Skip to main content

Σκανδιναβική Μαγεία Φιορδ Ταλίν Μάιος-Ιούνιος 2017 από 1395,00

10 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Κοπεγχάγη (1), Εν πλω (2), Μπέργκεν (1), Γκέιλο (1), Στοκχόλμη (2), Ελσίνκι (2)
20/05/2017 & 03/06/2017 & 24/06/2017

Σκανδιναβικές πρωτεύουσες, Μεσαιωνικό Ταλίν, Οδοιπορικό στην Νοτιοδυτική Νορβηγία με τρένο, Κρουαζιέρες στην θάλασσα της Βαλτικής και στο εντυπωσιακό Σόγκνενφιορδ, Νορβηγικές ακτές, Μπέργκεν, Κάστρα, Παλάτια, αρχιτεκτονική: όλα αυτά εξαιρετικά εναρμονισμένα σε ένα ΝΕΟ πρωτοποριακό πρόγραμμα σταθμό που δεν συμβιβάζεται με... ημίμετρα.


Tο ταξίδι με μια ματιά:

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια απευθείας πτήσεων με AEGEAN (πρωί – απόγευμα) & απευθείας απογευματινή πτήση Οσλο – Στοκχόλμη
  • ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ταξίδι με άρτια κατανομή χρόνου, αεροπορικές μετακινήσεις και οδικές αποστάσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος χωρίς περιττά χιλιόμετρα.
  • Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα με διαμονή στο χειμερινό θέρετρο του ΓΚΕΙΛΟ
  • ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στην Νορβηγία επικεντρωμένο στην ανεπανάληπτη φύση της
  • Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*/4*sup με μπουφέ πρωινα
  • Διαμονή σε 2κλ./1κλ. εσωτερικές καμπίνες, στα πλοία της DFDS & SILJA LINES, με μπουφέ πρωινά.
  • Πλουσιοπάροχο ΔΕΙΠΝΟ με ΠΟΤΟ στο κρουαζιερόπλοιο της DFDS
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Μαγική διαδρομή με τραίνο Φλάμ Μύρνταλ
  • 2ωρη κρουαζιέρα στο εντυπωσιακό Σογκνεν-φιορδ της Νορβηγίας
  • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις πόλεων σε Κοπεγχάγη, Οσλο, Στοκχόλμη, Μπέργκεν, Ελσίνκι, Ταλλίν
  • Εκδρομή στο Πόρβο, με τα πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια
  • ΔΩΡΟ κρουαζιέρα μιας ώρας στα κανάλια της Κοπεγχάγης
  • Ξεναγήσεις στα μουσεία Βάσα στη Στοκχόλμη & Βίκινγκς στο Όσλο με προπληρωμένες εισόδους σε προκαθορισμένους χρόνους για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια.

Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines

  • Αθήνα - Κοπεγχάγη 08.20 – 10.40
  • Όσλο – Στοκχόλμη 19.30 – 20.30
  • Ελσίνκι - Αθήνα 17.45 – 21.25

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση 75€

  • Θεσσαλονίκη-Αθήνα 06.25 – 07.15
  • Αθήνα-Θεσσαλονίκη 23.10 – 00.05

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Φιλοδωρήματα σε οδηγούς/ξεναγούς & αχθοφορικά σε ξενοδοχεία και πλοία
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Διαμονή

  • Δίκλινες/μονόκλινες εσωτερικές καμπίνες στο κρουαζιερόπλοιο της DFDS (δυνατότητα εξωτερικής καμπίνας +90€ σε 2κλινη/+170€ σε 1κλινη)

Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*/4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια:

  • Στοκχόλμη: Courtyard Marriott / Clarion Stockholm
  • Κοπεγχάγη: Copenhagen Plaza / Scandic Copenhagen
  • Μπέργκεν: Scandic Ornen / Zander K
  • Ελσίνκι : Scandic Grand Marina / Sokos Albert
  • Γκέιλο : Dr Holms / Ustedalen / Pers

Παιδιά

  • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 γονείς: -300€

Απαραίτητα
Διαβατήριο ή Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Κοπεγχάγη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πιο πρωτοποριακή χώρα του Ευρωπαϊκού Βορά, την Δανία. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την συναρπαστική πόλη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι Δανοί βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων, παρόλο, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες, που πληρώνουν τους ψηλότερους φόρους και απέχουν πολύ από τα στερεότυπα που τους θέλουν απόμακρους και ψυχρούς. Χτισμένη πάνω σε δύο νησιά, που συνδέονται με πέντε γέφυρες, η Κοπεγχάγη, αγαπά κάθε τι πρωτοποριακό και αποδέχεται όλες τις σύγχρονες τάσεις. Και αυτό φαίνεται. Η όψη πόλης του διάσημου παραμυθά, Hans Christian Andersen, χαρακτηρίζεται από γραφικά αρχοντικά, προσεγμένους λιθόστρωτους δρόμους, εξαιρετικού ενδιαφέροντος μουσεία, σε συνδυασμό με μεταμοντέρνα συγκροτήματα, πάρκα και χιλιάδες ποδήλατα. Η Κοπεγχάγη είναι παραθαλάσσια, με την διαφορά, ότι η παραλία δεν βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά στην...μέση της. Ξεκινώντας από την πλατεία Δημαρχείου, περνάμε από το "Tivoli", από τα παλαιότερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης, με κήπους, λίμνες και μουσικές μπάντες και κατευθυνόμαστε προς το παλάτι "Amalienborg", για να δούμε από κοντά την έδρα της βασιλικής οικογένειας, τον Καθεδρικό Ναό και το σύγχρονο κτίριο της Όπερας. Τo διάσημο γλυπτό της Μικρής Γοργόνας, το περίφημο "DR Concert Hall" του αρχιτέκτονα Jean Nouvel, τα βραβευμένα κτίρια "VM Mountain" και "8Tallet", σχεδιασμένα από τον Bjarke Ingels, το Νομισματοκοπείο, το ανάκτορο Ρόζενμπουργκ, και το Εθνικό Μουσείο είναι μερικά μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με μια ωριαία κρουαζιέρα ΔΩΡΟ στα γραφικά κανάλια, η οποία, ξεκινώντας από το παλιό λιμάνι, Nyhavn, θα μας προσφέρει μια διαφορετική άποψη της γοητευτικής πόλης.

2η μέρα: Κοπεγχάγη (διανυκτέρευση εν πλω, δείπνο)

Για το σημερινό ελεύθερο πρωινό οι προτάσεις αξιοποίησης του είναι πολλές. Η "Carlsberg Glyptotek" είναι μια εκπληκτική γκαλερί, που κατασκευάστηκε με τα κέρδη από την ομώνυμη εταιρεία παρασκευής της διάσημης Δανέζικης μπύρας, με ενδιαφέροντα εκθέματα πολλών ιστορικών εποχών, που θα πλουτίσουν τις γνώσεις σας ενώ τα κοντινά, στην πρωτεύουσα, μεγαλόπρεπα κάστρα, θα σας φέρουν σε επαφή με το ένδοξο πολεμικό παρελθόν της χώρας. Αν πάλι θέλετε να νοιώσετε τον ζωηρό παλμό της πόλης, περπατήστε στον διάσημο πεζόδρομο "Stroget", που καταλήγει στη μεγάλη πλατεία, "Kongens Nytorv', με πολλά καταστήματα γνωστών οίκων μόδας αλλά και εναλλακτικών νέων σχεδιαστών, ενώ ο παράλληλος δρόμος "Straedet" είναι γεμάτος με καφέ, αντίκες και γκαλερί με αντικείμενα μοντέρνας τεχνοτροπίας. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ό,τι καλύτερο έχουν εξάγει οι Βόρειες Χώρες, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι το αποκαλούμενο "Σκανδιναβικό ντιζάιν". Στην δε πολυπολιτισμική περιοχή "Norrebro", μια πρώην εργατική συνοικία, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε τον γευστικότερο καφέ. Το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με κατεύθυνση την Νορβηγική πρωτεύουσα, το Όσλο. Ένα πλούσιο buffet δείπνο συνοδευόμενο από ποτό, με gourmet σκανδιναβικές γεύσεις όπως σολομός, χαβιάρι, μπρικ ανάμεσα στα άλλα και βέβαια η ζωντανή σε lounge αποχρώσεις μουσική συνθέτουν μία partying ατμόσφαιρα που σπάνια βρίσκει κάποιος σε ανάλογες περιστάσεις.

3η μέρα: Όσλο (Σόγκνενφιορδ Φλάμ Γκουντβάνγκεν) - Μπέργκεν

Η πρωινή άφιξη στο Όσλο και η πλεύση κατά μήκος του ομώνυμου φιόρδ κρίνεται, ως μία από τις πιο εντυπωσιακές θαλάσσιες διαδρομές στον κόσμο, ενώ μία μέρα πλημμυρισμένη από τις φυσικές ομορφιές της νοτιοδυτικής Νορβηγίας, μας περιμένει σήμερα, κατά την οδική μας μετάβαση στο Μπέργκεν. Η διαδρομή μας, όχι μόνο διασχίζει τις ομορφότερες πολυσχιδείς ακτές, αλλά μας χαρίζει ταυτόχρονα ειδυλλιακές εικόνες από καταπράσινα λιβάδια, γαλήνιες λίμνες, ορμητικούς χειμάρους και πολύχρωμα χωριά, που μοιάζουν περισσότερο με πίνακες ζωγραφικής παρά με ρεαλιστικά τοπία. Άφιξη στο γραφικό Γκουντβάνγκεν, επιβίβαση στο πλοίο και ξεκινάμε για την συναρπαστική 2/ωρη κρουαζιέρα στο εντυπωσιακό Σόγκνενφιορδ, με το θέαμα των καταρρακτών να μας συντροφεύει σε όλη την διαδρομή. Αποβιβαζόμαστε στο γραφικό χωριό του Φλαμ, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της μικρής τουριστικής πόλης και συνεχίζουμε την μαγευτική μας διαδρομή με τελικό προορισμό το γοητευτικό Μπέργκεν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η μέρα: Μπέργκεν (ονειρεμένη διαδρομή με τρένο Flam / Myrdal) - Γκέιλο

Η πόλη του Μπέργκεν ιδρύθηκε από τον βασιλιά Όλαφ το 1070, το 1217 αντικατέστησε το Τρόντχαϊμ, ως πρωτεύουσα της Νορβηγίας και στα τέλη του 13ου αιώνα έγινε μία από τις σημαντικότερες έδρες της Χανσεατικής Ένωσης, όπου οι Σάξονες έμποροι διέμεναν σε ξεχωριστή συνοικία και απολάμβαναν ειδικά προνόμια στον τομέα του συναλλαγών με τους ψαράδες του Βορρά. Είναι μια προνομιούχος πόλη που συνδυάζει ωκεανό, φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπίτια στους λόφους, παραδοσιακό λιμάνι, ήπιο κλίμα, ζωντάνια και ποιότητα ζωής. Σήμερα η Χανσεατική προκυμαία του Μπέργκεν, με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια, από όπου θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση, είναι το πιό αναγνωρίσιμο σημείο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η υπαίθρια ψαραγορά Fisketorget, τα κτίρια του ονομαστού πανεπιστημίου, ο πύργος Μπέργκενχους, το καταπράσινο Byparken με τα μουσεία τέχνης, το ανακαινισμένο κάστρο και η εκκλησία της Παρθένου θα είναι τα κύρια σημεία της περιήγησης μας. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Φλαμ και θα ακολουθήσει μία σιδηροδρομική διαδρομή, που επίσημα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο όμορφες της κεντρικής Νορβηγίας. Βαθιά φαράγγια, πανύψηλοι καταρράκτες, αιώνιοι παγετώνες, ορεινές φάρμες και περιστροφικές σήραγγες, κυριολεκτικά θα μας κόψουν την ανάσα και θα μας χαρίσουν εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στο γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο του Γκέιλο.

5η μέρα: Γκέιλο (Όσλο ξενάγηση) – Στοκχόλμη

Στα 1178 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, με 2 χιονοδρομικά κέντρα, 20 τελεφερίκ, 39 αλπικές πλαγιές, διαφορετικού μήκους και επιπέδου δυσκολίας, 5 πίστες για σκι αντοχής, συνολικής έκτασης 217 χιλιομέτρων και σε ίση απόσταση από το Όσλο και το Μπέργκεν, το Γκέιλο αποτελεί τον ιδανικό τόπο διακοπών, καθ όλη την διάρκεια του χρόνου. Σύντομη πρωινή εξερεύνηση της περιοχής και αναχώρηση για την Νορβηγική πρωτεύουσα. Χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου φιορδ και απλωμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, είναι η παλαιότερη από τις βόρειες πρωτεύουσες και οι περιήγηση μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα μνημεία, ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές. Πρόκειται για μια πολυεθνική πόλη, που φιλοξενεί μισό εκατομμύριο κατοίκους, ιδρύθηκε το 1048, από τον βασιλιά Χάραλντ και το όνομα της σημαίνει "Τα λιβάδια των Θεών". Στην οδό Καρλ Γιόχαν χτυπάει ο σφυγμός της πόλης. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια, από τον καθεδρικό ναό, το πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο μέχρι το Εθνικό Θέατρο και την βασιλική κατοικία. Ανεβαίνοντας από το κάστρο "Άκερσους" προς το κέντρο περνάμε από το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, όπου απονέμεται κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης και εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακαινισμένες προβλήτες, που αποτελούν το σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης των κατοίκων. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε το "Μουσείο Πλοίων των Βίκινγκς", για το οποίο οι Νορβηγοί είναι ιδιαίτερα περήφανοι. Θα δούμε τρία πλοία των Βίκινγκς, τα οποία κατασκευάστηκαν τον 9ο αιώνα, αλλά επειδή είχαν θαφτεί σε αργιλώδες έδαφος έχουν διατηρηθεί άριστα. Προσπερνώντας το ολοκαίνουργιο κτίριο της Όπερας, το νέο κόσμημα του Όσλο, κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την Σουηδική πρωτεύουσα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Στοκχόλμη

Το πρώτο κτίριο της Στοκχόλμης ήταν ένα μικρό οχυρό, που ήλεγχε την κίνηση των πλοίων μεταξύ της Βαλτικής Θάλασσας και της λίμνης Μέλαρεν. Το όνομα της σημαίνει " Ανάμεσα σε γέφυρες" και πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρωπαϊκής ηπείρου, με εντυπωσιακά παλάτια, ολάνθιστους κήπους, οικοδομικά κομψοτεχνήματα, επιβλητικού μεγέθους Λουθηρανικές εκκλησίες και μία πληθώρα από μουσεία και γέφυρες που της προσέδωσαν τον χαρακτηρισμό της "Βενετίας του Βορρά". Το ιστορικό κέντρο, "Gamla Stan", όπου θα περπατήσουμε, εκτείνεται σε τρία νησιά, η ύπαρξη δε τόσων μεσαιωνικών κτιρίων, οφείλεται, στο γεγονός, ότι η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Δημαρχείο, όπου κάθε χρόνο στη διάσημη "Χρυσή Αίθουσα" γίνεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ επιστημόνων και καλλιτεχνών, τα νεοκλασσικά βασιλικά ανάκτορα, η μεγαλοπρεπής μπαρόκ Όπερα, η πλατεία Ομονοίας και τα αριστοκρατικά κτίρια του κέντρου είναι μερικά από τα σημεία που θα τραβήξουν την προσοχή μας. Σε όλα αυτά προσθέστε και το μοναδικό στο είδος του μουσείο "Βάσα, όπου εκτίθεται το θρυλικό πολεμικό πλοίο, το οποίο βυθίστηκε στην λίμνη το 1623 και ανελκύστηκε σχεδόν άθικτο, μετά από 333 χρόνια. Για το ελεύθερο απόγευμα, μια επίσκεψη στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο του "Skansen", ένας περίπατος στον εμπορικό πεζόδρομο της "Drottningsgatan", μία περιήγηση στο νότιο νησί με τον "μποέμ" χαρακτήρα η μία ωριαία κρουαζιέρα κάτω από τις γέφυρες, θα σας φέρουν πιο κοντά στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της όμορφης Σκανδιναβικής πρωτεύουσας.

7η μέρα: Στοκχόλμη – (εν πλω)

Το σημερινό πρωινό, είναι στην διάθεση σας για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πολύπλευρης Σουηδικής πρωτεύουσας, επισκεπτόμενοι κάποιο από τα ενδιαφέροντα θεματικά μουσεία, παρακολουθώντας την αλλαγή της φρουράς μπροστά στο μεγαλειώδες βασιλικό ανάκτορο η απολαμβάνοντας έναν ζεστό καφέ σε κάποιον από τους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, μία εκδρομή στην φημισμένη πόλη της Ουψάλα, με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Βόρειας Ευρώπης η μία περιήγηση στην μικρή αλλά κουκλίστικη πόλη της Ζιγκτούνα, που πήρε το όνομα της από τον Βασιλιά Ολάφ τον Αγαπητό και λειτούργησε, ως βασιλικό και εμπορικό κέντρο για περίπου 250 χρόνια, θα καλύψουν τις ταξιδιωτικές σας ανησυχίες. Επιβίβαση το απόγευμα στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για την ολονύχτια πλεύση μας, προς την κουκλίστικη Εσθονική πρωτεύουσα, το μεσαιωνικό Τάλλιν. Μερικές από τις εντυπωσιακότερες εικόνες του ταξιδιού ξετυλίγονται μπροστά μας, καθώς το πλοίο, διασχίζοντας τα ήρεμα νερά της Βαλτικής Θάλασσας, προσπερνά τον απίστευτο αριθμό των τριάντα χιλιάδων καταπράσινων νησιών, που αποτελούν το ονομαστό Σουηδικό Αρχιπέλαγος.

8η μέρα: Τάλλιν - Ελσίνκι

Άφιξη το πρωί στο μικροσκοπικό Τάλλιν και αμέσως ξεκινάμε την γνωριμία μας με την ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της μικρότερης χώρας της Βαλτικής, την Εσθονία. Το μπαρόκ παλάτι της Αικατερίνης "Kadriorg", που χτίστηκε το 1718 και σήμερα αποτελεί το Μουσείο Τέχνης, οι εγκαταστάσεις, που κατασκευάσθηκαν για να φιλοξενήσουν τους αθλητές των θαλάσσιων αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, λίγο πιο έξω από τα όρια της πόλης, το ναυτικό μνημείο του Αγγέλου, που αγναντεύει αγέρωχα την Βαλτική και ο υπαίθριος συναυλιακός χώρος, όπου ανά 5/ετία διεξάγεται το περίφημο μουσικό φεστιβάλ του Τάλλιν, είναι τα κύρια σημεία της περιήγησης μας στο μοντέρνο κομμάτι της πόλης. Ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στην παλιά πόλη, που κρίνεται, ως μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου και φυσικά προστατεύεται από την UNESCO. Ο Ρώσικος Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αλέξανδρου Νέφσκι, στον λόφο Toompea, που χτίστηκε το 1900 και είναι η μεγαλύτερη και πολυτελέστερη εκκλησία της πόλης, είναι το σημείο εκκίνησης. Το μπαρόκ ροζ κτίριο του Κοινοβουλίου, η ιστορική πλατεία του Δημαρχείου, με τα περίτεχνα σπίτια των εμπορικών συντεχνιών του Τάλλιν, ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, που είναι γεμάτος από τα οικόσημα και τους θυρεούς των Δανέζικων αριστοκρατικών οικογενειών, οι οποίες αποτελούσαν την αυστηρή ολιγαρχία της πόλης για αιώνες, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας μαγέψουν. Στον ελεύθερο χρόνο, ένας καφές με θέα τις κοκκινωπές στέγες των αρχοντικών θα ολοκληρώσει την γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη-μινιατούρα. Επιστροφή στο λιμάνι και πλεύση για την Φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι.

