Skip to main content

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ & ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ Πάσχα 2017 από 898,00

11-18/04/17
8 μέρες
Στοκχόλμη (3 διαν.) – Κοπεγχάγη (4 διαν.)

1. ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Στοκχόλμη, που δημιουργήθηκε πάνω σε 14 νησίδες, εκεί που η Λίμνη Μάλαρεν συναντά τη Βαλτική. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και μεταφορά στο κέντρο της πόλης. Θα κάνουμε την περιήγηση της πόλης. Η λάμψη των ένδοξων εποχών είναι φανερή στα οικοδομήματα αλλά και τον χαρακτήρα της πόλης. Πολλά τα αξιοθέατα της πόλης όπως η καρδιά των 3 νησιών, η Γκάμλα Σταν, με τα μεσαιωνικά κτίρια, το Δημαρχείο όπου κάθε χρόνο στη διάσημη ‘Χρυσή Αίθουσα’ γίνεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ, τα βασιλικά ανάκτορα με τη νεοκλασική λιτότητα, την μεγαλοπρεπή Όπερα με τα μπαρόκ στοιχεία, τα εντυπωσιακά δημόσια κτίρια του κέντρου, και φυσικά το μουσείο που στεγάζει το πολεμικό πλοίο Βάσα, που βυθίστηκε το 1623 στο παρθενικό του ταξίδι και ανελκύστηκε μετά από 333 χρόνια, σχεδόν άθικτο από το πυθμένα της λίμνης. Όλα αυτά θα σας κάνουν να συμφωνήσετε ότι η Στοκχόλμη είναι η πιο αρχοντική πόλη της Σκανδιναβίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψετε τις όμορφες γωνιές της πόλης μιας και αργεί να νυχτώσει!

2. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Hμέρα ελεύθερη. Για τους λάτρεις των μουσείων, η Στοκχόλμη διαθέτει πάνω από 70 μουσεία! Επιπλέον του Vasamuseet, όπου θα δείτε το εντυπωσιακό πολεμικό καράβι, αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την Galleri Asplund, όπου εκτίθενται μακέτες από τις δημιουργίες του διάσημου Σουηδού αρχιτέκτονα Michael Asplund. Αξίζει επίσης να κάνετε μια διαδρομή με το μετρό το οποίο συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα της πόλης. Απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε τους κήπους του Μίλλες, με τα όμορφα γλυπτά του Σουηδού καλλιτέχνη. Απόψε αποχαιρετίστε την πόλη και την Σουηδία σε ένα ρεστωράν ή σε κάποιο νυκτερινό στέκι που συνήθως είναι μια ατμοσφαιρική παμπ (αγγλική, σκωτσέζικη, ιρλανδική κ.α.) με ελαφρύ φαγητό και μια κρύα μπίρα.

3. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη, περπατήστε στο ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά δρομάκια, θαυμάστε τα παλιά κτίρια και τα μουσεία, τις πλατείες, τα ανάκτορα και τον καθεδρικό. Καθίστε για φαγητό και ποτό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και cafes. Επισκεφτείτε το ψυχαγωγικό πάρκο Grοna lund, το υπαίθριο μουσείο, το ζωολογικό κήπο Skansen ή το Skeppsholmen με τα μουσεία σύγχρονης τέχνης, αρχιτεκτονικής και ντιζάιν. Το ανερχόμενο νησί Sοdermalm με τη χαλαρή διάθεση, τη hip γειτονιά SoFo που συναρπάζει με τα καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, γκαλερί.. Στο Ostermalm θα βρείτε πολλά επώνυμα καταστήματα για τις αγορές σας.


4. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Έχετε κάποιες ώρες ελεύθερες για τις τελευταίες βόλτες και αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση προς Κοπεγχάγη. Άφιξη στη Δανέζικη πρωτεύουσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Κοπεγχάγη είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, πολύχρωμη και γεμάτη ζωντάνια όλες τις εποχές του χρόνου, χαρούμενη και λουλουδιασμένη. Περιήγηση στην πόλη του παραμυθά Άντερσεν: μερικά από τα κυριότερα αξιοθέατα είναι τα Ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το Βασιλικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, τα Ανάκτορα Αμαλίενμποργκ, το περίφημο Πάρκο Τίβολι και τέλος το άγαλμα της ‘Μικρής Γοργόνας’ έμβλημα του λιμανιού και της πόλης.

5. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη μέρα. Για περισσότερη … Δανία, πάρτε το τουρ της Ζηλανδίας που φθάνει στο Χέλσινγκορ στον Πύργο του Σαιξπηρικού Άμλετ και καταλήγει στα ανάκτορα Φρεντεσμποργκ και Φρεντερικσμποργκ. Το απόγευμα προτείνουμε μια επίσκεψη στο παραμυθένιο πάρκο Τίβολι. Θα ακούσετε μουσική, θα δείτε παντομίμα, θέατρο, θα γευθείτε δανέζικες νοστιμιές, κά. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου προσφέρεται κάθε μορφής ψυχαγωγία, σε μια μοναδική ποιότητα και γούστο. Αν είστε τυχεροί θα απολαύσετε τα πυροτεχνήματα που συχνά προσθέτουν φαντασμαγορία στο χώρο.

6-7. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μέρες ελεύθερες στη ‘Γοργόνα του Βορρά’ . Αν σας ενδιαφέρουν οι αγορές βρεθείτε στον εμπορικό πεζόδρομο Στρόγκετ, με πολλά μαγαζιά που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα, πορσελάνες, υφάσματα και αναμνηστικά σε μάλλον πιο οικονομικές τιμές. Τα πολυκαταστήματα όπως το Magasin du Nord στην πλατεία Kongens Nytorv 13, και το Illum, Ostergade 52, έχουν τα πάντα αλλά με τιμές ανάλογες του επιπέδου της χώρας.

8. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος του ιδιαίτερα εντυπωσιακού ταξιδιού σας στις πιο όμορφες χώρες της Β. Ευρώπης.

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι,
Ασφαλ. & άλλα

Κατηγ.
Ξενοδ.

Διατροφή

€ 898

€ 1298

€ 220

4* Elite Palace Stockholm
4* Grand Hotel Copenhagen

Πρόγευμα

Σημειώσεις:

  • Η σειρά των επισκέψεων/ περιηγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος του ταξιδιού,
  •  Απαραίτητα ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικού ομαδικού οικονομικού ναύλου Αθήνα – Στοκχόλμη & Κοπεγχάγη – Αθήνα με Aegean (με βαλίτσα) και εσωτερική πτήση Στοκχόλμη – Κοπεγχάγη (με βαλίτσα)
  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία σε δίκλινα δωμάτια με λουτρό /ντους, τηλεόραση (3 νύχτες στη Στοκχόλμη & 4 νύχτες στην Κοπεγχάγη)
  • Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού
  • Πανοραμικές περιηγήσεις στη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη
  • Ομαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης ταξιδιού
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, απώλειας αποσκευών και αποζημίωσης μέρους προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας € 220 συνολικά. Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα, ποτά και φιλοδωρήματα, και ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Οι πτήσεις μας με την Aegean Airlines:
11/04/17 ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 09.10 – 11.55
18/04/17 ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ 11.30 – 15.40