Skip to main content

Μόναχο - Βαυαρικές Άλπεις 5 ημερες ΦΕΒ-ΑΠΡ 2013

Μόναχο - Νυρεμβέργη -Βαυαρικές Άλπεις - Σάλζμπουργκ

Μόναχο, Βαυαρικές Άλπεις,  Κάστρο Νόϊσβανσταιν, Γκάρμις Παρτενκίρχεν,
Ομπεραμεργάου,  Σαλζμπουργκ, Νυρεμβέργη

Πλήρες πρόγραμμα με Έλληνα αρχηγό και γεμάτες με ξεναγήσεις ημέρες!

Αναχωρήσεις: 02.02, 09.02, 16.02, 23.02, 01.03,
08.03, 15.03, 22.03, 29.03, 05.04, 11.04





 Μόναχο η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, η 3η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισαρ και τις Βαυαρικές Άλπεις στα νότια. Μία πόλη με έντονο κοσμοπολίτικο σκηνικό, που οφείλει την ίδρυσή της στους Βενεδικτίνους Μοναχούς και που το 2010 την κατέταξαν ως την πλέον ζωντανή πόλη του κόσμου (Best lively city). Εκτός από την παλιά πόλη όπου είναι απόλαυση να περπατά κανείς, το Μόναχο είναι και ένα σύγχρονο μοντέρνο εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Με πλήθος μουσείων, γκαλερί, αγορές και φυσικά η έδρα της Bayern Μονάχου και της παραδοσιακής μπύρας. Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει την διασκέδαση, ωραίες εκδρομές στις Βαυαρικές Άλπεις και το Σαλζμπουργκ, ψώνια στην αγορά της Νυρεμβέργης, με άνετη διαμονή και επιλογή ανάμεσα σε δύο ξενοδοχεία κεντρικά ξενοδοχεία, το πολυτελές Meridien ή το οικονομικότερο Europa για μετακινήσεις με τα πόδια, με πρωινή πτήση στην αναχώρηση και βραδινή στην επιστροφή για μην χάσετε ούτε λεπτό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα: Αθήνα – Μόναχο – Νυρεμβέργη, πτήση & ξενάγηση.

Πρωινή πτήση για Μόναχο. Άφιξη και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Βόλτα και περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτήρια, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και ο Καθεδρικός που δεσπόζουν και γύρο τους. Αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μόναχο – ξενάγηση.

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα ξεκινήσουμε – πεζή – την βόλτα και ξενάγηση στο κέντρο της πόλης και την αγορά. Θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι του και τις φιγούρες του από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν. Δοκιμάστε –Glouwine – ζεστό γλυκό κρασί, τα περίφημα λουκάνικά και άλλες λιχουδιές της ημέρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

3η μέρα: Mόναχο Ολήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Μετά το πρωινό, ξεκινούμε με την ιδιαίτερης ελκυστικότητας απόδραση προς το κρατίδιο του θρυλικού Σάλτσμπουργκ, διαδρομή που περνά από λωρίδα γερμανικής γης. Η επίσκεψή μας στην «Πατρίδα της Μελωδίας» και τη γενέτειρα του Μότσαρτ, περιλαμβάνει ολόκληρο το μνημειώδη πυρήνα, την περίφημη Γκετράϊντεγκάσσε, καθολικές εκκλησίες απαράμιλλης καθήλωσης, το ποτάμι Ζάλτσαχ με τα κομψά του γεφύρια, το κάστρο, τις κατακόμβες, τον παραδοσιακό νερόμυλο με το φούρνο του, ηγεμονικές & επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών, αφιερώσεις στον φον Κάραγιαν, πλατείες με πάγκους & παζάρια κ.α. Χρόνος ελεύθερος για τα απαραίτητα ψώνια, καφέ ή ένα ασυναγώνιστο σοκολατάκι της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μόναχο - Βαυαρικές Άλπεις – Γκάρμις Παρτενκίρχεν,

Κάστρο Νόισβανσταϊν, Ομπεραμεργάου.

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσω της λεγόμενης Ρομαντικής Ατραπού εισερχόμεθα σε ονειρώδεις δρυμούς στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια. Σταματούμε στο δίδυμο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης & ευδαιμονίας. Φθάνουμε στο Φύσσεν, έκπαγλο τέως φέουδο του βασιλέως Λούντβιχ Β’, στον παραμυθένιο πύργο του οποίου, το Νόισβανσταϊν (το «Νέο Λίθο του Κύκνου»), ανεβαίνουμε για ωριαία επιθεώρηση. Άμαξες, έλκηθρα & αναρριχητικοί εξοπλισμοί έχουν δίπλα μας την τιμητική τους. Στο γυρισμό δρασκελίζουμε τα ανεπανάληπτα πλατό του θρήσκου Ομπεραμεργάου, ξακουστού για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μόναχο – Αθήνα, μέρα ελεύθερη, βραδινή πτήση

Πρόγευμα. Άλλη μια μέρα ελεύθερη στο Μόναχο. Σήμερα προτείνουμε βόλτα στην οδό του Μαξιμιλιανού, την καλλιτεχνική – φοιτητική γειτονιά Schwabing, τους Αγγλικούς Κήπους και εξωτερικούς τομείς των ανακτόρων Νύμφενμπουργκ. Επίσης μια επίσκεψη στο Μουσειακό Σύμπλεγμα Κουνσταρεάλ και στην Πινακοθήκη (Alte Pinakothek, που πρόσφατα ανακαινίστηκε) με έργα διάσημων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, ή στο Deutches Museum με θέματα τεχνολογίας και επιστημών, το Ολυμπιακό χωριό, το Μουσεία της BMW και άλλα πολλά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος κατ άτομο – ξενοδοχείο.

Εuropa 4*

Ή όμοιό του

Σε Δίκλινο

€ 519.-

Επιβάρυνση Μονόκλινο

€ 185.-

Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα

€ 199.-

Για το Meridien 5*: + 54 € το άτομο σε δίκλινο

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση .
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Οι μετακινήσεις και οι εκδρομές με πούλμαν στις πόλεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • 4 Διανυκτέρευση στο Μόναχο στο ξενοδοχείο
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Οι εκδρομές, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο
  • πρόγραμμα.
  • Η είσοδος στο κάστρο του Νόϊσβανστάί.
  • Έμπειρος - Έλληνας αρχηγός, συνοδός & ξεναγός στη διάθεσή σας σε καθημερινή βάση.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Οι Φόροι αεροδρομίων , επιβάρυνση καυσίμων, Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά, επιπλέον πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε άλλα μουσεία και χώρους ή θεάματα.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)