Skip to main content

ΗΠΑ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, 11 Μέρες-9 Διανυκτερεύσεις Καλοκαίρι 2012

Η.Π.Α-ΔΥΤ. ΗΝ. ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, 11 Ημέρες – 9 Διαν/σεις

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ-ΧΑΒΑΗ

Αναχωρήσεις: 06, 20/7,  01, 06, 09, 17, 24, 31/8,  02,16,29/9


1η μέρα: Αθήνα – Σαν Φρανσίσκο  Πτήση, 

Αναχώρηση για το Σαν Φρανσίσκο με ενδιάμεση στάση. Άφιξη και μεταφορά σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:Σαν Φρανσίσκο, ολοήμερη εκτεταμένη ξενάγηση γνωριμίας στην πόλη και τον κόλπο.

Ολοήμερη εντυπωσιακή ξενάγηση στο κέντρο της πόλης και στην συνέχεια στον κόλπο που περιβάλει την πόλη και την οποία ενώνουν τρεις (3) μεγάλες γέφυρες. Στη αρχή  θα δούμε μεταξύ άλλων την Union Square, το Δημαρχείο, την Όπερα, τη Βιβλιοθήκη, την Τσάινα Τάουν, που είναι η μεγαλύτερη Κινέζικη πόλη εκτός Κίνας, το γραφικό τραμ, τις Δίδυμες Κορυφές απ΄ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και στη συνέχεια αφού περάσουμε, την Χρυσή Γέφυρα μήκους 1.272 μέτρων που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία Marin και τις αποβάθρες του λιμανιού. Θα σταματήσουμε στο γραφικό ψαροχώρι του Σωσαλίτο και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στα δάση Μιούιρ για να δούμε τις αρχαίες Σεκόγιες, τα μεγαλύτερα, γηραιότερα και ψηλότερα δένδρα της γης. Στην συνέχεια θα περάσουμε την γέφυρα San Rafael, για να φθάσουμε στην Ηπειρωτική ακτή, περνώντας από τις πόλεις Richmond και την Πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϋ καθώς και το Ωκλαντ.  Επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο μέσω της γέφυρας Bay Bridge. Στάση στο Fishermans Warf, - τη γνωστή παραθαλάσσια συνοικία με τις ταβέρνες, για να απολαύσετε το βραδάκι το δείπνο σας με θαλασσινά και ειδικότερα τα γιγάντια καβούρια του Ατλαντικού. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Σαν Φρανσίσκο, μέρα ελεύθερη (κρουαζιέρα στον κόλπο).

Στη σημερινή ελεύθερη μέρα σας μπορείτε να συνεχίσετε τις βόλτες σας και τις δραστηριότητες, όπως κάνοντας μια κρουαζιέρα στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο απ όπου μπορείτε να τραβήξετε αξέχαστες φωτογραφίες της πόλης, τις γέφυρες του και από το τρομερό Νησί με τις φυλακές του Αλκατράζ. Το βραχώδες νησί που φαίνεται στη μέση του κόλπου και φιλοξενούσε στο διάστημα 1933 –1963 τις περίφημες φυλακές του Αλκατράζ με τους γνωστούς γκάνγκστερ της εποχής.  Το απόγευμα κάντε τα ψώνια στο Embarcadero Center όπου θα βρείτε όλες οι γνωστές φίρμες σε τιμές πολύ χαμηλές Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Σαν Φρανσίσκο – Λας Βέγκας ( 913 χτ.)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί οδικώς για το Λας Βέγκας, την παγκόσμια Μέκκα του τζόγου και των shows.   Η διαδρομή – με αρκετές μικρές στάσεις – περνά από τον εσωτερικό αυτοκινητόδρομό και την κοιλάδα – Great Valley - που διαμορφώνεται ανάμεσα στην οροσειρά του Λος Άντζελες  και την Σιέρα Νεβάδα. Μία πανέμορφη διαδρομή, με πλούσια βλάστηση γνωστή και για τα περίφημα κρασιά της, που περνά από δασώδεις εκτάσεις με πευκοηδεί, κυπαρίσσια, εκτάσεις με πεδία του γκολφ, λιμανάκια και απόκρημνα βράχια όπου σκάει το κύμα του Ειρηνικού, κατά μήκος και πάνω από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα και την πόλη Σαν Χοζέ, την διάσημη Silicon Valley με τους γίγαντες της πληροφορικής.  Άφιξη το απόγευμα στο Λας Βέγκας. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδία της πόλης, την STRIP! Χαλάρωση και βραδινή εξόρμηση στα καζίνο και τα shows όπου έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε διάσημους καλλιτέχνες. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λας Βέγκας, Μέρα ελεύθερη.

Χαλαρώστε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας και αργότερα βγείτε για ψώνια και βόλτα στην διάσημη λεωφόρο The Strip με τα πολυκαταστήματα, τις μπουτίκ και τα εξέντρικ μουσεία της! Ακόμη μπορείτε να δοκιμάσετε μια βόλτα με ελικόπτερο για μια ημερήσια ή νυχτερινή άποψη της πόλης. Τρομερό θέαμα, που μόνο στον κινηματογράφο έχουμε δει. Αξίζει τον κόπο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Λας Βέγκας, Χούβερ ντάμ, Γκράν Κάνυον.

Ποιος φθάνει ως εδώ και δεν επισκέπτεται το καταπληκτικότερο γεωλογικό μνημείο της γης?  Ετοιμαστείτε σήμερα για την μοναδική αυτή εκδρομή. Ο ορμητικός ποταμός Κολοράντο έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη γη και εξακολουθεί να σμιλεύει τα αριστουργήματά του εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το Κάι Μπάμπ, το "ξαπλωμένο βουνό" όπως αποκαλούσαν οι Ινδιάνοι το φαράγγι, είναι μια ατέλειωτη έκταση εκπληκτικών τοπίων και χρωμάτων, όπου η φύση αποκαλύπτει όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

Αναχώρηση για το Γκραν Κάνυον (Μεγάλο Φαράγγι), που βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο τεράστιο Φράγμα Χούβερ και στην συνέχεια θα περάσουμε από το Χουαλαπάι Indian Nation πριν καταλήξουμε στη δυτική πλευρά της χαράδρας του Γκραν Κάνυον. 3ωρη στάση  για τις περιηγήσεις μας, τις φωτογραφήσεις μας, τη βόλτα μας στο τεράστιο «κρεμαστό μπαλκόνι» Grand Canyon Skywalk και για γεύμα και αναψυκτικά στα πολλά παρατηρητήρια και θέσεις θέασης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Λας Βέγκας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Λας Βέγκας – Λος Άντζελες, (425χτ)

Αναχώρηση με προορισμό το Λος Άντζελες την "Πόλη των Αγγέλων" που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας.  Η διαδρομή μας περνά από την έρημο και εθνικό πάρκο Μοχάβι, το Afton Canyon, με εντυπωσιακά γεωλογικά τοπία και πόλεις και χωριά τις Αμερικανικής Δύσης. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Λος Άντζελες. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο προάστιο Αναχάϊμ, στην περιοχή της Ντίσνευλαντ και τακτοποίηση σε ξενοδοχεία της περιοχής της Ντισνεϋλαντ, όπως το Crowne Plaza Anaheim Resort, το Hilton Anaheim ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας. Διανυκτέρευση.

8 μέρα: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, Ολοήμερη ξενάγηση – επισκέψεις, Hollywood, Universal Studios,Beverly Hills, Santa Monica.

Η σημερινή μας ημέρα ξεκινάει με προορισμό την πρωτεύουσα του αμερικανικού κινηματογράφου, το προάστιο του Λος Άντζελες, το Χόλλυγουντ, που με το όνομά του έχει πλέον ταυτισθεί ολόκληρη η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στα στούντιο της Κινηματογραφικής εταιρείας Γιουνιβέρσαλ, που βρίσκονται στα περίχωρα του Χόλλυγουντ. Με τα ειδικά τρενάκια θα γυρίσουμε το χώρο των στούντιο, θα δούμε τα σκηνικά φημισμένων ταινιών και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι ταινίες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Hollywood Boulevard, που είναι για το Λος Άντζελες ότι η Champs Elysees για το Παρίσι ή η Broadway για τη Νέα Υόρκη. Θα δούμε το Κινέζικο Θέατρο καθώς και τα "πατήματα" των αστέρων του κινηματογράφου. Το διάσημο Walk of Fame με τα πεζοδρόμια στρωμένα με αστέρια, τιμά πάνω από 2000 διασημότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ακολουθεί η απαστράπτουσα πόλη του πλούτου και της επιτυχίας, η πόλη των προνομιούχων, το "γκέτο των VIP'S", το Μπέβερλυ Χίλλς. Συνεχίζουμε για τη Σάντα Μόνικα, το παλιότερο και μεγαλύτερο θέρετρο του Λος Άντζελες. Καθ οδόν θα σταματήσουμε σε γνωστό παραδοσιακό American Hamburger Restaurant για το μεσημεριανό μας γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Disneyland (Anaheim) όπου μπορείτε πάλι να συνεχίσετε τη βόλτα και τη διασκέδαση σας στο διάσημο πάρκο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Anaheim), Disneyland και άλλα. 

Ημέρα στη διάθεσή μας για επίσκεψη στην Disneyland και στις διάσημες παραλίες τις πόλης, όπως τη Σάντα Μπάρμπαρα, τη Σάντα Μόνικα, για τρέλες στο Knott’s Berry Farm (από τα μεγαλύτερα κέντρα αναψυχής στον κόσμο (www.Knott.com) μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με εκπληκτικά θεάματα και  συναρπαστικά παιχνίδια που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Επίσης στο πάρκο της Disneyland μπορείτε να δείτε, Το Magic Kingdom Park, που  είναι διαμορφωμένο σε 4 ενότητες: τη Γη της Περιπέτειας (Adventure land), τη Γη της Φαντασίας (Fantasyland), τη Γη των Συνόρων (Frontier land)  και στη Γη του Αύριο (Tomorrow land). Ο Μίκυ και η παρέα του, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αλίκη, ο Πήτερ Παν, οι Πειρατές της Καραϊβικής σας περιμένουν να περάσετε τη μαγική πύλη που οδηγεί στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού! Διανυκτέρευση. (Σημείωση: Σε περίπτωση διαμονής μας στην πόλη του Λος Άντζελες (Downtown LA) θα υπάρχει πούλμαν στην διάθεσή μας όλη μέρα (8 ώρες) για τις μετακινήσεις μας προς την Disneyland).

10η & 11 μέρα: Λος Άντζελες – Αθήνα, πτήση για την Αθήνα.

Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς τα χαράματα.

Κόστος συμμετοχής  κατ’ άτομο:

 

Αναχωρήσεις Ιουλίου - Αυγούστου

Σε δίκλινο

€ 2.499.-

Επιβάρυνση σε Μονόκλινο

€   750.-

3ο άτομο σε τρίκλινο

€ 2.300.-

Φόροι αεροδρομίου

€   650.-

Δυνατότητα για business class πτήσεις στα υπερατλαντικά κομμάτια με ανάλογη επιβάρυνση

 Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Σαν Φρανσίσκο  & Λος Άντζελες - Αθήνα με την με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα, κεντρικά ξενοδοχεία  Sup 4*  με Αμερικάνικο μπουφέ πρωινό καθημερινά. Συνολικά  9 διανυκτερεύσεις. ’Ήτοι: 3 διαν/σεις στο Σαν Φρανσίσκο, 3 διαν/σεις στο Λας Βέγκας &, 3 διαν/σεις στο Λος Άντζελες (Αναχάιμ),
  • Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκδρομών όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Όλες οι μεταφορές, η υποδοχή, οι οδικές διαδρομές  και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Η είσοδος στο Πάρκο του Γκράν Κάνυον και στ δάση Μιουίρ.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  • Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, με γνώσεις των Η.Π.Α. για την διεκπεραίωση όλων των ξεναγήσεων και του προγράμματος..
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ατυχήματος.
  • Χάρτες και τουριστικά έντυπα τα οποία θα σας διανεμηθούν με την άφιξή σας στις ΗΠΑ, από τους τοπικούς συνεργάτες μας.
  • Φιλοδωρήματα € 50 κατ άτομο
  • Αχθοφορικά μίας αποσκευής κατ άτομο στα ξενοδοχεία.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Γεύματα πλην του πρωινού.
  • Οι είσοδοι στα αξιοθέατα και μουσεία όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Ποτά και αναψυκτικά.
  • Άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.
  • Φόροι αεροδρομίου

 

ΧΑΒΑΗ  - ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ  

5 μέρες - 4 διαν/σεις

(επέκταση προγράμματος)

1η μέρα:  ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ πτήση – άφιξης. 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Χαβάης, τη Χονολουλού, που βρίσκεται στο νησί Οαχού. Το αρχιπέλαγος της Χαβάης αποτελεί από το 1959 την 50ή Πολιτεία των Η.Π.Α. Είναι μια σειρά νησιών ηφαιστειογενούς προέλευσης, που βρίσκονται στον τροπικό του Καρκίνου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας Outrigger Waikiki Beach 4*, ή άλλο παρόμοιο, στην διάσημη παραλία της Waikiki Beach !. Τακτοποίηση και αφού φορέσετε το Χαβανέζικο πουκάμισο ή μπλούζα, βγείτε για μια πρώτη βόλτα στα μπαράκια της περιοχής να απολαύσετε μια  Pina Colada υπό τους ήχους της Χαβάγιας (χαβανέζικη μουσική).  Διανυκτέρευση

2η μέρα: ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ, ολοήμερη εκδρομή & ξενάγηση

Ολοήμερη ξενάγηση του νησιού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τις ονειρεμένες παραλίες του καθώς και το λιμάνι του Περλ Χάρμπορ με το τοπικό πολεμικό μουσείο, στο οποίο έγινε η αεροπορική επιδρομή των Ιαπώνων στις 07/12/1941. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κέντρο Πολυνησιακού Πολιτισμού, όπου θα δούμε αντιπροσωπευτικά κτίσματα των νησιών του Ειρηνικού καθώς και αναπαραστάσεις των τοπικών εθίμων και των εξωτικών χορών των ιθαγενών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η και 4η μέρα:  ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ, μέρες ελεύθερες,

Ημέρες ελεύθερες για ξεκούραση, για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα στην εξωτική Χαβάη ή για εκδράμετε σε κάποιο γειτονικό νησί.   Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ πτήση αναχώρησης.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σαν Φρανσίσκο. Ανταπόκριση με την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα την επομένη.

 

Κόστος επέκτασης - συμμετοχής  κατ’ άτομο:  από

Αναχωρήσεις

Ιουλ. Αυγ. Σεπτ.

Σε δίκλινο

€ 1.600.-

Επιβα.Μονόκλινο

€   450.-

3ο άτομο σε τρίκλινο

€ 1.550.-

Φόροι αεροδρομίου

€ 180.-

Σημείωση:

* Η επέκταση του προγράμματος στη Χαβάη γίνεται και σε ατομική βάση από 2 άτομα και άνω.

*Ο αρχηγός & συνοδός μας ακολουθεί το πρόγραμμα στην Χαβάη σε περίπτωση συμμετοχής μεγαλύτερης των 10 ατόμων.

*Σε περίπτωση μη άμεσης ανταπόκρισης από τη Χονολουλού στο Σαν Φρανσίσκο ή το Λος Αντζελες και μετά για Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί άλλη μία διανυκτέρευση.

Στο κόστος της επέκτασης περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Σαν Φρανσίσκο – Χονολουλού – Σαν Φρανσίσκο
  • Η διαμονή σε επιλεγμένο, ξενοδοχείο  Sup 4*   στην παραλία της Ουακικι beach  (4 διαν/σεις standard rooms)
  • Οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια στο εξωτερικό.
  • Μία ξενάγηση στην Χονολουλού,  όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα με αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, για την διεκπεραίωση όλων των ξεναγήσεων και του προγράμματος για μίνιμουμ συμμετοχή 10 άτομα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ατυχήματος.
  • Βοήθεια τοπικών συνεργατών και αντιπροσώπων μας.
  • Χάρτες και τουριστικά έντυπα τα οποία θα σας διανεμηθούν με την άφιξή σας στις Η.Π.Α. από τους τοπικούς συνεργάτες μας.
  • Τα φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά μίας αποσκευής κατ άτομο στα ξενοδοχεία.

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε Sea ή Ocean View rooms στη Χαβάη, υπάρχει επιβάρυνση ανάλογα με την

περίοδο από € 80 κατ άτομο τη βραδιά.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Έξοδα προσωπικής φύσεως,
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Το πρόγευμα – στην Χαβάη και άλλα γεύματα.
  • Φόροι αεροδρομίου