Skip to main content

Φουλ βιζα USA αν εχετε επισκεφτει Ιραν Ιρακ Συρια Σουδαν

Από τις 21 Ιανουαρίου 2016 ισχύουν νέοι κανονισμοί για την είσοδο των Ελλήνων (και όλων των εθνικοτήτων του προγράμματος ΕΣΤΑ) στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όσοι ταξιδιώτες έχουν επισκεφτεί κάποια από τις χώρες Ιράν (ΠΕΡΣΙΑ), Ιράκ, Συρία ή Σουδάν από 01 Μαρτίου 2011 και έπειτα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μη-μεταναστευτικης Βίζας με προσωπικό ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας.
Επίσης, στους νέους κανονισμούς υπάγονται και όσοι έχουν δεύτερη υπηκοότητα (εκτός της ελληνικής) μια εκ των τεσσάρων παραπάνω χωρών.

Τι χρειάζεται για να υποβάλλω αίτηση μη-μεταναστευτικης βίζας;
Η διαδικασία περιλαμβάνει συμπλήρωση online αίτησης, δημιουργία λογαριασμού στην Πρεσβεία, πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου και κλείσιμο ραντεβού στην αμερικανική Πρεσβεία. Σημειώστε επίσης ότι θα χρειαστούν φωτογραφίες διαβατηρίου 5Χ5 τόσο σε ηλεκτρονική μορφή, όσο και εκτυπωμένες για την ημέρα του ραντεβού. Το γραφείο μας, με την εμπειρία που διαθέτει για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τα ταξίδια στις ΗΠΑ, αναλαμβάνει τη διαδικασία αυτή για τους ταξιδιώτες που εχουν κλεισει οργανωμενο ταξιδι μαζι μας.

Πόσο κοστίζει η μη-μεταναστευτικη βίζα;
Η μη-μεταναστευτικη βίζα κοστίζει €165,00 και άφορα την πληρωμή παραβόλου. Όλη η υπόλοιπη διαδικασία που απαιτείται (συμπλήρωση online αίτησης, δημιουργία λογαριασμού και κλείσιμο ραντεβού) παρέχεται δωρεάν στους ταξιδιώτες που πραγματοποιούν οργανωμενη εκδρομή με το Taxidevo.gr

Τι γίνεται αν έχω ήδη ΕΣΤΑ;
Αν έχετε ήδη εγκεκριμένη ΕΣΤΑ και επηρεάζεστε από τους νέους κανονισμούς, τότε και πάλι θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση μη-μεταναστευτικης βίζας καθώς η έγκριση που ήδη έχετε θεωρείται άκυρη και θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την αναχώρηση σας.