Skip to main content

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΣΧΑ 2013!!!

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ!!!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 04/03/2013

 É Å Ñ Ï Õ Ó Á Ë Ç Ì

Θεμέλιο και οδηγός της ζωής μας είναι η Θρησκεία.

Από την παιδική ηλικία, ο κάθε Χριστιανός έχει στη μνήμη του το όραμα των Αγίων Τόπων,

αυτής της μαγικής αποκαλυπτικής και Αγίας Γης, που κατ’ αγιάστηκε με τα Θεϊκά βήματα του Ιησού.

Έχει την επιθυμία να αξιωθεί κάποτε να περπατήσει ως ταπεινός προσκυνητής και να ζήση τις συγκλονιστικές ώρες της αγωνίας του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Δεν είναι τυχαίο πως ένας τόσο μικρός χώρος, ήταν το επίκεντρο της παγκόσμιας ιστορίας.

Τα δύο μοναδικά ιερά βιβλία, που απαρτίζουν την Αγία Γραφή,

βάζουν τη Θεϊκή σφραγίδα στην πορεία του ανθρωπίνου γένους.

Á É Ã Õ Ð Ô Ï Ó

« η χώρα των Φαραώ, των Πυραμίδων και του Νείλου »

« Σινά – Αγία Κορυφή – Αγία Αικατερίνη »

« Κάιρο – Αλεξάνδρεια »

Δέος σε διακατέχει όταν αντικρίσεις τις Πυραμίδες περήφανες, τεράστιες, να στέκονται εκεί αιώνες αγνοώντας τη ροή της καθημερινότητας . Και παραδίπλα η αινιγματική Σφίγγα καθισμένη στην απεραντοσύνη της ερήμου.

Και μαζί μια κρουαζιέρα στα μυστηριώδη νερά του Νείλου, όπου κάθε μέρα είναι μια νέα εμπειρία της πανέμορφης αυτής χώρας.

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

         Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 08:00 και αναχώρηση στις 10:00 για Κωνσταντινούπολη και άμεση αναχώρηση για Τελ Αβίβ. Άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βηθλεέμ. Προσκύνημα στην εκκλησία και στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Ίσως είναι η αρχαιότερη Εκκλησία χτισμένη από την Αγία Ελένη. Μετά επίσκεψη στο σπήλαιο των νηπίων και το Χωριό των Ποιμένων. Μετά φθάνουμε στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μια πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη.

2η μέρα : ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

            Μετά το πρόγευμα, περπατώντας την Οδό του Μαρτυρίου, που ο Κύριος ακολούθησε, φέροντας τον Τίμιο Σταυρό, φθάνουμε για προσκύνημα και ξενάγηση εις τον Πανίερων Ναών της Αναστάσεως όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος και άνοδος στον Ιερό Γολγοθά. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας όπου θα δούμε: το Πραιτόριο, την Κολυμβήθρα της Βηθεσδά, τον Οίκο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης, την φυλακή του Ιησού και του Βαραββά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μετάβασης εις την Αγίαν Σιών, Οίκος Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Τάφος του Βασιλέως Δαυίδ, Τείχος των δακρίων, Dom of the Rock, Al Aksa και τα ερείπια του Ναού του Σολομώντος. Συνεχίζουμε στην Γεσθημανή, όπου και ο Βράχος της Αγωνίας, το Υπερώων όπου ετελέσθη ο Μυστικός Δείπνος, ο Τάφος της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο κήπος της προσευχής και της προδοσίας, ο τόπος του Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και το όρος των Ελαιών ο τόπος Αναλήψεως του Σωτήρος.

3η μέρα : ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

           Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για την Βηθανία στον Τάφο του Λαζάρου, την Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Χοτζεβά. Κατεβαίνοντας περνάμε από την Ιεριχώ, όπου βρίσκεται η Συκομορέα του Ζακχαίου και ανηφορίζουμε και πάλι για το Σαραντάριο Όρος και την Πηγή του Προφήτη Ελισαίου. Προχωρώντας προς την Νεκρά Θάλασσα στην Έρημο θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγ. Γερασίμου, γεύμα και μετά επιστροφή στην Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία του Πατριαρχείου διά την εγγράφην των προσκυνητών εις το βιβλίων επισκεπτών.

     4η μέρα : ΤΙΒΕΡΙΑΣ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

           Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για μια ολοήμερη εκδρομή προς Βορρά. Θα επισκεφθούμε : το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωσις του Κυρίου, Ναζαρέτ όπου έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο Κύριος έζησε σαν παιδί, το Όρος των Μακαρισμών, την Κανά της Γαλιλαίας όπου έγινε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το ύδωρ εις οίνων, την Καπερναούμ και Τιβεριάδα Γεύμα στην Τιβεριάδα. Μετά συνεχίζουμε στον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός των Υδάτων και θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.

