Skip to main content

Πανόραμα Ελβετίας – Αλπικό Τρένο Χριστούγεννα 2019, Πρωτοχρονιά και Φώτα 2020 από 495,00

Αναχωρήσεις: 22, 23, 24, 26, 28, 29, 31/12, 02/01

5, 6 ημέρες

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη – Βέρνη - Μοντρέ - Βεβέ - Λωζάνη

Πτήση για τη Ζυρίχη, σημείο εκκίνησης το οδοιπορικού μας στην πανέμορφη Ελβετία, τη χώρα που έχει ως εθνικό της ήρωα τον Ιωάννη Καποδίστρια! Αναχωρούμε για τη διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Aare και περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις. Ένα σκηνικό που μας μεταφέρει πίσω στον Μεσαίωνα, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και τον πύργο του ρολογιού, που αποτελεί και σήμα κατατεθέν της πόλης. Συνεχίζουμε για να φτάσουμε στην κωμόπολη Μοντρέ, διάσημη ως θέρετρο πλουσίων και αριστοκρατών των αρχών του 20ού αιώνα και γνωστή για το ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι. Τελευταίος σταθμός μας το γραφικό Βεβέ, έδρα της διάσημης πολυεθνικής «Nestle». Άφιξη αργά το απόγευμα στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας στη Λωζάννη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Εβιάν – Γενεύη – Λωζάνη

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση τη Γαλλική πλευρά της λίμνης και τη λουτρόπολη Εβιάν με το περίφημο νερό της. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για τη Γενεύη, που έχει χαρακτηριστεί ως το κέντρο της διεθνούς διπλωματίας. Ξεκινάμε από το θεαματικό σιντριβάνι Jet d' Eau που πετά νερό σε ύψος 140 μέτρων. Το Δημαρχείο, η παλαιά πόλη με τον Καθεδρικό ναό, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής έδρας των Ηνωμένων Εθνών, το σημείο στο οποίο άφησε την τελευτία της πνοή η Αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσσυ και τα υπέροχα πάρκα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και επιστροφή στη Λωζάνη, που αποτελεί την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ξεκινάμε με το ιστορικό κέντρο, όπου κυριαρχούν η κεντρική πλατεία Ντε λα Παλί και ο Καθεδρικός Ναός Νοτρ Νταμ, καθώς και τα γραφικά στενά σοκάκια του 18ου και 19ου αι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λωζάνη, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λωζάνη - Γκριγιέρ – Ζυρίχη

Πρωινό και αναχωρούμε από τη Λωζάννη. Διασχίζοντας τα περίφημα Ελβετικά αγροκτήματα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριουδάκι Γκριγιέρ, διάσημο για τα τυριά του. Άφιξη στη Ζυρίχη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της φημισμένης πόλης των τραπεζών. Ξεκινάμε με τη Γοτθική εκκλησία Φραουενμίνστερ, που είναι διακοσμημένη με θαυμάσια βιτρό του Μαρκ Σανγκάλ. Αμέσως μετά η παλιά ιστορική πόλη με τα στενά δρομάκια, η κεντρική οδός Μπανχοφστράσε με τα κτίρια που στεγάζουν τις μεγάλες τράπεζες, καθώς και τα πολυτελή μαγαζιά και κομψά καφέ και τέλος η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή της πόλης θα συμπληρώσουν την περιήγησή μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην πόλη με το συνοδό μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ζυρίχη – Ιντερλάκεν – Λουκέρνη

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι το Ιντερλάκεν, την πόλη ανάμεσα σε δύο λίμνες. Βρίσκεται πραγματικά στο κέντρο της χώρας των Αλπεων, ανάμεσα σε δύο λίμνες, και αποτελεί έναν από τους πιο «κλασικούς» τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο γιατί προσφέρει άμεση πρόσβαση στα περίφημα χιονοδρομικά κέντρα του Γιουνγκφράου, αλλά και γιατί μπορεί να γίνει αφετηρία για μια χορταστική περιήγηση στην Ελβετία. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση. Συνεχίζουμε για τη κουκλίστικη Λουκέρνη με την περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι., που η οροφή της απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο Αλπικό τοπίο που την περιβάλλει συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη γνώριμη Ζυρίχη.

5η ημέρα : Ζυρίχη - Αλπικό τρένο - Ολοήμερη εκδρομή στο θέρετρο του Σεν Μόριτζ (προαιρετικά)

Μετά το πρωινό μας προαιρετικά θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι τη πόλη της Κουρ, όπου θα επιβιβαστούμε στο περίφημο Αλπικό τραίνο της Rhaetian Railways που θα μας μεταφέρει στο υπέροχο Σεν Μόριτζ (έξοδα ατομικά 80ευρώ συμπεριλαμβάνομένου του εισιτηρίου του τρένου) . Η διαδρομή είναι μοναδική και το χιονισμένο τοπίο των Άλπεων παροιμιώδες. Το ίδιο δε το Σεν Μόριτζ είναι η επιτομή του χειμερινού θέρετρου με τον αυθεντικό κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και φυσικά αποτελεί την ιδιαίτερα αγαπητή τοποθεσία της ελίτ της αριστοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στη περιοχή με τα θαυμάσια σαλέ, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πολυτελή καταστήματα και φυσικά τα «σικ» καφέ και εστιατόρια. Το απόγευμα  οδική μεταφορά στην γνώριμη Ζυρίχη.

6η μέρα: Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Στάιν αμ Ράιν – Αθήνα

Το πρωί αναχωρούμε για την περιοχή Σαφχάουζεν, όπου βρίσκονται οι εντυπωσιακοί καταρράκτες που δημιουργεί ο ποταμός Ρήνος. Στη συνέχεια, αφού διασχίσουμε τα νοητά σύνορα με τη Γερμανία, θα επισκεφθούμε το λιλιπούτειο μα συνάμα κουκλίστικο παραποτάμιο χωριό Στάιν αμ Ράιν, ένα μικρό μεσαιωνικό χωριουδάκι που όσοι το επισκέπτονται θαυμάζουν τα γεμάτα ζωγραφιές σπίτια. Επειδή η Βόρεια Ελβετία κατά τους περασμένους αιώνες είχε επηρεαστεί πάρα πολύ από την γερμανική αρχιτεκτονική,  οι  Ελβετοί δίκαια ονομάζουν  το Stein am Rhein, Ρότενμπουργκ της Ελβετίας. Ένας μικρός πεζόδρομος που θα μαγέψει κάθε επισκέπτη, γιατί  στην κεντρική πλατεία του, τη Rathausplatz,  το κτίριο του Δημαρχείου  που κλέβει την παράσταση με τον όγκο του και τις ζωγραφιές του είναι ένα κόσμημα για την πόλη και είναι διακοσμημένο με παραστάσεις  που αναπαριστούν την ιστορία της πόλης και της περιφέρειας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί 

22, 23, 24, 28, 29/12 (6 ημέρες)

695€

745€

+165€

595€

26, 31/12 (5 ημέρες)

595€

645€

+135€

545€

02/01 (5 ημέρες)

495€

545€

+135€

445€

*** Το 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τη 5η μέρα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα Swiss Airlines
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Λωζάνη στο ξενοδοχείο De La Paix 4* ή παρόμοιο
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Ζυρίχη στο ξενοδοχείο Courtyard by Marriott Zurich Nord 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 165€
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα/μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο (μενού 4 πιάτων, δηλώνεται με τη κράτηση σας): 49€/ενήλικας και 39€/παιδί
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις:

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Ζυρίχη

06.30

08.20

LX 1843

Ζυρίχη

Αθήνα

21.10

00.45

LX 1842

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.