Skip to main content

Ελβετία και παραμυθένιο Φέλντκιρχ - Φώτα 2020 από 445,00

Ζυρίχη, Καταρράκτες Ρήνου, Φέλντκιρχ (Αυστρία), Λιχτενστάιν, Αλπικό Τραίνο, Λουκέρνη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 3 Ιανουαρίου, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Φέλντκιρχ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SWISS INTERNATIONAL για Ζυρίχη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τους φαντασμαγορικούς Καταρράκτες του Ρήνου στο καντόνι του Σαφχάουζεν, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και σχηματίζει στη βάση του μια λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη μικρή γραφική αυστριακή πόλη Φέλντκιρχ (Feldkirch), που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από τα σύνορα της Ελβετίας και θα αποτελέσει το ορμητήριό μας για τις επισκέψεις μας στο Λιχτενστάιν και σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας. Η πανέμορφη αυτή πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ και έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα στο ιστορικό της κέντρο. Θα περπατήσουμε στην οδό Marktgasse με τα όμορφα παλιά κτίρια, (μπορείτε να απολαύσετε ζέστη σοκολάτα ή ζεστό κρασί στα παραδοσιακά μαγαζάκια της), θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του αγίου Νικολάου (1478), τον πύργο Katzenturm και το κάστρο Schattenburg-σύμβολο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο WEISSES KREUZ 4*(www.weisses-kreuz.at). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Φέλντκιρχ - Λιχτενστάιν - Φέλντκιρχ

Πρωινή αναχώρηση για την Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, του τέταρτου μικρότερου κράτους στην Ευρώπη (μετά το Βατικανό, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο). Είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν διαθέτει αεροδρόμιο, δεν έχει δικό της νόμισμα (χρησιμοποιεί το ελβετικό νόμισμα), αλλά ούτε και εθνική γλώσσα (γερμανόφωνη χώρα). Προαιρετική βόλτα με το τραινάκι της πόλης (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Με το Αλπικό τραίνο στο Σαιν Μόριτζ!!!!

Πολύ πρωινή έγερση σήμερα για να αναχωρήσουμε για την πόλη Χουρ. Εδώ μας περιμένει το Αλπικό τραίνο της RHAETIAN Railways (έξοδα ατομικά) για την ανάβασή μας - μέσα από μια μαγευτική διαδρομή που διασχίζει το αλπικό τοπίο της κοιλάδας του Εγκαντίν με δάση και λίμνες απαράμιλλης ομορφιάς - στο Σαιντ Μόριτζ (St Moritz), το πιο διάσημο και αριστοκρατικό θέρετρο των Άλπεων. Περπατήστε στο κοσμοπολίτικο αυτό θέρετρο, νιώσετε και εσείς την αίγλη και τον πλούτο του, απολαύστε την μοναδική ατμόσφαιρα δίπλα στη παγωμένη λίμνη St Moritzsee. Μην ξεχαστείτε! Στις 16:00΄ αναχωρεί το τραίνο για την Χουρ, όπου φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για το Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Φέλντκιρχ - Λουκέρνη - Αθήνα  

Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλαιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

• Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι

• Για όσους επιθυμούν κράτηση προς/από Σαιντ Μόριτζ με το τραίνο RHAETIAN RAILWAYS, η επιβάρυνση είναι € 85 (κράτηση από Αθήνα, πληρωμή στη Ζυρίχη με μετρητά σε Ευρώ)

• Το πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα στο Φέλντκιρχ

• Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Τιμή κατ’ άτομο                                   

 

Δίκλινο                                                  445                    

3ο άτομο έως 12 ετών                           395                     

Μονόκλινο                                            545                     

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: + € 200

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με SWISS INTERNATIONAL

• Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο WEISSES KREUZ 4*

• Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά

• Μεταφορές, περιηγήσεις επισκέψεις με τοπικό κλιματιζόμενο πούλμαν

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα

• Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

Πτήσεις :

LX

03 JAN

ATH

ZRH

LX 1843 06:30 - 08:20

06 JAN

ZRH

ATH

LX 1842 21:10 - 00:45