Skip to main content

Γύρος Ελβετίας Χριστούγεννα 2018 από 795.00

Ζυρίχη, Γενεύη, Λωζάννη, Γκρυγιέρ, Μοντρέ, Κάστρο Σιγιόν, Βεβέ, Ιντερλάκεν, Βέρνη, Βασιλεία, Φράιμπουργκ, Καταρράκτες Ρήνου, Κονστάντζ, Λιντάου

7 μέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 22 Δεκεμβρίου

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Γενεύη - Λωζάννη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την SWISS για Ζυρίχη ή με την AEGEAN για Γενεύη. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην κοσμοπολίτικη Γενεύη, όπου θα δούμε κτίρια Διεθνών Οργανισμών, όπως του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από τη λίμνη και αποτελεί μαζί με το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε για την υπέροχη πόλη-ζωγραφιά, τη Λωζάννη, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DE LA PAIX 4* (www.hoteldelapaix.net) στην καρδιά της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λωζάννη - Γκρυγιέρ - Μοντρέ - Κάστρο Σιγιόν - Βεβέ - Λωζάννη
Πρωινή περιήγηση στη Λωζάννη και γνωριμία με την πόλη που μας φιλοξενεί. Πεζοί, θα επισκεφθούμε το παλιό της τμήμα με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φθάσουμε στον γοτθικό Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα, χωρίς να παραλείψουμε να δούμε το μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ουσί. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη πατρίδα της γραβιέρας, την μικροσκοπική γραφική καστροπολιτεία Γκρυγιέρ. Άφιξη, ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το υπέροχο Μοντρέ με ενδιάμεση ολιγόλεπτη στάση για να φωτογραφίσουμε το κάστρο Σιγιόν (Chillon) - το κάστρο του πρίγκιπα Έρικ στην ταινία "Η Μικρή Γοργόνα" - που στέκει αγέρωχα στα περίχωρα του αριστοκρατικού Μοντρέ (Montreux). Ελεύθερος χρόνος στην πόλη που αποτελεί πόλο έλξης επιφανών επισκεπτών τα τελευταία 150 χρόνια. Κατά την επιστροφή μας στην Λωζάννη θα περάσουμε από το Βεβέ (Vevey), όπου θα φωτογραφηθούμε με φόντο τη λίμνη και το άγαλμα του Τσάρλι Τσάπλιν, που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο πανέμορφο αυτό ησυχαστήριο.

3η μέρα: Λωζάννη - Ιντερλάκεν - Βέρνη - Βασιλεία
Πρωινή αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Ιντερλάκεν, που είναι κτισμένο στη συμβολή δυο λιμνών με ανθοστόλιστα πάρκα, επιβλητικά ξενοδοχεία και ολόγυρα τις πανύψηλες βουνοκορφές του Jungfraujof. Μετά τη βόλτα μας, θα συνεχίσουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις Άλπεις. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Συνεχίζουμε για τη Βασιλεία. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT BASEL 4* (www.marriott.com). Η Βασιλεία βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με Γερμανία και Γαλλία, στις όχθες του ποταμού Ρήνου, ο οποίος την χωρίζει σε δύο μέρη: την Grossbasel (Μεγάλη Βασιλεία) και την Kleinbasel (Μικρή Βασιλεία). Σήμερα είναι η ισχυρότερη οικονομικά πόλη της Ελβετίας και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία πολιτισμού και έργων τέχνης της χώρας.

4η μέρα: Βασιλεία - Φράιμπουργκ - Βασιλεία 
Πρωινή αναχώρηση για το Φράιμπουργκ, μια από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, την πόλη που αποτελεί την φυσική είσοδο στον Μέλανα Δρυμό, την πόλη με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στη χώρα. Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή στη Βασιλεία, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Μύνστερ, την Markplatz, το Δημαρχείο και το "γόνατο του Ρήνου", καθώς εδώ ο ποταμός στρίβει προς τον βορρά.

5η μέρα: Βασιλεία - Καταρράκτες Ρήνου - Ζυρίχη
Πρωινή αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και στη βάση σχηματίζει λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Συνεχίζουμε για την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Ζυρίχη, όπου θα δούμε την παγκοσμίως γνωστή λεωφόρο Μπανχοφστράσσε, την εκκλησία Φράουμυνστερ με τα βιτρώ του Σαγκάλ, το Δημαρχείο, τον πύργο του Ρολογιού και άλλα αξιοθέατα και θα περπατήσουμε στους πεζοδρόμους της παλαιάς πόλης. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία MARRIOTT ZURICH 5* (www.marriott.com) ή COURTYARD by MARRIOTT ZURICH NORD 4* (www.courtyardzurich.com). Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ζυρίχη - Κονστάντζ - Λιντάου       
Πρωινή αναχώρηση για την ημερήσια μας εκδρομή στη Γερμανία και συγκεκριμένα σε δύο από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης επισκεπτών της Βαυαρίας. Πρώτος μας σταθμός είναι το παραμυθένιο Λιντάου (Lindau), κτισμένο σε ένα νησί της λίμνης Κονστάντζ (Konstanz, Κωνστάντζα) ή Μπόντενζεε (Bodensee), με το ιστορικό του λιμάνι, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και τις υπέροχες εκκλησίες. Ακολουθεί μια μαγευτική διαδρομή στις όχθες της λίμνης και πέρασμα με το καραβάκι στην ομώνυμη ιστορική πόλη Κονστάντζ (Κωνστάντζα), όπου θα περπατήσουμε στην παλαιά πόλη με τα πολυάριθμα εμπορικά κέντρα και τις παραδοσιακές μπυραρίες. Επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ζυρίχη - Αθήνα
Ελεύθερος χρόνος (ανάλογα με την ώρα πτήσης). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.  

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Επιβάρυνση για διαμονή στο MARRIOT 5*: 80 € στο δίκλινο και 160 € στο μονόκλινο.
Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό.

Τιμή κατ’ άτομο  -
 Δίκλινο 795 
 3ο άτομο έως 12 ετών 645
 Μονόκλινο  1095

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων € 150
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με SWISSή ΑΘΗΝΑ-ΓΕΝΕΥΗ /ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DELAPAIX4* στη Λωζάννη
  • Δύο διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο COURTYARD4* στη Βασιλεία
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ένα από τα MARRIOTT ZURICH 5* ή COURTYARD4* στη Ζυρίχη
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και επισκέψεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • ΦΠΑ.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check point-parking (20€ κατ’ άτομο), δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (καταβάλλεται απ΄ ευθείας σε αυτά), αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία/χώρους, προαιρετικές εκδρομές κλπ. και ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΤΗΣΕΙΣ

LX

21 DEC

ATH

ZRH

LX 1843 06:30 - 08:20

27 DEC

ZRH

ATH

LX 1842 21:10 - 00:45

A3

22 DEC

ATH

GVA

A3 854 08:15 - 10:05

28 DEC

ZRH

ATH

A3 853 19:00 - 22:40