Skip to main content

ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ - ΥΠΕΡΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ Μογγολία, Σιβηρία, Χερσόνησος Καμτσάτκας, Νότια Κορέα 19 Ημέρες

Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για ανεξερεύνητα μέρη.

ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ - ΥΠΕΡΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ Μογγολία, Σιβηρία, Χερσόνησος Καμτσάτκας, Νότια Κορέα 19 Ημέρες

ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ - Χερσόνησος Καμτσάτκας 14 Ημέρες :

Πτήση με ελικόπτερα στην Καμτσάτκα

Αναχώρηση
09.08 19ημέρες
13.08 14ημέρες

Υπερσιβηρικός: η μακρύτερη συνεχόμενη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, μήκους 9.441 χιλιομέτρων, που συνδέει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ. Το ταξίδι διαρκεί 8 ημέρες, διασχίζει 8 ωριαίες ατράκτους και στη διαδρομή του υπάρχουν περισσότεροι από 800 σταθμοί. Η κατασκευή του άρχισε ταυτόχρονα από τη Μόσχα και το Βλαδιβοστόκ το 1891 με εντολή του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄, ο οποίος αποφάσισε να ενώσει τη Σιβηρία από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι τα Ουράλια (σύνορο Ευρώπης-Ασίας) και ολοκληρώθηκε το 1916.

Μογγολία: μια χώρα ουσιαστικά χωρίς πόλεις. Λίγοι οι κάτοικοί της, σκληραγωγημένοι από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Η παρουσία της ερήμου Γκόμπι, που το όνομά της σημαίνει στα μογγολικά "τόπος χωρίς νερό" και των πανύψηλων βουνών Αλτάι είναι καθοριστική. Οι Μογγόλοι νομάδες παραμένουν πιστοί στις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις τους. Μια ορεινή περίκλειστη χώρα, ένα απέραντο οροπέδιο, που αποτέλεσε τη κοιτίδα της μογγολικής φυλής και το σημείο εκκίνησης της μογγολικής αυτοκρατορίας με στρατηλάτες τον Τζένγκις Χαν και τον Ταμερλάνο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ 09.08

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας, την περιοχή που κάποτε κάλπαζαν οι ορδές του Τζένγκις Χαν.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ 10.08

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε κεντρική πλατεία με το μνημείο του Τζένγκις Χαν, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τους σκελετούς Δεινοσαύρων και το μοναστήρι Γκαντάν. "Γκαντάν" σημαίνει "το μεγάλο μέρος της απόλυτης χαράς". Είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μοναστήρι στη Μογγολία και το πιο σπουδαίο αξιοθέατο της πρωτεύουσας. Ξεκίνησε να κτίζεται το 1838 και ολοκληρώθηκε μετά από 70 χρόνια. Είναι πιθανότατα το μοναδικό, από τα δεκάδες μοναστήρια της Μογγολίας, που δεν κατέστρεψαν οι Σοβιετικοί. Η ημέρα μας θα κλείσει με την παρακολούθηση παραδοσιακής μογγολικής μουσικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ 11.08

Σήμερα ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Μογγολίας και συγκεκριμένα την έρημο Γκόμπι στη μογγολική διάλεκτο σημαίνει μεγάλη έρημος. Πρόκειται για την 4η μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο με έκταση ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί την πιο εκτεταμένη άγονη περιοχή στην Ασιατική ήπειρο. Σε αντίθεση με την εικόνα που συνδέεται συχνά με μια έρημο, ένα μεγάλο μέρος της ερήμου Γκόμπι δεν είναι αμμώδης, αλλά καλύπτεται με γυμνά βράχια! Η περήφανη απάντηση των ντόπιων στο πως δημιουργήθηκε η έρημος είναι ότι δημιουργήθηκε από την επέλαση του στρατού του ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής αυτοκρατορίας. Με ιδρυτή τον Τζένγκις Χαν, τον 13ο αιώνα εκτεινόταν από τη χερσόνησο της Κορέας ως τον Δούναβη και ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία. Ο Τζένγκις Χαν εγκαθίδρυσε σε αυτό το μέρος, που βρέχεται από τον ποταμό Ορχόν, τη βάση της αυτοκρατορίας του, το 1220. Το Καρακορούμ, όμως, επέζησε μόνο μερικές δεκαετίες. Το 1267 ο εγγονός του, ο Κουμπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), μετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανμπαλίχ (το σημερινό Πεκίνο). Το 1585 χτίστηκε το βουδιστικό μοναστήρι του Ερντενεζούου. Αυτό το μοναστήρι θα επισκεφτούμε σήμερα. Το μοναστήρι απετέλεσε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Μογγολίας και στην ακμή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, αποτελούταν από 62 ναούς. Οι περισσότεροι από τους ναούς του ισοπεδώθηκαν την εποχή του κομμουνισμού.

Αδίστακτος σαν τους ίδιους τους Μογγόλους, ο χρόνος έχει σχεδόν αφανίσει την πάλαι ποτέ λαμπρή πρωτεύουσά τους. Σήμερα ζουν εκεί περίπου 100 μοναχοί. Ο τετράγωνος περίβολος, πλευράς 400 μέτρων, συνδυάζει τη σοβαρότητα με την κομψότητα. Το περιτείχισμα κοσμούν 108 (ιερός αριθμός στον βουδισμό) λευκές στούπες. Υπό το σεληνόφως οι σκιές τους μοιάζουν με το περίγραμμα από τις περικεφαλαίες των Μογγόλων πολεμιστών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας, θα δούμε, επίσης, σπουδαίους βασιλικούς χάρτες και δύο χιλιόμετρα μακριά, το γλυπτό ενός πέτρινου φαλλού. Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε εκεί για να λειτουργεί κατευναστικά στις ερωτοτροπίες των μοναχών με τις κοπέλες του τόπου. Σήμερα βλέπεις γυναίκες να κάθονται με λυγισμένα γόνατα πάνω στον φαλλό για να γίνουν γόνιμες και αφήνουν χρήματα. Το 1235 ο Ογκέντεϊ, γιος του Τζένγκις Χαν, οχύρωσε με τείχη το Καρακορούμ και έχτισε ένα παλάτι, το οποίο διακόσμησαν σημαντικοί καλλιτέχνες της εποχής με χρυσά λιοντάρια και φίδια αλλά και ένα δέντρο από ασήμι. Επιφανείς αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα ερείπιά του δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη και βρίσκονται μέσα στον περίβολο του μοναστηριού. Έχουν εξακριβώσει ότι κάτω από το σημερινό τείχος υπάρχει παράλληλα ένα άλλο τείχος του 13ου αιώνα το οποίο πρέπει να είναι εκείνο που περιέβαλλε το παλάτι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να ιππεύσουμε τα περίφημα μογγολικά άλογα που φημίζονται για την αντοχή τους, καθώς μπορούν να ταξιδέψουν ασταμάτητα για δύο και τρεις εβδομάδες μέσα στη στέπα. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

 

4η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ – ΛΙΜΝΗ ΟΥΓΚΙΙ 12.08

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη λίμνη Ούγκιι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε δύο παλιά τουρκικά μνημεία, το ένα αφιερωμένο στον πρίγκιπαKul-Tegin (638-731) και το άλλο στον αδελφό του Bilge-Khan (716-734). Άφιξη στη λίμνη και βαρκάδα. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

 

5η ΗΜΕΡΑ:ΛΙΜΝΗ ΟΥΓΚΙΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΟΥΣΤΑΪ, ΙΠΠΕΥΣΗ ΑΛΟΓΩΝ 13.08

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Χουστάι. Επίσκεψη στο πάρκο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα άλογα Prezwalski. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να ιππεύσουμε τα περίφημα μογγολικά άλογα που φημίζονται για την αντοχή τους, καθώς μπορούν να ταξιδέψουν ασταμάτητα για δύο και τρεις εβδομάδες μέσα στη στέπα. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΥΠΕΡΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ – ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 14.08

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επιβιβαστούμε στον Υπερμογγολικό σιδηρόδρομο με προορισμό το Ουλάν Ουντέ. Άφιξη τα ξημερώματα στο Ουλάν Ουντέ, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μπουριατίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 15.08

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα δούμε την κεντρική πλατεία, την ορθόδοξη εκκλησία και θα επισκεφθούμε το λαμαϊκό μοναστήρι, το υπαίθριο Εθνολογικό μουσείο και την αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 16.08

Σήμερα το πρωί θα γνωρίσουμε τη ζωή της υπαίθρου. Θα μεταβούμε στο χωριό Ναντέινο, θα επισκεφθούμε παραδοσιακά σπίτια, θα απολαύσουμε τη λαϊκή τους μουσική, θα συμμετάσχουμε στη ζωή και τις παραδόσεις τους. Επιστροφή στην Ουλάν Ουντέ το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ – ΙΡΚΟΥΤΣΚ, ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ 17.08

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό, επιβίβαση στον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο. Το ταξίδι μας με το θρυλικό τραίνο ξεκινάει και ένα ακόμα ταξιδιωτικό όνειρο αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά. Άλλωστε αυτό είναι το πιο όμορφο κομμάτι του υπερσιβηρικού ακολουθώντας τις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης χαρίζοντας μας υπέροχες εικόνες και εμπειρίες. Άφιξη στο Ιρκούτσκ, το "μαργαριτάρι της Σιβηρίας", τη μητρόπολη της Νότιας Σιβηρίας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ρωσίας, Κίνας και Μογγολίας, κοντά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης. Κοζάκοι κυνηγοί είχαν ιδρύσει γύρω στο 1650 έναν μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά, "το μονάκριβο παιδί της μάνας Βαϊκάλης". Ο οικισμός αυτός χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική του θέση εξελίχθηκε στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για το εμπόριο γουναρικών και χρυσού της Ανατολικής Σιβηρίας και απέκτησε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι το μοναδικό αστικό κέντρο της Σιβηρίας με ιδιαίτερη προσωπικότητα και χάρη. Ταυτόχρονα όμως είναι φορτισμένο με μνήμες που παραπέμπουν στον προσδιορισμό του ως πόλη εξορίας. Εδώ ο τσάρος Νικόλαος Α΄ εξόρισε τους ηγέτες της αποτυχημένης εξέγερσης των Δεκεμβριστών του 1825 και ανάλογη υπήρξε η συνέχεια επί Στάλιν, όταν ολόκληρη η Σιβηρία στιγματίστηκε από τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαφωνούντων, που μέσα από εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ακραίες καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν έναν προορισμό χωρίς επιστροφή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ, ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ 18.08

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην "Αθήνα της Σιβηρίας", όπως επονομάζεται η πόλη λόγω της μεγάλης πολιτιστικής της ανάπτυξης, θα δούμε μεταξύ άλλων την Εκκλησία του Σωτήρος, το μουσείο των Δεκεμβριστών, την κεντρική πλατεία της πόλης, το μοναστήρι Ζναμένσκυ, τη λεωφόρο Γκαγκάριν κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Βαϊκάλη. Η λίμνη έχει έκταση 31.500 km2, μήκος 636 km και πλάτος 48 km. Το μέσο βάθος της είναι 730 m και το μέγιστο 1.620 m, είναι δηλαδή η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Περιέχει 23.000 km3 γλυκό νερό, δηλαδή το 20% των αποθεμάτων επιφανειακών γλυκών νερών του πλανήτη. Την τροφοδοτούν 336 ποταμοί, αλλά μόνο ένας, ο Ανγκαρά, τροφοδοτείται από αυτήν. Μέσα στη λίμνη υπάρχουν 30 νησιά και το μεγαλύτερο από αυτά, το Ολγκόν, λέγεται ότι ήταν η πατρίδα του Τζένκιγκς Χαν. Η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας πιθανώς μέχρι και 2.500 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως οι φώκιες της Βαϊκάλης, το μόνο είδος φώκιας γλυκού νερού στον κόσμο. Η Βαϊκαλη πλαισιώνεται από ένα καταπληκτικό ορεινό σκηνικό και τυλίγεται από πυκνά δάση κωνοφόρων, ενώ στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται γραφικά ψαροχώρια που συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Άφιξη, βαρκάδα και ψάρεμα στην υπέροχη αυτή λίμνη, περίπατος στις όχθες της. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο και το ακουάριουμ, όπου θα δούμε όλα τα είδη της ιχθυοπανίδας της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ – ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ 19.08

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μεταφορά αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο και πτήση για Χαμπαρόβσκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ20.08

Ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη της Άπω Ανατολής, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Αμούρ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1858 ως ένα προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο των Ρώσων στην ανατολική Σιβηρία, όμως ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξή του. Σήμερα είναι ένα αστικό κέντρο με επιβλητικά κτίρια του 19ου αι. που ξεφεύγουν από τα πολεοδομικά πρότυπα των άλλων πόλεων της Σιβηρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ - ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ (ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ) 21.08

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη χερσόνησο της Καμτσάτκας και την πόλη Πετροπαβλόσκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ 22.08

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στο Πετροπαβλόφσκ θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να την απολαύσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ 23.08

Πτήση με ελικόπτερα

 

Η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή με ελικόπτερα στην κοιλάδα των Γκέιζερς και στην καλντέρα του ηφαιστείου Ουζόν. Θα πετάξουμε γύρω από τα ηφαίστεια Karymsky(1.486 m) και SmallSemyachik (1.560 m). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ – ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ 24.08

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βλαδιβοστόκ, την πόλη – λιμάνι στο απώτατο άκρο της Σιβηρίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε τα μουσεία S-56 submarine και Arsenyev.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ – ΣΕΟΥΛ 25.08

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την εδώ και 600 χρόνια πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ. Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μία πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη με υψηλό επίπεδό σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι της είναι γεμάτοι με καταστήματα, αγορές όλων των ειδών, ασυνήθιστα café και μπαρ που σφύζουν από ζωή, πολυτελείς κινηματογράφους και καταπληκτικά πολυώροφα εμπορικά κέντρα, φορτωμένα με τα τελευταία επιτεύγματα στους χώρους των ηλεκτρικών συσκευών και της μόδας. Από κάθε άποψη σε ότι αφορά τη ζωή και τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τη θρησκεία, την πολιτική, τη γλώσσα, την τέχνη, τη μουσική, το χορό, το φαγητό και τη μόδα, αποτελεί ένα εντυπωσιακό ασιατικό καλειδοσκόπιο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

18η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΟΥΛ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 26.08

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι Γκιόνγκ Μποκ, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, την υπαίθρια αγορά της Ανατολικής πύλης καθώς και το λόφο Νάμσαν, όπου θα ανεβούμε με τελεφερίκ και θα απολαύσουμε την καλύτερη θέα της περιοχής.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

19η ΗΜΕΡΑ:ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 27.08

Οι γιούρτες είναι οι σκηνές που μένουν οι νομάδες της Μογγολίας. Κατασκευάζονται από υφάσματα και δέρματα πρόβατων που τοποθετούνται πάνω σε έναν ξύλινο σκελετό. Στο κέντρο της οροφής υπάρχει μια τρύπα από την οποία εξέρχεται ο καπνός από την σόμπα που χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και θέρμανση. Οι τουαλέτες και τα λουτρά είναι κοινά.

 

Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για ανεξερεύνητα μέρη.

 

                                                                         Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για κρατήσεις μέχρι 31.05

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

5990 €

+ 870 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για κρατήσεις μετά την 01.06

6300 €

+  870 €

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν την πτήση με ελικόπτερα στην Καμτσάτκα

 

Όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την εκδρομή αυτή: μείον 1000 €

 
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ                                                    

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
    • Ξενοδοχεία 4* ή τα καλύτερα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, γιούρτες στη Μογγολία εκτός από την Ουλάν Μπατόρ. Στον υπερσιβηρικό καμπίνες πρώτης κατηγορίας
    • Ημιδιατροφή, πλήρης διατροφή στις γιούρτες
    • Πτήση με ελικόπτερα στην Καμτσάτκα
    • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
    • Τοπικός ξεναγός
    • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. (860 €)

 

 


ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΚΑΜΤΣΑΚΑ 14 Ημέρες

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 13.08

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ουλάν Ουντέ,

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 14.08

Άφιξη στην Ουλάν, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μπουριατίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 15.08

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα δούμε την κεντρική πλατεία, την ορθόδοξη εκκλησία και θα επισκεφθούμε το λαμαϊκό μοναστήρι, το υπαίθριο Εθνολογικό μουσείο και την αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ 16.08

Σήμερα το πρωί θα γνωρίσουμε τη ζωή της υπαίθρου. Θα μεταβούμε στο χωριό Ναντέινο, θα επισκεφθούμε παραδοσιακά σπίτια, θα απολαύσουμε τη λαϊκή τους μουσική, θα συμμετάσχουμε στη ζωή και τις παραδόσεις τους. Επιστροφή στην Ουλάν Ουντέ το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΛΑΝ ΟΥΝΤΕ – ΙΡΚΟΥΤΣΚ, ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ 17.08

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό, επιβίβαση στον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο. Το ταξίδι μας με το θρυλικό τραίνο ξεκινάει και ένα ακόμα ταξιδιωτικό όνειρο αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά. Άλλωστε αυτό είναι το πιο όμορφο κομμάτι του υπερσιβηρικού ακολουθώντας τις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης χαρίζοντας μας υπέροχες εικόνες και εμπειρίες. Άφιξη στο Ιρκούτσκ, το "μαργαριτάρι της Σιβηρίας", τη μητρόπολη της Νότιας Σιβηρίας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ρωσίας, Κίνας και Μογγολίας, κοντά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης. Κοζάκοι κυνηγοί είχαν ιδρύσει γύρω στο 1650 έναν μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά, "το μονάκριβο παιδί της μάνας Βαϊκάλης". Ο οικισμός αυτός χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική του θέση εξελίχθηκε στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για το εμπόριο γουναρικών και χρυσού της Ανατολικής Σιβηρίας και απέκτησε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι το μοναδικό αστικό κέντρο της Σιβηρίας με ιδιαίτερη προσωπικότητα και χάρη. Ταυτόχρονα όμως είναι φορτισμένο με μνήμες που παραπέμπουν στον προσδιορισμό του ως πόλη εξορίας. Εδώ ο τσάρος Νικόλαος Α΄ εξόρισε τους ηγέτες της αποτυχημένης εξέγερσης των Δεκεμβριστών του 1825 και ανάλογη υπήρξε η συνέχεια επί Στάλιν, όταν ολόκληρη η Σιβηρία στιγματίστηκε από τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαφωνούντων, που μέσα από εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ακραίες καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν έναν προορισμό χωρίς επιστροφή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ, ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ 18.08

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην "Αθήνα της Σιβηρίας", όπως επονομάζεται η πόλη λόγω της μεγάλης πολιτιστικής της ανάπτυξης, θα δούμε μεταξύ άλλων την Εκκλησία του Σωτήρος, το μουσείο των Δεκεμβριστών, την κεντρική πλατεία της πόλης, το μοναστήρι Ζναμένσκυ, τη λεωφόρο Γκαγκάριν κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Βαϊκάλη. Η λίμνη έχει έκταση 31.500 km2, μήκος 636 km και πλάτος 48 km. Το μέσο βάθος της είναι 730 m και το μέγιστο 1.620 m, είναι δηλαδή η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Περιέχει 23.000 km3 γλυκό νερό, δηλαδή το 20% των αποθεμάτων επιφανειακών γλυκών νερών του πλανήτη. Την τροφοδοτούν 336 ποταμοί, αλλά μόνο ένας, ο Ανγκαρά, τροφοδοτείται από αυτήν. Μέσα στη λίμνη υπάρχουν 30 νησιά και το μεγαλύτερο από αυτά, το Ολγκόν, λέγεται ότι ήταν η πατρίδα του Τζένκιγκς Χαν. Η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας πιθανώς μέχρι και 2.500 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως οι φώκιες της Βαϊκάλης, το μόνο είδος φώκιας γλυκού νερού στον κόσμο. Η Βαϊκαλη πλαισιώνεται από ένα καταπληκτικό ορεινό σκηνικό και τυλίγεται από πυκνά δάση κωνοφόρων, ενώ στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται γραφικά ψαροχώρια που συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Άφιξη, βαρκάδα και ψάρεμα στην υπέροχη αυτή λίμνη, περίπατος στις όχθες της. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο και το ακουάριουμ, όπου θα δούμε όλα τα είδη της ιχθυοπανίδας της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΙΡΚΟΥΤΣΚ – ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ 19.08

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μεταφορά αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο και πτήση για Χαμπαρόβσκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ 20.08

Ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη της Άπω Ανατολής, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Αμούρ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1858 ως ένα προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο των Ρώσων στην ανατολική Σιβηρία, όμως ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξή του. Σήμερα είναι ένα αστικό κέντρο με επιβλητικά κτίρια του 19ου αι. που ξεφεύγουν από τα πολεοδομικά πρότυπα των άλλων πόλεων της Σιβηρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΠΑΡΟΒΣΚ - ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ (ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ) 21.08

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη χερσόνησο της Καμτσάτκας και την πόλη Πετροπαβλόσκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ 22.08

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στο Πετροπαβλόφσκ θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να την απολαύσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ 23.08

Πτήση με ελικόπτερα

Η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή με ελικόπτερα στην κοιλάδα των Γκέιζερς και στην καλντέρα του ηφαιστείου Ουζόν. Θα πετάξουμε γύρω από τα ηφαίστεια Karymsky(1.486 m) και SmallSemyachik (1.560 m). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΦΣΚ – ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ 24.08

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βλαδιβοστόκ, την πόλη – λιμάνι στο απώτατο άκρο της Σιβηρίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ 25.08

Σήμερα μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε τα μουσεία S-56 submarine και Arsenyev. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΑΦΙΞΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ 26.08

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για κρατήσεις μέχρι 31.05

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

Με ελικόπτερα

4.740€

+   690 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για κρατήσεις μετά την 01.06

Με ελικόπτερα

4.890 €

+   690 €

Οι   παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν την πτήση με ελικόπτερα στην Καμτσάτκα

 

Όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την εκδρομή αυτή: μείον 1000 €

                                                                           Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

     

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ                                                    

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
    • Ξενοδοχεία 4* ή τα καλύτερα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή
    • Ημιδιατροφή
    • Πτήση με ελικόπτερα στην Καμτσάτκα
    • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
    • Τοπικός ξεναγός
    • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. (760 €)