Skip to main content

Τυρολέζικη Μαγεία - Βιέννη - Βουδαπέστη Χριστούγεννα 2019 από 460,00

Αναχωρήσεις : 21/12 , 8 ημέρες

 1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα: Θεσσαλονίκη - Ζάγκρεμπ

Συγκέντρωση και αναχώρηση μέσω Νις και Βελιγραδίου για την καταπράσινη και γοητευτική πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ζάγκρεμπ - Λιουμπλιάνα - Κίτσμπουελ - Σάλτσμπουργκ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα που αποπνέει αέρα αυθεντικής κομψότητας και αρχοντιάς σε κάθε της γωνιά. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τη γέφυρα του Δράκου που θεωρείται εξαίσιο δείγμα Αρ Νουβό αρχιτεκτονικής, το παλιό Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, ένα αριστούργημα της τέχνης του μπαρόκ. Συνεχίζουμε για το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τιρόλο, Κίτσμπουελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, με σπίτια χτισμένα σε τυπική τιρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τιρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Έπειτα, αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Σάλτσμπουργκ περιήγηση πόλης - Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ - Βιέννη

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγίου Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τις μοναδικές λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Τέλος, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Βιέννη περιήγηση πόλης & Ανάκτορο Σέμπρουν

Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Θα δούμε εξωτερικά και το ανάκτορο Belvedere, σύμπλεγμα μπαρόκ παλατιών και κήπων που δεσπόζει σε καταπράσινο λόφο της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ανάκτορο και στον κήπο του Schönbrunn, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Στα πολυτελή του δωμάτια φιλοξένησε ανά τις εποχές τη Μαρία Θηρεσία, την αυτοκράτειρα Σίσσυ, τη Μαρία Αντουανέτα, το Μέγα Ναπολέοντα αλλά και την πρώτη παράσταση, στην αίθουσα με τους καθρέπτες, ενός εξάχρονου πιανίστα με το όνομα Μότσαρτ.

6η μέρα: Βιέννη - Βουδαπέστη περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Matthias στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Gellert, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Βουδαπέστη - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η μέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Τυρολέζικες Άλπεις - Βιέννη - Βουδαπέστη 8 ημέρες

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί  2-12                 

Επιβ. Μον.

 

21/12

3* - 4*

460€

275€

230€

 

 

Παρατηρήσεις: Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.                                   

Σημείωση: Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται

  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται