Skip to main content

ΤΑ ΚΑΝΥΟΝΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Λος Άντζελες, Αριζόνα - Φοίνιξ – Σκοτσντέιλ, Έρημος Μοχάβι, Ποταμός Κολοράντο, Σεντόνα, Γκραν Κάνυον, Μόνιουμεντ Βάλεϊ, Μάοβ, Κάνυονλάντς, Αρτσες, Φαράνγκι Φλάμινγκ, Ροκ Σπρινγκς, Εθν. Πάρκο Γκραν Τέτον, Τζακσον Χόλ, Ουαϊόμινγκ, Γιέλοουστουν, Σωλτ Λέϊκ Γιούτα, Μπράις Κάνυον, Εθν . Πάρκο Ζίον, Νεβάδα, Λας Βέγκας, Ντέθ Βάλεϋ, Μοντερέϊ, Σαν Φρανσίσκο.  

Αναχωρήσεις 2012: 06/8, 07/9 & 25/10

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η μέρα:         Αθήνα – Λος Άντζελες. Πτήση.

06/8 Δε. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λος Άντζελες. Άφιξη το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα:         Λος Άντζελες, Ολοήμερη ξενάγηση,

07/8 Τρ. Ολοήμερη ξενάγηση (8 ώρη) – με επίσκεψη γνωριμίας στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με τους ουρανοξύστες, την Ισπανόφωνη συνοικία και στη συνέχεια οδεύουμε στο Hollywood, Universal Studios, το Beverly Hills και την παραλία της Santa Monica. Η επίσκεψη στα στούντιο της Κινηματογραφικής εταιρείας Γιουνιβέρσαλ, που βρίσκονται στα περίχωρα του Χόλλυγουντ γίνεται με τα ειδικά τρενάκια, που περιφέρονται στο χώρο των στούντιο, για να δούμε τα σκηνικά φημισμένων ταινιών και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι ταινίες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Hollywood Boulevard, που είναι για το Λος Άντζελες ότι τα Champs Elysees για το Παρίσι ή το Broadway για τη Νέα Υόρκη. Θα δούμε το Κινέζικο Θέατρο καθώς και τα "πατήματα" των αστέρων του κινηματογράφου. Το διάσημο Walk of Fame με τα πεζοδρόμια στρωμένα με αστέρια, τιμά πάνω από 2000 διασημότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ακολουθεί η απαστράπτουσα πόλη του πλούτου και της επιτυχίας, η πόλη των προνομιούχων, το "γκέτο των VIP'S", το Μπέβερλυ Χίλλς. Συνεχίζουμε για τη Σάντα Μόνικα, το παλιότερο και μεγαλύτερο θέρετρο του Λος Άντζελες. Καθ οδόν θα σταματήσουμε σε γνωστό παραδοσιακό American Hamburger Restaurant για το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η διαμονή στο Los Angeles γίνεται συνήθως στην Disneyland (Anaheim) όπου μπορείτε και πάλι όσοι το επιθυμείτε να συνεχίσετε τη βόλτα και τη διασκέδαση σας στο διάσημο πάρκο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:         Λος Άντζελες, Φοίνιξ – Σκοτσντέϊλ, οδική διαδρομή.(644 Χλτ)

08/8 Τε. Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την καρδιά των Εθνικών Πάρκων της Αμερικής. Μια μεγάλη άλλα άνετη διαδρομή, με ωραιότατα εναλλασσόμενα τοπία και συχνές στάσεις για τις απαραίτητες Φώτο. Μία διαδρομή που μας περνά από την έρημο Mojave (Μοχάβι) και τον Κολοράντο ποταμό μέχρι την πολιτεία της Αριζόνα, όπου φθάνοντας στο Φοίνιξ ανακαλύπτουμε μια μοναδική πανέμορφη Αμερικάνικη Όαση. Μια όαση με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, μοναδική χλωρίδα με τους γιγαντιαίους κάκτους Σαγκουάρο στο κατακόκκινο φόντο της Αμερικανικής ερήμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Φοίνιξ ή στο Σκοτσντέιλ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Φοίνιξ / Σκότσντέϊλ – Σεντόνα – Γκραν Κάνυον, οδική διαδρομή (381 χλτ)

