Skip to main content

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ Καππαδοκία!!!ΑΠΟ 595,00

Σμύρνη-Παμούκαλε-Ικόνιο

7ήμερη αεροπορική εκδρομή ..Αναχωρήσεις : Κάθε Δευτέρα από 04/05/2015

1η ημέρα: Αθήνα – Σμύρνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Σμύρνη.  Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES”  και ακολουθεί πανοραμική περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη του αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας - μια πολύβουη, ευρωκεντρική μητρόπολη. Θα θαυμάσετε την Αρχαία Αγορά, που χτίστηκε για τον Μέγα Αλέξανδρο, καταστράφηκε από σεισμό το 178 μ.Χ., αλλά ανοικοδομήθηκε αμέσως μετά από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο, την λεωφόρο του Kordon, έναν θρίαμβο της αστικής ανοικοδόμησης, η οποία φιλοξενεί πληθώρα από μπαρ και εστιατόρια, με τα επικά ηλιοβασιλέματα της, το κάστρο Kadifekale, που σημαίνει «Βελούδινο Φρούριο», με την μαγευτική θέα του που εντυπωσίασε ακόμη και τον Μέγα Αλέξανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ.. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PΑSPORT), το ΚΟΡΔΕΛΙΟ, την κεντρική πλατεία με το ρολόι, την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της.Μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα:Σμύρνη – Εφεσος - Παμούκαλε

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο.Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σπουδαία μνημεία ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ, γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια Αμεση αναχώρήση για το Παμούκαλε. Παρά το γεγονός ότι το Παμούκαλε, ή αλλιώς το «φρούριο του βαμβακιού» είναι ένα χωριό που αποτελείται από μόλις τρεις δρόμους, είναι αιωνίως διάσημο για τους ολόλευκους βράχους και τα πλούσια σε μεταλλεύματα νερά του. Συνεχίζουμε για την αρχαία Ιεράπολη, της οποίας οι κάτοικοι ήρθαν εδώ πριν από 2000 χρόνια για να γιατρευτούν στα ιαματικά νερά του Παμούκαλε. Δείπνο (περιλαμβάνεται) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Παμούκαλε.

3η ημέρα: Παμούκαλε – Ικόνιο
Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.Στη συνέχεια θα αρχίσουμε να εισχωρούμε όλο και περισσότερο στην καρδιά της Ανατολίας με προορισμό το ΙΚΟΝΙΟ. Θα περάσουμε από τη Σπάρτη Πισιδίας που είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Ταύρου Η οικονομία στην περιοχή βασίζεται στην παραγωγή ροδόνερου και την ταπητουργία, από την καλλιέργεια των τριανταφυλλιών που φύονται στο εύφορο οροπέδιό της, γι’αυτό και την ονομάζουν και  «πόλη των ρόδων». Στη συνέχεια θα δούμε τις λίμνες Εγιρδίρ με το νησί Πισιδίας και Μπεισεχίρ σε υψόμετρο 940μ.Αφιξη στο Ικόνιο,μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στα δωμάτια,δείπνο,διανυκτέρευση.

4η μέρα: Iκόνιο - Προκόπι

Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο Mevlana, σπίτι των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και τελευταία κατοικία του παγκοσμίου φήμης μυστικιστή φιλόσοφου Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί. Στη συνέχεια  επισκεπτόμαστε το Σουλτάν Χανί, το μεγαλύτερο Καραβάν Σεράϊ του 13ου αιώνα και παίρνοντας το δρόμο των καραβανιών μπαίνουμε στο Άκσαράι (Αρχελαΐδα) και στην περιοχή της Καππαδοκίας. Διασχίζουμε την κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι,δείπνο,διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,  Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μαςγια δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: KAΠΠΑΔΟΚΙΑ

Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις "Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίαςΕπιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη - Αθήνα
Πολύ νωρίς το πρωι θα κατευθυνθούμε προς την Καισάρεια ,στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και ακολουθεί η πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

*Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΤΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

 

KΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 595 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 170 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ, ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ με PegasusAirlinesμε φόρους αεροδρομίων
  • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • 6 πρωινά και 6δείπνα
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
  • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

IZMIR: Blanca 4* www.blancahotel.com   

Pamukkale: Tripolis4«  www.tripolishotel.com  ή παρόμοιο

KONYA: Dundar 4*    www.dundarotel.com         ή παρόμοιο

Cappadocia: SUHAN 5«www.suhanhotel.com.tr  ή

PERISSIAHOTEL 5* www.perissiahotel.com ή παρόμοιο

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

AΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ                 12:45 - 13:35

ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ     10:20 - 11:40

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ           14:55 -   16.35