικά εισιτήρια

- Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

- πρωινό

- Μετακινήσεις - ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

- Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνει:

Φόρους αεροδρομίων, βαπορέτα, εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 


 

ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ

* Δάση Μάγιερλινγκ * Κάρλοβυ Βάρυ * Μπρατισλάβα *

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση πόλης )

Συγκέντρωση εξ ιδίων το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και αφού μας παραλάβει ο αρχηγός και ξεναγός μας θα μεταβούμε με πούλμαν στο Κάστρο της Πράγας .Βρίσκεται στη συνοικία Χρατσάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων Βασιλέων. Σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης και του κράτους. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Βίττου , το πνευματικό σύμβολο των Τσέχων και το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Κάστρου. Επίσης θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και τη βιβλιοθήκη του Στάχοβ.Έπειτα θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης για να   ξεναγηθούμε , με τα πόδια, στα αξιοθέατα. Θα ξεκινήσουμε με τη Μάλα Στράνα (Malá Strana) που είναι μια από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της Πράγας. Κυριολεκτικά σημαίνει «Μικρό Μέρος» , αλλά καλύτερα αποδίδεται σαν «Μικρή Πόλη», καθώς πρόκειται για ένα μικρό μέρος στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα, κάτω από το κάστρο της Πράγας, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες περιοχές της Πράγας στη δεξιά όχθη του ποταμού. Θα περιδιαβούμε στα γραφικά δρομάκια όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά κτήρια ,τις εκκλησίες , τη λιθόστρωτη μπαρόκ πλατεία και το σήμα κατατεθέν της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ . Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας περνώντας στην απέναντι όχθη, διασχίζοντας τη μεσαιωνική, λιθόστρωτη Γέφυρα του Καρόλου, που ονομάζεται και «λεωφόρος των αγαλμάτων», από τα 30 αγάλματα αγίων και ηγεμόνων που την στολίζουν από τη μία άκρη έως την άλλη. Ακόμα θα δούμε την Εβραϊκή συνοικία (Γιόσεφοφ) όπου έχουν απομείνει μόνο έξι συναγωγές , το παλιό κοιμητήριο και το παλιό εβραϊκό Δημαρχείο. Θα τελειώσουμε τη ξενάγησή μας σήμερα με την Παλιά Πόλη (Staré Mesto) όπου θα δούμε τη μεγάλη Πλατεία με το άγαλμα του Γιαν Χους και γύρω της το Παλαιό Δημαρχείο , το Αστρονομικό Ρολόι και τέλος τον Πύργο της Πυρίτιδας μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ (250 ΧΜ )

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη παλια πόλη και νωρίς το μεσημέρι

Αναχώρηση για την εκδρομή μας στην όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Η ξενάγηση μας γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού, ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας) και καφέ. Επιστροφή στη Πράγα και στο ξενοδοχείο μας . Για το βράδυ σας προτείνουμε κάποια παράσταση σε Μαύρο Θέατρο . Διανυκτέρευση .

3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ- ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (520 ΧΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Βουδαπέστη, με ενδιάμεσο σταθμό στην Μπρατισλάβα. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Τέλος θα καταλήξουμε στην Βουδαπέστη .Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα κ.α. Η δική μας πρόταση για το   βράδυ σας προτείνουμε , να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν ευχάριστα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΔΑΣΗ – ΒΙΕΝΝΗ (245ΧΜ )    

Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη με ενδιάμεσο σταθμό στο Μπάντεν-Μαγιερλιγνκ. στα περίχωρα της Βιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων , γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Χαϊλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Φθάνουμε στην Βιέννη και περιήγηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ξεκινά η εκδρομική μας ημέρα για να γνωρίσουμε την ‘πόλη της μουσικής΄. μαζί με τον ξεναγό μας θα επισκεφθούμε τη θερινή κατοικία των Αψβούργων το πασίγνωστο Σένμπρουν (Schonbrunn) όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων ( δωμάτιο Ναπολέοντα , Κινέζικο σαλόνι ,σαλόνι της Ελισάβετ κλπ) .Το παλάτι οφείλει την σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία .Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι ,ισάξιοι των Βερσαλλιών , καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου .Έπειτα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε , τη συνοικία των Μουσείων και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ (Ringstrasse) όπου θα θαυμάσουμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο ,τη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ ,το Κοινοβούλιο ,το Δημαρχείο ,το Ανακτορικό θέατρο ,την Εκκλησία του Τάμματος ,τη Καρλς Κίρχε και φυσικά την παγκοσμίου φήμης νεοαναγεννησιακή , Κρατική Όπερα της Βιέννης .Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης , ορόσημο για την πρωτεύουσα της Αυστρίας ,τον Γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ,όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε την Πόρτα του Γίγαντα .Τέλος θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας και αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο , όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση .Το απόγευμα ελεύθεροι .

. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (πτήση επιστροφής )

Πρωινό. Γοητευμένοι από το ταξίδι μας στις πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης ,μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα –Βιέννη - Αθήνα.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.  
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός στη Βουδαπέστη, στην Πράγα και στη Βιέννη.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνει

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και θεάματα.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΡΑΓΑ

4.5 ημέρες αεροπορικώς

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ(απευθείας ) -ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση εξ ιδίων το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και αφού μας παραλάβει ο αρχηγός και ξεναγός μας θα μεταβούμε με πούλμαν στο κέντρο της πόλης για να   ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας , με τα πόδια,   στα αξιοθέατα της πόλης . αναχώρηση για το Κάστρο της Πράγας .Βρίσκεται στη συνοικία Χρατσάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων Βασιλέων. Σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης και του κράτους. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Βίττου , το πνευματικό σύμβολο των Τσέχων και το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Κάστρου.Θα συνεχίσουμε με τη Μάλα Στράνα (Malá Strana) που είναι μια από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της Πράγας. Κυριολεκτικά σημαίνει «Μικρό Μέρος» , αλλά καλύτερα αποδίδεται σαν «Μικρή Πόλη», καθώς πρόκειται για ένα μικρό μέρος στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα, κάτω από το κάστρο της Πράγας, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες περιοχές της Πράγας στη δεξιά όχθη του ποταμού. Θα περιδιαβούμε στα γραφικά δρομάκια όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά κτήρια ,τις εκκλησίες , τη λιθόστρωτη μπαρόκ πλατεία και το σήμα κατατεθέν της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ . Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας περνώντας στην απέναντι όχθη, διασχίζοντας τη μεσαιωνική, λιθόστρωτη Γέφυρα του Καρόλου, που ονομάζεται και «λεωφόρος των αγαλμάτων», από τα 30 αγάλματα αγίων και ηγεμόνων που την στολίζουν από τη μία άκρη έως την άλλη. Ακόμα θα δούμε την Εβραϊκή συνοικία (Γιόσεφοφ) όπου έχουν απομείνει μόνο έξι συναγωγές , το παλιό κοιμητήριο και το παλιό εβραϊκό Δημαρχείο. Θα τελειώσουμε τη ξενάγησή μας σήμερα με την Παλιά Πόλη (Staré Mesto) όπου θα δούμε τη μεγάλη Πλατεία με το άγαλμα του Γιαν Χους και γύρω της το Παλαιό Δημαρχείο , το Αστρονομικό Ρολόι και τέλος τον Πύργο της Πυρίτιδας . Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό μας ελεύθερη ημέρα .

Σας προτείνουμε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου ή μια κρουαζιέρα στις όχθες του Μολδάβα .

3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (εκδρομή στη Δρέσδη )

Ημέρα ελεύθερη .σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη την επονομαζόμενη ‘’Φλωρεντία του Βορρά’’ .

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ημέρα ελεύθερη έως την αναχώρηση μας . Εάν το επιτρέπουν οι ώρες πτήσης μας , αναχώρηση και εκδρομή στην όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Η ξενάγηση μας γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Το 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ακόμα ελεύθερη ημέρα .

η εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ μπορεί να πραγματοποιηθεί την προτελευταία ημέρα του προγράμματος ,ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων .

Tι σας προσφέρουμε

• Αεροπορικά εισιτήρια.

• Διαμονή σε επιλεγμένα ξεν/χεία.

• Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

• Έμπειρο συνοδό του γραφείου την πρώτη ημέρα

• Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και

        ασφάλιση αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνει

Φόρους αεροδρομίων, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

,

 

 


 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ –- ΕΓΚΕΡ

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση εξ ιδίων στο αεροδρόμιο, έλεγχος και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη και επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας, με σκοπό την όσο πιο δυνατόν ουσιαστική και συγχρόνως περιεκτική αποτύπωση της εικόνας της πανέμορφης κόρης του Δούναβη. Η πόλη αποτελείται από τη Βούδα και την Πέστη οι οποίες απλώνονται, η μεν Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η δε Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση τη διασχίζει ο γαλάζιος Δούναβης.Θα αρχίσουμε την ξενάγησή από την Πέστη και την Πλατεία των Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Ύστερα, μέσω της οδού Αντράσσυ, ενός απ’τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Η εκπληκτική Όπερα και το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο στις όχθες του Δούναβη θα μείνουν αποτυπωμένα στις μνήμες μας. Έπειτα, διασχίζοντας τη γέφυρα της Αλυσίδας θα βρεθούμε στη Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματτίας, καθώς και το λόφο του Γκέλλερτ με την εκπληκτική θέα από την Citadella.. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια. To απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Παραδουνάβια χωριά)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Μόλις 15 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό του Αγίου Αντρέα όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πάρα πολλά αναμνηστικά δώρα. Στην συνέχεια το κάστρο Βίσεγκράντ (παλιό διατηρητέο μεσαιωνικό κάστρο με υπέροχη θέα) και, τέλος, την πόλη Έστεργκoμ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους. Εκεί θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό ναό που δεσπόζει καθώς και το θησαυροφυλάκιο του ναού. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση στα τσιγγάνικα βιολιά . Διανυκτέρευση.

 

3 ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – EΓΚΕΡ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Ελεύθερη ημέρα ή σας προτείνουμε

Αναχώρηση για γνωριμία με την πανέμορφη Ανατολική Ουγγαρία. Αρχικά θα επισκεφθούμε στο Γκόντολο το θερινό ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Σίσσυς της Αυστρίας (είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ ανάκτορο του κόσμου). Συνεχίζουμε για το Χέρεντ και επίσκεψη στο παλαιότερο (1826) εργαστήρι χειροποίητων ειδών πορσελάνης στην Ουγγαρία. Καταλήγουμε το μεσημέρι στην πόλη Έγκερ (κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού). Στον περίπατο μας θα δούμε την Γοτθική οδό Κοσούθ, το επιβλητικό κάστρο, την πλατεία Ντόμπο, την εκκλησία Μινορίτα, το εμπορικό κέντρο της πόλης, το Επισκοπικό παλάτι, την πλατεία Εστερχάζ και τον καθεδρικό ναό της πόλης.

 

4 ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ημέρα ελεύθερη για αγορές από το «Παρίσι» της Ανατολικής Ευρώπης. Περπατήστε στο πιο γνωστό δρόμο της Βουδαπέστης (Vaci Utca)και προμηθευτείτε Ουγγαρέζικες κούκλες, κεραμικά, πορσελάνινες μινιατούρες και διακοσμητικά, κεντήματα, είδη λαϊκής τέχνης, πορσελάνες Κέρεντς και Σολνάι, ουγγαρέζικα κρασιά, αλλαντικά. Μην παραλείψετε να σταματήσετε στο διασημότερο καφέ της πόλης το Gerbeaud Cukraszda. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής .

 

Σημειώσεις :

Η σειρά των περιηγήσεων μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω αργιών ή άλλων παραγόντων , με σκοπό την ομαλή διεκπεραίωση του προγράμματος

 

σας προσφέρουμε

• Αεροπορικά εισιτήρια.

• Διαμονή σε επιλεγμένα ξεν/χεία.

• Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

• Έμπειρο συνοδό του γραφείου την πρώτη ημέρα

• Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και

ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει

Φόρους αεροδρομίων, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά,

φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο


 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

5ΗΜΕΡΕΣ

                 * Βερολίνο * Μουσείο Περγάμου * Πότσδαμ * Δρέσδη *

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Με την άφιξη, ακολουθεί ξενάγηση της πόλης μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από τη πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ  εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά τού εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου  κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – (ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάττονται εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα κι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – (ΠΟΤΣΔΑΜ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και στην συνέχεια θα εξορμήσουμε 30 χιλιόμετρα νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – (ΔΡΕΣΔΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και η ημερα σας ελεύθερη. Εμεις σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή για την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, τη Δρέσδη, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της «Φλωρεντίας του Βορρά». Στη ξενάγηση μας θα δούμε το Τσβίγκερ, τμήμα των Ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, τη πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βερολίνο - Αθήνα.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με τοπικά πολυτελή πούλμαν..
  • Τις διανυκτερεύσεις σας στο ξενοδοχεία επιλογής σας.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στο Μουσείο Περγάμου – Πότσδαμ
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο

 

 

Σημείωση: * Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση*

 


 

BENELUX 6 ημέρες

Άμστερνταμ - Χάγη – Ντελφτ - Ρότερνταμ - Βρυξέλλες - Γάνδη – Μπρύζ –(Λουξεμβούργο)

1η ημέρα: BΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το τις Βρυξέλλες. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη. Ακολουθεί μια πανοραμική περιήγηση ξεκινώντας από το ιστορικό κέντρο, το οποίο οριοθετείται από τρία ημικυκλικά κανάλια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 400 μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Νταμ, τα βασιλικά ανάκτορα, το Δημαρχείο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Εθνικό Μουσείο, τη Συναγωγή και άλλα αξιοθέατα. Τακτοποίηση κατόπιν στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

2η ημέρα : ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Για αγορές επισκεφθείτε τον πεζόδρομο Κάλβερστράατ ή την υπαίθρια αγορά στην πλατεία Βατερλώ. Αξίζει μία επίσκεψη στο μουσείο Ρικς με πίνακες του Ρέμπραντ ή στο μουσείο Βαν Γκογκ, με έργα του μεγάλου ιμπρεσιονιστή. Απολαύστε τον καφέ σας στα περίφημα BrownCafeκαι δοκιμάστε μεταξύ άλλων ψητό ψωμί από το Σουρινάμ. Μπορείτε ακόμα να κάνετε μία μικρή κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα γραφικά κανάλια της πόλης, που είναι κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό.

3η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΝΤΕΛΦΤ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΒΡΥΞΕΛΕΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Βρυξέλλες. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τη Χάγη, διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, με τα θερινά ανάκτορα και το πασίγνωστο Διεθνές Δικαστήριο. Ακολουθεί η Ντελφτ, που φημίζεται για την κατασκευή της “μπλε” πορσελάνης και τέλος το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη, που το διατρέχει ο ποταμός Maas. Θα δούμε τους ουρανοξύστες , τα μοντέρνα κτίρια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willemκαι Erasmus. Άφιξη στις Βρυξέλλες το απόγευμα.

4η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανοραμική μας γνωριμία με την όμορφη πόλη. Θα δούμε την Γκραν Πλας με τα χρυσοστόλιστα σπίτια των συντεχνιών, το Βασιλικό Παλάτι, τον Καθεδρικό Ναό, το Μέγαρο των Εθνών, Δικαστικό Μέγαρο, το άγαλμα Μάνεκεν Πις, σύμβολο της πόλης και τέλος τα υπερσύγχρονα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεχίζουμε σε δύο από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου. Πρώτα τη Γάνδη, όπου θα δούμε το κάστρο Γκραβενστήν, τα σπίτια των συντεχνιών, την Γκραν Πλας, τον καθεδρικό ναό και το εντυπωσιακό καμπαναριό της. Συνεχίζουμε με την Μπρυζ, με τα μεγαλόπρεπα μεσαιωνικά κτίρια που καθρεφτίζονται στα γραφικά της κανάλια, όπως ο Πύργος της πόλης με το περίφημο Ρολόι και ο Καθεδρικός της Ναός. Επιστροφή στις Βρυξέλλες το απόγευμα.

5η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο μικροσκοπικό κράτος του Λουξεμβούργου. Στην επίσκεψη μας θα δούμε τα εντυπωσιακά τείχη της πόλης με τους πυργίσκους και τις τάφρους τους, τον Καθεδρικό ναό, το Ευρωπαικό Δικαστήριο, τη γραφική ψαραγορά κ.ά. Στον ελεύθερο χρόνο περπατείστε στους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. και στην όμορφη Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Επιστροφή στις Βρυξέλλες το απόγευμα.

6η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Σημείωση:
1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
2. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
Πρωινό καθημερινά.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.