Skip to main content

50+ Πανόραμα Ελβετίας – Αλπικό τρένο Νοέμβριος 2018 από 820€

Πανόραμα Ελβετίας – Αλπικό τρένο 8 ημέρες

Aναχώρηση 10/11

ειδικες τιμές για 50 ετών και άνω, ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Ζυρίχη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πόλης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λουκέρνη. Τακτοποίηση στη Λουκέρνη και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί περιήγηση. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.   Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη Ζυρίχη. Μεταφορά στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε τον Καθεδρικό και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ και τον λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και επισκέψεις σε αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λουκέρνη.

3η Ημέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σαφχάουζεν, στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας. Εδώ θα απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο αλπικό τοπίο. Οι καταρράκτες έχουν πλάτος 150μ. και ύψος που φτάνει τα 23 μέτρα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και βόλτες στο παραμυθένιο Schaffausen, ένα πανέμορφο Ελβετικό χωριό με χαρακτηριστικά αναγεννησιακά σπίτια και τον Ρήνο στη μέση με τις γραφικές γέφυρες. Επιστροφή στη Λουκέρνη.

4η Ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ – ΝΤΑΒΟΣ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ)     προαιρετικό
Μετά το πρόγευμα, η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει προαιρετική εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή, φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το «αλπικό τρένο express”, με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο του Σαιν Μόριτζ. Θα απολαύσουμε μια εξαιρετική διαδρομή, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή 2,5 περίπου ωρών γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε τη φυσική ομορφιά. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η Ημέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ – ΒΕΡΝΗ – ANNEMASSE
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση Ιντερλάκεν, θέρετρο του διεθνούς τζετ-σετ και των μεγιστάνων του πλούτου. Στην περιήγησή μας, θα δούμε την περίφημη εκκλησία του Πύργου του 12ου αιώνα και το ωραιότατο πάρκο του Καζίνο με το άνθινο ρολόι. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Η επόμενη στάση μας θα είναι στη Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στα αξιοθέατα συγκαταλέγεται ο καθεδρικός ναός του Αγ. Βικεντίου, η κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, ο περίφημος πύργος των Ρολογιών κ.α. Συνέχεια της διαδρομής μας με τελικό προορισμό το Annemasse, δίπλα στη Γενεύη, σε γαλλικό έδαφος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΛΩΖΑΝΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ
Αφού προγευματίσουμε συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην περιοχή. Πρώτη μας επίσκεψη στην πόλη της Γενεύης. Κατά την περιήγηση θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού και την παλιά πόλη με το μεγάλο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955. Θα δούμε ακόμη το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος, καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου, κτισμένος τον 13ο αιώνα. Συνεχίζουμε για τη την πανέμορφη Λωζάννη, κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη Λεμάν, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων.θα επισκεφτούμε το παλιό κομμάτι της πόλης με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φτάσουμε στον Γοτθικό, Καθεδρικό Ναό του 12ου αιώνα, χωρίς βέβαια να παραλείψουμε να δούμε το Ολυμπιακό μουσείο, στο Ουσί, της Ολυμπιακής επιτροπής που έχει εδώ την έδρα της. Θα επισκεφθούμε το παλιό κομμάτι της πόλης με τις μικροσκοπικές πλατείες. Θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Καθεδρικό Ναό και θα περπατήσουμε στα πανέμορφα εμπορικά κέντρα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ANNECY – CHAMONIX  προαιρετικό
Πρωινό και ξεκινάμε τη σημερινή εκδρομή μας, προαιρετικά. Πρώτος μας σταθμός το Annecy, όπου αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς αλπικούς προορισμούς αλλά και μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Γαλλίας, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο “Βενετία της Γαλλίας”. Εντυπωσιακά κανάλια συνδέουν τις περιοχές μεταξύ τους, γραφικές κατοικίες και καταστήματα απλώνονται κατά μήκος της λίμνης, ενώ το ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile που δεσπόζει στο κέντρο της, χτισμένο μέσα στο νερό, αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης. Συνεχίζουμε με ένα από τα διασημότερα θέρετρα των γαλλικών Άλπεων, το Σαμονί, το οποίο φωλιασμένο σε μια πανέμορφη κοιλάδα μοιάζει παραμυθένιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ
Τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με τη SWISS.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Τέσσερις (4) διαν/σεις στη Λουκέρνη, και τρεις (3) διαν/σεις στο στο Veigy-περιοχή Annemasse Γαλλίας (13 χλμ από Γενεύη).
  • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα, ροφήματα, ποτά.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Προαιρετικές ολοήμερες εκδρομές (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):

SAINT MORITZ-DAVOS (αλπικό τρένο): 80€

ANNECY-CHAMONIX: 40€

ΠΤΗΣΕΙΣ SWISS

10/11     ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ     LX 1839                 17:45 – 19:35

17/11     ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ     LX 1838                 13:05 – 16:40

                              

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

10/11

IBIS STYLE LUZERN CITY ήπαρόμοιο

ADONIS EXCELLIOR GRAND GENEVE ήπαρόμοιο

Πρωινό

820€

+260€

Περιλαμβάνονται

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο