Skip to main content

Μαδρίτη Βαλένθια Βαρκελώνη Καλοκαιρι 2021 απο 665€

Αναχ. 10, 24/7 – 1, 8, 14, 22, 29/8 – 11, 25/9    7 ΜΕΡΕΣ

 εξερεύνηση στις πόλεις κοσμήματα με πτησεις Πρωι Βραδυ!

Το ταξίδι με μια ματιά…

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια με ALITALIA μέσω Ρώμης
    Αθήνα // Βαρκελώνη — Μαδρίτη // Αθήνα
  • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ 4*/4*s κεντρικά ξενοδοχεία
    GARGALO MEDINACELI  Βαρκελώνη – 3 διανυκτερεύσεις
    MAYORAZGO Μαδρίτη – 2 διανυκτερεύσεις
    BARCELO Βαλένθια – 1 διανυκτέρευση
  • Ξενάγηση στη Μαδρίτη & στο φημισμένο μουσείο Πράδο
  • Εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη του Τολέδο, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της πόλης με τους περίφημους πίνακες – αριστουργήματα
  • Ξενάγηση στην εκπληκτική Βαλένθια των αντιθέσεων, με τα ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας μνημεία
  • Ξενάγηση στην Βαρκελώνη όπου θα δούμε την Εκκλησία Σαγκράδα Φαμίλια, το Ολυμπιακό Χωριό και το παλιό λιμάνι, αλλά και τον περίφημο πεζόδρομο La Rambla, που οδηγεί στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου
  • Εκδρομή στο Φιγκέρες με επίσκεψη στο μουσείο του εκκεντρικού καλλιτέχνη Νταλί, και στη Χιρόνα όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας

 


Ημέρα 1η: Αθήνα – Βαρκελώνη
Πρωινή αναχώρηση μέσω Ρώμης για τη Βαρκελώνη, μία μοντέρνα και γοητευτική πόλη που αντανακλά τον σφυγμό μια μεστής και ζωντανής αστικής περιοχής που όμως δεν υπολείπεται καθόλου σε μνημεία και αρχιτεκτονικά θαύματα. Απευθείας ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξεχωριστές εικόνες, όπως τα πανέμορφα κτίρια των μεγάλων λεωφόρων και την παλιά μεσαιωνική συνοικία Μπάριο Γκότικο. Θα δούμε τα περίφημα κτίρια του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγκράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), θα επισκεφθούμε το Ολυμπιακό Χωριό και το παλιό λιμάνι και θα ανηφορήσουμε στον λόφο Μόντζουικ για να θαυμάσουμε την πόλη από ψηλά και να δούμε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν την Ολυμπιάδα του 1992. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το απόγευμα ξεκινώντας από την πλατεία έμβλημα της πόλης, την Placa Catalunya περπατήστε στον περίφημο πεζόδρομο La Rambla με μήκος 1,5 χιλιόμετρο και κατάληξη στο λιμάνι όπου δεσπόζει το 75 μέτρων άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου ο οποίος δείχνει, βεβαίως, προς την Αμερική. Υπέροχη ανάπλαση στην παραλία, η γραφική Μπαρτσελονέτα, σικ καταστήματα και όμορφη παλιά πόλη. Τι άλλο να θελήσει κανείς γι’ αυτό το ελεύθερο απόγευμα. Και μόνο η αύρα της Μεσογείου είναι αρκετή για να μας βάλει στο κλίμα της πόλης!

Ημέρα 2η: Βαρκελώνη
Μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο του μεγαλύτερου ζωγράφου του εικοστού αιώνα του Πάμπλο Πικάσο. Σε πέντε πανέμορφα μεσαιωνικά παλατάκια απολαύστε πίνακες της πρώιμης φάσης του γνωστού ζωγράφου. Στην συνέχεια δείτε την πανέμορφη εκκλησία Σάντα Μαρία Ντελ Μαρ, η οποία είναι ένα τέλειο παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Επίσης επισκεφτείτε το πρώτο πάρκο της Βαρκελώνης, το παλιό οχυρό του Φίλιππου Ε, το πάρκο Ciutadella, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1888. Δίπλα από το πάρκο δεσπόζει η αψίδα του θριάμβου που ήταν η είσοδος για αυτήν την σημαντική ημερομηνία της Βαρκελώνης. Επίσης επισκεφτείτε το ενυδρείο, ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη μαγεία του θαλάσσιου βασιλείου. Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου επισκεφτείτε το Camp nou, το γήπεδο της φημισμένης Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας του κόσμου. Επισκεφτείτε το μουσείο της και δείτε τις χρυσές μπάλες και τα χρυσά παπούτσια του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου του Μέσι. Στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, ζήστε την ατμόσφαιρα από τις κερκίδες του γηπέδου. Για τους λάτρεις της γαστριμαργίας, η κουζίνα της Βαρκελώνης, επηρεασμένη από το βουνό και τη θάλασσα, μπορεί να σας προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Απολαύστε ένα καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα συνοδευόμενα με γλυκίσματα τσούρος (xurros), δοκιμάστε παέγια ή τάπας με χαμόν θαλασσινά και άλλες λιχουδιές, γευτείτε ψάρια θαλασσινά και οστρακοειδή στην Μπαρτσελονέτα, και γλυκαθείτε με την περίφημη κρέμα Καταλάνα.

