Skip to main content

MAΡΟΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ –ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ –ΦΩΤΑ 2013-2014

MAΡΟΚΟ   7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 735 ΕΥΡΩ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ –ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ –ΦΩΤΑ 2013-2014 

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 20,27/12 & 03/01/14

Early booking κερδίστε έκπτωση 40 ευρώ ανά ζευγάρι για κρατήσεις μέχρι 15/11

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ! 

 1 μέρα – ΑΘΗΝΑ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΡΑΜΠΑΤ -ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Καζαμπλάνκα. Αναχώρηση για την Φέζ μέσω της πόλης Ραμπάτ και Μεκνές. Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Θα περάσουμε από την Ραμπάτ με τα ολόλευκα σπίτια, βλέποντας το μαυσωλείο, το βασιλικό παλάτι και το Πύργο του Χασσάν. Η ΜΕΚΝΕΣ είναι η επόμενη πόλη, είναι γνωστή για το μεγάλο τείχος μήκους 40 χιλιομέτρων και τον δημιουργικό βασιλιά της ΙΣΜΑΗΛ ΜΟΥΛΑΙ. Έναν θαυμαστή και μιμητή στον τρόπο της διοίκησης Λουδοβίκο 14το που κυβέρνησε για 55 χρόνια στα τέλη του 17ου αιώνα. Μεταφορά και άφιξη μετά από 30 λεπτά στην ΦΕΖ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα. ΦΕΖ
Πρόγευμα. Μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3η μέρα. ΦΕΖ - ΙΦΡΑΝ -MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ –ΜΑΡΡΑΚΕΣ
Πρόγευμα. Η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει μαγευτική διαδρομή νοτιοανατολικά από την οροσειρά του Ατλάντα με στόχο το κοσμοπολίτικο Μαρρακές (διαμέσου Ifran και Mπενί Μελλάλ) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε κατάφυτα τοπία σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη στο Μαρακές και τακτοποίηση στο ξεν/χειο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Μαρρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία, οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) και η περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες, τις απαιτητικές μαϊμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες, είναι τα πιο σημαντικά από όλα όσα θα δούμε. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο Ακολουθεί φολκλορική βραδιά (fantasiashow με ποτό).

5η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΙΚΑ – ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στην Κοιλάδα της Ουρίκα. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί απογευματινή βόλτα με το πούλμαν γύρω από τα τείχη του Μαρακές ως το φοινικόδασος, γνωστό για το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα. ΜΑΡΡΑΚΕΣ-ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ (προαιρετική )
Πρόγευμα και ακολουθεί προαιρετική   εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα.. Στο θολό από την υγρασία του Aτλαντικού, τοπίο ξεχωρίζουν οι επάλξεις του φρουρίου και τα νησιωτικού στυλ σπίτια με τα μπλε παράθυρα.Tο καλοδιατηρημένο κάστρο και τα τείχη του αποτελούν μια χρονομηχανή και εσύ, ταξιδιώτης, μπαίνεις μέσα και δεν θέλεις να βγεις. Oι μικροπωλητές των σουκ μεταμορφώνονται σε πολεμιστές εποχής και είναι έτοιμοι να λάβουν θέση στα κανόνια του 16ου αιώνα που είναι παραταγμένα κατά μήκος των τειχών, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα παζάρια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα. ΜΑΡΑΚΕΣ -ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – AΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα

  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ
  • 6ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ &  ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΎΛΜΑΝ
  • ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ – ΣΥΝΟΔΌ
  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΤΟΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ
  • ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ
  • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ & ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!