Skip to main content

Μαδρίτη Ανδαλουσία Λευκά χωριά Γιβραλτάρ Καλοκαιρι 2021 απο 795,00

Αναχωρήσεις 23/06, 09/07, 23/07, 30/07, 07/08, 13/08, 20/08 27/08, 10/09, 24/09

8 μερες σχεδιασμένες από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς 

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια με ALITALIA μέσω Ρώμης πρωι με απογευμα να κερδισετε τις μερες 
    Αθήνα // Μαδρίτη — Μάλαγα // Αθήνα χωρις πισογυρισματα!
  • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ 4*/4*s ξενοδοχεία σε ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΕΒΙΛΛΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
  • Ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο) καθημερινά εκτός Μαδρίτης (πρωινό)
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη με ξενάγηση της πόλης & του φημισμένου μουσείου Πράδο.
  • Περιπλάνηση στην γραφική Κόρδοβα με το μεγαλύτερο Τζαμί της Δύσης, την περίφημη Μεθκίτα.
  • 2 διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην εκπληκτική Σεβίλλη με Πάρκο Μαρίας Λουίζα, Πλατεία Ισπανίας και Σάντα Κρουθ»
  • Διανυκτέρευση στην Γρανάδα και επίσκεψη με προπληρωμένη είσοδο στο σημαντικότερο αραβικό μνημείο της Ισπανίας, την Αλάμπρα
  • Εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη του Τολέδο, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της πόλης με τους περίφημους πίνακες – αριστουργήματα
  • Επίσκεψη στα Λευκά χωριά και την υπέροχη Ρόντα
  • Διανυκτέρευση στην περιοχή του Γιβραλτάρ και ξενάγηση στον ομώνυμο βράχο
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας. Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων, η Μαδρίτη δεσπόζει στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στην Καστίλλη. Άφιξη και απευθείας πανοραμική ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει τις διαφορετικές όψεις της Μαδρίτης και τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ των κτιρίων και αξιοθεάτων της. Θα διασχίσουμε τις βόρειες συνοικίες της με το εντυπωσιακό στάδιο της Real, το Santiago Bernabeu και την Puerta de Europa, την Plaza de Toros, την Αρένα της πόλης, την Plaza Colón με το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και τα κομψά καταστήματα του Barrio de Salamanca, την Πλατεία Ισπανίας με το γιγάντιο γλυπτό του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, το περίφημο αιγυπτιακό μνημείο Debod, το πάρκο Retiro και μεταξύ άλλων πολλών την ιστορικότερη πλατεία της πόλης, την Plaza Mayor. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης. Στο περίφημο Barrio de la letras, μιας απ’ τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης και θα θαυμάσουμε ακόμη το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, την Μαδρίτη των Αψβούργων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο γνωρίζοντας κάποια από τα πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Μαδρίτης.


Ημέρα 2η: Μαδρίτη

Μέρα ελεύθερη για προσωπικές περιηγήσεις. Αφιερώσετε την για να κάνετε μια βόλτα στο όμορφο κέντρο της. Η πλατεία Puerta del Sol έχει τριγύρω της τρεις – τέσσερις μεγάλους δρόμους, που καταλήγουν στα must see σημεία: Gran Via, Plaza Mayor, Opera, Mercado De San Miguel– αγορά με φαγητό, tapas, γλυκά, churros, jamon- πρέπει να γευτείτε τα δημιουργήματά της οπωσδήποτε. Άφθονο χαμόν, στενάκια με κόσμο που πίνει σαγκρία, πλανόδιοι καλλέχνες και ένας απίστευτος συνδυασμός αριστοκρατίας και μποέμικου στυλ.
Όλα αυτά στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ισπανίας. Μη παραλείψετε ακόμη μια βόλτα στο όμορφο πάρκο Ρετίρο στη καρδιά της πόλης. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο Tapas Bars στην πλατεία Σάντα Άνα για να απολαύσετε αυτές τις γευστικές λιχουδιές με την συνοδεία κρύας μπύρας ή σακγρία, που έκαναν διάσημη τη ισπανική κουζίνα.


Ημέρα 3η: Μαδρίτη (Τολέδο & μουσείο Πράδο)

Πρωινό αφιερωμένο στην επίσκεψή μας στο μεσαιωνικό Τολέδο. Το περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Τάγο, Τολέδο, υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ισπανίας, αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της εποχής του μεσαίωνα και έχει δίκαια συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την Unesco. Θα επισκεφθούμε την Συναγωγή, τον Καθεδρικό Ναό, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, όπου θα δούμε πίνακες του Ελ Γκρέκο αμύθητης αξίας και το παρεκκλήσι του Σάντο Τομέ, που στεγάζει το αριστούργημα του Ελ Γκρέκο “H ταφή του κόμη Οργκάθ”. Επιστροφή στην Μαδρίτη και επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το εκπληκτικό Πράδο.
Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στη συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στο χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να “στέκονται” δίπλα σε άλλους εξίσου σημαντικούς ζωγράφους. Απόγευμα ελεύθερο.


Ημέρα 4η: Μαδρίτη – Γρανάδα

Αφήνουμε σήμερα την Μαδρίτη κατευθυνόμενοι για την Ανδαλουσία διασχίζοντας το οροπέδιο της θρυλικής Manchas όπου έζησε και έκανε τα ανδραγαθήματά του ο Δον Κιχώτης. Σε κάποιο από τα χωριά θα κάνουμε την πρώτη στάση. Περνώντας τη Σιέρα Μορένα θα καταλήξουμε στη Γρανάδα, χτισμένη στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα, της χιονισμένης οροσειράς, πάνω σε τρεις λόφους. Είναι μία από τις ωραιότερες και ιστορικότερες πόλεις της Ισπανίας. Η Γρανάδα ή όπως την αποκαλούν η “Δαμασκός της Ανδαλουσίας” διαθέτει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, κυρίως από την εποχή της αραβικής κατοχής, η οποία διήρκεσε περίπου 780 χρόνια. Το σύγχρονο όνομά της η πόλη το οφείλει πιο πιθανά στις πολλές ροδιές που καλλιεργούνται στη περιοχή των οποίων η ισπανική ονομασία είναι “γκρανάδα”. Άλλωστε τα ρόδια είναι τα πλέον συνήθη εμβλήματα της πόλης και των κατοίκων της. Το απόγευμα πραγματοποιείστε μια ανίχνευση της πόλης στην περιοχή του Καθεδρικού ναού και την πλατεία Bib Rambla (της πλατείας του εμπορίου). Σήμερα, η Γρανάδα χαρακτηρίζεται από έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που της προσδίδουν οι πολυάριθμοι φοιτητές και επισκέπτες. Φημίζεται επίσης για την έντονη νυχτερινή της ζωή, που αντιπροσωπεύεται από εκατοντάδες καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και από πολλά κέντρα διασκέδασης, όπου η μουσική και οι χοροί του φλαμένκο κατέχουν εξέχουσα θέση. Δείπνο.


Ημέρα 5η: Γρανάδα (Αλάμπρα παλάτι, Κόρδοβα) - Σεβίλλη

Μνημείο – σύμβολο της πόλης είναι το φρουριακό συγκρότημα Αλάμπρα το οποίο και επισκεπτόμαστε, ένα εξαίρετο δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα, με επιβλητικά ανάκτορα, αγέρωχα μαυριτανικά τείχη και τους ειδυλλιακούς κήπους Generalife με σιντριβάνια και λιμνούλες. Αναχώρηση στην συνέχεια για την πασίγνωστη Κορδούη των Ρωμαίων, την μετέπειτα Κορδούβα των Αράβων, την σημερινή Κόρδοβα. Στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του σημαντικότερου χαλιφάτου της Δύσης θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας με τα υπέροχα πάτιος που θα μας οδηγήσουν στο μεγαλύτερο Τζαμί της Δύσης, την περίφημη Μεθκίτα.
Πάνω από 800 κολώνες (πολλές εξ αυτών των ελληνιστικών χρόνων) κρατούν πάνω στις αψίδες τους ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς του 9ου και 10ου αιώνα. Εδώ έζησαν ο Αβερρόης, ο Μωχάμετ Αλ Γκαφέκι, ο Μπεν Μαϊμόνιδες, σημαντικότατοι λόγιοι Άραβες οι οποίοι μετέφρασαν σχεδόν όλα τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα σε τοπικές γλώσσες.
Τα περισσότερα από τα αξιοθέατά της θα τα συναντήσεις περπατώντας, μυρίζοντας άνθη πορτοκαλιάς στα σοκάκια της, ακούγοντας ισπανική κιθάρα και απολαμβάνοντας ένα κρασί σε ένα αυθεντικό τάπας μπαρ. Ο ποταμός Γουαδαλκιβίρ διασχίζει την πόλη και το περπάτημα στην όχθη του σου δημιουργεί μια πιο οικεία αίσθηση. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και η ίδια η πόλη αποτελεί αραβική, εβραϊκή και καθολική κληρονομιά, με την ιστορία και των τριών να αποτυπώνεται στους δρόμους της. Τελικός μας προορισμός, η μαγευτική Σεβίλλη, η πρωτεύουσα του Al Andalus, της Ανδαλουσίας. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.


Ημέρα 6η: Σεβίλλη

Μετά το πρόγευμα ξεκινάει η ξενάγησή μας στην πόλη της όπερας όπου “έζησαν’’ η Κάρμεν, ο Δον Ζουάν και ο Φίγκαρο ο κουρέας της Σεβίλλης. Αρχίζοντας από το Πάρκο της Μαρίας Λουίζα και την Πλατεία Αμερικής φτάνουμε στην εντυπωσιακή και παραμυθένια Πλατεία Ισπανίας, όπου θα δούμε κτίρια αντιπροσωπευτικά των ρυθμών αρχιτεκτονικής της πόλης. Θα περιπλανηθούμε στην πρώην εβραϊκή συνοικία με στενά σοκάκια και τυπικά “πάτιος’’. Σήμερα ονομάζεται Σάντα Κρούθ και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα επισκεφτούμε το κτιριακό συγκρότημα του Αλκαζάρ (οχυρωμένο παλάτι στην αραβική γλώσσα), όπου δεσπόζει το Αραβικό Παλάτι, κλασσικής αρχιτεκτονικής Μουδέχαρ με τα εντυπωσιακά επίσημα σαλόνια, το μικρό χαρέμι και τους ιδιωτικούς χώρους των σουλτάνων.
Στην ίδια περιοχή θα δούμε τον καθεδρικό ναό Χιράλδα με τον μιναρέ – καμπαναριό που είναι και η “επίσημη’’ φωτογραφία της Σεβίλλης. Εδώ βρίσκεται ο τάφος του Κολόμβου, το χρυσοποίκιλτο κεντρικό παρεκκλήσι και σημαντικοί πίνακες του μεγάλου Σεβιλιανού ζωγράφου του Μουρίλιο. Η Σεβίλλη όμως δεν είναι μόνο αυτό. Στενά σοκάκια, μεσαιωνικά κτίρια, πανέμορφες πλατείες, νεραντζιές, μανόλιες αιωνόβιες και ο Γουδαλκιβίρ όπου λουζόταν η αγάπη του Λόρκα…… Δείπνο στο ξενοδοχείο και για το βράδυ σάς προτείνουμε μια ξεχωριστή παράσταση φλαμένκο, στην πόλη που γεννήθηκε.


Ημέρα 7η: Σεβίλλη (Λευκά χωριά) – Γιβραλτάρ

Ημέρα αφιερωμένη στην περιοχή των Pueblos blancos (Λευκά Χωριά). Θα γνωρίσουμε τα αντιπροσωπευτικά χωριά Jerez de la Frontera και Arcos de la Frontera και θα εστιάσουμε στην πανέμορφη μεσαιωνική Ρόντα (Ronda) χτισμένη στο χείλος ενός εντυπωσιακού φαραγγιού. Θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα, θα δούμε την παλαιότερη αρένα της Ισπανίας και θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια που ενέπνευσαν τους ποιητές του Ρομαντισμού… Πρόκειται για μια πολύ ορεινή πόλη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από τη μέση στάθμη της θάλασσας. Ιδρύθηκε αρχικά από τους Κέλτες τον 6ο π.Χ. αιώνα, που της έδωσαν το όνομα Arunda. Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Όρσον Ουέλς πέρασαν πολλά καλοκαίρια στην Ρόντα. Και οι δύο έγραψαν για την ομορφιά της πόλης και εμπνεύστηκαν από αυτή. Γνωρίζετε πως η ιστορία της πόλης είναι εκείνη που ενέπνευσε τον Χέμινγουεϊ να γράψει το «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα»; Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου οι Δημοκρατικοί έριχναν τους φασίστες από το βράχο στο φαράγγι Ελ Τάχο. Κι αυτό ακριβώς το δρομάκι που οδηγεί στο σημείο αυτό σήμερα ονομάζεται «Paseo de Hemingway». Κάπως έτσι περιέγραφε την Ρόντα ο Χέμινγουεϊ: «Η Ρόντα είναι ο καλύτερος προορισμός για μήνα το μέλιτος ή για να βρεθείς με την κοπέλα σου. Καλό κρασί, ωραίοι περίπατοι, καταπληκτικό φαγητό και τίποτα να κάνεις». Μπορείς όμως να απολαύσεις μια εκπληκτική θέα που δεν θα χορταίνεις με τίποτα… Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην ευρύτερη περιοχή του Γιβραλτάρ όπου θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο.


