Skip to main content

Αμβούργο – Βερολίνο με Βρέμη – Λύμπεκ – Πότσδαμ | 30.04.2024 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 899

Αναχώρηση: 30/04

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΒΡΕΜΗ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και άμεση αναχώρηση για την Βρέμη. Μια παραμυθένια, ιστορική πόλη του Γερμανικού Βορρά, με σύγχρονη αύρα. Παραμύθια και θρύλοι, επιστήμη και ιστορία, διασκέδαση, παράδοση και πολιτισμός συνδυάζονται αρμονικά σε αυτήν τη γραφική, ενδιαφέρουσα πόλη. Η Βρέμη του… παραμυθιού, με τη Χανσεατική κληρονομιά, τη μακρά ιστορία και την αεροδιαστημική τεχνογνωσία είναι ένας προορισμός με μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύει περίτρανα ότι μια παλιά πόλη μπορεί ακόμα να είναι νέα στην καρδιά. Η περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης δεν απαιτεί χάρτη: 2.000 καρφιά από ορείχαλκο και ατσάλι οδηγούν από την αυλή της εκκλησίας Liebfrauen στην κεντρική πλατεία και από εκεί προς την οδό Böttcherstraße, η οποία ήταν κάποτε η οδός των βιοτεχνών, αλλά σήμερα αποτελεί καλλιτεχνικό και πολιτισμικό κέντρο και ένα λαμπρό σημείο της ιστορίας του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, φτιαγμένη ολοκληρωτικά σύμφωνα με τις προσταγές του εξπρεσιονισμού. Έμβλημα της πόλης παραμένει το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο (Rathaus) με το Αναγεννησιακό στιλ της περιοχής του Weser, καθώς και η σεβάσμια φιγούρα του Roland (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της (UNESCO), του προστάτη του Εμπορίου, αλλά και πολιούχου ο οποίος την ίδρυσε, στην ιστορική κεντρική πλατεία. Και φυσικά, εδώ βρίσκεται και το άγαλμα του Gerhard Marcks που αναπαριστά τους μουσικούς της Βρέμης (ένα γάιδαρο, ένα σκύλο, μία γάτα και έναν πετεινό) γνωστούς από τα παραμύθια των αδελφών Grimm. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο Καθεδρικός του St Petri, η παλαιότερη εκκλησία της πόλης. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα στην καρδιά της παλιάς πόλης, γνωστή με το όνομα Σνόρ με τα μικρά κουκλίστικα και καλοδιατηρημένα σπίτια των ναυτικών, σήμερα με την πληθώρα των μαγαζιών και καφέ, σίγουρα η ομορφότερη γειτονιά της Βρέμης. Ελεύθερος χρόνος για καλύτερη γνωριμία με την πόλη, φαγητό και επιστροφή στο Αμβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΑΜΒΟΥΡΓΟ (ξενάγηση)

Σήμερα θα γνωρίσουμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο. Το Αμβούργο χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ελβα, λιμάνι της κραταιάς Χανσεατικής Ομοσπονδίας, μια από τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις της Γερμανίας, συνέδεσε το όνομα της με λαμπρές σελίδες του πολιτισμού και της ιδιαίτερης Χανσεατικής, γοτθικής αρχιτεκτονικής. Το σπουδαίο αυτό λιμάνι με τις μοντέρνες εγκαταστάσεις και την τεράστια περιοχή των αποθηκών (UNESCO) είναι πηγή ζωής και εργασίας για τους κατοίκους του και ταυτόχρονα πολιτιστικός χώρος μαγνήτης για τους επισκέπτες. Το περίτεχνα κατασκευασμένο δημαρχείο, σύμβολο εξουσίας και οικονομικής ευρωστίας στις όχθες της λίμνης Αλστερ, οι πολλές και αρχιτεκτονικά εντυπωσιακές εγκαταστάσεις πολλών διεθνούς φήμης περιοδικών, εφημερίδων, η εντυπωσιακή, χανσεατικής αρχιτεκτονικής μοντέρνα Όπερα, η εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, το επιβλητικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, το Χρηματιστήριο, η Πινακοθήκη, η μεγάλη Κεντρική Αγορά, είναι μερικά από τα κτίρια που θα δούμε κατά την διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης. Θα περάσουμε από την περιοχή θρύλο του λιμανιού, γνωστή με το όνομα St. Pauli, τόπος που ανέδειξε τα σκαθάρια από το άλλο σπουδαίο ευρωπαϊκό λιμάνι, το Λίβερπουλ. Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν περίπατο στην παλιά εργατική γειτονιά του λιμανιού όπου βρίσκονται πολλά κτίρια εποχής, η κατεστραμμένη εκκλησία μνημείο της Αγ. Αικατερίνης και θα φθάσουμε στην περιοχή των αποθηκών, αρχιτεκτονικά ένας ενιαίος μοναδικός χώρος γεμάτος ζωή, οσμές φερμένες από τα πέρατα του κόσμου, καθώς και πολλούς μουσειακούς χώρους, όπως το εντυπωσιακό μουσείο μινιατούρας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΛΥΜΠΕΚ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά χανσεατική πόλη Λύμπεκ γνωστή ως η Κυρά της Βαλτικής. Από