Ημέρα 3η: Βαρκελώνη ( Χιρόνα – Φιγκέρες)
Πρωινό και ξεκινάμε για την γενέτειρα του μεγάλου Καταλανού ζωγράφου, το Φιγκέρες! Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή σχεδόν 2 ωρών διασχίζοντας δάση από πεύκα και λεύκες φτάνουμε στο μουσείο θέατρο του εκκεντρικού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και το τρίτο σε ολόκληρη την Ισπανία περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο! Σε ένα ονειρικό κτήριο θα θαυμάσουμε πίνακες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατό του! Βγαίνοντας από το μουσείο απολαύστε επίσης την μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος! Μετά από ένα καφέ στο ιστορικό κέντρο του Figueres αναχώρηση για την πόλη της Girona όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο! Επίσης θα περπατήσουμε στο εβραϊκό προάστιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη όπου μένανε οι σεφαραδίτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Η Girona με το ποτάμι της και τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού που θυμίζουν Φλωρεντία!

Ημέρα 4η: Βαρκελώνη – Βαλένθια
Αναχώρηση μετά το πρωινό και μετά από στάση θα φτάσουμε στην πανέμορφη Βαλένθια, στις όχθες του ποταμού Γκουαδαλαβιάρ. Στο ιστορικό της κέντρο συναντάται ένα πυκνό δίκτυο μνημείων ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, στα οποία περιλαμβάνεται και η Llotja de la Seda (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996) ενώ ορόσημό της είναι αναμφίβολα η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (Ciutat de les Arts i les Ciències), ένα πρωτοποριακό και φουτουριστικό συγκρότημα – μουσείο σχεδιασμένο από τον Σαντιάγο Καλατράβα. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα διατρέξουμε το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν που ξεκινάει από την αρχαιότητα και θα γνωρίσουμε σπουδαία μνημεία μεταξύ των οποίων και τον καθεδρικό ναό της.

Ημέρα 5η: Βαλένθια - Μαδρίτη
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με σημερινό προορισμό την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στην Καστίλλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον χρόνο που ακολουθεί προτείνουμε μια πρώτη βόλτα στην πόλη, με την συνοδεία του αρχηγού, την οποία και θα γνωρίσουμε εκτενέστερα στην αυριανή μας ξενάγηση. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα δεκάδες Tapas Bars στην πλατεία Σάντα Ανα για να απολαύσετε τις γευστικές αυτές λιχουδιές με την συνοδεία κρύας μπύρας, που έκαναν διάσημη την ισπανική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Ημέρα 6η: Μαδρίτη
Η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει τις διαφορετικές όψεις της πόλης και τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ των κτιρίων και αξιοθέατών της. Θα διασχίσουμε τις βόρειες συνοικίες της με το εντυπωσιακό στάδιο της Real, το Santiago Bernabeu και την Puerta de Europa, την Plaza de Toros, την Αρένα της πόλης, την Plaza Colón με το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και τα κομψά καταστήματα του Barrio de Salamanca, την πλατεία Ισπανίας με το γιγάντιο γλυπτό του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, το περίφημο Αιγυπτιακό μνημείο Debod, το πάρκο Retiro και μεταξύ άλλων πολλών την ιστορικότερη πλατεία της πόλης, την Plaza Mayor. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης, στο περίφημο Barrio de la letras, μιας απ’ τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης και θα θαυμάσουμε ακόμη το μεσαιωνικό κομμάτι της, την Μαδρίτη των Αψβούργων. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το εκπληκτικό Πράδο. Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στη συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στο χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να “στέκονται” δίπλα σε άλλους εξίσου σημαντικούς ζωγράφους. Απόγευμα ελεύθερο για προσωπικές περιηγήσεις. Αφιερώσετε το για να κάνετε μια βόλτα στο όμορφο κέντρο της. Η πλατεία Puerta del Sol έχει τριγύρω της τρεις – τέσσερις μεγάλους δρόμους, που καταλήγουν στα must see σημεία: Gran Via, Plaza Mayor, Opera, Mercado De San Miguel– αγορά με φαγητό, tapas, γλυκά, churros, jamon- πρέπει να γευτείτε τα δημιουργήματά της οπωσδήποτε. Άφθονο χαμόν, στενάκια με κόσμο που πίνει σαγκρία, πλανόδιοι καλλιτέχνες και ένας απίστευτος συνδυασμός αριστοκρατίας και μποέμικου στυλ. Όλα αυτά στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Ημέρα 7η: Μαδρίτη (Τολέδο) – Αθήνα
Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται σήμερα με το μεσαιωνικό Τολέδο. Το περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, Το Τολέδο, υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ισπανίας, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της εποχής του μεσαίωνα και έχει δίκαια συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την Unesco. Θα επισκεφθούμε την Συναγωγή, τον Καθεδρικό Ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, όπου θα δούμε πίνακες του Ελ Γκρέκο αμύθητης αξίας και το παρεκκλήσι του Σάντο Τομέ, που στεγάζει το αριστούργημα του Ελ Γκρέκο “H ταφή του κόμη Οργκάθ”. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και επιστροφή στην Ελλάδα.

 

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

29/05, 26/06, 10/07, 24/07, 31/07, 08/08, 15/08, 22/08    ΣΕ Δίκλινο 665 €
Μονόκλινο 895€
Φόροι 280€

29/08, 11/09, 25/09  ΣΕ Δίκλινο 735€
Μονόκλινο 995€
Φόροι 280€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με ALITALIA μέσω Ρώμης.
  • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*/4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια: Βαρκελώνη: GARGALLO MEDINACELI, Βαλένθια: BARCELO, Μαδρίτη: MAYORAZGO.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας, γνώστης της περιοχής.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν Περιλαμβανονται

  • Τέλη εισόδων: Είσοδοι σε μουσεία/αξιοθέατα.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Alitalia

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Ρώμη 05:55 07:00
  Ρώμη – Βαρκελώνη 09:00 10:50
       
7η μέρα Μαδρίτη – Ρώμη 17:35 20:00
  Ρώμη – Αθήνα 21:50 00:50