Skip to main content

ΒΟΡΕΙΑ ΡΗΝΑΝΙΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΛΩΝΙΑΣ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024 από 579€

Αναχώρηση : 09-13/2/24 - 5 ημέρες 

Ντίσελντορφ - Βούπερταλ - Μίνστερ - Άαχεν - Μάστριχτ - Κολωνία – Χαϊδελβέργη

1η μέρα 09/02 : ΑΘΗΝΑ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ(ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 08.30 και ακολουθεί η πτήση με την SKY EXPRESS στις  10.25 για το Ντίσελντορφ. Άφιξη στις 12.50  στο Ντίσελντορφ και αμέσως θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την θαυμάσια αυτή πόλη. Αρχίζοντας από την μεγάλη γέφυρα επί του Ρήνου ποταμού, την περιοχή του λιμανιού εδώ όπου δεσπόζει ο Πύργος των Τηλεπικοινωνιών στα 240,5 μέτρα ύψος , καθώς και τα περίφημα επικλινή κτίρια που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry. Ακολουθεί η παλιά πόλη (Altstadt) με τα σπουδαία ιστορικά της κτίρια και τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ. Τέλος η διάσημη οδός Koningshalle ή σκέτα Κο, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης, που εκτείνεται κατά μήκος του παραπόταμου του Ρήνου(Ντίσελ) ,  ο οποίος έδωσε και το όνομα στην πόλη. Η διάσημη αυτή οδός , είναι γεμάτη με τις σικ μπουτίκ των σχεδιαστών της γερμανικής Μέκκας της μόδας και φυσικά τα σικ καφέ , μπαρ και εστιατόρια . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η μέρα 10/02 : ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ - ΜΙΝΣΤΕΡ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την  για την ιστορική πόλη του Βούπερταλ, με τον μοναδικό κτιριακό του πλούτο, τον οποίο και θα γνωρίσουμε από κοντά . Σήμα κατατεθέν της πόλης, το περίφημο εναέριο, αιωρούμενο τρένο Schwebebahn, που πρώτο λειτούργησε το 1901 και χαρακτηρίστηκε θαύμα της μηχανικής. Το τρένο διασχίζει 13,2 χιλιόμετρα σε ύψος 12μ πάνω από το έδαφος της γης. Η βόλτα(προαιρετικά) που θα απολαύσουμε επιβιβαζόμενοι στο μοναδικό αυτό τρένο είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη του Μίνστερ, το πνευματικό κέντρο της Βεστφαλίας, εδώ που υπογράφηκε η περίφημη ομώνυμη συνθήκη με την οποία τερματίστηκε ο καταστροφικός Τριακονταετής Πόλεμος (1618-1648). Το μοναδικό σε αρχιτεκτονική αξία μεσαιωνικό κέντρο της πόλης , θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του και θα μας μαγέψει με την επιβλητική γοτθική του ατμόσφαιρα στην περιπατητική μας περιήγηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα 11/02 : ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΑΑΧΕΝ - ΜΑΣΤΡΙΧΤ - ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια πρώτη  γνωριμία με την ιστορική πόλη του Άαχεν, μία ανάσα από το σύνορα με το Βέλγιο. Στον διάσημο Καθεδρικό του Ναό στέφθηκε ο Καρλομάγνος αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έγινε η ταφή του το 814, ενώ στην περίφημη Capela Palatina έγινε η στέψη 31 Γερμανών Αυτοκρατόρων. Έτσι είναι απόλυτα φυσικό να ανήκει στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Φυσικά θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο, θα σταθούμε στην Πλατεία της Αγοράς για να θαυμάσουμε το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και θα περιπλανηθούμε στα φωτογενή του σοκάκια. Θα συνεχίσουμε για την πόλη του Μάαστριχτ (Maastricht), μία από τις παλαιότερες ολλανδικές πόλεις (οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη, ενώ οι κάτοικοι της πόλης Ναϊμέγκεν κρατούν αυτό τον τίτλο για τη δική τους πόλη). Σύντομη ξενάγηση στην πόλη και χρόνος για γεύμα . Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα 12/02: ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΚΟΛΩΝΙΑ(καρναβάλι παρέλαση Ρόδου) -ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα αποχαιρετήσουμε το Ντίσελντορφ. Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο καρναβάλι της Κολωνίας. Αποτελεί το μεγαλύτερο καρναβάλι της Γερμανίας, δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ αλλά μια ολόκληρη σεζόν γλεντιού. Η κορύφωση του Καρναβαλιού είναι την Δευτέρα των ρόδων (Rosenmontag) με τις παρελάσεις αρμάτων και καρναβαλιστών, οι οποίες διαρκούν πολλές ώρες. Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης οι καρναβαλιστές πετούν στον κόσμο που παρακολουθεί καραμέλες (Kamelle) και άλλα γλυκίσματα. Στην Κολωνία παρακολουθούν την παρέλαση περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Το απόγευμα έχοντας χορέψει στους ρυθμούς του καρναβαλιού, θα αναχωρήσουμε για την Χαϊδελβέργη την πόλη που υπήρξε κέντρο του κινήματος του γερμανικού ρομαντισμού . Σύντομη περιήγηση στην πόλη με μία βραδινή βόλτα και προαιρετικό δείπνο. Τακτοποίησή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα 13/02: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ(πρωινή περιήγηση) - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ(πτήση) - ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο, και πολύ νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στην πόλη που μας φιλοξένησε την τελευταία μας νύχτα , την Χαϊδελβέργη. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο μπαρόκ κυρίως αρχιτεκτονικής ιστορικό κέντρο της πόλης - κληρονομιά της πολυτάραχης ιστορίας της - θα δούμε την πλατεία της αγοράς στην οποία δεσπόζει ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πνεύματος, τα κτίρια του Πανεπιστημίου (του παλαιότερου της Γερμανίας και τρίτου παλαιότερου της Ευρώπης), την περίτεχνη εκκλησία των Ιησουιτών, το κομψό Δημαρχείο κ.ά. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να σταθούμε για φωτογραφίες μπροστά από τους χαρακτηριστικούς πύργους της γέφυρας του Πρίγκιπα-εκλέκτορα Κάρολου-Θεόδωρου με φόντο το πανέμορφο αναγεννησιακό κάστρο της πόλης, το οποίο στέκει καμαρωτό 80 μέτρα πάνω από αυτήν. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την Φρανκφούρτη όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής της SKY EXPRESS στις 14:25. Άφιξη στην Αθήνα στις 18:10.

 

 

 

EARLY BOOKING τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 09/1/24  !!!

Τιμή κατ’ άτομο

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδί

0-2

Παιδί 2-12

09-13/02/24

5ημέρες

NH DUSSELDORF CITY NORD 4*

&

STAYCITY 4*

 

579€

 

739€

 

50€

 

525€

**Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη -Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 20 κιλά)

 

 

GQ890 Αθήνα- Ντίσελντορφ

 

 

10.25-12.50

 

GQ861 Φρανκφούρτη -Αθήνα

 

 

14.25-18.10

 

  • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 03 διανυκτερεύσεις στο NH DUSSELDORF CITY NORD 4*στο Ντίσελντορφ
  • 01 διανυκτέρευση στο STAYCITY 4* στην Χαϊδελβέργη
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής, parking , check points (225 ευρώ ανά άτομο).
  • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΛΩΝΙΑΣ(cologne carnival)

 https://jubilaeum.koelnerkarneval.de 

Η εκδήλωση, που οι ντόπιοι αποκαλούν “πέμπτη εποχή” της Γερμανίας , επισήμως ξεκινάει στις 11 Νοεμβρίου στις 11:11, αλλά είναι οι τελευταίες 5 ημέρες που ονομάζονται τρελές μέρες  και που όλοι μιλούν για αυτές. Το καρναβάλι γιορτάζεται στην Κολωνία για αιώνες, είναι από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα στην Γερμανία. Όποιος έχει επισκεφτεί την Κολωνία έξω από την εποχή του καρναβαλιού , θα δυσκολευόταν να αναγνωρίσει την πόλη η οποία  μεταμορφώνεται αυτήν την τρελή εποχή του χρόνου. Υπάρχουν παντού πάρτι, στους δρόμους, στις παμπ και τις δημόσιες πλατείες και είναι όλοι ντυμένοι με φωτεινά κουστούμια. Στο αποκορύφωμα του και για αρκετές ημέρες, οι Γερμανοί ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή jecke των κλόουν , χορεύουν στους δρόμους της πόλης, πίνουν και γλεντούν μέχρι το πρωί……….Ακολουθήστε μας !!!