Skip to main content

Ν. Γερμανία-Κάστρα Ρήνου 4/5

NEO & ΑΠΟΚΛΕΙ ΣΤΙ ΚΟ!

Ρηνανία & Μέλας Δρυμός-Χαϊδελβέργη

Αναχώρηση: 4/5
7 Hμέρες

 Δώρο!

Εισιτήρια μεταφοράςμε εναέριες γόνδολες(τελεφερίκ)

Εισιτήρια κάστρουΕρένμπρεϊτσταϊν

 1η ημέρα: Αθήνα-Μόναχο (ξενάγηση)Αναχώρηση για Μόναχο.Άφιξη και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο με το πούλμαν και πεζή.

2ηημέρα: Μέλας Δρυμός-Μπάντεν Μπάντεν-Χαϊδελβέργη-Μανχάϊμ Αναχώρηση από το Μόναχο για τον Μέλανα Δρυμό, μια καταπράσινηπεριοχή γεμάτη λίμνες και παραπόταμους του Δούναβη & και τουΡήνου. Επίσκεψη στην πόλη Μπάντεν Μπάντεν με τα πανέμορφα νεοκλασικά. Το Καζίνο, το θεατρικό μέγαρο, τα ρωμαϊκά λουτρά τουΚαρακάλα είναι μερικά από τα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για την κοντινήΧαϊδελβέργη όπου ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη που είναι χτισμένηστις όχθες του Νέκαρ. Το κάστρο, το Πανεπιστήμιο με την παμπάλαιαβιβλιοθήκη του, η πλατεία του Δημαρχείου και η εκκλησία του Αγ.Πνεύματος είναι μέρος της ξενάγησης μας. Άφιξη στο Μανχάϊμ όπουκαι διανυκτερεύουμε.

3η ημέρα: (Ρηνανία) Κόμπλεντς-ΕναέριεςΓόνδολες-Κάστρο Ερένμπρεϊτσταϊν-Bόννη-Λανστάϊν Αναχώρησηγια τη Ρηνανία. Η περιοχή της κοιλάδας του Ρήνου ανάμεσα στηνΚολωνία και το Βισμπάντεν είναι από τις σημαντικότερες παραγωγούςκρασιού. Θα επισκεφθούμε το Κόμπλεντς, που είναι χτισμένο στησυμβολή των ποταμών Μοζέλ και Ρήνου. Εδώ θα ζήσουμε μια μοναδικήεμπειρία: εναέρια διαδρομή με τις «γόνδολες» του τοπικού τελεφερίκ,μεταφερόμενοι πάνω από τη συμβολή των ποταμών στο εντυπωσιακόκάστρο Ερένμπρεϊτσταϊν, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέατου Κόμπλεντς, των ποταμών, των αμπελώνων που εκτείνονται μέχρι τηΒόννη, την οποία θα επισκεφθούμε. Ξενάγηση στην παλαιά πρωτεύουσατης Γερμανίας. Ανάμεσα στα κτίρια που κοσμούν την παλιά πόλη είναικαι το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Μπετόβεν. Ελεύθερος χρόνος καιαναχώρηση για το ρομαντικό Λανστάϊν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Βισμπάντεν-Ρίντεσχαϊμ-Κρουαζιέρα στον Ρήνο Ξενάγησηστο Βισμπάντεν και κατεύθυνση προς το κοντινό Ρίντεσχαϊμ, με τηδιάσημη Ντροσελγκάσε όπου τα οινοπωλεία διαθέτουν εξαιρετικήςποιότητας κρασί. Από εκεί ξεκινάμε μια όμορφη κρουαζιέρα (έξοδαατομικά) κατά μήκος της κοιλάδας.
5η ημέρα: Κολωνία Επίσκεψη &ξενάγηση στη μητρόπολη της Ρηνανίας.Θα δούμε τον Καθεδρικό ναότης, που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Η πόλη, παρά τις καταστροφές του πολέμου, έχει διατηρήσει το χρώμα της με πολλάαναπαλαιωμένα κτίρια, όπως το Δημαρχείο, το παραδοσιακό «σπίτι»της κολόνιας «4711». Χρόνος ελεύθερος μέχριτην επιστροφή μας στοΛανστάϊν.


6η ημέρα: Βίρτσμπουργκ-Νυρεμβέργη

Σήμερα αφήνουμετη Ρηνανία για την Φραγκονία και το εκπληκτικό Βίρτσμπουργκ, πουείναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο,το παλάτι με πανέμορφους κήπους μέσα από τους οποίους θα περάσουμεγια να καταλήξουμε στην πέτρινη γέφυρα με την θέα στην παλιά πόλη και το λόφο του μοναστηριού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τηΝυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιπατητική ξενάγησηγια τη γνωριμία με την πόλη. Το παλιό Δημαρχείο, η Ιερατική Σχολή καιτο σπίτι του Ντύρερ, μας συντροφεύουν στο ανέβασμά μας στο κάστρο,από όπου απολαμβάνουμε τη θέα της πόλης.

7η ημέρα: Μόναχο-Αθήνα Πρόγευμα και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο του Μονάχου για τηνπτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 Κόστος κατ΄άτομο προσφορά

 

2/κλινο

1/κλινο

Παιδί*

Εarly Booking έως 15/4

845€

+145€

745€

Για κρατήσεις μετά

895€

+145€

745€

 Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα με Aegean ή Lufthansa

•Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως στο πρόγραμμα

• Διαμονή, 1 στοΜόναχο, 1 στη Μανχάϊμ, 3 στο Λανστάϊν, 1 στη Νυρεμβέργη, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* • Πρωινόμπουφέ καθημερινά

• Εισιτήρια εναέριας μεταφοράς με γόνδολες & εισιτήρια κάστρου Ερένμπρε-ϊτσταϊν

• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτικήασφάλιση ως 75 ετών

 Δεν περιλαμβάνονται: • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 Σημείωση: Η εκδρομή συνδυάζεται με τηνοδική εκδρομή

 Γενικές σημειώσεις:

-          Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά, χωρίς παραλήψεις.

-          Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.

-          Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.

-          Για χώρες εκτός Schengenαπαραίτητα διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

-          Επιβάρυνση καμπινών κατ’ άτομο (μετ’ επιστροφής): ΑΒ2 + 65€, Α2 + 80€, ΑΒ3 + 30€, Α3 +35€, Α4 +25€

-          Παιδί έως 11,99 ετών σε πρόσθετη κλίνη στο δωμάτιο των γονέων του.

-          Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού δεν υπάρχουν τρίκλινα από κατασκευής αλλά δίκλινα με την προσθήκη σπαστής κλίνης.