Skip to main content

ΜΑΡΟΚΟ ΕΩΣ ΔΕΚ 2013

MΑΡΟΚΟ

7 ημέρες

AΠΟ 595 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ! 

Μαλαγα – Αλγκεθίρας – Ταγγέρη – Φεζ – Μέκνες – Ραμπάτ – Μαρακές – (Εσσαουίρα – Ουαρζαζάτ) – Ταγγέρη – Μάλαγα

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – MAΛΑΓΑ – ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ – ΤΑΓΓΕΡΗ – ΦΕΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για την Μάλαγα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη Μάλαγα και αναχώρηση οδικώς για το λιμάνι Αλγκερίθας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το Μαρόκο. Διασχίζουμε με πλοίο τα στενά του Γιβραλτάρ για να φθάσουμε στην πύλη της Αφρικής, την Ταγγέρη (περίπου 45 λεπτά). Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για τη Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ
Πρόγευμα. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην ιερή πόλη. Θα επισκεφθούμε τη Μεντίνα για να δούμε τη μεγαλύτερη αγορά (διαθέτει 9.202 σοκάκια) – τα γνωστά σουκς, το ιστορικό μνημείο και κορανική σχολή Μπου Ανανία. Συνεχίζουμε εξωτερικά όπου θα δούμε το τζαμί Καραούιν που ήταν και το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο του αραβικού κόσμου, τα συντριβάνια Νετζαρίν, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς καθώς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερεδίνων. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές και προαιρετικές επισκέψεις.


3η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΖ – ΜΕΚΝΕΣ – ΡΑΜΠΑΤ – ΜΑΡΑΚΕΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μαρακές. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την πόλη Μεκνές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το εντυπωσιακό παλάτι του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ, την πύλη Μανσούρ και την πλατεία Λα Χεντίμ. Επόμενος σταθμός η Ραμπάτ, η πόλη με τα ολόλευκα σπίτια και τις μεγάλες λεωφόρους. Εδώ θα δούμε το βασιλικό παλάτι του Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, τον Πύργο του Χασάν. Συνεχίζουμε για το Μαρακές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΜΑΡΑΚΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Το Μαρακές ιδρύθηκε το 1062. Ήταν από την πρώτη στιγμή η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας που εκτεινόταν από το σημερινό Τολέδο της Ισπανίας μέχρι και Σενεγάλη. Ονομάστηκε “κόκκινη πόλη” εξαιτίας του χρώματος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από την γύρω περιοχή για το χτίσιμο της. Ένας μεγάλος λαβύρινθος όπου μέσα σε αυτόν βρίσκονται Παλάτια Μουσεία Ναοί και Αγορές. Οι υπέροχοι κήποι της πόλης ακόμα και σήμερα ποτίζονται με τα παλιά παραδοσιακά υπόγεια κανάλια του 11ου αιώνα. Πρωινή ιστορική ξενάγηση που περιλαμβάνει: Την πισίνα και τους κήπους της ΜΙΝΑΡΑ, τον Μιναρέ της Κουτουπία που κτίστηκε τον 12ο αιώνα την ίδια χρονική στιγμή που κτιζόταν του Γκιραλντα της Σεβιλλης και ο πύργος του Χασσάν στο Ραμπάτ. Θα δούμε το παλάτι Μπάχια και στην συνεχεία θα επισκεφτούμε τους κήπους του Μajorelle. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, γεύμα εξ ιδίων. Η Μαροκινή κουζίνα είναι από τις πολύ φημισμένες στον Αραβικό κόσμο, άλλα και στην Ευρώπη. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νόστιμα και καυτερά μενού με την Χαρίσα, και άλλα πιάτα που θα σας φανούν πάρα πολύ γευστικά. Το μενού του Μαροκινού περιλαμβάνει κατά κανόνα κρέας αρνιού και για επιδόρπιο τις απίθανες πάστες. Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε την σπεσιαλιτέ από περιστέρι η το Χουτ, σπεσιαλιτέ με ψάρι. Το κουσκούς που συνοδεύεται από λαχανικά και αρνίσιο κρέας είναι το γνωστό είναι παράδοση. Για ποτό οπωσδήποτε θα δοκιμάσετε το γλυκό τσάι από φρέσκια μέντα η τον δυνατό Αραβικό καφέ ο οποίος σερβίρεται ελαφρύς με το πρωινό. Μπορείτε να απολαύσετε τα ποτά σας στα μπαρ ελευθέρα αφού η απαγόρευση ισχύει μόνο για τους Μουσουλμάνους. Το απόγευμα συνεχίζουμε την ανακάλυψη του “διαμαντιού του Νότου”όπως αποκαλείται το Μαρακές. Επίσκεψη στα Σουκς (Παζάρια) και στην παλιά πόλη “Μεντίνα” με τα πολλά και διάφορα είδη προς αγορά. Ευκαιρία για ένα γνήσιο Αραβικό καφέ η το παραδοσιακό τσάι Μέντα και γιατί όχι Ναργιλέ σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την μοναδική και φημισμένη πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα όπου υπάρχουν συνεχείς παραστάσεις ακροβατών. Διασκεδάστε με τους γόητες φιδιών, τους ζογκλέρ κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ (προαιρετική εκδρομή ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ ή ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ)
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στο Μαρακές για να την διαθέσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Για κάτι διαφορετικό σας προτείνουμε δύο προαιρετικές εκδρομές. Μπορείτε να επισκεφθείτε την παραθαλάσσια πόλη Εσσαουίρα, στις ακτές του Ατλαντικού. Αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θα δείτε το μεσαιωνικό κάστρο, χτισμένο από τους Πορτογάλους και θα έχετε χρόνο ελεύθερο για αγορές στα παζάρια της πόλης. Μία δεύτερη πρόταση είναι η γραφική Ουαρζαζάτ, όπου θα φτάσετε μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή. Αυτή η μαγευτική περιοχή ξεκινά από το νότιο άκρο του Μεγάλου Άτλαντα, όπου τα βουνά απαντούν την έρημο. Η βραχώδης έρημος διακόπτεται από τις καταπράσινες οάσεις με οργιαστική βλάστηση από σκιερούς φοίνικες. Διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκο. Την Ταουρίτ και την Αϊτ Μπενχάντου 30χλμ από την Ουαρζαζάτ και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Επιστροφή στο Μαρακές.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΤΑΓΓΕΡΗ - ΜΑΛΑΓΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ταγγέρη. Άφιξη επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή στη Μάλαγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΑΓΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 & 5*.
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Ακτοπλοικά εισιτήρια για το Μαρόκο.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:
1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
2. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει.
3. Για Ελληνικά διαβατήρια δεν απαιτείται θεώρηση (visa) για το Μαρόκο. Απαιτείται όμως 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!