9η μέρα: Ελσίνκι

Παρ όλο, που από μία πρώτη θεώρηση, το Ελσίνκι φαίνεται να υστερεί σε πολλά, συγκρινόμενο με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες του Βορά, η κτιριακή αρχιτεκτονική αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιομορφία του, όντας ένα μείγμα από μοντέρνο, νεοκλασικό, Αrt Νouveau, Βυζαντινό, Ρώσικο και παραδοσιακό ύφος, που σίγουρα καλλιεργεί την αίσθηση του θαυμασμού. Όπως σε κάθε παραθαλάσσια πόλη, που σέβεται την ύπαρξη της, σημείο εκκίνησης είναι η "Kauppatori", η γραφική πλατεία της ψαραγοράς. Βρίσκεται στην απόληξη δύο παράλληλων αριστοκρατικών δρόμων, που είναι γνωστοί ως "Esplanadi". Από αυτό το σημείο ξεχωρίζουν οι τρούλοι δύο ναών, που είναι και τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Ο Λουθηρανικός Καθεδρικός ναός "Suurkirkko", ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, ακριβώς πάνω στην "Senaatintori", την πλατεία της Γερουσίας και ο Ορθόδοξος Ρώσικος Καθεδρικός ναός "Uspenski", χτισμένος με κόκκινα τούβλα, του οποίου οι κρεμμυδόσχημοι τρούλοι φαίνεται να χρυσίζουν. Το Ρωσικής τεχνοτροπίας κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η παρακείμενη πλατεία "Rautatientori", το Κοινοβούλιο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης "Kiasma", το Εθνικό Φινλανδικό Μουσείο, η μοντέρνα Όπερα και η "Temppeliaukio", η περίφημη Εκκλησία των βράχων, θα μας αποδείξουν περίτρανα, πως το Ελσίνκι είναι μια γουστόζικη πρωτεύουσα, που ξέρει να εκτιμά και να αφομοιώνει όλες τις πρωτοποριακές αρχιτεκτονικές τάσεις. Στο ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε μετάβαση στο νησί - φρούριο της "Suomenlinna", που εκτείνεται σε έξι νησιά και αποτελούσε κάποτε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι απέναντι στην Ρωσική επεκτατική πολιτική.

10η μέρα: Ελσίνκι (Πόρβο) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό στη διάθεση σας για μια ακόμη σύντομη βόλτα στο Ελσίνκι. Το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του και το οδοιπορικό μας στην Σκανδιναβία ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο γειτονικό Πόρβο, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια, που θα μας αποκαλύψει την ήρεμη ομορφιά της Φινλανδικής υπαίθρου. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Σά 20/05/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία - Bonus Price. Δίκλινο: 1395€, Μονόκλινο: 1845€, Φόροι: 380€
Σά 03/06/2017
Σά 24/06/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία - Bonus Price. Δίκλινο: 1445€, Μονόκλινο: 1895€, Φόροι: 380€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines. Απογευματινή απευθείας πτήση Οσλο–Στοκχόλμη με Norwegian
  • Διαμονή: Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*/4*sup/ Δίκλινες/μονόκλινες εσωτερικές καμπίνες στο κρουαζιερόπλοιο
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά σε ξενοδοχεία & κρουαζιερόπλοια. Πλουσιοπάροχο δείπνο με ποτό στο πλοίο της DFDS
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): στα μουσεία Βάσα στη Στοκχόλμη & Βίκινγκς στο Οσλο
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα. Περιήγηση στο κουκλίστικο μεσαιωνικό Ταλλίν της Εθσονίας
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Δώρο Κρουαζιέρα στην Κοπεγχάγη
  • Μεταφορά με Τρένο: ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ διαδρομή Φλαμ-Mύρνταλ με τρένο, στη Νορβηγία
  • Αλλο: Κρουαζιέρα στο εντυπωσιακό Σόγκνεφιορδ/ Οδοιπορικό στη ΝΔ Νορβηγία μέχρι το Μπέργκεν & Γκέιλο