μεγάλη απόσταση αντικρύζει κανείς τους πύργους του ναού της Παναγίας, ένα από τα πολλά κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής, χτισμένος δίπλα στο ιστορικό, αναγεννησιακό Δημαρχείο, χώρος οικονομικής εξουσίας πάνω από 400 χρόνια, την εποχή της παντοκρατορίας της πόλης σε ολόκληρη την Βαλτική. Τα σπίτια διάσημων λογοτεχνών, όπως αυτό των αδελφών Μάνν, το σπίτι όπου για πολλά χρόνια έζησε ο συγγραφέας Γκράς, το σπίτι-μουσείο του παλιού Καγκελάριου Βίλλυ Μπράντ, στους ευρύχωρους χώρους του οποίου θα ξεναγηθούμε, δίπλα του ο ναός της Αγ. Αικατερίνης με τα περίφημα έργα του γλύπτη Μπάρλαχ, είναι μερικά μόνο από τα κτίρια κοσμήματα του κέντρου της πόλης. Θα καταλήξουμε στην περιοχή με τις αποθήκες αλατιού, αποκαλούμενες και χρυσάφι του Βορρά, εντυπωσιάζουν πράγματι με την λιτή αρχιτεκτονική τους.

Επόμενη και τελευταία στάση μας το Βερολίνο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ξενάγηση

Κατά την διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Μνημεία της λαμπρής ιστορίας της Πρωσίας, πρωτεύουσα της οποίας ήταν το Βερολίνο, της χρυσής εποχής του Μεσοπολέμου, όταν η γερμανική πρωτεύουσα μεσουρανούσε στον χώρο των Τεχνών, περίοδος της διαίρεσης και του Ψυχρού Πολέμου, καθώς και αυτά της πρόσφατης ιστορίας του. Κατά την πανοραμική ξενάγηση του Βερολίνου θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης από τον μεσαίωνα μέχρι και σήμερα. Η μακραίωνη ιστορική διαδρομή του, η πολιτική και πολιτισμική επίδραση που είχε στο κέντρο της Ευρώπης, αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του και στην πληθώρα των σημαντικών μνημείων του. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι, ο χωρισμός της χώρας και ιδιαίτερα της πόλης για 40 χρόνια, το χτίσιμο του τείχους και η μετατροπή της πόλης σε κέντρο του ψυχρού πολέμου, και τέλος η επανένωση της χώρας, έχουν αναμφίβολα επιδράσει στην δημιουργία μιας νέας κατάστασης στην πόλη, η οποία κρατά συνεχώς την προσοχή του κόσμου στραμμένη επάνω της. Η πύλη του Βρανδεμβούργου, ο δρόμος κάτω από τις φιλύρες, το κόκκινο δημαρχείο, το Νησί των Μουσείων, (UNESCO), η αποκαλούμενη East Side Gallery, το τσεκ ποιντ Τσαρλυ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που εκφράζουν την ιστορικότητα αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Ακολουθεί ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου Πανόραμα της Περγάμου. Στη συνέχεια ξεκινάμε την γνωριμία μας με το ιστορικό κέντρου, ένα οδοιπορικό, το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία της αντιπαράθεσης με τα πολλά πρόσωπα της πόλης. Ο παλαιός χώρος της Γκεστάπο, σήμερα τοπογραφία του τρόμου, το σημείο περάσματος του τείχους Τσαρλυ, τα καρτιέ της Φρίντριχ Στράσσε, η πανέμορφη Τζεντάρμενπλατς, η πλατεία όπου βρίσκεται η κεντρική σκηνή της όπερας, η παλιά εβραϊκή γειτονιά με τις περίτεχνα ανακατασκευασμένες αυλές της. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ

Στη σημερινή μέρα θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το περίφημο Νησί των Μουσείων (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται). Η μετάβαση στο νησί γίνεται με τα μέσα μεταφοράς. Νησί των Μουσείων του Βερολίνου ονομάζεται το βόρειο τμήμα του νησιού που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Σπρε και Κούπφεργκραμπεν. Εκεί βρίσκονται 5 τα κορυφαία μουσεία της πόλης. Η ιδέα για το Νησί των Μουσείων διατυπώθηκε το 1841 όταν ο Φρειδερίκος Αύγουστος Στούτελ πρότεινε το συγκεκριμένο νησί να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Σήμερα όλο το συγκρότημα μουσείων έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Στο νησί υπάρχουν μουσεία αρχαιοτήτων, ελληνικών, αιγυπτιακών και βυζαντινών και επίσης υπάρχει πινακοθήκη με μια εντυπωσιακή συλλογή ζωγραφικής και γλυπτικής του 19ου αιώνα.

