Skip to main content

Πολωνία - Κρακοβία, Βαρσοβία

 Πολωνία - Κρακοβία, Βαρσοβία

με πτήση Βαρσοβία - Κρακοβία - Βαρσοβία & όχι οδική μεταφορά

6 Ημέρες - Αναχώρηση: 23/12  - απο 589 ευρω

Μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η Πολωνία, διαθέτει μοναδικό ιστορικό πλούτο. Οι περισσότερες πόλεις της είναι κτισμένες πάνω σε ποτάμια και έχουν διατηρήσει ή ανακατασκευάσει το ιστορικό τους κέντρο.
Η κληρονομιά της Χανσεατικής Ένωσης στο Βορρά, το πέρασμα πολλών λαών, αλλά και η πρόσφατη ιστορία, δίνουν στην Πολωνία μια πολυχρωμία πολιτισμών και εικόνων, μια εθνική ταυτότητα γεμάτη περηφάνια και αρκετά φολκλορικά στοιχεία.
Το ταξίδι αυτό είναι μια σύνθεση των μεγαλύτερων πόλεων, μια σύντομη περιήγηση στα μονοπάτια της Πολωνικής ιστορίας, μια νοητή μεταφορά στα χρόνια που κτίζονταν τα ψηλά τείχη και οι τεράστιοι γοτθικοί ναοί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης και αδιαμφισβήτητα την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία, που υπήρξε πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 16ο αιώνα. Θεωρείται το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στο λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα και κτίστηκαν Πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της, που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ (Ξενάγηση πόλης)
Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 4.000.000 άνθρωποι 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Επίσκεψη του χώρου με τις γλαφυρές αναπαραστάσεις και περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Επιστροφή στην Κρακοβία και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το λόφο Βάβελ, τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, τον πύργο του Δημαρχείου, την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, την μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ καθώς και την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας "Η λίστα του Σίντλερ". Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΖΑΚΟΠΑΝΕ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε, που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με τη Σλοβακία. Με την εκδρομή αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ορεινή Πολωνία, τα έθιμα και τις ενδυμασίες της όμορφης αυτής περιοχήςμε τα ξυλόγλυπτα σπίτια και τις εκκλησίες του 18ου αιώνα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (Ξενάγηση πόλης)
Η σημερινή ξενάγησή μας θα αρχίσει με περίπατο στην Παλιά Πόλη, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας, την πλατείας της Νίκης και πολλά ακόμα αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι τιμές του παρόντος τιμοκαταλόγου είναι τιμές προσφοράς, ισχύουν για έγκαιρες κρατήσεις με προκαταβολή μέχρι και τις 16/11και είναι 150 € έως 400 € ανά ζευγάρι (αναλόγως με το ταξίδι) οικονομικότερες από τις τιμές που θα ισχύουν μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας.

Η προσφορά αυτή ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων, που μπορεί να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

589 €

+160 €

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 & 4* sup.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, οι εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός για τις ξεναγήσεις σας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 220 ευρω, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι στα αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 250 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.