Skip to main content

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στη ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ *ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ της ΓΚΡΕΤΣΙΑ ΣΑΛΕΝΤΙΝΑ* Ιούνιος 2023 8 ημέρες από 710

‘‘Μπάρι – Ρήγιο – Μεσσήνη – Κεφαλού – Παλέρμο – Ταορμίνα – Ακράγαντας – Συρακούσες – Μεταπόντιο – Τάραντας – Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Καλημέρα – Στερνάτια’’

4 – 11 Ιουνίου 2023 (8 Ημέρες)

 

1η Hμέρα: Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ / ΠΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣ  ΜΠΑΡΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ANEK-SUPERFAST) 

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο και ώρα στο κέντρο της Αθήνας (θα κοινοποιηθεί με μήνυμα 4-5 ημέρες πριν το ταξίδι)  και αναχώρηση για το λιμάνι  της Πάτρας,  με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ και ξεκούραση.   

Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών, επιβίβαση στο πλοίο και πλεύση για Μπάρι με αναχώρηση στις 17.30. Ενδιάμεση στάση στην Ηγουμενίτσα και διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα:  Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΗ 

Άφιξη στις 09.00 το πρωί τοπική ώρα στο λιμάνι του  Μπαρι, στην περιφέρεια της Απουλίας, αποβίβαση από το πλοίο και   αναχώρηση για την κοιλάδα της Ίτριας (Οδηγήτριας)  και την πρωτεύουσα των Τρούλων, το παραμυθένιο Αλμπερομπέλο. ΄Τρούλοι΄΄ ονομάζονται οι χαρακτηριστικές κωνικές στέγες των σπιτιών.  Είναι φτιαγμένες από  επίπεδες πέτρες, οι οποίες τοποθετούνται οριζόντια και χωρίς συνδετικό υλικό σε ομόκεντρες βαθμίδες, που συγκλίνουν προς το εσωτερικό, έτσι ώστε η κάθε σειρά, να στηρίζει την από πάνω της, δίνοντας στο τέλος την κωνική μορφή στην κατασκευή. Φέρουν δε πάνω τους χαραγμένα με ασβέστη, χριστιανικά, μαγικά και παγανιστικά σύμβολα, που σκοπό έχουν, να προστατεύουν το σπίτι από το κακό και την κακοτυχία. 

Ο ένας δίπλα  στον άλλο, μοιάζουν να σχηματίζουν ένα πέτρινο δάσος από κώνους, δημιουργώντας μια μοναδική αρχιτεκτονική εικόνα και κάνοντας διάσημο αυτό το μέρος, που από το 1996 έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Περπατώντας στα γραφικά δρομάκια, συναντάμε πολλά από αυτά τα σπίτια ανοικτά  και επισκέψιμα, καθώς φιλοξενούν μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ, αλλά  και τοπικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί και ζυμαρικά. Άλλα πάλι, εξακολουθούν να λειτουργούν ως κατοικίες, ακόμη και σήμερα. 

Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχωρούμε  για το Μεταπόντιο στην περιοχή της Μπαζιλικάτας.  Πρόκειται για  την αρχαία ελληνική πόλη στην οποία έζησε και δίδαξε ο Πυθαγόρας τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Εδώ θα κάνουμε μια σύντομη στάση, για να επισκεφθούμε το ναό της Ήρας, γνωστό από τον μεσαίωνα με το όνομα «Τάβολε Παλατίνε». 

Μετά τη σύντομη επίσκεψη,  συνεχίζουμε με κατεύθυνση   την περιοχή της Καλαβρίας, ακολουθώντας άλλοτε τις όμορφες ακτογραμμές του Ιονίου πελάγους και της Τυρρηνικής Θάλασσας  και άλλοτε  διασχίζοντας  την καταπράσινη ενδοχώρα. Άφιξη στη Βίλα Σαν Τζιοβάνι, απ΄ όπου  θα πάρουμε το ferry boat για να περάσουμε τα στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης - 20 λεπτά διαδρομή- και  να βρεθούμε στη Σικελία και στην περιοχή της Μεσσήνης,  όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την παραλιακή, μεσαιωνική και γραφική Κεφαλού. Το όνομά της το πήρε από τον  τεράστιο βράχο, κάτω από τον οποίο είναι χτισμένη. Φαίνεται πως αυτός ο βράχος από μακριά, έμοιαζε στα μάτια των αρχαίων Ελλήνων ναυτικών, με ανθρώπινο κεφάλι.

