Skip to main content

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΣΧΑ

Μόναχο, Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάϊν, Νυρεμβέργη, Χαϊδελβέργη, Κρουαζιέρα Ρήνου, Κολωνία, Δρέσδη, Λειψία, Βερολίνο, Σανσσουσί

 Αναχώρηση : 01.05     10 Ημέρες

Ένα ταξίδι που ξεδιπλώνει βήμα βήμα πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις και σύγχρονες μητροπόλεις με έντονη ζωή, γοητευτικά χωριά, παραδοσιακούς οικισμούς και μεγαλειώδη κάστρα με πλούσια ιστορία και ένα υπέροχο περιβάλλον με πυκνά δάση, ψηλά βουνά, τεράστια πλωτά ποτάμια, κελαριστά ρυάκια και γαλήνιες λίμνες. Μια ξεχωριστή εμπειρία ακόμη και για τον πολυταξιδεμένο ταξιδιώτη.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ         

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο πέριξ του κόμβου Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, το Ολυμπιακό χωριό, την οδό του Μαξιμιλιανού, την καλλιτεχνική – φοιτητική γειτονιά Schwabing, τους Αγγλικούς Κήπους και εξωτερικούς τομείς των ανακτόρων Νύμφενμπουργκ. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ. Επίσκεψη στο Μουσειακό Σύμπλεγμα Κουνσταρεάλ και ξενάγηση στην Πινακοθήκη (AltePinakothek). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ (Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη"Ρομαντική Οδό" (Romantischen strasse) μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια. Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν ("Νέος Λίθος του Κύκνου"), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση (είσοδος με ραντεβού 11:45). Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ- ΝυρεμβΕργη - ΧαϊδελΒΕργη (ή ΜάΪνζ)

Πρωινή αναχώρηση με πρώτο μας προορισμό τη Νυρεμβέργη, γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντύρερ (15ος-16ος αι.). Άφιξη μετά από περίπου 3 ώρες στην πόλη, που υπήρξε λίκνο και έδρα του Ναζισμού κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Νυρεμβέργη ήταν το επίσημο κέντρο των Ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945 – 1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί, ως εγκληματίες πολέμου. Η πόλη θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz) που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε επίσης το Κάισερμπουργκ (το αυτοκρατορικό κάστρο) που δεσπόζει στην πόλη (δεν περιλαμβάνεται είσοδος). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη (225 km). Η διαδρομή μας διαρκεί περίπου 2½ ώρες. Άφιξη, αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Χαϊδελβέργη ή στο Μάινζ. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΧαϊδελΒΕργη (Ξενάγηση)

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών, στη γραφική Χαϊδελβέργη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας (που στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται πεζή) θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το παλιό επιβλητικό κάστρο, χτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια, τις εκκλησίες, το Πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά. Στο ελεύθερο απόγευμά σας περπατήστε στα στενά δρομάκια, στις γέφυρες του ποταμού Νέκαρ, δείτε την περίφημη εκκλησία BaroqueMadonna, την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, το GrossherzoglichePalais, περπατήστε την οδό των Φιλοσόφων κλπ. Το βράδυ σας περιμένουν δεκάδες ταβερνάκια, μπαράκια και εστιατόρια στην παλιά πόλη. Η Χαϊδελβέργη - που σφύζει πάντα από ζωή – πραγματικά θα σας μαγέψει. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΧαϊδελΒΕργη (ή ΜάΪνζ) - ΡοΥντΕσχαϊμ - ΚρουαζιΕρα ΡΗνου - ΚολωνΙα

Πρωινή αναχώρηση για μια οδική διαδρομή κατά μήκος του Ρήνου, με προορισμό το Ρούντεσχαϊμ, μια παλιά, μεσαιωνική πόλη στις όχθες του ποταμού. Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας KD - Line για μία ολοήμερη κρουαζιέρα στο ωραιότερο και ίσως σημαντικότερο κομμάτι του Ρήνου. Η διαδρομή μας είναι εντυπωσιακή. Ο διάσημος βράχος της Λορελάϊ, οι αμπελώνες κατά μήκος του ποταμού, το Ομπερβέσελ, το Μποπάρντ, το κάστρο Μπράουμπαχ, το Λιντζ, το Κόνιγκσβίντερ με το επιβλητικό κάστρο του και η όλη ομορφιά του παρόχθιου τοπίου θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην πανέμορφη και αριστοκρατική Κολωνία, που είναι χτισμένη στις δυο όχθες του Ρήνου. Η Κολωνία είναι διάσημη για τις μπυραρίες και τα ζυθοποιεία της, για το πλήθος των μουσείων της, την έκθεση ArtCologne, τη ζωντανή καλλιτεχνική και μουσική σκηνή της, αλλά και για το φεστιβάλ ChristopherStreetDay, τη μεγαλύτερη γιορτή ομοφυλόφιλων της Γερμανίας. Είναι επίσης γνωστή για το διάσημο άρωμα "Eau de Cologne" ("Νερό της Κολωνίας"), που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά εδώ στις αρχές του 18ου αιώνα (1709), από τον Ιταλό Γιόχαν Μαρία Φαρίνα. Κάποια χρόνια αργότερα στην ίδια περιοχή, ο Φερδινάνδος Μύλενς, εγγονός του Βίλχελμ Μύλενς ιδιοκτήτη του εργοστασίου που παρήγαγε το "Eau de Cologne", αποφάσισε την παραγωγή του προϊόντος κάτω από το όνομα "4711" (από τον αριθμό της οικίας του). Σήμερα κυκλοφορούν και το αυθεντικό "Eau de Cologne" και το "4711". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚολωνΙα - ΔΡΕΣΔΗ

