Skip to main content

Πανόραμα Γερμανίας – Στρασβούργο | Πάσχα 2024 απο 1159

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ  29/04

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΟΝΑΧΟ (περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου, του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη που ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου.

Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της πόλης και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον Καθεδρικό Ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κ.λπ. 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, Ομπεραμεργάου, Γκάρμις -Παρτενκίρχεν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη «Ρομαντική Οδό» (Romantischen Strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια. 

Θα φτάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν («Νέος Λίθος του Κύκνου»), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση ( μόνο εξωτερικά).

Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (περιήγηση)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το Μόναχο και αναχωρούμε οδικώς για τη Γαλλία και το Στρασβούργο που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ίλ, παραπόταμου του Ρήνου.

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λί­γες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινο­βούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δι­καιωμάτων και το παλάτι της Ευρώπης. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτε­κτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρα­σβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοι­κία «Μικρή Γαλλία», με τα υπέροχα κανάλια της, από τα οποία ο ποταμός Ιλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – Έγκισχαϊμ – Κολμάρ – Ρικβίρ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στους αλσατικούς Δρόμους του Κρασιού. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση στο γραφικό χωριό Έγκισχαϊμ, που σταθερά συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα της Γαλλίας. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα είχε ανακηρυχθεί ως το πιο αγαπημένο των Γάλλων. Συνεχίζουμε για την κωμόπολη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Θα κάνουμε μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο, θα δούμε τον καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λάουχ, παραπόταμος του Ιλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί. Ο Μπαρτολντί φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς για να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις και το περίφημο κρασί της περιοχής. Εν συνεχεία θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να πάμε στο Ρικβίρ που είναι χτισμένο πάνω στις όμορφες πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε και οι πολλοί συνεταιρισμοί των οινοπαραγωγών και των καλλιεργητών. Εδώ πρέπει να πούμε πως το κλίμα της περιοχής, με τους Βόσγιους Λόφους από τη μια πλευρά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις αμπελοκαλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο λευκό ρίσλινγκ, που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιστροφή στο Στρασβούργο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – λίμνη Τίτιζεε – Φράιμπουργκ – Μέλανας Δρυμός – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Στρασβούργο και οδηγούμαστε στις περιοχές του Μέλανα Δρυμού (Schwarzwald). Θα γνωρίσουμε πόλεις και περιοχές του Μέλανος Δρυμού, του δάσους που καλύπτει τεράστιες εκτάσεις της Βυρτεμβέργης έως τα σύνορα Γερμανίας - Ελβετίας και Γαλλίας.

Αναχώρηση λοιπόν για το Τίτιζεε με τη λίμνη, τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο. 

Κατόπιν συνεχίζουμε για την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντραϊζαμ. Εδώ θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου.

Τελικός προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι  η γραφική Χαϊδελβέργη, από τις λίγες πόλεις που δεν βομβαρδίστηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και αποτελεί την πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Κόμπλεντς - Μπάκαραχ (Μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο) – Χαϊδελβέργη

Πρωινή αναχώρηση οδικώς από την Χαϊδελβέργη για το Κό­μπλεντς, μια όμορφη πόλη στη συμβολή του Ρήνου με τον ποταμό Μοζέλα. Ακριβώς εκεί όπου ενώνονται τα νερά των δύο ποταμών θα δούμε τον πελώριο ανδριά­ντα του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’, μνημείο-σύμβολο της γερμανικής ενότητας. Θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό του Αγίου Κάστορα, στη βόρεια πλευρά της πό­λης. Στο Κόμπλεντς θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή για ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για Μπάκαραχ, μια μικρή κωμόπολη στις όχθες του Ρή­νου. Εκεί θα επιβιβαστούμε σε ποταμόπλοιο για μια μίνι κρουαζιέρα κατά μήκος του Μέσου Ρήνου μέχρι την πόλη Κόμπλεντς. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή-μνημείο της UNESCO χάρη στα πολλά κάστρα που οι τοπικοί ηγεμόνες έχτιζαν κάποτε στις πλαγιές των καταπράσι­νων λόφων που κατεβαίνουν προς τις όχθες, και που σήμερα αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μπαρόκ αρχιτε­κτονικής. Κατά τη διάρκεια του πλου θα δούμε τον πο­λυθρύλητο βράχο της Λόρελαϊ, ντυμένο με μεσαιωνι­κές ιστορίες που σφράγισαν τον γερμανικό ρομαντι­σμό. Η κρουαζιέρα μας θα ολοκληρωθεί στο Κόμπλεντς και εν συνεχεία θα επι­στρέψουμε οδικώς στην Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

***Σημείωση:  Κάποιες περιόδους, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να είναι χαμηλή η στάθμη του νερού στον Ρήνο. Σε αυτή την περίπτωση, το δρομολόγιο της κρουαζιέρας τροποποιείται, κατόπιν οδηγιών από την εταιρεία που την πραγματοποιεί.

 

7η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (περιήγηση) – Μπάντεν Μπάντεν – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει τη πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ – η Παλιά Γέφυρα είναι μακράν η ωραιότερη.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, καταφύγιο εύπορων επισκεπτών, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα, καζίνο κ.λπ. Βόλτα στην πόλη και επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – Ρομαντικός Δρόμος – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί, αφήνουμε πίσω μας τη Χαϊδελβέργη με τελικό μας προορισμό τη Φρανκφούρτη. Ακολουθώντας ένα τμήμα του παραδοσιακού «Ρομαντικού Δρόμου», θα φτάσουμε στο μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας. Είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον Καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Συνεχίζουμε για τη Φρανκφούρτη, για τη μετάβασή μας στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1159€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1159 € 360 €
  Twin Room 1159 € 360 €
  Triple Room 1159 € 360 €
  Single Room 1659 € 360 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

29/04/2024

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:40

LH 1284

06/05/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:10

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τις απευθείας πτήσεις Αθήνα - Μόναχο & Φρανκφούρτη - Αθήνα).
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
  • 3  διανυκτερεύσεις στη Χαϊδελβέργη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
  • 2  διανυκτερεύσεις στο Μόναχο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*. 
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Μίνι κρουαζιέρα στον Ρήνο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα, ασφάλεια.
  • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία Μονάχου και Στρασβούργου.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται ως περιλαμβανόμενα, καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.