Είναι  όμορφη και γοητεύει η Κεφαλού. Σπουδαίος και ο μεγάλος Καθεδρικός  ναός της με τις αραβικές επιρροές, το εσωτερικό του οποίου στολίζεται από υπέροχα βυζαντινά ψηφιδωτά του 12ου αιώνα.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα γραφικά δρομάκια, για έναν καφέ και ένα σιτσιλιάνικο παγωτό, πριν την αναχώρηση για το Παλέρμο. Δοκιμάστε επίσης κάποιο από τα διάσημα γλυκά αραβικής προέλευσης, κανόλο και κασάτα, αλλά  μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και μία αραντσίνα (σουπλί, ρυζοκροκέτα με γέμιση).

Αναχώρηση για το Παλέρμο. Το Παλέρμο, είναι η πόλη του μπαρόκ, αλλά και η πόλη με τις νορμανδικές, αραβικές, βυζαντινές και ισπανικές επιρροές. Το Νορμανδικό μέγαρο - έδρα σήμερα του Σικελικού Κοινοβουλίου, ο εντυπωσιακός Καθεδρικός ναός με τους τάφους των βασιλέων και το παρεκκλήσι με το ιερό λείψανο της Αγίας Ροζαλίας - προστάτρια της πόλης-, τα Κουάτρο Κάντι με τα τέσσερα όμοια και αντικριστά μεταξύ τους κτήρια, η Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι της ντροπής, αλλά και οι πλατείες όπου βρίσκονται η λυρική σκηνή ‘’Τεάτρο Μάσιμο’’ και το θέατρο ‘’Πολιτεάμα Γκαριμπάλντι’’, είναι τα μέρη τα οποία θα επισκεφθούμε.  Ασφαλώς και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Άφιξη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΑΙΤΝΑ 

Μετά το πρωινό αφήνουμε το Παλέρμο. Διασχίζοντας την ενδοχώρα, θα βρεθούμε στις νότιες ακτές της Σικελίας και στον αρχαιολογικό χώρο της καταπληκτικής κοιλάδας των ελληνικών ναών του Ακράγαντα, την ομορφότερη πόλη των θνητών, όπως την είχε τραγουδήσει ο Πίνδαρος. Εδώ γεννήθηκε ο περίφημος αρχαίος φιλόσοφος Εμπεδοκλής, αλλά και ο νεότερος νομπελίστας συγγραφέας Πιραντέλλο. 

Κατά τον περίπατο - ξενάγηση στον υπέροχο  αρχαιολογικό χώρο,  θα δούμε και θα θαυμάσουμε από κοντά τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, του Δία και των Διόσκουρων καθώς και την πρωτοχριστιανική νεκρόπολη.

Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τις ανατολικές ακτές της Σικελίας και την Αίτνα τη νιφόεσσα, όπως την αποκάλεσε ο Πίνδαρος. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, [καιρικές και ηφαιστειακής δραστηριότητας], σήμερα θα επισκεφθούμε το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης [3350 μ. περίπου]και ένα από τα πλέον δραστήρια. Μέσω μιας όμορφης ανηφορικής διαδρομής, περνώντας από γραφικά χωριά , ποικιλόμορφη βλάστηση, δασώδεις εκτάσεις και σεληνιακά λαβικά τοπία, φθάνουμε στο καταφύγιο Λα Σαπιέντζα, σχεδόν στα 2000 μέτρα υψομ.  Εκεί βρίσκουμε σειρά από ανενεργούς κρατήρες και καταστήματα με σουβενίρ, τοπικά προϊόντα, καφέ και φαγητό.

Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το ξενοδοχείο στην περιοχή της Κατάνης-Ταορμίνας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Hμέρα: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ 

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση  για την πόλη του Αρχιμήδη, τις ξακουστές και σπουδαίες Συρακούσες.

Εδώ θα ξεναγηθούμε στον εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο της Νεάπολης.  Θα δούμε τον  τεράστιο βωμό του Ιέρωνα, τα λατομεία του Παραδείσου,  το αφτί του Διονυσίου, καθώς και το σμιλεμένο στο βράχο, υπέροχο Ελληνικό θέατρο. Κατόπιν θα βρεθούμε στο όμορφο  ιστορικό κέντρο της πόλης, που είναι το νησί της Ορτυγίας. Είναι  το πρώτο σημείο στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι Κορίνθιοι άποικοι, όταν περί το 732 π.Χ. έφθασαν εδώ  αποφασισμένοι, αναζητώντας μια νέα ζωή. Γνωρίζοντας τους κινδύνους, ήρθαν εδώ γεμάτοι με φόβους και αγωνίες, αλλά και  με πολλά όνειρα, ελπίδες  και προσδοκίες για το μέλλον.

Στην περιήγησή μας θα δούμε τα ερείπια του αρχαιότερου δωρικού ναού του ελληνισμού της δύσης(αρχές 6ου αιώνα π.Χ.), ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα. Μέσα από στενά δρομάκια θα βρεθούμε   στην πλατεία του Αρχιμήδη, με το σιντριβάνι της θεάς Άρτεμις. Ο Καθεδρικός ναός βρίσκεται στην κεντρική και πολύ όμορφη πλατεία Ντουόμο, η οποία περιστοιχίζεται από εντυπωσιακά μέγαρα εποχής, αλλά και από τον περικαλλή ναό, που είναι αφιερωμένος στην  Αγία Λουκία, την προστάτρια της πόλης.  

Ο Καθεδρικός ναός είναι ξεχωριστός και εντυπωσιακός, όχι μόνο για την όμορφη μπαρόκ πρόσοψη του, αλλά κυρίως επειδή όταν χτίστηκε (7ο αιώνα μ.Χ.), ενσωμάτωσε τον ήδη υπάρχοντα αρχαίο δωρικό ναό της Αθηνάς της Νίκης(5ος αιώνας π.Χ.).

Ολοκληρώνουμε με την πηγή της Αρέθουσας και τη θέα στο μεγάλο λιμάνι, χώρος της τρομερής καταστροφής του αθηναϊκού στόλου, κατά τη διάρκεια των δραματικών και μοιραίων γεγονότων του Πελοποννησιακού πολέμου. 

Λίγος χρόνος ελεύθερος και  αναχώρηση για  το μαργαριτάρι της Σικελίας, την όμορφη Ταορμίνα. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού και σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 200 μέτρα. Ειπώθηκε κάποτε ότι ο Θεός, μετά τη Δημιουργία του Κόσμου, τοποθέτησε εδώ το τελευταίο κομμάτι Παραδείσου που του είχε περισσέψει.

Στην περιήγηση μας θα δούμε την πύλη Μεσσήνη, την κεντρική εμπορική οδό Ουμβέρτου, το μέγαρο Κορβάϊα, την πλατεία ΙΧ Απρίλε με τον πύργο και το ρολόι, αλλά και τη μοναδική θέα προς το Ιόνιο, προς τις νότιες ακτές της Καλαβρίας, προς τους Κήπους της Νάξου-πρώτης ελληνικής αποικίας στη Σικελία και προς το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης(3340μ.), την Αίτνα τη νιφόεσσα (Πίνδαρος).

