Skip to main content

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ (2024) ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - 7 ημέρες από 595€

Αναχωρήσεις (ημερομηνίες) : 29/12/23

Σύνολο ημερών εκδρομής: 7 ημέρες

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση ώρα 11.00 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα . Άφιξη στην Πάτρα , επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Αγκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η  μέρα: ΑΓΚΟΝΑ-ΡΩΜΗ
Άφιξη στην Αγκόνα και αναχώρηση για την πόλη της Ρώμης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Νυχτερινή περιήγηση στις φωτισμένες πλατείες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3ημέρα: ΡΩΜΗ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
*Η Ρώμη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μοιάζει πιο παραμυθένια από ποτέ. Είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για να δει κανείς τη Ρώμη, καθώς η πόλη είναι απίστευτα στολισμένη.

Πρωινό και περιήγηση στην «αιώνια» πόλη την Ρώμη( με  πούλμαν και με ξενάγηση από ελληνόφωνo ξεναγό), που φορά τα γιορτινά της με την πληθώρα των αρχοντικών και μνημείων. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Κολοσσαίο , την πιάτσα Βενέτσια , τη Φοντάνα ντι Τρέβι ,τη διάσημη μπαρόκ πλατεία Piazza Navona, που μετατρέπεται σε μια πελώρια χριστουγεννιάτικη αγορά . Εκεί θα βρείτε πάγκους με χριστουγεννιάτικα γλυκά, παιχνίδια, φιγούρες για φάτνη, στολίδια και δώρα. Για τα παιδιά υπάρχει καρουζέλ, μια μεγάλη φάτνη και ο Άγιος Βασίλης που συχνά κάνει την εμφάνιση του. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκεί επίσης στήνεται η φάτνη σε πραγματικές διαστάσεις. Άλλα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίζονται στην Piazza Venezia, όπου συνήθως υπάρχει και μια φάτνη. Απόγευμα ελεύθερο . Μπορείτε να μεταφερθείτε στη Via del Corso και να απολαύσετε ένα απεριτίφ και έπειτα στο τελείωμα της οδού εκεί που αρχίζει η Piazza del Popolo, θα θαυμάσετε τη χορωδία της πόλης να παίζει τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε ατομικά να επισκεφτείτε τα μουσεία του Βατικανού όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι αίθουσες των γλυπτών ,των χαλιών ,των παπύρων και των αυτοκρατόρων και τη διάσημη Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ο Νέος Χρόνος θα μας βρει στη Piazza del Popolo . Τα πυροτεχνήματα είναι το κύριο γεγονός για να γιορτάσουμε με  το ιταλικό στιλ τη Πρωτοχρονιά. Οι Ιταλοί αγαπούν τα φεστιβάλ και αγαπούν τα πυροτεχνήματα. Κατά τη διάρκεια του il Capodanno, έχουν αφθονία για τον εορτασμό που σηματοδοτεί το τέλος της παλιάς χρονιάς και την αρχή της νέας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4ημέρα: ΡΩΜΗ- ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Φλωρεντίας . Άφιξη και ξενάγηση στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας ...τα αξιοθέατα πάρα πολλά και πασίγνωστα. Μαγεία να περπατάς και να βλέπεις όλα αυτά τα υπέροχα κτίρια , η τέχνη πλημμυρίζει την πόλη . Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό , τον τρίτο μεγαλύτερο χριστιανικό ναό , τον τρούλο του Μπρουνελέσκι , το καμπαναριό του Τζιότο ,το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη , το Πόντε Βέκιο ,την παλαιότερη και πιο διάσημη γέφυρα του ποταμού Άρνου που διασχίζει την Φλωρεντία .Ελεύθερος χρόνος. Κάνετε μια βόλτα στο γιορτινό κέντρο της Φλωρεντίας για την αγορά δώρων που θα μεταφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στην Ελλάδα. Γίνετε ένα με το  πλήθος που σαν μελίσσι έχει ξεχυθεί στην αναζήτηση του κατάλληλου δώρου για τις γιορτές. Τουρίστες, κάτοικοι, παιδικά καρότσια, τετράποδοι φίλοι περπατούν στους δρόμους χαζεύοντας τις πολλαπλές διακοσμήσεις των δρόμων και τις πρωτότυπες βιτρίνες των καταστημάτων στο κλίμα των ημερών… Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΑΝΤΟΒΑ - ΒΕΡΟΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Μάντοβα. Η Μάντοβα είναι μια όμορφη ιστορική πόλη στη βόρεια Ιταλία που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από τις λίμνες. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα Αναγεννησιακά Δικαστήρια στην Ευρώπη και το σπίτι της πλούσιας οικογένειας Gonzaga. Το κέντρο της πόλης είναι τρία ευρύχωρα και ζωντανά τετράγωνα που ενώνουν μαζί. Το 2008 η Μάντοβα έγινε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς βασισμένη στον αναγεννησιακό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική της και αποτελεί μέρος του τετραπλεύρου της UNESCO, μιας περιοχής ιστορικών πόλεων στη βορειοανατολική Ιταλία. Κατόπιν αναχωρούμε για τη Βερόνα. Η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας γίνεται ακόμη πιο ονειρική την περίοδο των γιορτών, καθώς η χριστουγεννιάτικη μαγεία διαποτίζει κάθε γωνιά της. Στολισμένα δέντρα, φώτα, περίτεχνα διακοσμητικά και παραδοσιακά γλυκά επιβεβαιώνουν ότι για την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αυτή είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις επικεντρώνονται γύρω από δύο πλατείες, την Piazza dei Signori και την αυλή του Mercato Vecchio. Κάθε χρόνο, φιλοξενούν τη χριστουγεννιάτικη αγορά με ένα νεύμα προς την πόλη-εταίρο μας τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την πατρίδα αυτής της παράδοσης. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει στην αγορά, με προϊόντα που κυμαίνονται από παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δώρα μέχρι χειροποίητα αναμνηστικά (ξύλινα και μάλλινα είδη, κοσμήματα στολών, κεραμικά και άλλα), από χειροποίητα σαπούνια μέχρι λικέρ, από πολυτελή σοκολάτα μέχρι γερμανικού τύπου μπρέτσελ και μπρατβούρστ.  Χωρίς να ξεχνάμε μια τεράστια ποικιλία από είδη ζαχαροπλαστικής,  σάντουιτς με λουκάνικα και ζεστό αχλάδι στον ατμό, μια κρεμώδη σάλτσα που σερβίρεται με χοιρινό λουκάνικο και χωριάτικο ψωμί. Και για να τα πλύνετε όλα, μην ξεχάσετε μια κούπα ζεστό κρασί, γνωστό ως vin brulè στην Ιταλία, και τις εξαιρετικές craft μπύρες.

