Skip to main content

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 8 μέρες,1/5/2015 απο 485,00

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Παράλια Μ. Ασίας

8 μέρες, 1 – 8 Μαϊου ’15

από 525€ …. 485€!!!

(Bonus price έγκαιρης εγγραφής παράταση έως 17/4)

485.00 +150.00φοροι κατ ατομο σε δικλινο

 

Ημέρα 1:  Αθήνα - Σμύρνη Απευθείας πτήση για τη Σμύρνη, πρώτο σταθμό του οδοιπορικού μας στις ομορφιές της Μικράς Ασίας. Το απόγευμα μας είναι αφιερωμένο στην γνωριμία μας με τη πολύπαθη πόλη που φυσικά πλέον είναι αγνώριστη μετά τη καταστροφή του 1922 αλλά που διατηρεί ψήγματα από το πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του παρελθόντος της. Δείπνο.

Ημέρα 2:  Σμύρνη (Έφεσος Κιρκιτζέ) Κουσάντασι Αναχώρηση για την Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου. Η «μύηση» μας θα ξεκινήσει από το Μουσείο με τα μαρμάρινα αγάλματα της Κυβέλης Αρτέμιδος και τις απεικονίσεις του φαλλικού Θεού Πρίαπου. Συνεχίζουμε στην Αρκαδική οδό, το ελληνιστικό θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο, το Γυμναστήριο του Βέδιου, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, την οδό των Κουρητών, το Σιντριβάνι του Τραϊανού, τον κορινθιακού ρυθμού ναό του Αδριανού, το ναό της Εστίας Βουλαίας όπου φυλασσόταν η αέναη φλόγα, και το κομψό μαρμάρινο Ωδείο. Αφού δούμε και τη μία και μοναδική κολώνα που στέκεται όρθια από τον κάποτε μεγαλειώδη Ναό της Αρτέμιδος θα κατευθυνθούμε στο χωριό Κιρκιτζέ, γνωστό σε πολλούς ως «χωριό της Διδώ Σωτηρίου». Άφιξη το απόγευμα στο θέρετρο του Κουσάντασι ακριβώς απέναντι από τη Σάμο. Δείπνο.

Ημέρα 3:  Κουσάντασι (Αφροδισιάδα Ιεράπολη) - Παμούκαλε Αφήνουμε σήμερα τα παράλια κατευθυνόμενοι στην ηπειρωτική Τουρκία με πρώτη στάση στη περίφημη Αφροδισιάδα, μία αρχαία πόλη, πραγματικό κόσμημα της Ρωμαϊκής εποχής με το πιο καλοδιατηρημένο Στάδιο της Μικρής Ασίας, το Ναό της Αφροδίτης, το θέατρο και το περίφημο Τετράπυλο. Ακολουθεί το Παμούκαλε με το απίστευτου κάλους φυσικό του τοπίο, το Φρούριο του βαμβακιού όπως μεταφράζεται το όνομά του στα Ελληνικά και που δικαιολογείται απόλυτα από το κατάλευκο σαν βαμβάκι χρώμα των εναποθέσεων από τραβερτίνη του μοναδικού αυτού γεωθερμικού φαινόμενου. Εκεί μας περιμένει και η αρχαία Ιεράπολη με τους καλοδιατηρημένους τάφους, τα επιβλητικά Ρωμαϊκά Λουτρά, το αρχαίο Θέατρο και το ναό του Απόλλωνα. Δείπνο.

Ημέρα 4:  Παμούκαλε (Αφιόν Καραχισάρ) Ικόνιο Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με το Αφιόν Καραχισάρ, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και στο κάστρο που δεσπόζει στον μαύρο βράχο. Το Αφιον Καραχισάρ ήκμασε την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως κέντρο παραγωγής οπίου, από την καλλιέργεια του οποίου προέρχεται και η ετυμολογία του ονόματος που σημαίνει «μαύρο κάστρο». Κατευθυνόμαστε στη συνέχεια στο Ικόνιο, τη πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ρουμ, τη πάλαι ποτέ πρωτεύουσα των Σελτζούκων, όπου και διανυκτερεύουμε. Δείπνο.

Ημέρα 5:  Ικόνιο - Καππαδοκία Πρωινό αφιερωμένο στην περιήγηση της πόλης όπου το ενδιαφέρον μας θα μονοπωλήσει το διάσημο Μουσείο Μεβλάνα που στεγάζει το μαυσωλείο των Σούφι, Ρούμι καθώς και το ιστορικό της κέντρο. Συνεχίζουμε οδικώς για τη περιοχή της Καππαδοκίας διασχίζοντας τα άνυδρα οροπέδια της Κεντρικής Τουρκίας αφού επισκεφθούμε καθοδόν κάποιο από τα περίφημα Σελτζούκικα Καραβάν Σεράι,τα οποία διατηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση παρά το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Η άφιξή μας στην καρδιά της Καππαδοκίας, το Προκόπι (Urgup), συνδυάζεται με την ξενάγηση μας στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλί, λαξευμένη σε tufa (πορώδης πέτρα στερεοποιημένης ηφαιστειακής στάχτης) και στην Ιχλάρα που φέρνει αβίαστα το στίγμα του «αλλιώτικου» και που δεν είναι τίποτε άλλο από μία απομονωμένη, κλειστή κοιλάδα, κατάσπαρτη από ζωγραφισμένες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες που λαξεύτηκαν στους βράχους. Δείπνο.

Ημέρα 6:  Καππαδοκία Μια ιδιαίτερη εμπειρία μπορούν να απολαύσουν νωρίς τα ξημερώματα όσοι επιθυμούν να κάνουν προαιρετική πτήση με αερόστατο στον ουρανό της Καππαδοκίας. Για σήμερα έχουμε το πέρασμα μας από την ακρόπολη του Ουτσχισάρ για να «αφουγκραστούμε» στην συνέχεια τον ενδότερο παλμό της Καππαδοκίας στα ορεινά τοπία του Urgup, με τις κατοικίες των τρωγλοδυτών και το υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας Γκορέμ (Κόραμα ) με τις περίφημες Νεραϊδοκαμινάδες και το ιδιαίτερο μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια. Από την περιήγηση μας δεν θα μπορούσαν να παραληφθούν τα χωριά Καρβάλη & Σινασσός. Δείπνο.

Ημέρα 7:  Kαππαδοκία (Καισάρεια) - Σμύρνη Πρώτος μας σταθμός το υπέροχο γεωλογικό συγκρότημα του Ζέλβε και ακολουθεί η Άβανος, όπου τις εντυπώσεις κλέβουν τα εργαστήρια που παρασκευάζουν ιδιόρρυθμα αντικείμενα από πηλό και όνυχα ολοκληρώνοντας κατά το πιο ιδανικό τρόπο το οδοιπορικό μας σ’ αυτή τη τόσο όμορφη περιοχή. Η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη μας στην ιστορική Καισάρεια, το όνομα της οποίας παραπέμπει στο ένδοξο ρωμαϊκό παρελθόν της και που σήμερα είναι μία σύγχρονη και ταχύτατα αναπτυσσομένη πόλη ακριβώς στο γεωγραφικό κέντρο του οροπεδίου της Ανατολίας. Βραδινή πτήση επιστροφής για την γνώριμη μας Σμύρνη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Γεύμα.

Ημέρα 8:  Σμύρνη - Αθήνα. Πρωινό στην διάθεση σας. Μεταφορά νωρίς το απόγευμα στο κοντινό αεροδρόμιο της Σμύρνης και επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Pegasus Airlines ή Aegean Arlines
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά (εξαιρούνται ποτά)
  • Μεταφορές: Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν & έμπειρο οδηγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος τοπικός ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ξεναγός - αρχηγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Παρατηρήσεις
Αεροπορικά εισιτήρια με Pegasus Airlines και με Aegean Airlines.

Aegean Airlines
01/5 Αθήνα - Σμύρνη 16.40 - 17.35
07/5 Καισάρεια - Σμύρνη 21.35 - 23.05 (Pegasus)
08/5 Σμύρνη - Αθήνα 18.10 - 19.05

Επιβάρυνση για πρόσθετες πτήσεις Aegean από/προς Θεσσαλονίκη +85€

Απαραίτητα
  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.