Στολίδι της πόλης είναι το Αρχαίο θέατρο, κτισμένο σε καταπληκτική θέση και με εξαιρετική θέα.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα υπέροχα δρομάκια, για ένα ακόμα σιτσιλιάνικο παγωτό, γλυκό ή καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΡΗΓΙΟ – ΛΕΤΣΕ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Μεσσήνη.  Πανοραμική γνωριμία της πόλης και σύντομη στάση  στον καθεδρικό ναό, δίπλα στον οποίο βρίσκεται  το εντυπωσιακό καμπαναριό με το αστρονομικό - μηχανικό ρολόι, ίσως το μεγαλύτερο και  πιο σύνθετο στον κόσμο.

Στη συνέχεια θα   περάσουμε με το ferry boat τα στενά και θα μεταβούμε στο Ρήγιο. Η πόλη που έχει  ελληνική καταγωγή, έχει υπέροχη  θέα προς τη Σικελία και την Αίτνα και έχει βέβαια και το ομορφότερο παραλιακό χιλιόμετρο της Ιταλίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ντόπιοι. Εξαιρετικό είναι και το Αρχαιολογικό  μουσείο της, τα εκθέματα του οποίου, μας δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, για την άνθηση και τη σπουδαιότητα των ελληνικών πόλεων της νότιας Ιταλίας.

Κατά την επίσκεψη θα δούμε πλήθος αγγείων, χρηστικά εργαλεία και καθημερινά αντικείμενα, κτερίσματα και κοσμήματα και κάποια μοναδικά εκθέματα όπως τους πίνακες των Επιζεφυρίων Λοκρών. Κυρίως όμως θα δούμε τα δύο υπέροχα μπρούντζινα αγάλματα,  τους περίφημους πολεμιστές του Ριάτσε (5ος αιώνας π.Χ.). Πρόκειται για  καταπληκτικά ελληνικά αγάλματα, από τα ελάχιστα μπρούτζινα της κλασικής  περιόδου που έχουν διασωθεί, ενώ  μυστήριο καλύπτει  τον τόπο κατασκευής, την ταυτότητα και τους δημιουργούς τους.

Λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχωρούμε με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση, για την περιοχή της Γκρετσία Σαλεντίνα, που βρίσκεται στην επαρχία Σαλέντο της Απουλίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο διανυκτέρευση.

Σημείωση: Το βράδυ  προτείνουμε προαιρετική μουσική βραδιά με τοπικό συγκρότημα, με γκρεκάνικα τραγούδια   και χορό.  Κόστος  €15-€20 το άτομο, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. (Προσοχή. Το συγκρότημα εμφανίζεται κατόπιν πρόσκλησης και εφόσον είναι διαθέσιμο).

 

7η Ημέρα: Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ – ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ – ΠΛΟΙΟ (ANEK-SUPERFAST) 

Προγευματίζουμε και ξεκινάμε για τη Γκρετσία Σαλεντίνα. Είναι μία από τις δύο περιοχές της νότιας Ιταλίας, στις οποίες υπάρχουν ελληνόφωνα χωριά και στις οποίες έχει διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και η μνήμη της ελληνικής καταγωγής τους. Εδώ οι Ελληνόφωνες μιλούν τη διάλεκτο «γκρίκο». Η άλλη περιοχή βρίσκεται στην επαρχία του Ρηγίου, στην περιφέρεια της νότιας Καλαβρίας.

Θα επισκεφθούμε τα χωριά Καλημέρα, όπου βρίσκεται η αθηναϊκή στήλη, δώρο στην περιοχή από την πόλη των Αθηνών και τη Στερνατία που έχει διατηρήσει τους περισσοτέρους ελληνόφωνες. Μια μεγάλη ευκαιρία  για να  γνωρίσουμε τους ντόπιους, να έρθουμε σε επαφή και επικοινωνία μαζί τους, να μάθουμε την ιστορία τους, αλλά και να πληροφορηθούμε για τις προσπάθειες που κάνουν, προσδοκώντας και επιδιώκοντας να διατηρήσουν τη γλώσσα και την ταυτότητά τους.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης του Λέτσε, για να γνωρίσουμε τη λεγόμενη «Φλωρεντία του νότου» και το ιδιαίτερο μπαρόκ  με το οποίο έχει χτιστεί.