       5η μέρα : ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΕΛ ΑΤ – ΣΙΝΑ

           Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για Σινά. Διέλευση των συνόρων. Μετά από μία διαδρομή στην έρημο, φθάνουμε στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που χτίστηκε τον 6ο αιώνα και είναι το Σύμβολο του Ελληνικού Χριστιανισμού στην Χερσόνησο του Σινά. Περίπατος με το πούλμαν στους καταυλισμούς που ζουν οι Βεδουίνοι. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

       6η μέρα : ΣΙΝΑ – ΚΑΪΡΟ

               Το πρωί ξενάγηση στον Καθεδρικό Ναό και στην περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής. Μετά αναχώρηση και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσα από την έρημο και φθάνουμε στην Όαση Φαράν. Γεύμα. Αφού περάσουμε τη διώρυγα του Σουέζ μέσω υπόγειας διαβάσεως, φθάνουμε στο Κάϊρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η μέρα : ΚΑΪΡΟ

Μετά το πρόγευμα, περιήγηση και ξενάγηση της πόλεως. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις Πυραμίδες του Χέοπος-Χεφρήνου-Μυκερίνου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Κατόπιν στην Σφίγγα, που απεικονίζει τον Φαραώ Χέφρηνα με σώμα λιονταριού. Θα τελειώσουμε με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, που στεγάζει Φαραωνικά Αριστουργήματα ηλικίας χιλιάδων ετών. Γεύμα. Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα, δείπνο στο Φαραωνικό πλοίο με μουσικό πρόγραμμα.

8η μέρα : ΚΑΪΡΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Μετά το πρόγευμα, θα δούμε το παλιό Κάϊρο, την Ακρόπολη, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου και τον Ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο και επίσκεψη στο Φαραωνικό νησί, όπου η φαντασία μας θα γυρίσει πίσω αιώνες όταν το επισκεφθούμε. Γεύμα.Το απόγευμα, επίσκεψη στα φημισμένα παζάρια Χαν Ελ Χαλίλ.

     9η μέρα : ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΪΡΟ

           Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την έρημο της Νιτρίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για Αλεξάνδρεια, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Εκεί θα επισκεφθούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, την περίφημη βιβλιοθήκη της  Αλεξάνδρειας και τους κήπους των ανακτόρων AlMontzahgarden. Γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Διανυκτέρευση.

     10η μέρα : ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

               Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το Κάϊρο για Κωνσταντινούπολη. Προσφορά του γραφείου μας, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και μετά για καφέ με πανοραμική θέα στο ιστορικό καφενείο του Πιέρ Λοτή. Το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Αθήνα.

 

Αναχώρηση : 04 / 03 / 2013                               Επιστροφή : 13 / 03 / 2013

 

Τιμή κατ’ άτομο : 1.420,oo €                 Διαφορά μονοκλίνου : 390,oo €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Αεροπορικό εισιτήριο 04/03 Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Τελ Αβίβ

                                        13/03 Κάϊρο – Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.

  • Φόρους αεροδρομίων. ( Σύνολο 200 € ) περιλαμβάνονται.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως το πρόγραμμα.
  • Ξενοδοχεία :

   Στην Ιερουσαλήμ 4 * MeridianHotel

   Στο Σινά 4* Ξενοδοχείο

   ΣτοΚάϊρο 5 * Grand Nile Tower Hotel

  • Πρωϊνό καθημερινώς.
  • Ένα γεύμα ημερησίως. ( Σύνολο 9 φαγητά )
  • Ανάβασης εις το Όρος Θαβώρ με ταξί.
  • Φόρος συνόρων Elatεξόδου από Ισραήλ ( 20 € ) περιλαμβάνεται.
  • Φόρος συνόρων Tabaεισόδου στην Αίγυπτο ( 10 € ) περιλαμβάνεται.
  • Φόρος εισόδου στον χώρο του Σινά ( 5 € ) περιλαμβάνεται.
  • Αρχηγός του γραφείου.
  • Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια ταξιδίου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Εισόδους στα Μουσεία, χώρους επισκέψεων.
  • Ότι είναι προαιρετικό που αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. ( Σύνολο 30 € )
  • Ποτά, αναψυκτικά.
  • Βίζα Αιγύπτου 15 € ( στα σύνορα της Αιγύπτου )
  • Και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.