Ημέρα 8η: Γιβραλτάρ (Μάλαγα) - Αθήνα

Το Γιβραλτάρ που θα γνωρίσουμε σήμερα είναι μια λιλιπούτεια αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, με μεγάλη όμως γεωστρατηγική σημασία, καθώς επιτηρεί τη δυτική πύλη της Μεσογείου. Η Ισπανία την διεκδικεί από το 1704, όταν την έχασε από τη Μεγάλη Βρετανία, στον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ασβεστολιθικό βράχο ύψους 425 μ. που καταλαμβάνει το νότιο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, με μήκος 5 χιλιόμετρα, πλάτος 500 μέτρα και συνδέεται με την Ισπανία με ένα χαμηλό αμμώδη ισθμό μήκους 1600 μέτρων. Η ονομασία Γιβραλτάρ προέρχεται από την παραφθορά της αραβικής του ονομασίας Τζαμπάλ Ταρίκ, που σημαίνει «Το Βουνό του Ταρίκ», προς τιμήν του μουσουλμάνου πολέμαρχου Ταρίκ ιμπν Ζιγιάντ, που κατέλαβε τη χερσόνησο το 711. Το Γιβραλτάρ μάλιστα ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες ως Κάλπη και μαζί με τον απέναντι βράχο της Θέουτα (αρχαία Αβίλη) στην αφρικανική ακτή σχηματίζουν τις Ηράκλειες Στήλες, τις οποίες, σύμφωνα με τη μυθολογία, έχτισε ο Ηρακλής επιστρέφοντας από τον κήπο των Εσπερίδων. Ο Βράχος του είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ιδιαίτερα μεταξύ των Βρετανών τουριστών και των κατοίκων της νότιας ακτής της Ισπανίας. Είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός αγορών, καθώς όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι χωρίς ΦΠΑ, αν και ενδέχεται να υπόκεινται σε φόρους του Γιβραλτάρ. Τελειώνοντας τη περιήγησή μας στο Γιβραλτάρ, αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Μάλαγα. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από τους Φοίνικες κάτω από το όνομα «Μάλακα» σε μια θέση που υποστηρίχτηκε, μάλλον λανθασμένα, ότι βρισκόταν και η φωκαϊκή αποικία Μαινάκη. Η παραλιακή ζώνη της επαρχίας της Μάλαγας αναδείχθηκε σε κύριο τουριστικό προορισμό και μετονομάστηκε σε Κόστα ντελ Σολ (Ακτή του Ήλιου). Σύντομη επίσκεψη του διάσημου αυτού θέρετρου και λίγος χρόνος ελεύθερος για ένα σνακ ή παγωτό προτού μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

23/06, 09/07, 23/07, 30/07, 07/08, 13/08, 20/08  ΣΕ Δίκλινο  795€
Μονόκλινο 1.045€
Φόροι  350€

27/08, 10/09, 24/09 ΣΕ Δίκλινο 845€
Μονόκλινο 1.125€
Φόροι  350€

 

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με ALITALIA μέσω Ρώμης.
  • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*/4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια: Βαρκελώνη: GARGALLO MEDINACELI, Βαλένθια: BARCELO, Μαδρίτη: MAYORAZGO.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά & δείπνο (Μαδρίτη πρωινό).
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδο με ξενάγηση στην Αλάμπρα & στο βράχο του Γιβραλτάρ.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας, γνώστης της περιοχής.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Τέλη εισόδων: Εκτός από αυτά που αναφέρονται στα προσφερόμενα.
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Alitalia ΠΡΩΙ ΜΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Ρώμη 05:55 07:00
  Ρώμη – Μαδρίτη 08:10 10:45
       
8η μέρα Μάλαγα – Ρώμη 17:50 20:25
  Ρώμη – Αθήνα 21:50 00:50