Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (2023) ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - 7 ημέρες από 595€

Αναχωρήσεις (ημερομηνίες) : 21/12/23

Σύνολο ημερών εκδρομής: 7 ημέρες

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση ώρα 11.00 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα . Άφιξη στην Πάτρα , επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Αγκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η  μέρα: ΑΓΚΟΝΑ-ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ
Άφιξη στην Αγκόνα και αναχώρηση για την  Πιατσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3ημέρα: ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΒΕΡΟΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Μιλάνο. Περιήγηση στην πόλη. Το Ντουόμο, η Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, η Σκάλα είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας στην πρωτεύουσα της μόδας. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι μπορούμε να νιώσουμε ξανά παιδιά και να απολαύσουμε τη μαγεία των γιορτών. Απολαύστε και χαρίστε τo panettone, το χριστουγεννιάτικο γλυκό του Μιλάνου. Το Panettone , γεννημένο στο Μιλάνο, έχει γίνει πλέον το γλυκό σύμβολο των εορτών σε όλη την Ιταλία: δεν υπάρχει τραπέζι όπου δεν υπάρχει. Το Μιλάνο δεν απογοητεύει ποτέ όταν πρόκειται για χριστουγεννιάτικα δέντρα που λάμπουν στους δρόμους και τις πλατείες. Οι βιτρίνες των μεγάλων καταστημάτων, τόσο όμορφες που αφήνουν άφωνους μεγάλους και μικρούς, είναι το σκηνικό για βόλτες για να βρεις το κατάλληλο δώρο. Κατόπιν αναχωρούμε για τη Βερόνα. Η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας γίνεται ακόμη πιο ονειρική την περίοδο των γιορτών, καθώς η χριστουγεννιάτικη μαγεία διαποτίζει κάθε γωνιά της. Στολισμένα δέντρα, φώτα, περίτεχνα διακοσμητικά και παραδοσιακά γλυκά επιβεβαιώνουν ότι για την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αυτή είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Αργά το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ-ΜΠΟΛΤΣΑΝΟ-ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για  το Μπολτσάνο .Στην Ιταλία  το Bolzano είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, χάρη στην μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται εκεί Το άρωμα είναι αυτό της κανέλας και των μπαχαρικών, του ξύλου του βουνού και των σπιτικών γλυκών, του ζεστού κρασιού και των γιορτινά διακοσμημένων ελάτων. Τα χρώματα είναι αυτά των άψογα διακοσμημένων ξύλινων σπιτιών και τα χίλια λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία. Οι ήχοι είναι οι γλυκές νότες των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και οι χαρούμενες φωνές των παιδιών. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Bolzano είναι μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις, που τυλίγει, ζεσταίνει και μεταδίδει την πιο αληθινή και βαθύτερη αξία των Χριστουγέννων. Για ενήλικες και παιδιά. Στη διαδρομή μέσα από τους περίπου 70 πάγκους θα βρείτε φυσικά όχι μόνο μπισκότα μελόψωμο και χριστουγεννιάτικα μπισκότα, αλλά και πολλά χειροτεχνήματα και ευφάνταστα διακοσμητικά. Υπάρχουν επίσης διάφορα αξιοθέατα για παιδιά, όπως βόλτες με πόνι, κουκλοθέατρα, το παιδικό τρένο, καρουζέλ και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, όταν η Κυρία του Χιονιού αρχίζει τα μαγικά της και απολαμβάνει το Bolzano με νιφάδες χιονιού να χορεύουν απαλά στον αέρα, τότε το χειμωνιάτικο παραμύθι στους πρόποδες του καθεδρικού ναού του Bolzano γίνεται τέλειο.

Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Βερόνα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βερόνα,  που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Βερόνας, είναι ένα μοναδικό γεγονός για να ανακαλύψουμε ξανά τη μαγεία των Χριστουγέννων. Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο της Βερόνας και χαθείτε ανάμεσα σε περισσότερα από 100 σπίτια που προσφέρουν τυπικά παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα . Στους πολλούς πάγκους στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βερόνας μπορείτε να βρείτε γυάλινα διακοσμητικά, ειδώλια για τη φάτνη αλλά και τυπικά γλυκά της Βερόνας και άλλα τοπικά προϊόντα. Θα είναι πραγματικά αδύνατο να αντισταθείτε και να μην αγοράσετε κάποια αναμνηστικά στην αγορά για να τα πάρετε στο σπίτι ή να τα δώσετε ως δώρα σε φίλους ή συγγενείς. Οι εορταστικές εκδηλώσεις επικεντρώνονται γύρω από δύο πλατείες, την Piazza dei Signori και την αυλή του Mercato Vecchio. Κάθε χρόνο, φιλοξενούν τη χριστουγεννιάτικη αγορά με ένα νεύμα προς την πόλη-εταίρο μας τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την πατρίδα αυτής της παράδοσης. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει στην αγορά, με προϊόντα που κυμαίνονται από παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δώρα μέχρι χειροποίητα αναμνηστικά (ξύλινα και μάλλινα είδη, κοσμήματα στολών, κεραμικά και άλλα), από χειροποίητα σαπούνια μέχρι λικέρ, από πολυτελή σοκολάτα μέχρι γερμανικού τύπου μπρέτσελ και μπρατβούρστ.  Χωρίς να ξεχνάμε μια τεράστια ποικιλία από είδη ζαχαροπλαστικής,  σάντουιτς με λουκάνικα και ζεστό αχλάδι στον ατμό, μια κρεμώδη σάλτσα που σερβίρεται με χοιρινό λουκάνικο και χωριάτικο ψωμί. Και για να τα πλύνετε όλα, μην ξεχάσετε μια κούπα ζεστό κρασί, γνωστό ως vin brulè στην Ιταλία, και τις εξαιρετικές craft μπύρες. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΒΕΡΟΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βενετία. Θα μεταφερθούμε στο Τρογκέτο να επιβιβαστούμε στο βαπορέτο που θα μας μεταφέρει κοντά στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων,  το καμπαναριό, τον πύργο του ρολογιού, την γέφυρα των στεναγμών κλπ. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Μουράνο. Το μεσημέρι Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε εστιατόριο στη Βενετία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια  μέχρι αργά το απόγευμα. Μπορούμε επίσης να απολαύσουμε μια βόλτα στα κανάλια με γόνδολα. Η Βενετία τα Χριστούγεννα είναι μουσική, κονσέρτα, προπόσεις με spritz και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως οι φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες σε πικρή σοκολάτα.  Νερά γεμάτα χρώματα και φώτα, που τα διασχίζουν στολισμένες γόνδολες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια πάνω σε γέφυρες, σοκάκια και μικρές πλατείες, μάτια γεμάτα από τη μοναδική ομορφιά της Γαληνοτάτης που φοράει τα γιορτινά της. Αργά το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ– AΝΚΟΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα ,επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πάτρα . Διανυκτέρευση εν πλω.
 

7η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και επιστροφή στην Αθήνα  

 

 

Αναχωρήσεις (ημερομηνίες) : 21/12/23

Σύνολο ημερών εκδρομής: 7 ημέρες

Τιμή: 595 ‎€

Μονόκλινο : 735€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές, περιηγήσεις , με σύγχρονο κλιματιζόμενο  πούλμαν.
  • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Αγκόνα και Αγκόνα-Πάτρα (Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες )  .                 
  • Έμπειρος αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
  • Χριστουγεννιάτικο γεύμα στη Βενετία σε επιλεγμένο εστιατόριο
  • Ξενοδοχεία : PIACENZA :GRANDE ALBERGO, VERONA: SHG CATULLO
  • MESTRE(VENEZIA): CROWNE PLAZA με πρωινό μπουφέ .
  • ΦΠΑ & Διόδια
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Checkpoint : 30€
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (πληρωτέοι απευθείας στο ξενοδοχείο) 
  • Καραβάκι Βενετίας 15€
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

Δίκλινη καμπίνα εσωτερική 50€ το άτομο ανά διαδρομή

Δίκλινη καμπίνα  εξωτερική 75€ το άτομο ανά διαδρομή

Τρίκλινη καμπίνα εσωτερική 45€ το άτομο ανά διαδρομή

 

Σημείωση :  Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί  για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος αλλά δεν θα παραληφθεί οτιδήποτε.