09/8 Πε. Πρόγευμα και ξεκινάμε για να «μπούμε» στο εντυπωσιακότερο γεωλογικό

Φαινόμενο της Αμερικής. Αφού διασχίσουμε τον «κήπο» της ερήμου της Αριζόνας, θα σταματήσουμε στο «κάστρο του Μοντεζούμα» όπως αποκαλούνται οι απόκρημνοι βραχώδεις σχηματισμοί και παλιά καταφύγια των Ινδιάνων Σινάγκουας. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι την γραφική πόλη της Σεντόνα και στη συνέχεια στο 'Οουκ Κρικ Κάνυον. Μια περιοχή εξαιρετικά αγαπητή στους σκηνοθέτες ταινιών western. Η μέρα μας τελειώνει με την άφιξη και επίσκεψη μας στον φαντασμαγορικό Γκραν Κάνυον. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:         Γκραν Κάνυον – Μόνιουμεντ Βάλεϋ – Κάνυολαντς – Μοάβ.(515 χλτ)

10/8 Πα. Άλλη μια εντυπωσιακή μέρα και διαδρομή στα φαράγγια και τις χαράδρες της νότιας πλευράς του Γκραν Κάνυον. Ο δρόμος είναι άριστος και η διαδρομή στα Canyonlands ευχάριστη. Η εικόνα της «ζωγραφισμένης ερήμου – painted desert” και η άφιξη μας στο φαντασμαγορικό Monument Valley – την κοιλάδα μνημείο – μας αφήνει άφωνους. Οι απίθανοι χρωματισμοί από τον ήλιο που αντανακλά το φως σε όλες του τις φάσεις, δεν μπορούσαν παρά να εμπνεύσουν Ινδιάνους και λευκούς, για τα θρύλους και τραγούδια επί αιώνες. Πατρίδα των Ινδιάνων Ναβάχο, ένα τόπος ιερός για όλους. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας προς το Μοάβ περνάμε και από τις παρυφές του ενός ακόμη Εθνικού Πάρκου της πολιτείας της Γιούτα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:         Μοάβ – Αρτσες – Φαράγγι Φλάμινγκ – Ροκ Σπρινγκς (462 χλτ)

11/8 Σα. Βρισκόμαστε πάντα σε Εθνικά Πάρκα. Το πάρκο Αρτσες μιλά από μόνο του, με τους πολύχρωμους σχηματισμούς και τα περίπλοκα σχέδια των βράχων, που οι δυνάμεις της φύσης, ο χρόνος, το νερό και αμμοθύελλες λάξεψαν στα εκατομμύρια χρόνια του σχηματισμού των. Πολύ επίκαιρο και το Flaming Gorge – Φλεγόμενο Φαράγγι. Άφιξη το απόγευμα στο Rock Springs. Διανυκτέρευση.

7η μέρα:         Ροκ Σπρίνγκς – Γραντ Τέτον – Τζάκσον Χόλ. (382 χλτ).

12/8 Κυ. Πρόγευμα & αναχώρηση με προορισμό το εθνικό πάρκο του Γκραν Τέτον, γνωστό για τους γιγάντιες γρανιτένιες κορυφές του που καθρεπτίζονται σε δεκάδες Αλπικές λιμνούλες. Εδώ το τοπίο είναι πράσινο με δάση και με μια πλούσια χλωρίδα και πανίδα (ελάφια, αντιλόπες κ.α) Άφιξη στο γραφικό Τζάκσον Χολ στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ

Μια περιοχή στο γνήσιο Wild West. Διανυκτέρευση.

8η μέρα:         Τζάκσον Χολ – Εθν. Πάρκο Γιέλοουστουν (172 χλτ)

13/8 Δε. Αλλαγή σκηνικού. Τα μάτια μας πέφτουν στις απέραντες κοιλάδες του Γιέλοουστόουν, όπου κάποτε έβοσκαν εκατομμύρια αμερικανικοί Βίσονες και άλλα ζώα. Το πάρκα έχει πολλές ιδιαιτερότητες καθώς – κάθετε – πάνω στην μεγαλύτερη γεωλογική καλντέρα του πλανήτη μας. Θα δούμε τους τεράστιους ατμοπίδακες – τα γκέϊζερς, ηφαιστειογενή λασπώδη έλη και λίμνες, αναβράοντα ρυάκια, αετούς, Βίσονες, λύκους και αρκούδες. Διανυκτέρευση.

9η μέρα:         Γιέλοουστόουν – Σώλτ Λέικ Σίτι (517 χλτ.)

14/8 Τρ. Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό μας την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιούτα, το Σώλτ Λέϊκ Σίτι, εδώ όπου το 2002 έγιναν οι χειμερινοί αγώνες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία του τεμένους, το μνημείο των Μορμόνων – tabernacle – και το κυβερνείο της πολιτείας. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

10η μέρα:       Σώλτ Λέϊκ Σίτι – Μπράϊς Κάνυον (454 χλτ). 

15/8 Τε. Αναχώρηση με κατεύθυνση νότια από τον αυτοκινητόδρομο για ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και στη συνέχεια θα βγούμε ανατολικά προς το Μπράις Κάνυον.

Πανέμορφα εναλλασσόμενα τοπία, υψηλές κορυφές, χαράδρες, σπήλαια και περίεργοι χρωματισμοί συνθέτουν το σκηνικό της μέρας, ένα τοπίο που έχει έμπνευση πολλούς καλλιτέχνες. Διανυκτέρευση.

11η μέρα:       Μπράις Κάνυον – Εθν. Πάρκο Ζίον – Λας Βέγκας. (381 χλτ).

16/8 Πε. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ζίον, ένα πάρκο δημοφιλές στους αναρριχητές και τους ορειβάτες και στη συνέχεια οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Βίρτζιν και αφού διασχίσουμε την ΄έρημο Μοχάβι, θα μπούμε στην πολιτεία της Νεβάδα. Άφιξη το απόγευμα στο Λας Βέγκας την πόλη του φωτός. Διανυκτέρευση.

12η μέρα:       Λας Βέγκας. Μέρα ελεύθερη.

17/8 Πα. Μέρα ελεύθερη για χαλάρωση, βόλτα στην πόλη, διασκέδαση και παρακολούθηση κάποιου διάσημου show, ή ακόμη και για μια αεροπορική υπερπτήση πάνω από το Γκραν Κάνυον για να αποθανατίσετε και από αέρος αυτά που είδατε όλες αυτές τις υπέροχες μέρες. Διανυκτέρευση.

13η μέρα:       Λας Βέγκας - Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley)

18/8 Σα. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Εθν. Πάρκο στην κοιλάδα του θανάτου. Η έρημος όπου έχουν σημειωθεί ακραίες θερμοκρασίες ακόμη και 60ο c. Διανυκτέρευση.

13η μέρα:       Λας Βέγκας - Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley)

18/8 Σα. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Εθν. Πάρκο στην κοιλάδα του θανάτου. Η έρημος όπου έχουν σημειωθεί ακραίες θερμοκρασίες ακόμη και 60ο c. Διανυκτέρευση.

14η μέρα:       Κοιλάδα του Θανάτου - Μοντερέϊ.

19/8 Κυ. Αναχώρηση με προορισμό την Καλιφόρνια και τις ακτές του Ειρηνικού.

Το τοπίο εναλλάσσεται και όσο προχωράμε βόρεια θυμίζει αρκετά την χώρα μας. Άφιξη στην ιστορική πόλη Μοντερέϊ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον υπόλοιπο χρόνο βγείτε στη παραλία και το λιμανάκι της πόλης, με τα άπειρα καταστήματα, τις γραφικές ψαροταβέρνες. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Monterey Bay Aquarium. Διανυκτέρευση.

15η μέρα: ΜΟΝΤΕΡΕΪ – ΚΑΡΜΕΛ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (255χτ). διαδρομές -ξεναγήσεις,

20/8 Δε.       Στη σημερινή μας διαδρομή θα περάσουμε από δασώδεις εκτάσεις με πευκοειδή, κυπαρίσσια, κέδρους, εκτάσεις με πεδία του γκολφ, λιμανάκια και απόκρημνα βράχια όπου σκάει το κύμα του Ειρηνικού. Μια στάση στο γραφικό Carmel και στη συνέχεια οδηγούμε κατά μήκος και πάνω από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, στην πόλη Σαν Χοζέ, την διάσημη Silicon Valley με τους γίγαντες της πληροφορικής. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην πιο φιλελεύθερη πόλη των Η.Π.Α, το Σαν Φρανσίσκο, που είναι χτισμένη σε 40 λόφους. Η ανάπτυξη της πόλης οφείλεται στην εξαιρετική της γεωγραφική θέση, το κλίμα της, αλλά και στα κοιτάσματα του χρυσού που ανακαλύφθηκαν στη Σιέρα Νεβάδα στα μέσα του 19ου αιώνα. Από την εποχή του πυρετού του χρυσού το Σαν Φρανσίσκο ήταν μια ανέμελη πόλη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 έγινε η πόλη των μπίτνικ (beatnik), που μιλούσαν για μια ζωή μακριά από τις δεσμεύσεις των κοινωνικών συμβάσεων, εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και όχι από την απληστία και τη φιλοδοξία (Τζακ Κερουάκ, Άλεν Γκίνσμπερκ κλπ). Τη γενιά των μπιτ (beat generation) διαδέχθηκαν οι χίπις κατά τη δεκαετία του 1960. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 

16η μέρα :     Σαν Φρανσίσκο, ξενάγηση.

21/8 Τρ. Πρόγευμα και ξενάγηση στη πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Θα αρχίσουμε από το Δημαρχείο της που μοιάζει με το Καπιτώλιο, την περίφημη Δημοτική Βιβλιοθήκη που περιέχει πάνω από τρία εκατομμύρια βιβλία στη συλλογή της, με την μοντέρνα αίθουσα συναυλιών. Κατόπιν θα περάσουμε μέσα από την China Town, όπου θα δούμε την καθημερινότητα των Ασιατών κατοίκων της περιοχής. Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς το Golden Gate Park και θα διασχίσουμε την πασίγνωστη γέφυρα Golden Gate για να αποθανατίσουμε το υπέροχο σκηνικό που απλώνεται μπροστά μας με επίκεντρο το γνωστό νησί-φυλακή Αλκατράζ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας συνιστούμε να δειπνήστε σε εστιατόριο του Fisherman’s Warf αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η μέρα:       Σαν Φρανσίσκο, μέρα ελεύθερη.

22/8 Τε. Μέρα ελεύθερη σε μία από τις ωραιότερες πόλεις τις Αμερικής. Μπορείτε να κάνετε προαιρετικές εκδρομές όπως στα γειτονικά δάση Muir Woods με τα περίφημα δέντρα

Σεκόγιες – ψηλότερα και γηραιότερα δέντρα στον κόσμο, στο γραφικό παραθαλάσσιο Σοσαλίτο που θα σας εντυπωσιάσει με την μεσογειακού τύπου ομορφιά του στο γειτονικό Σακραμέντο κ.α. Διανυκτέρευση.

18η & 19η μέρα:                    Σαν Φρανσίσκο – Αθήνα.

23 & 24 /8 Πε. & Πα. Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη μέρα.

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο:  

Αναχωρήσεις 2012 

06/8

07/9

25/10

Σε δίκλινο

€ 3.990.-

Επιβάρυνση σε μονόκλινο

€ 1.550.-

3ο άτομο σε τρίκλινο

€ 3.915.-

Περιλαμβάνονται :

-Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Lufthansa με ενδιάμεσοσταθμό Αθήνα – Λος Άντζελες & Σαν Φρανσίσκο -Αθήνα

- Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας & Lodges 4* & Sup 4*.Συνολικά 18 διαν/σεις.

- Αμερικάνικο Buffet πρόγευμα καθημερινά 14 μέρες & 4 Ευρωπαϊκού τύπου.

- Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού με κλιματιζόμενα πούλμαν.

- Οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές που αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν, με τοπικούς ξεναγούς και οδηγούς στα Εθνικά Πάρκα και στις ειδικές διαδρομές.

- Οι είσοδοι στα προβλεπόμενα μουσεία και Εθνικά Πάρκα που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Ήτοι: Το κάστρο Μοντεζούμα, Γκραν Κάνυον, Arches N. Park, Γιέλοουστόουν , Γκράν Τέτον, Μόνιουμεντ Βάλεϋ, Μπράις Κανυον, Ζίον, Death Valley & 17 miles Park.

- Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με εξειδίκευση στις Η.Π.Α.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας 75€, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ. Από 1/1/2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήριό νέου τύπου με το Chip! Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο, και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας πρέπει να ρωτήσουν την αντίστοιχη πρεσβεία για το αν χρειάζονται βίζα η όχι.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο σας έχει ισάριθμες με τις χώρες που θα επισκεφτείτε κενές σελίδες.
  • Οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για τον Καναδά και τις Η.Π.Α.
  • Για τις Η.Π.Α. χρειάζεται όμως η συμπλήρωση μίας ειδικής αίτησης εισόδου στις Η.Π.Α. (ESTA Form) η οποία συμπληρώνεται στο διαδίκτυο, με κόστος 14$ πληρωτέο με την πιστωτική σας κάρτα. Με τη λήψη της έγκρισης αυτής είναι δυνατή η είσοδος στις Η.Π.Α. Αν δεν έχετε ήδη VISA για τις Η.Π.Α. ή δεν έχετε συμπληρώσει την απαραίτητη αυτή διαδικτυακή αίτηση, φροντίστε το έγκαιρα !

Αποσκευές: Για την βόρεια Αμερική δικαιούστε ΜΙΑ (1) αποσκευή 23 kgs. Κατ άτομο μόνο και μία χειραποσκευή. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ακόμη μία αποσκευή 23kgs. Καταβάλλοντας € 50 ή $ 50 αντίστοιχα. Όλες οι αποσκευές σας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ κατά την παράδοση στην αεροπορική εταιρεία, προκειμένου – αν χρειαστεί – να είναι εφικτός ο έλεγχος τους.Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες σε πτήσεις εσωτερικού των Η.Π.Α, απαιτούν την πληρωμή $ 50-70 ανά αποσκευή.