Skip to main content

Ντουμπάι - Σαφάρι - Αμπού Ντάμπι τις Γιορτές!

Αναχωρήσεις : 21/12*, 23/12, 29/12, 02/01

5,6 Ημέρες

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας σεΐχης που είχε μεγάλα όνειρα. Το βασίλειο του ήταν ένα τεμπέλικο λιμάνι στις ακτές του Περσικού Κόλπου που ψήνονταν στον ήλιο. Εκεί ζούσαν έμποροι, αλιείς μαργαριταριών και ψαράδες, οι οποίοι έδεναν τα σαπιοκάικα και τις βάρκες τους στις όχθες ενός στενού φιδωτού ποταμού που διέσχιζε την πόλη. Όμως, εκεί όπου οι άλλοι έβλεπαν μόνο ένα ποταμάκι, ο σεΐχης Ρασίντ Μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ έβλεπε μια μεγάλη εμπορική λεωφόρο.Μια μέρα του 1959 δανείστηκε κάμποσα εκατομμύρια δολάρια από τον πλούσιο γείτονα του το Κουβέιτ, για την εκβάθυνση του ποταμού, έτσι ώστε να μπορούν να τον περνούν και πλοία. Έχτισε προβλήτες και αποθήκες και έκανε σχέδια για δρόμους, σπίτια και σχολεία.Κάποιοι έλεγαν ότι ήταν τρελός, όμως ο σεΐχης Ρασίντ πίστευε στη δύναμη που έχει μια νέα αρχή. Μερικές φορές έπαιρνε την αυγή το γιο του Μοχάμεντ και περπατούσαν μαζί στην άδεια προκυμαία όπου του μιλούσε για το όνειρο του με ζωηρά λόγια και χειρονομίες. Και τελικά όλα έγιναν έτσι όπως τα είπε.Σήμερα κυβερνήτης του Ντουμπάι, ενός εκ των 7 αυτόνομων εμιράτων όπου μαζί με το Αμπού Ντάμπι, τη Σαρτζάχ, το Ατζμάν, το Ουμ αλ Καϊουάιν, το Ρας αλ Καϊμάχ και τη Φουτζάιραχ αποτελούν το κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι ο γιος του, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ο οποίος γύρω από το «ποταμάκι» έχτισε τα δικά του ουρανομήκη όνειρα, μεταμορφώνοντας το εωθινό όνειρο του πατέρα του σε ένα φαντασμαγορικό, κατάφωτο, κλιματιζόμενο σύμπαν ουρανοξυστών όπου ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «Πόλη του Χρυσού», το Ντουμπάι μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΑΪ (Ξενάγηση Πόλης)

Το σημερινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στη γνωριμία μας με την πόλη. Η ξενάγηση μας ξεκινά από τη Τζουμέιρα, όπου θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Τζαμί. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τέμενος με δυνατότητα στέγασης 1.200 πιστών, ο δε μιναρές των 70 μέτρων είναι ο υψηλότερος στο Ντουμπάι. Ακολουθώντας την παραλιακή λεωφόρο με τις κομψές και ακριβές βίλες θα κάνουμε μια στάση στην παραλία της Τζουμέιρα προκειμένου να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το πολυτελέστερο ξενοδοχείο του κόσμου, το Μπουρζ αλ Άραμπ (Burj al Arab). Χτισμένο σε ένα τεχνητό νησί, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή, μοιάζει σαν πανί ιστιοπλοϊκού ενώ το επίσης πολυτελές ξενοδοχείο Jumeirah Beach στην ακτή αποτελεί το σκαρί του πλοίου. Ακολουθώντας τη λεωφόρο Sheikh Zayed θα κατευθυνθούμε στο «μικρό Μανχάτταν», μια περιοχή με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες μεταξύ των οποίο ξεχωρίζουν το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (World Trade Center), τα Emirates Towers και το ύψους 804 μέτρων Burj Dubai, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο! Μέσω της λεωφόρου Zabeel θα περάσουμε από τα παλάτια του Σεΐχη Μοχάμεντ και του Σεΐχη Ρασίντ, απ’ όπου θα πάρουμε μια μικρή γεύση του πλούτου και της χλιδής των Εμίριδων. Επόμενος σταθμός για φωτογραφίες το Dubai Creek, το μήκους 14 χιλιομέτρων ποτάμι. Ο δρόμος μας οδηγεί στο παρελθόν και τη Bastakiya, μια από τις παλαιότερες περιοχές στο Ντουμπάι, ενώ η επίσκεψη στο Μουσείο του Ντουμπάι, το οποίο στεγάζεται στο οχυρό Al Fahidi, θα μας δώσει μια σαφή εικόνα για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ντόπιων επί σειράς αιώνων, πριν την τεράστια ανάπτυξη που επιτελέστηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Διασχίζοντας το souk των υφασμάτων θα επιβιβαστούμε σε άμπρες (παραδοσιακά θαλάσσια ταξί), ώστε να διασχίσουμε το ποτάμι. Φτάνοντας στην ακτή μας περιμένουν το souk των μπαχαρικών και το souk του χρυσού, μια θαυμάσια ευκαιρία για ψώνια, σ’ ένα περιβάλλον όπου τα χρώματα και τα αρώματα της ανατολής πραγματικά σε συνεπαίρνουν. Μετά το τέλος της ξενάγησης ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Όσοι επιθυμείτε να συνεχίσετε τη βραδινή σας διασκέδαση μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Vu’s Bar στο Emirates Towers, το διάσημο Buddha Bar και το Bar 44 στο Gosvernor House.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΑΪ (Σαφάρι στην Έρημο με 4 x 4)

Το ταξίδι στο Ντουμπάι δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς να επισκεφτεί κανείς την έρημο. Για τη σημερινή ημέρα είναι προγραμματισμένη μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, το σαφάρι με jeep 4 x 4 στην έρημο. Αφήνοντας πίσω το Ντουμπάι και την ασφαλτόστρωτη εθνική οδό, κατευθυνόμαστε προς την έρημο. Μετά από μια σύντομη στάση στο σταθμό συγκέντρωσης της αποστολής και ένα γρήγορο έλεγχο των οχημάτων, ξεκινά η πραγματική διασκέδαση. Ως άλλα τραινάκια σε λούνα πάρκ τα jeep κινούνται στους χρυσούς αμμόλοφους με κατεύθυνση τον υψηλότερο από αυτούς όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε τη μεγαλοπρέπεια της ερήμου και το ηλιοβασίλεμα. Καταλήγουμε στο Desert Camp, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που θα μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι Βεδουίνοι πριν τον εκμοντερνισμό και την τουριστική ανάπτυξη του Ντουμπάι τις τελευταίες δεκαετίες. Στον καταυλισμό όπου μας περιμένει ένα δείπνο με αραβικά εδέσματα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Παράλληλα θα μας δοθεί η ευκαιρία να ιππεύσουμε καμήλες, να ενδυθούμε τις παραδοσιακές φορεσιές των Βεδουίνων, να καπνίσουμε shisha αλλά και να κάνουμε henna tattoo. Κι ενώ το δείπνο εξελίσσεται, τη σκυτάλη αναλαμβάνουν χορεύτριες Belly Dancing όπου πέρα από το να σαγηνεύσουν το κοινό με τα εντυπωσιακά λικνίσματα τους δεν θα διστάσουν να μας μυήσουν στα μυστικά της αραβικής μουσικής και της τέχνης τους. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ - ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Εκδρομή μισής ημέρας στο Άμπου Ντάμπι, το μεγαλύτερο από τα επτά Εμιράτα και πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Χτισμένη πάνω σε ένα νησί, συχνά αναφέρεται ως το Μανχάτταν της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για μια από τις πιο μοντέρνες πόλεις του κόσμου, με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, πολυτελή ξενοδοχεία, παλάτια και φαρδιές λεωφόρους, ανάπτυξη η οποία οφείλεται στο μεγάλο πλούτο του εμιράτου από τα κοιτάσματα πετρελαίου. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε την παλιά κατοικία του σεΐχη, το παλαιότερο κτίριο στο Άμπου Ντάμπι, στο οποίο στεγάζεται το μουσείο, αλλά και το Πολιτιστικό Χωριό όπου αναπαρίστανται ο τρόπος ζωής και οι παραδόσεις των Βεδουίνων και των άλλων φυλών της ερήμου. Θα ακολουθήσει βόλτα στην κομψή παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και επίσκεψη στο προάστιο Ρας Αλ Αχτάρ, όπου θα δούμε το Προεδρικό Ανάκτορο. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστροφή στο Ντουμπάι αργά το απόγευμα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε εν πλω σε κάποιο από τα παραδοσιακά σκάφη που κάνουν κρουαζιέρες στο Dubai Creek.Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την ίδια μέρα.

* Για την αναχώρηση 21/12 το πρόγραμμα έχει 6ήμερη διάρκεια με μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Ντουμπάι

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει

Το τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 – 5 μέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ

Media Rotana 5* DELUXE 

Auris First Central 4* SUPERIOR

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Κάντε την κράτηση σας έως 09.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 300το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις παρακάτω αναγραφόμενες τιμές 

 

ΗΜ/ΝΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ξενοδοχείο

AURIS FIRST CENTRAL 4* sup.

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

(Standard)

Διαφορά

Μονοκλίνου

Ξενοδοχείο

MEDIA ROTANA 

5* deluxe

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

(Deluxe)

 

Διαφορά

Μονοκλίνου 

5ήμερο 23/12

QATAR 

AIRWAYS

569 €

+ 200 €

682 €

+ 320 €

5ήμερο

29/12

QATAR 

AIRWAYS 

531 €

+ 200 €

634 € 

+ 320 €

5ήμερο

02/01

ROYAL

JORDANIAN 

564 €

+ 200 €

677 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχείο επιλογής σας
  • Πρωινό καθημερινά
  • 1 γεύμα μετά το τέλος της ξενάγησης πόλης
  • 1 Δείπνο Βarbeque στην έρημο με χορευτικό σόου
  • 1 Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στο Αμπου Ντάμπι
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • 276 ευρώ Φόροι αεροδρομίων & επιβάρυνση καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Επιπλέον πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.