Skip to main content

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΡΩΜΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ 7 ημέρες Ιούνιος 2023 από 620

‘Βεζούβιος - Αρχαιολογικός Χώρος Πομπηίας - Κολοσσαίο - Άγιος Πέτρος / Βατικανό - Φοντάνα ντι Τρέβι - Βιττοριάνο - Πιάτσα ντέλα Σινιορία - Πόντε Βέκιο - Παλάτι των Δόγηδων - Ριάλτο’

23 – 29 Ιουνίου 2023 (7 Ημέρες)

 

1η Ημέρα: Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΠΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΡΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ   

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο και ώρα στο κέντρο της Αθήνας και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας,  με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ και ξεκούραση.   

Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών, επιβίβαση στο πλοίο και πλεύση για Μπάρι (αναχώρηση 17.30), με ενδιάμεσο σταθμό στην Ηγουμενίτσα .  Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα: Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ –  ΡΩΜΗ     

Μετά την άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για  τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Κατά την ξενάγηση, θα γνωρίσουμε την πόλη που   ο φοβερός Βεζούβιος,  κατέστρεψε στη μεγάλη του έκρηξη το 79 μ.Χ. Ταυτόχρονα  τη σκέπασε  με την τέφρα του, διατηρώντας την με αυτόν τον τρόπο στον χρόνο. 

Η ρωμαϊκή αγορά, τα δημόσια κτήρια, τα λουτρά, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι ναοί, οι λιθόστρωτοι δρόμοι με τα ψηλά πεζοδρόμια,  βρίσκονται όλα εκεί, μισοκατεστραμμένα στη θέση τους.  Συγκλονιστική είναι και η εικόνα των εκμαγείων των νεκρών, που αποτυπώνουν  δραματικά, την τραγική στιγμή του θανάτου τους. 

Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αιώνια πόλη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

ΡΩΜΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ / ΒΑΤΙΚΑΝΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά  θα αρχίσουμε τη γνωριμία   της ιστορικής αυτής πόλης. Θα ξεκινήσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η τεράστια και εντυπωσιακή  πλατεία περιβάλλεται υπό μορφήν αγκάλης, από  τετραπλή κιονοστοιχία, έργο του μεγάλου μαέστρου της τέχνης του μπαρόκ, Τζιανλορέντζο Μπερνίνι. Η  στέγη της, είναι στολισμένη με πολλά αγάλματα Αγίων, ενώ η ίδια η πλατεία κοσμείται ακόμα,  από δύο συμμετρικά σιντριβάνια και από τον μεγάλο αιγυπτιακό οβελίσκο. 

Από εκεί θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη τρίκλιτη, πατριαρχική βασιλική του Αγίου Πέτρου.  Πρωτοχτίστηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο,   πάνω από τον τάφο του Απόστολου και κοντά στον τόπο μαρτυρίας του. Στο εσωτερικό της, ανάμεσα στα άλλα θα θαυμάσουμε την ‘Πιετά’ του Μιχαήλ Αγγέλου, ένα από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης όλων των εποχών,  το μεγάλο Κιβώριο του Μπερνίνι, τα εντυπωσιακά  παρεκκλήσια και την πλούσια πολύχρωμη διακόσμηση από μάρμαρα, ψηφιδωτά και αγάλματα. 

Λίγος χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε με το αμφιθέατρο των Φλάβιων, δηλαδή το διάσημο Κολοσσαίο. Το τεράστιο μέγεθος του, είναι αδιάψευστη μαρτυρία του μεγαλείου αλλά και της βαρβαρότητας της αρχαίας Ρώμης. 

Συνεχίζοντας, διασχίζουμε την οδό των αυτοκρατορικών αγορών, με κατεύθυνση τον λόφο του Καπιτωλίου. Σε αυτή τη διαδρομή, βλέποντας τα σημερινά ερείπια των Ρωμαϊκών και Αυτοκρατορικών αγορών, μπορούμε να γνωρίσουμε το εμπορικό, διοικητικό, πολιτικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης. 

Πάνω στον λόφο του Καπιτωλίου είναι εξαιρετική η θέα προς τη ρωμαϊκή αγορά και αριστουργηματική η πλατεία. Πλαισιώνεται από το  Δημαρχείο, τα δύο κτήρια των Μουσείων του Καπιτωλίου, τη μεγάλη σκάλα και το έφιππο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου. Η ομορφιά της πλατείας οφείλεται  αποκλειστικά στον σχεδιασμό και στις δημιουργικές παρεμβάσεις της ιδιοφυίας του Μιχαήλ Αγγέλου. 

Πολύ κοντά βρίσκεται και η κεντρική κομβική πλατεία της Ρώμης, η Πιάτσα Βενέτσια. Παίρνει το όνομά της από το βενετσιάνικο μέγαρο του 15ου αιώνα που υπάρχει σ ‘αυτή. Σήμερα μουσειακός χώρος, υπήρξε στο παρελθόν και για περίπου δύο δεκαετίες, κυβερνητική έδρα του Μουσολίνι. Στην πλατεία υπάρχει το τεράστιο και εντυπωσιακό μαρμάρινο Μνημείο της Πατρίδας ή Βιττοριάνο, αφιερωμένο στην Ένωση της Ιταλίας και στον πρώτο της βασιλιά, τον Βίκτωρα Εμμανουήλ τον β’. 

Συνεχίζοντας μέσα από στενά, φθάνουμε μπροστά από το διασημότερο σιντριβάνι της Ρώμης, την ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα κέρμα, μια ευχή και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. 

Κατόπιν, διασχίζοντας κάθετα τη βία ντελ Κόρσο, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, συναντάμε την Πιάτσα Κολόνα  με τη μεγάλη θριαμβική στήλη και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Δίπλα βρίσκεται και η Πιάτσα ντι Πιέτρα με τον ναό του Αδριανού. Λίγο πιο κάτω, τα στενά μας οδηγούν στην Πιάτσα Ροτόντα και στο υπέροχο Πάνθεον, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία. 

Δεν θα ξεχάσουμε βέβαια να επισκεφθούμε και τις πανέμορφες πλατείες Πιάτσα Ναβόνα με το εντυπωσιακό σιντριβάνι των τεσσάρων Ποταμών και την Πιάτσα ντι Σπάνια  με τα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά. 

Χρόνος ελεύθερος  για καφέ, παγωτό, φαγητό, κ.λ.π.  Όσοι επιθυμούν, στον ελεύθερο χρόνο μπορούν να επισκεφθούν τα μουσεία του Βατικανού. 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023    

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αναγέννησης, την υπέροχη   Φλωρεντία. Στην  ξενάγηση, θα θαυμάσουμε στο θρησκευτικό κέντρο της πόλης, το Βαπτιστήριο  του Αγίου Ιωάννη με την ξακουστή Πύλη του Παραδείσου, τον καθεδρικό ναό Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε με τον περίφημο  τρούλο του Μπρουνελέσκι και βέβαια,  το πιο κομψό καμπαναριό της Ιταλίας,   δημιουργία του ‘’μαέστρου’’ Τζιότο. Συνεχίζουμε με την κεντρική πλατεία Ρεπούμπλικα, εδώ όπου βρίσκονται και κάποια από τα ιστορικά καφέ της πόλης. 

Η κοντινή  πλατεία   Πιάτσα ντέλα Σινιορία, είναι και σήμερα όπως και στο παρελθόν, το πολιτικό κέντρο της πόλης. Στο ιστορικό γοτθικό Παλάτσο Βέκιο, κάποτε κέντρο εξουσίας, σήμερα  στεγάζεται το Δημαρχείο.  Η πλατεία περιστοιχίζεται  από μέγαρα εποχής, από τη στοά του Ορκάνια, ενώ φιλοξενεί και το μεγάλο σιντριβάνι με το άγαλμα του Ποσειδώνα. Υπάρχουν ακόμα  και την  κοσμούν, διάφορα  αυθεντικά ρωμαϊκά και αναγεννησιακά αγάλματα, με αποτέλεσμα  να θεωρείται και να είναι,   ένα υπέροχο ανοικτό  μουσείο. 

Δίπλα ακριβώς, είναι και τα παλιά γραφεία διοίκησης, τα  περίφημα Ουφίτσι. Σήμερα φιλοξενούν την ξακουστή Πινακοθήκη, με  αριστουργήματα της Αναγέννησης. 

Λίγα μέτρα πιο κάτω συναντάμε τον ποταμό Άρνο, που διασχίζει και χωρίζει την πόλη στα δύο. Μαζί με την κοντινή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα   Πόντε Βέκιο,  στολίζουν και  ομορφαίνουν την πόλη με μαγευτικό τρόπο. 

Σας προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο, να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά μουσεία η εκκλησίες, μια βόλτα  στα καταστήματα, έναν καφέ η μια σοκολάτα ρόφημα στα ιστορικά καφέ της πόλης. Να μην παραλείψετε και το υπαίθριο παζάρι του Σαν Λορέντζο με τα δερμάτινα. Εκεί κοντά είναι και  η  κλειστή αγορά τροφίμων Μερκάτο Τσεντράλε,  με  τα τοπικά προϊόντα αλλά και με τις πολλές δυνατότητες φαγητού και καλού κρασιού που έχει, ιδιαίτερα στον πάνω όροφο, ή και έξω από αυτήν.   

Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΕΣΤΡΕ  

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την ξακουστή Βενετία.  Περνώντας με το πούλμαν τη γέφυρα της Ελευθερίας, φτάνουμε στο νησί-πάρκινγκ απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι, με το οποίο διασχίζοντας  τα νερά της λιμνοθάλασσας (μισή ώρα περίπου), θα προσεγγίσουμε   το νησιώτικο σύμπλεγμα,  πάνω στο οποίο έχει χτιστεί  η  πόλη. 

Η Βενετία αποτελείται από  118 νησιά, που τα χωρίζουν περίπου 180 κανάλια και τα ενώνουν - όχι όλα - πάνω από 400 γέφυρες. Πάνω σε αυτά συναντάμε 600 και πλέον διατηρημένα πηγάδια,   150 εκκλησίες και άλλα τόσα καμπαναριά, εκατοντάδες πλακόστρωτα στενά, μικρές ή μεγαλύτερες πλατείες και  πολλά υπέροχα μέγαρα ιδιωτικά ή δημόσια. 

Στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε την περιοχή όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, καθώς και το κανάλι αλλά και η γέφυρα των Ελλήνων.

Η  εκκλησία του Αγίου Γεωργίου  είναι από το 1991 έδρα της Ιεράς  Μητρόπολης Ιταλίας και Μελίτης. Στο εσωτερικό της μονόκλιτης μετά τρούλου βασιλικής, συναντάμε εξαιρετικά έργα μεταβυζαντινής ζωγραφικής, δημιουργίες του σπουδαίου ζωγράφου της Κρητικής σχολής, Μιχαήλ Δαμασκηνού. 

Περπατώντας στα όμορφα βενετσιάνικα καλντερίμια, περνώντας από γραφικά στενά, μικρές πλατείες και γέφυρες, θα βρεθούμε απέναντι από την  ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα των Στεναγμών. Εκεί κοντά και η μικρή πλατεία Πιατσέτα. Εδώ  βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι των Δόγηδων, η ξακουστή Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και οι δύο κολόνες, που φέρουν στην κορυφή τους τα αγάλματα των   Αγίων Θεοδώρου και  Μάρκου, που είναι οι  προστάτες της πόλης. Αμέσως μετά, μπαίνουμε στην περίφημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο σαλόνι της Ευρώπης, κατά τον Ναπολέοντα.     

Στολίδια της πλατείας, η ομώνυμη  βυζαντινή  εκκλησία με τις γοτθικές επιρροές και την πλούσια διακόσμηση σε ψηφιδωτά, το  πανύψηλο καμπαναριό, ο  Πύργος του Ρολογιού με τη γεωκεντρική απεικόνιση του ηλιακού μας συστήματος και τα κτήρια των Επιτρόπων, με τις μακρές εμπορικές στοές τους. 

Κάτω από αυτές φιλοξενούνται και τα διάσημα ιστορικά  καφέ της πόλης, το Quadri, το Lavena και το Florian, τα οποία προσφέρουν και ζωντανή μουσική, μα με επιπλέον χρέωση στο λογαριασμό.   

Συνεχίζουμε διασχίζοντας τις mercerie (εμπορικοί δρόμοι), για να οδηγηθούμε στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, το ονομαστό Ριάλτο και την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα, που χτίστηκε  για να ενώσει τις όχθες του Μεγάλου Καναλιού. 

Στις αμέτρητες μαγικές εικόνες της πόλης, να προσθέσουμε τις  γόνδολες που κινούνται αθόρυβα μέσα στα κανάλια, προσθέτοντας ομορφιά και μαγεία, σε μια πόλη, που έτσι κι αλλιώς είναι πανέμορφη και ονειρεμένη. Προτείνουμε μια επίσκεψη για δωρεάν επίδειξη, σε κάποιο από τα ελάχιστα εναπομείναντα, εντός της πόλης, εργαστήρια δημιουργίας φυσητού γυαλιού Μουράνο. 

Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη βενετσιάνικη ατμόσφαιρα, παρέα ίσως με ένα spritz, ένα prosecco, ένα bellini ή μια ombra de vin (λίγο κρασί), συνοδεία με  cicchetti (μικρές ποσότητες από κρέας,  λαχανικά, ή θαλασσινά, πάνω σε ψωμάκια). 

Αργά το απόγευμα  αναχωρούμε με το βαπορέτο  για το πάρκινγκ και από εκεί με το πούλμαν για το ξενοδοχείο στη στεριά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΑΝΚΟΝΑ – ΠΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / ΠΑΤΡΑ 

Προγευματίζουμε και  αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνας.

Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών, επιβίβαση στο πλοίο και πλεύση για Ηγουμενίτσα και Πάτρα. (AΝΑΧ. 13.30). Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η Ημέρα: Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023  

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ/ΠΑΤΡΑ –  ΑΘΗΝΑ 

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 07.00 και στο λιμάνι της Πάτρας στις 12.00.  Επιστροφή οδικώς  στην Αθήνα. 

 

 

Τελική Τιμή ανά Άτομο σε ΑΒ4 (4κλινη Εσωτερική) & σε Δίκλινο Δωμάτιο

 Αναχώρηση από Αθήνα: €620

 Μονόκλινο στα ξενοδοχεία: +€165 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια πλοίου ΑΝΕΚ-SUPERFAST Πάτρα – Μπάρι και Ανκόνα – Πάτρα, σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με WC (AB4).
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* αστέρων.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (4 πρωινά σε buffet και 4 δείπνα σετ-μενού).
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός
  • Τοπικοί ξεναγοί στην Πομπηία, Ρώμη και  Φλωρεντία.
  • Σύγχρονο, κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking, διόδια.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαία θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται και δεν είναι στον όρο «Περιλαμβάνονται».
  • Σε κάποιους επισκεπτόμενους χώρους απαιτείται χρήση ακουστικών με κόστος €2.
  • Το βαπορέτο στη Βενετία (€15 με επιστροφή).
  • Πρωινό και γεύματα εντός πλοίου // Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής city tax συνολικά €18/ άτομο (Πληρώνονται στα ξενοδοχεία).
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή στον όρο ¨Περιλαμβάνονται¨.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Καλό παπούτσι για περπάτημα και καπελάκι για τον ήλιο ή ομπρέλα ανάλογα την εποχή.
  • Όταν κάποιες φορές παρουσιάζονται περιοδικές εκθέσεις εντός των αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων, το κόστος του εισιτηρίου συνήθως έχει κάποια μικρή προσαύξηση.
  • Υποχρεωτική η παρουσίαση της ταυτότητας ή διαβατήριου για τα μειωμένα/δωρεάν εισιτήρια, για τους πολίτες της ΕΕ που έχουν δικαίωμα.
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα περίπου πριν την αναχώρηση, θα λάβετε το ενημερωτικό με αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι, καθώς και το τελικό πρόγραμμα.

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ)

  • Σε Α4, τετράκλινη εξωτερική +€20.
  • Σε ΑΒ3, τρίκλινη εσωτερική +€35
  • Σε Α3, τρίκλινη εξωτερική + €45.
  • Σε ΑΒ2, δίκλινη εσωτερική +€60.
  • Σε Α2, δίκλινη εξωτερική +€65.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Τα δείπνα στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι σετ μενού (σερβίρισμα), περιλαμβάνουν 1 πρώτο πιάτο με βάση τα ζυμαρικά, ρύζι ή σούπα, 1 δεύτερο πιάτο με κρέας μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, ενίοτε και ψάρι, με κάποιο συνοδευτικό (λίγος αρακάς, λίγα φασολάκια ή πατάτες). Οι μερίδες δεν είναι πολύ μεγάλες, μολονότι συναντάμε και εξαιρέσεις. Τέλος υπάρχει το επιδόρπιο, φρούτο ή γλυκό ή παγωτό.  Αν κάποιος επιθυμεί να προσθέσει κάτι, π.χ. σαλάτα ή κρασί,  χρεώνεται ο ίδιος.  Αν υπάρχει κάποιος με αλλεργία σε κάποια τροφή ή δεν τρώει κάτι,  θα πρέπει να ειδοποιηθούν τα ξενοδοχεία πριν την αναχώρηση της εκδρομής.