Skip to main content

50+ Μαγευτική Ελβετία Οκτώβριος 2018 από 640€

Μαγευτική Ελβετία 6 ημέρες

Αναχώρηση 10/10 17/10

ειδικες τιμές για 50 ετών και άνω, ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την κοσμοπολίτικη Ζυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και περιήγηση στην παλιά πόλη της Ζυρίχης. Θα δούμε τον Καθεδρικό και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ και τον λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΒΕΡΝΗ – ANNEMASSE
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Πρώτος μας σταθμός η Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Η επόμενη στάση μας θα είναι στη Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στα αξιοθέατα συγκαταλέγεται ο καθεδρικός ναός του Αγ. Βικεντίου, η κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, ο περίφημος πύργος των Ρολογιών κ.α. Συνέχεια της διαδρομής μας με τελικό προορισμό το Annemasse, δίπλα στη Γενεύη, σε γαλλικό έδαφος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ
Μετά το πρόγευμα η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γενεύη, η οποία υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα υπέροχο σκηνικό δίπλα στη λίμνη Leman με τα ιστιοπλοϊκά, με τον Ροδανό ποταμό να τη χωρίζει στα δύο και φόντο τις Άλπεις. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, την παλιά πόλη με το μεγάλο Ρολόι-σύμβολο της πόλης- που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης , αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου κτισμένος από τον 13ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, στα πολυάριθμα καταπράσινα πάρκα και στον παραλίμνιο χώρο με τα πολυτελή ξενοδοχεία.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΛΕΜΑΝ (ΛΩΖΑΝΗ – ΒΕΒΕ – ΜΟΝΤΡΕ – ΕΒΙΑΝ)  προαιρετικό
Πρωινό και ξεκινάμε τις σημερινές μας περιηγήσεις από τη Λωζάννη, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελβετίας. Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο βόρειο τμήμα της λίμνης και εκτείνεται σε τρεις λόφους που υψώνονται κλιμακωτά από την όχθη της λίμνης. Βορειότερα βρίσκεται η Παλαιά Πόλη, όπου δεσπόζει ο μεγάλος καθεδρικός ναός. Εδώ θα δείτε κτίρια με πολύχρωμα ξύλινα παραθυρόφυλλα, πάγκους μικροπωλητών, μικρά καφέ, αλλά και το Σιντριβάνι της Δικαιοσύνης, όλα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα.  Ακολουθεί η αρχοντική Βεβέ, μια ακόμη πόλη που θα σας μαγέψει και το κοσμοπολίτικο Μοντρέ με το Καζίνο του και το θρυλικό μεσαιωνικό Κάστρο Σιγιόν, κτισμένο σε έναν βράχο μέσα στη λίμνη. Τελευταία μας στάση στο Εβιάν, γνωστό για το μεταλλικό νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΑΝΝΕΣΥ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ  προαιρετικό
Οι σημερινές πόλεις που θα επισκεφτούμε είναι το Annecy και η Grenoble. Ξεκινάμε με το Annecy, όπου αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς αλπικούς προορισμούς. Εντυπωσιακά κανάλια συνδέουν τις περιοχές μεταξύ τους, γραφικές κατοικίες και καταστήματα απλώνονται κατά μήκος της λίμνης, ενώ το ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile που δεσπόζει στο κέντρο της -χτισμένο μέσα στο νερό- αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης. Ακολουθεί η Grenoble, η νύφη των γαλλικών Άλπεων.   Πατρίδα του συγγραφέα Σταντάλ και  ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα της Γαλλίας. Αν και επαρχιακή πόλη διαθέτει 3 πανεπιστήμια, κέντρο Πυρηνικών ερευνών και πληθώρα μουσείων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ANNEMASSE – ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ
Τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Αναχώρηση για Ζυρίχη, απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με τη SWISS.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Μία (1) διαν/ση στη Ζυρίχη και τέσσερις (4) διαν/σεις στο Veigy-περιοχή Annemasse Γαλλίας (13 χλμ από Γενεύη).
  • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχεία περιφερειακά των πόλεων.
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα, ροφήματα, ποτά.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Προαιρετικές ολοήμερες εκδρομές (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):

ΛΩΖΑΝΗ-ΜΟΝΤΡΕ-ΒΕΒΕ-ΕΒΙΑΝ: 40€

ΑΝΝΕΣΥ-ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ: 40€

ΠΤΗΣΕΙΣ SWISS

10/10,   17/10      ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ     LX 1843                 06:30 –08:20

15/10,   22/10      ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ     LX 1842                 21:10 – 00:45

                              

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

10/10

17/10

IBIS ZURICH AIRPORT MESSE ήπαρόμοιο

ADONIS EXCELLIOR SUITES GRAND GENEVA ήπαρόμοιο

Πρωινό

640€

+180

Περιλαμβάνονται

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο