Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 

 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ!!!

6 ΜΕΡΕΣ 

Αναχώρηση:   1, 2 & 3 Μαίου 2013

 

1η ΗΜΕΡΑ:      ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος διαβατηρίων και αποσκευών και ακολουθεί πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Άφιξη και μεταφορά για προσκύνημα στην Παλιά Πόλη, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, όπου θα επισκεφθούμε τον οίκο Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Εν συνεχεία, διασχίζοντας την οδό του Μαρτυρίου, θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και στη συνέχεια προσκύνημα στον Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο οποίο εκκοιμήθη η Θεοτόκος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Ακολουθία των Παθών) – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στον Γολγοθά, διαμέσου της Οδού του Μαρτυρίου. Μετά το τέλος της αναπαράστασης αναχωρούμε για τη Βηθλεέμ. Εκεί θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου, την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και στη συνέχεια προαιρετική μετάβαση στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, το Καταμόνας όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών και την Ορεινή, γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Τελετή περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε εντός της Αγίας Πόλεως. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στη Γεσθημανή τον Τάφο της Παναγίας, τόπο προδοσίας και λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Αναχώρηση για Ιεριχώ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Χοζεβίτου. Άφιξη στην Ιεριχώ και επίσκεψη στην Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους και στην Ι.Μ. του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ:      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τον Ιορδάνη Ποταμό. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ και την Κανά της Γαλιλαίας, όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου (μετατροπή του ύδατος σε οίνο). Επόμενος σταθμός μας η Ναζαρέτ, όπου στην κεντρική πλατεία βρίσκεται ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ:      ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μεταφορά στο Τελ Αβίβ, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.                                                                                                            

 

Η σειρά των εκδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα από το πρόγραμμα.

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΙΣΧΥ !!!

 

 

 

TIMHKAT’ ATOMO: 795 €

 

EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 €

 

 

 

           Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 

  1. Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ με πτήση της ELAL (Ισραηλινές Αερογραμμές).
  2. Φόροι αεροδρομίων.
    1. Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.
    2. Τέσσερις (4) διαν/σεις στα Ιεροσόλυμα και μία (1) διαν/ση στην Τιβεριάδα.
    3. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
    4. Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 γεύματα ή δείπνα).
  3. Ξεναγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  4. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
  5. Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  6. Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  7. Φ.Π.Α.

 

 

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

 

  1. Οι είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.