Skip to main content

Γύρος Πολωνίας. Κρακοβία- Βαρσοβία- Γκντανσκ

7 μέρες Βαρσοβία – Γκντανσκ - κντύνια - Σοπότ…η «τριπλή πόλη» &κάστρο Μάλμπορκ - Τορούν - Βαρσοβία - σεστοχόβα – Γιάσνα Γκόρα – Άουσβιτς - Μπιρκενάου - Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

 

Μέρα:
Αθήνα – Βαρσοβία – Γκντανσκ…το μαργαριτάρι του βορρά !
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & με πτήση της LOT μέσω Βαρσοβίας για το Γκντανσκ, το «μαργαριτάρι του βορρά», όπως την αποκαλούν εδώ και αιώνες. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο QUBUS 4* (www.qubus.com) στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή εναλλακτικά διαμονή στο SCANDIC GDNASK 4* (www.scandichotels. com) κοντά στο διάσημο Γερανό πάνω από τον ποταμό Μολδάβα.
Μέρα:
Γκντανσκ - Γκντύνια - Σοπότ…η «τριπλή πόλη» & κάστρο Μάλμπορκ
Πρόγευμα και ξενάγηση της «τριπλής πόλης» συνδυαζόμενη με τις γειτονικές λουτροπόλεις Γκντύνια & Σοπότ. Η Γκντύνια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως η πύλη της Πολωνίας στη Βαλτική ενώ το Σόποτ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα με μεγάλο αριθμό τουριστών ετησίως. Τα υπέροχα κτίρια αποδεικνύουν την μακρόχρονη ευημερία της τριπλής αυτής πόλης, όπως το Μέγαρο, το Δημαρχείο της κύριας πόλης, ο παλιός ξύλινος γερανός του Γκντάνσκ, ο Μεγάλος μύλος και άλλα εντυπωσιακά κτίσματα. Θα δούμε το Ναό της Παναγίας και θα ανέβουμε τα 405 σκαλιά στο γειτονικό πύργο για μια εξαίρετη άποψη της πόλης & ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας παράλληλα με το κανάλι ανάμεσα στα πολυάριθμα στενά σοκάκια. Τέλος, δε θα παραλείψουμε να δούμε το φημισμένο κάστρο του Μάλμπορκ, η μεγαλύτερη γοτθική οχύρωση των Τεκτόνων ιπποτών, που δίκαια θεωρείται ότι είναι το πιο καλοδιατηρημένο κάστρο στη χώρα του.Επιστροφή στο ξενοδοχείο & το βράδυ απολαύστε ντόπιες θαλασσινές νοστιμιές μιας και βρίσκεστε στη πόλη με σύμβολο το σιντριβάνι αφιερωμένο στο Ποσειδώνα & θυμίζει τη άρρηκτη σχέση της πόλης με τη θάλασσα.
Μέρα:
Γκντάνσκ - Τορούν - Βαρσοβία
Πρωινό, παράδοση των δωματίων & παίρνουμε το δρόμο για την Βαρσοβία, αφού προηγουμένως γνωρίσουμε από κοντά τη γενέτειρα του αστρονόμου Νικόλαου Κοπέρνικου, το Τορούν. Μια μεσαιωνική πόλη που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο γνωστός αστρονόμος, ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Ιωάννη, η πλατεία του Δημαρχείου και άλλα μεγαλοπρεπή κτίρια. Τελικός προορισμός μας η Πολωνική πρωτεύουσα, Βαρσοβία & τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5*(www.ihg.com), λίγα βήματα από το κεντρικό σταθμό της Βαρσοβίας.
Μέρα:
Βαρσοβία, ξενάγηση
Πρωινό και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου καταστράφηκε ολοκληρωτικά στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ξαναχτίστηκε και αναστηλώθηκε με πολύ κόπο. Θα δούμε τη Πλατεία του Κάστρου με τη κολώνα του Ζιγισμούνδου, το Βασιλικό Κάστρο, τη πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί, το άγαλμα της Σειρήνας κ.α. Τέλος, θα ολοκληρώσουμε τη περιήγηση μας με το πάρκο Λαζιενκ με το υπέροχο «Παλάτι στο Νερό». Για το απόγευμα αξίζει να μη χάσετε κάποιο ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Σοπέν σε έναν από τους χώρους εκδηλώσεων των διαφόρων παλατιών.
Μέρα:
Βαρσοβία – Τσεστοχόβα – Γιάσνα Γκόρα – Άουσβιτς & Μπιρκενάου - Κρακοβία … μεσαιωνικό σκηνικό & νεανικό κέφι
Πρωινό και αναχώρηση για τη Κρακοβία όπου ενδιάμεσα της διαδρομής μας θα σταθούμε στη πόλη της Τσεστοχόβα, η οποία βρίσκεται στο λόφο Γιάσνα Γκορα και χιλιάδες πιστοί έρχονται εδώ για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της «Μαύρης Παρθένου». Συνεχίζουμε για το Άουσβιτς ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου σε αυτό βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου, σύμπλεγμα στρατοπέδων που αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Κρακοβία & διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο RADISSON BLU 4*sup (www.radissonblu.com), πολύ κοντά από την κεντρική Πλατεία της Αγοράς και από το Βασιλικό Κάστρο Wawel.
Μέρα:
Κρακοβία - Αθήνα
Πρωινό & μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας & πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Βαρσοβίας.
Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις: 25 Ιουλίου // 1, 8, 15 Αυγούστου // 7 μέρες
   
                 SMART PRICE 
Δίκλινο769815
3ο άτ. έως 12 ετ.652685
Μονόκλινο9701025

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 120 €
SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κρακοβία & Γκντανσκ – Αθήνα μέσω Βαρσοβίας με LOT
     Έξι (6) διαν/σεις συνολικά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* ως ανα- γραφόμενα στο πρόγραμμα ή παρόμοια της ιδίας ή ανωτέρας κατηγορίας (δυο (2) διαν/σεις στη Κρακοβία, δυο (2) στη Βαρσοβία & δύο (2) στο Γκντάνσκ)
     Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
     Μεταφορές, ξεναγήσεις & εκδρομές σύμφωνα με το πα- ραπάνω πρόγραμμα
     Τοπικός Ελληνόφωνος διπλωματούχος αρχηγός-ξεναγός
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίου, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αλατωρυχεία, εκκλησίες-μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται προαιρετικό και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
Σημείωση:
     Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αντίστροφα ή με διαφορετική ροή χωρίς καμία παράλειψη.