Αργά το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΕΡΟΝΑ– AΝΚΟΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα ,επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πάτρα . Διανυκτέρευση εν πλω.
 

7η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή στην Αθήνα  

 

Αναχωρήσεις (ημερομηνίες) : 29/12/23

Σύνολο ημερών εκδρομής: 7 ημέρες

Τιμή: 595 ‎€  

Μονόκλινο : 735€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές, περιηγήσεις , με σύγχρονο κλιματιζόμενο  πούλμαν.
  • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Αγκόνα και Αγκόνα-Πάτρα ( Τετράκλινες  εσωτερικές καμπίνες )  .                 
  • Έμπειρος αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
  •  Ξεναγήσεις στη Ρώμη και στη Φλωρεντία .(Από Διπλωματούχο Ξεναγό).
  • Ξενοδοχεία : Ρώμη: hotel CRISTOFORO COLOMBO , Φλωρεντία: hotel NIL ,
  • Βερόνα : hotel  BEST WESTERN CTC με πρωινό μπουφέ .
  • ΦΠΑ & Διόδια
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Checkpoint : 30€
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (πληρωτέοι απευθείας στο ξενοδοχείο) 
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Δίκλινη καμπίνα εσωτερική 50€ το άτομο ανά διαδρομή

Δίκλινη καμπίνα  εξωτερική 75€ το άτομο ανά διαδρομή

Τρίκλινη καμπίνα εσωτερική 45€ το άτομο ανά διαδρομή

 

Σημείωση :  Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί  για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος αλλά δεν θα παραληφθεί οτιδήποτε .