Skip to main content

Αυστριακά Στολίδια Βιέννη - Σάλτσμπουργκ - Λίμνες Αυστρίας - Ίνσμπρουκ - Ζέεφελντ Γιορτές 2019 - 20 από 735,00

Αναχωρήσεις : 21/12
11 ημέρες    

1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Θεσσαλονίκη - Ζάγκρεμπ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί  για τα σύνορα και μέσω Νις και Βελιγραδίου για την καταπράσινη και γοητευτική πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ζάγκρεμπ - Ίνσμπρουκ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τιρόλου, Ίνσμπρουκ. Θα ακολουθήσουμε μια μαγευτική διαδρομή και με την άφιξή μας στο Ίνσμπρουκ, θα αρχίσουμε αμέσως την περιήγησή μας όπου θα δούμε την αψίδα του Λεοπόλδιου, τη Χρυσή Στέγη, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουρν, την αψίδα του Θριάμβου και θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη. Την πόλη διασχίζει ο παραπόταμος του Ρήνου, Ιν που δίνει ξεχωριστή ομορφιά. Το μέρος αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα και κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Ίνσμπρουκ - Μουσείο Σβαρόφσκι (Swarovski) - Ζέεφελντ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το φημισμένο μουσείο Σβαρόφσκι με τις κρυστάλλινες δημιουργίες, φιλοτεχνημένες με φαντασία και καλαισθησία. Η είσοδος στο μουσείο είναι ιδιαίτερη εντυπωσιακή με έναν γίγαντα να δεσπόζει με κρυστάλλινο βλέμμα. Ένας μπλε θάλαμος οδηγεί σε ένα καλειδοσκόπιο που διεγείρει τις αισθήσεις με τον κρυστάλλινο κόσμο των παραμυθιών. Ελεύθερος χρόνος και επόμενος σταθμός το γειτονικό Ζέεφελντ. Πρόκειται για ένα υπέροχο τιρολέζικο χωριό, χώρος διαμονής πολλών διασήμων. Απλώνεται σε ένα οροπέδιο περιτρυγιρισμένο από τις πλαγιές των Άλπεων σε ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς με τους αμαξάδες στην κεντρική πλατεία που περιμένουν για μια βόλτα στον μικρό παράδεισο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ίνσμπρουκ - Σάλτσμπουργκ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μελωδικό Σάλτσμπουργκ. Με την άφιξη ξεκινάει και η περιήγησή μας στην παλιά πόλη. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγίου Πέτρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Κίτσμπουελ - Ζελ αμ Ζεε
Πρόγευμα και πρώτος μας σταθμός το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τιρόλο, Κίτσμπουελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, με σπίτια χτισμένα σε τυπική τιρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τιρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός το Ζελ αμ Ζέε που βρίσκεται κτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης. Περπατήστε στο κέντρο και θα θαυμάσετε τα παλιά αρχοντικά, απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή μια ζεστή σοκολάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσα από μία υπέροχη διαδρομή.

7η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ - Βιέννη
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις πανέμορφες λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ. Περιήγηση με φανταστικά τοπία και εκπληκτικές ομορφιές. Στη συνέχεια αναχώρηση για την αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

8η μέρα: Βιέννη, περιήγηση πόλης
Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Θα δούμε εξωτερικά το ανάκτορο Belvedere, σύμπλεγμα μπαρόκ παλατιών και κήπων που δεσπόζει σε καταπράσινο λόφο της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ανάκτορο και στον κήπο του Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Στα πολυτελή του δωμάτια φιλοξένησε ανά τις εποχές τη Μαρία Θηρεσία, την αυτοκράτειρα Σίσσυ, τη Μαρία Αντουανέτα, το Μέγα Ναπολέοντα αλλά και την πρώτη παράσταση, στην αίθουσα με τους καθρέπτες, ενός εξάχρονου πιανίστα με το όνομα Μότσαρτ. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

9η μέρα: Βιέννη - Βελιγράδι
Πρόγευμα, αναχώρηση και μέσω Βουδαπέστης και Νόβι Σαντ, άφιξη στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι. Χρόνος για μια σύντομη περιήγηση, διανυκτέρευση.

10η μέρα: Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

11η μέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Αυστριακά Στολίδια 11 ημέρες

εκδρομικό πρόγραμμα                                                                                 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί

2-12                

Επιβ. Μον.

Παρατηρήσεις

21/12

3* - 4*

735€

390€

390€

Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.                                   

Περιλαμβάνονται

  • Δέκα (10) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται