Skip to main content

Πανόραμα Ελβετίας Γκστάαντ Σεντ Μόριτζ Λιχτενστάιν Καλοκαιρι 2021 απο 895€

17/07, 24/07, 31/07 07/08, 14/08, 21/08, 11/09   7 ΜΕΡΕΣ με ΑλπικοΤρενο, Βαντουζ κλπ!

4-5* ξενοδοχεια γεματο προγραμμα - πρωι με απογευμα πτησεις!

 

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με SWISS AIR
    Αθήνα – Ζυρίχη           09.20 – 11.10
    Γενεύη – Αθήνα            17.55 – 21.30
  • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ξενοδοχεία
    ΖΥΡΙΧΗ :   5* RENAISSANCE ZURICH TOWER / SHERATON
    ΛΩΖΑΝΝΗ :   4*sup ALPHA PALMIERS / DE LAS PAIX
  • To μοναδικό πρόγραμμα με επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Γκστάαντ
  • 3 διανυκτερεύσεις στην αρχοντική Ζυρίχη & και 3 στην σαγηνευτική Λωζάννη
  • Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Περιηγήσεις στις σημαντικότερες πόλεις, Γενεύη, Ζυρίχη, Λωζάννη, Βέρνη
  • Επίσκεψη στην κουκλίστικη Λουκέρνη με την σκεπαστή γέφυρα
  • Βόλτα στο γραφικό Ιντερλάκεν και στο θέρετρο του Σεν Γκάλεν
  • Επίσκεψη στις κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις Μοντρέ και Βεβέ
  • Εκδρομή στους καταρράκτες του Ρήνου στο Σαφχάουζεν και στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Στάιν αμ Ράιν
  • Επίσκεψη στη Γκρυγιέρ, το Μπροκ και το απίθανο Φρίμπουργκ
  • Εκδρομή στο διάσημο θέρετρο του Σεν Μόριτζ με τα τραίνα της Rhaetian Railways
  • Επίσκεψη στη Βαντούζ στο μικροσκοπικό κρατίδιο του Λιχτενστάιν
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ζυρίχη (Σανκτ Γκάλεν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας και αναχώρηση για το ταξίδι μας στην Ελβετία. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και το οδοιπορικό του ταξιδιού μας θα ξεκινήσει από το Σανκτ Γκάλεν (Άγιος Γάλλος) χτισμένο σε υψόμετρο 675μ. και περιβαλλόμενο από τις επιβλητικές Άλπεις. Υπήρξε κάποτε η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και φημίζεται για το διάσημο μεσαιωνικό της Αβαείο, το μέρος που ξεκίνησε η διάδοση του Χριστιανισμού στην Κεντρική Ευρώπη το πρώιμο μεσαίωνα. Επιστρέφοντας στην Ζυρίχη θα γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη της χώρας, που θα μας φιλοξενήσει τα 3 πρώτα βράδια του ταξιδιού μας. Η περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της φημισμένης πόλης των τραπεζών ξεκινάει με την γοτθική εκκλησία Φραουενμίνστερ, που είναι διακοσμημένη με τα θαυμάσια βιτρό του μεγάλου καλλιτέχνη Μαρκ Σαγκάλ. Ακολουθεί η παλιά ιστορική πόλη με τα στενά δρομάκια και τα γραφικά καφέ και εστιατόρια, η κεντρική οδός Μπανχοφστράσε με τα κτίρια που στεγάζουν τις μεγάλες τράπεζες καθώς και τα πολυτελή καταστήματα και φημισμένα καφέ και τέλος η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή της πόλης που θα ολοκληρώσει την γνωριμία μας μαζί της.


Ημέρα 2η: Ζυρίχη (Καταρράκτες Ρήνου, Στάιν αμ Ράιν)

Η πρωινή μας εκδρομή θα μας μεταφέρει αρχικά στην περιοχή του Σαφχάουζεν, μία ανάσα από τα σύνορα με τη Γερμανία, όπου βρίσκονται οι εντυπωσιακοί καταρράκτες που δημιουργεί ο γνωστός ποταμός Ρήνος, λίγο μετά την έξοδό του από τη λίμνη Μπόγκεν. Το θέαμα της ορμητικής υδατόπτωσης, 2ης πιο ορμητικής στην Ευρώπη, είναι άκρως εντυπωσιακό και συνάμα καθηλωτικό. Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε τα νοητά σύνορα με την Γερμανία, θα επισκεφθούμε το λιλιπούτειο μα ταυτόχρονα κουκλίστικο παραποτάμιο χωριό Στάιν αμ Ράιν. Επιστροφή στη Ζυρίχη και απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τα θέλγητρα που προσφέρει η απόλυτη μεγαλούπολη της Ελβετίας, εξαιρετικά καταστήματα για ψώνια, σπουδαία μουσεία όπως το περίφημο Ελβετικό Εθνικό Μουσείο, την παγκοσμίου φήμης Γκαλερί Τέχνης και φυσικά εξαιρετικά καφέ και εστιατόρια.


Ημέρα 3η: Ζυρίχη (Αλπικό τραίνο, ολοήμερη εκδρομή Βαντούζ Λιχτενστάιν /Σεν Μόριτζ)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την ολοήμερη εκδρομή μας στην Βαντούζ και το διάσημο θέρετρο του Σεν Μόριτζ. Θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι την πόλη της Κουρ για να επιβιβαστούμε στο περίφημο αλπικό τραίνο της Rhaetian Railways (ΔΩΡΟ της εταιρείας το εισιτήριο μεθ’ επιστροφής) που θα μας μεταφέρει στο υπέροχο Σεν Μόριτζ. Η διαδρομή είναι μοναδική και το τοπίο των Άλπεων παροιμιώδες. Το ίδιο δε το Σεν Μόριτζ είναι η επιτομή του ορεινού τουριστικού θέρετρου με τον αυθεντικό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και φυσικά αποτελεί την ιδιαίτερα αγαπητή τοποθεσία της ελίτ της αριστοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στην περιοχή με τα θαυμάσια σαλέ, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πολυτελή καταστήματα και φυσικά τα «σικ» καφέ και εστιατόρια. Επιστροφή με το τραίνο στην Κουρ και στη συνέχεια μας περιμένει η γραφική Βαντούζ, πρωτεύουσα του λιλιπούτειου ανεξάρτητου κράτους του Λιχτενστάϊν. Η Βαντούζ, κτισμένη σε μία όμορφη κοιλάδα κατά μήκος του Ρήνου και με πληθυσμό μόλις 5.500 κατοίκων, θυμίζει περισσότερο μία γραφική, ήσυχη κωμόπολη παρά πρωτεύουσα κράτους. Η περιήγησή θα μας γνωρίσει τα ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια όπως το κοινοβούλιο και το ανώτατο δικαστήριο καθώς και το κέντρο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Ζυρίχη.


Ημέρα 4η: Ζυρίχη (Λουκέρνη, Ιντερλάκεν, Γκστάαντ) Λωζάννη

Συναρπαστική η σημερινή μας διαδρομή καθώς το κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε διαδέχεται και συναγωνίζεται σε ομορφιά το άλλο. Πρώτος σταθμός για σήμερα η κουκλίστικη Λουκέρνη με την περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι. που η οροφή τη απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο αλπικό τοπίο που την περιβάλλει, συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά μας περιμένει το Ιντερλάκεν, ειδυλλιακά κτισμένο μεταξύ των λιμνών Μπριένζ (Brienz) και Τουν όπου θα απολαύσετε τη θαυμάσια θέα προς τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων που το περιβάλλουν. Τελευταία στάση στο φημισμένο ορεινό θέρετρο του Γκστάαντ, πνιγμένο στο πράσινο των Άλπεων, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και ένα μοναδικό αριστοκρατικό «αέρα» που άπλετα προσφέρει στον επισκέπτη. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο, στην αμφιθεατρικά κτισμένη πόλη της Λωζάννης.


Ημέρα 5η: Λωζάννη (Γενεύη)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη της Λωζάννης που ανάμεσα στα υπόλοιπα αποτελεί την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο όπου κυριαρχούν η κεντρική πλατεία ντε Λα Παλί και ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ καθώς και τα γραφικά στενά σοκάκια του 18ου και 19ου αι. Στη συνέχεια και αφού σταματήσουμε για φωτογραφίες έξω από το κτίριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στο πολύ ενδιαφέρον κτίριο του Ολυμπιακού Μουσείου ακριβώς στις όχθες της λίμνης Λεμάν, θα φθάσουμε μέσω μιας μαγευτικής παραλίμνιας διαδρομής με θέα το επιβλητικό Μον Μπλαν (Λευκό Όρος) στη γοητευτική Γενεύη, χτισμένη στη Νοτιοδυτική όχθη της ομώνυμης λίμνης. Στην περιήγησή μας που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε ενδελεχώς την πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως το κέντρο της παγκόσμιας διεθνούς διπλωματίας. Το Δημαρχείο, η παλιά πόλη με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό και τα μεσαιωνικά κτίρια, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Έδρας των Ηνωμένων Εθνών, η Έδρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσυ και τα υπέροχα παραλίμνια πάρκα, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Χρόνος ελεύθερος στην αριστοκρατική πόλη και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην κοντινή Λωζάννη.


Ημέρα 6η: Λωζάννη (Φρίμπουργκ Γκρυγιέρ Μπροκ Μοντρέ Βεβέ)

Στη σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα γνωρίσουμε μερικές από τις «κρυμμένες» ομορφιές της Ελβετίας. Ξεκινάμε με το Φρίμπουργκ, αμφιθεατρικά χτισμένο στις όχθες του ποταμού Σαρίν, μία πόλη με πλούσια ιστορία και μία θαυμάσια διατηρημένη μεσαιωνική πόλη που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τη γοητεία της, στον πρωινό μας περίπατο. Αμέσως μετά μας περιμένει το γραφικό τυπικό χωριό Μπροκ που φημίζεται για τη σοκολατοποιΐα Maison Cailler, παλαιότερη της Ελβετίας από το 1819. Αφού γευτούμε και αγοράσουμε και εμείς τις φημισμένες σοκολάτες της πόλης, συνεχίζουμε για το παραμυθένιο, μεσαιωνικό χωριό, Γκρυγιέρ, χτισμένο σε ένα ύψωμα 82μ πάνω από τη πεδιάδα του Σάαν ή Σαρίν ποταμού. Εξαιρετική μεσαιωνική αρχιτεκτονική, με καλοδιατηρημένα και μικρά χαριτωμένα μαγαζάκια με σουβενίρ αλλά και delicatessen που πουλούν ανάμεσα στα άλλα και το πιο φημισμένο προϊόν της περιοχής, που άλλωστε έχει πάρει το όνομα του χωριού, και δεν είναι άλλο από την παγκοσμίως γνωστή Γραβιέρα. Κατηφορίζοντας προς τις όχθες της λίμνης Λεμάν, μας περιμένει το γοητευτικό Βεβέ έδρα της πασίγνωστης πολυεθνικής εταιρείας Νεστλέ και αγαπημένη πόλη του διάσημου ηθοποιού Τσάρλι Τσάπλιν του οποίου το άγαλμα δεσπόζει στο θαυμάσιο παραλιακό της μέτωπο. Τέλος θα γνωρίσουμε την κοσμοπολίτικη κωμόπολη του Μοντρέ, αγαπημένο θέρετρο πλουσίων και αριστοκρατών των αρχών του 20ού αιώνα που διατηρεί την ποιότητα του ακόμη και στη σημερινή εποχή και γνωστή για το ομώνυμο φημισμένο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι. Μία τελευταία στάση για φωτογραφίες στο εμβληματικό παραλίμνιο κάστρο Σιγιόν, να καθρεφτίζεται περήφανα στα νερά της λίμνης Λεμάν και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Λωζάννη, πλήρεις από υπέροχες ταξιδιωτικές παραστάσεις που απλόχερα χαρίζει η μοναδική αυτή χώρα.


Ημέρα 7η: Λωζάννη (Βέρνη) – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Τελευταία μέρα του οδοιπορικού μας σήμερα και το ταξίδι μας στην μαγευτική Ελβετία θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, που πέρα από την ιστορική και πολιτική της σημασία, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Η Βέρνη είναι περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις και χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αάρ. Το σκηνικό που θα αντικρύσουμε μας μεταφέρει πίσω στον μεσαίωνα, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και εμπορικά κτίρια της κεντρικής οδού Kramgasse, τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό, τον Πύργο του Ρολογιού που αποτελεί και σήμα κατατεθέν της πόλης, το σπίτι που έζησε ο σπουδαίος επιστήμονας Αλβέρτος Αϊνστάιν όταν δίδασκε στο πανεπιστήμιο της πόλης καθώς και τα διοικητικά κτίρια της χώρας με σημαντικότερο το εντυπωσιακό Ομοσπονδιακό Μέγαρο της Ελβετίας. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας και αναχώρηση στη συνέχεια για το αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφή διαφοροποιημένη φορά χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Παιδί έως 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες -100€.
Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

17/07, 24/07, 31/07 07/08, 14/08, 21/08, 11/09    σε  Δίκλινο  895€
Μονόκλινο  1.295€
Φόροι  290€   €

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Swiss Air: Αθήνα - Ζυρίχη - Αθήνα.

  • Διαμονή: Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία: Ζυρίχη 5* RENAISSANCE TOWER / SHERATON Λωζάννη 4*s ALPHA PALMIERS / DE LA PAIX ή παρόμοια.

  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.

  • Μεταφορές: 'Οπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: 'Οπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

  • Κόστος εισόδων πόλεων check Point.

  • Δώρα: Τα εισιτήρια τραίνου Rhaetian Railways προς/από Σεν Μόριτζ.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν Περιλαμβανονται

  • Τέλη εισόδων: Σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Swiss Air

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Ζυρίχη 09.20 11:10
7η μέρα Ζυρίχη – Αθήνα 17.55 21.30