Η Κολωνία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο. Πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης και αναχώρηση με προορισμό την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αν έχετε διάθεση, μία βραδινή βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης είναι ότι πρέπει! Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΔΡΕΣΔΗ - ΛειψΙα - ΒερολΙνο

Πρωινή περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης (στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται πεζή), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λειψία, το μικρό Παρίσι" της Σαξωνίας, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφίλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία και επιστημονική μελέτη), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου, Λυρικά Θέατρα κ.ά. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας ημέρας θα είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΒερολΙνο ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ

Πρωινή ξενάγηση στο Βερολίνο. Θα επισκεφθούμε αρχικά το Μουσείου της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από το Βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί. Το μουσείο χωρίζεται σε 3 τομείς: στον τομέα των αρχαιοτήτων, στο μουσείο ισλαμικής τέχνης και της "Εγγύς Ανατολής". Ένα εντυπωσιακό έκθεμα του μουσείου είναι η Πύλη της Ιστάρ από την αρχαία Βαβυλώνα. Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν αντικείμενα από την αρχαία Μίλητο, Σάμο και Νάξο καθώς και από Περσία, Συρία και Παλαιστίνη. Στο τμήμα της ισλαμικής τέχνης υπάρχει μια πρόσοψη ανακτόρου μήκους 45 μέτρων, από την Ιορδανία. Θα συνεχίσουμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης (με στάσεις για τις απαραίτητες φωτογραφίες), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με το γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδενβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό CheckpointCharlie, την πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτερικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη, ως τους ουρανοξύστες - στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημερα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ - ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα ανάκτορα του Σαν Σουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης με ψυχροπολεμικά δράματα (γέφυρα κατασκόπων στο Βραδεμβούργιο σύνορο), αλλά και μέρη γαλήνης, όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Σαν Σουσί και τον περιβάλλοντα χώρο. Σταχυολογώντας πολύτιμες εικόνες από την επαναδημιουργία του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς αστικού ιστού, καταλήγουμε στη γραφικότερη πλευρά της πόλης και τα ολλανδικά τετράγωνα. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στα κοκκινότουβλα μαγαζάκια, θα πάρουμε γεύσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια ή γλυκίσματα από τα λιχουδάδικα και αφηνόμαστε στην αύρα της επαρχιακής χαλάρωσης, ανάμεσα σε χειροτέχνες, εμποράκους, αγρότες και μαγείρους. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτα στα μαγαζιά και άλλες δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

 

10η ημερα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ       

Λίγες ώρες ελεύθερες το πρωί για να χαρείτε την πόλη και να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

                                                         ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές  σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

Άτομο σε Δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

 

 

   999 €

 

 

+ 380 €

 

 

                                    Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 9 συνολικά Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Η είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου
  • Η είσοδος στο ανάκτορο του Σαν Σουσί στο Πότσδαμ
  • Η ολοήμερη 11ωρη κρουαζιέρα στο Ρήνο από το Ρούντεσχαϊμ (ή το Mainz) στην Κολωνία
  • Δύο δείπνα σε χαρακτηριστικές μπυραρίες στο Μόναχο και το Βερολίνο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, συνοδός & ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 297 ΕΥΡΩ Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία (εκτός του Μουσείου της Περγάμου και του Σαν Σουσί)

 

Προαιρετικές δραστηριότητες

- Βόλτα (κρουαζιέρα) στον Ποταμό Spree στο Βερολίνο.

- Βόλτα και επίσκεψη στα χωριά των Σόρβων και Βένδων στο Spreewald στο Βερολίνο

 

Ενδεικτικές πτήσεις του προγράμματος

Πτήσεις της Lufthansa

 

Διαδρομή

Πτήσεις

Διάρκεια πτήσης

Αθήνα – Μόναχο              

LH 1755   06:40 – 08:15

2, 35’

Βερολίνο – Μόναχο          

LH 2037 13:05 – 14:15

1, 10’

Μόναχο – Αθήνα            

LH 1752 14:55 – 18:15

2, 20’

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.  δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.