Εναλλακτικά, θα έχουμε την ευκαιρία γνωριμίας μιας εκ των σημαντικότερων μπαρόκ πόλεων ολόκληρης της Ευρώπης. Η Δρέσδη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ελβα, πολύ κοντά στα σύνορα Τσεχίας και Πολωνίας αποτέλεσε εμπορικό κόμβο και μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, υπέστη μεγάλες καταστροφές το 1945, ανέκαμψε και είναι πάλι σήμερα η πρωτεύουσα της Σαξονίας, με αμφιλεγόμενη πολιτική παρουσία στον ταλαντευόμενο ευρωπαϊκό χώρο. Ο καθολικός ναός Χόφκιρχε, το παλάτι των Βετίνων επάνω στην κεντρική πλατεία της Όπερας, οι κήποι Τσβίνγκερ, το δικαστικό μέγαρο, ο πανέμορφος ναός της Παρθένου και η σχολή Καλών Τεχνών θα μας εντυπωσιάσουν καθώς θα αντικρύζουμε ήδη πάνω από την ταράτσα του Μπρύλ τον ποταμό Ελβα. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε από κοντά το προάστιο Μπλάσεβιτς, όπου οι βιομήχανοι της περιοχής έχτισαν τις βίλες τους, καθώς και το παλιό ψαροχώρι Λοζβιτς. Ελεύθερος χρόνος στην μεγάλη αγορά της πόλης.

Επιστροφή στο Βερολίνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΤΣΔΑΜ – ΠΑΛΑΤΙ ΣΑΝΣΟΥΣΙ – ΛΕΙΨΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα Ανάκτορα Σανσουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης με ψυχροπολεμικά δράματα και τη Γέφυρα των Κατασκόπων (Γκλίνικε), αλλά και από γαλήνιες τοποθεσίες, όπως οι υδροβιότοποι του ποταμού Χάβελ, θα φτάσουμε στο περίφημο Πότσδαμ, την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη βρίσκεται 26 χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου και είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το ανάκτορο Σανσουσί του 18ου αιώνα που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Αναχώρηση για την μεγαλύτερη και σπουδαιότερη πόλη του κρατιδίου της Σαξονίας, την Λειψία. Σπουδαία εμπορική πόλη και αργότερα ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ευρωπαϊκά κέντρα, διαθέτει ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου με έμφαση στην αρχαιοελληνική γραμματεία. Εκδοτικό, μεταφραστικό και μουσικό κέντρο ευτύχησε διαχρονικά να αναδείξει σπουδαία ονόματα λογίων, καλλιτεχνών και πολιτικών όπως ο Μπάχ, ο Βάγκνερ, ο Μέντελσον, ο Τίμπκε, ο Λίμπνεχτ κα. Κατά την διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης θα περάσουμε από την συνοικία Γκόλις όπου έζησε ο Σίλερ, τους εκτεταμένους πανεπιστημιακούς χώρους, το ιστορικό κτίριο του Αρείου Πάγου, το πανέμορφο νέο Δημαρχείο, την σχολή Καλών Τεχνών για να καταλήξουμε στην εκκλησία του Αγ. Θωμά, η οποία ευτύχησε επί 27 χρόνια να έχει Καντορα τον Μπάχ.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης, την Όπερα και το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, το παλιό αναγεννησιακό δημαρχείο, όπως και μεγάλο αριθμό πανέμορφων αρχιτεκτονημάτων εποχής, τα οποία ήταν εμπορικοί οίκοι. Τέλος, θα επισκεφθούμε την γοτθική εκκλησία του Αγ. Θωμά, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Μπάχ.

Ελεύθερος χρόνος για μια καλύτερη γνωριμία με την σπουδαία αυτή πόλη, πριν επιστρέψουμε αργά το βράδυ στο Βερολίνο.

 

7η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ένα ακόμα υπέροχο του γραφείου μας ταξίδι έφτασε στο τέλος του και εμείς μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Γεμάτοι από εμπειρίες και εικόνες κάνουμε ήδη σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 360 €
  Twin Room 899 € 360 €
  Triple Room 899 € 360 €
  Single Room 1369 € 360 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Lufthansa.
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, στο Αμβούργο το IntercityHotel Hamburg Hauptbahnhof 4* και στο Βερολίνο το Leonardo Hotel Berlin Mitte 4*.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία.
  • Εκδρομές, μετακινήσεις, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€
  • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία, εκτός του Σανσουσί.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 2054

30/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ

08:45

10:00

LH 1937

06/05/2024

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΜΟΝΑΧΟ

12:50

14:00

LH 1754

06/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

15:10

18:35