Η κεντρική πλατεία της πόλης, παίρνει το όνομα της  από τον προστάτη της Άγιο Ορόντσο, το άγαλμα του οποίου δεσπόζει πάνω σε μεγάλο ρωμαϊκό κίονα, στο κέντρο της πλατείας. Εδώ βρίσκεται  και το  ψηφιδωτό με τη  λύκαινα, το σύμβολο της πόλης. Επίσης το μεγαλοπρεπές κυβικό μέγαρο Σεντίλε, κάποτε η έδρα συνεδριάσεων των εκπρόσωπών της. Ο μικρός βενετσιάνικος ναός είναι αφιερωμένος στον ευαγγελιστή Μάρκο, ενώ  το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, μέρος του οποίου έχει ανασκαφεί, καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της πλατείας.

Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, του Αγίου Ιωάννη, η πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό, το Επισκοπικό μέγαρο και το  κτήριο του Σεμιναρίου και  τέλος, η εκκλησία της Σάντα Κρότσε, όπως και πολλά ιδιωτικά και δημόσια κτήρια, μαρτυρούν τη διάθεση  και την αγάπη αυτής της πόλης  για την τέχνη και τη διακόσμηση, την οποία εξέφρασαν και αποτύπωσαν με εντυπωσιακή φαντασία και μαεστρία στην αρχιτεκτονική και τη γλυπτική, δίνοντας κίνηση και ζωή, στην υπόλευκη τοπική πέτρα. 

Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, παγωτό ή ένα παστιτσιότο (πάστα φλώρα με γέμιση κρέμας), που να συνοδεύεται με έναν «καφέ Λετσέζε» (παγωμένος καφές με αμυγδαλόγαλα).

Μετά την επίσκεψη, αναχώρηση για το λιμάνι του Μπαρι. Άφιξη στο λιμάνι, παραλαβή εισιτηρίων, σχετικός έλεγχος, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση καμπινών.  Αναχώρηση πλοίου 19.30, ώρα τοπική. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η Hμέρα: Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ –  ΑΘΗΝΑ 

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πρωινή ώρα και στο λιμάνι της Πάτρας περίπου στις 13.00.  Επιστροφή οδικώς στην Αθήνα.

 

Τελική Τιμή ανά Άτομο σε ΑΒ4 (4κλινη Εσωτερική) & σε Δίκλινο Δωμάτιο

 Αναχώρηση από Αθήνα: €710

 Μονόκλινο στα ξενοδοχεία: +€160 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι με επιστροφή, σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με WC (AB4).
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά σε buffet και 5 δείπνα σετ μενού).
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός.
  • Τοπικοί ξεναγοί κατά περίπτωση.
  • Σύγχρονο, κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Φόροι εισόδου λεωφορείου εντός πόλεων (check Point), Parking, διόδια.
  • Εισιτήριο και ναύλα λεωφορείου για το ferry boat των στενών της Μεσσήνης.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αρχαία θέατρα, εκκλησίες και όπου αλλού ζητείται και δεν είναι στον όρο «Περιλαμβάνονται».
  • Πρωινό και γεύματα εντός πλοίου.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής city tax που είναι συνολικά €14 το άτομο (Πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ που ισχύουν για το 2023:

  • Αρχ. Μουσείο Ρηγίου: Ενήλικες €8, 18-25 ετών €2, κάτω των 18 ετών δωρεάν.
  • Εκκλησία Παναγία Μαρτοράνα: €2.
  • Αρχ. Πάρκο Συρακουσών: Ενήλικες €13, 18-25 ετών €2,  κάτω από 18 ετών δωρεάν.
  • Καθεδρικός Συρακουσών: €2.
  • Αρχ. Θέατρο Ταορμίνα: Ενήλικες €10, 18-25 ετών €5,  κάτω από 18 ετών δωρεάν.

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ (ΒΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ):

  • Σε Α4, τετράκλινη εξωτερική +€15
  • Σε ΑΒ3, τρίκλινη εσωτερική +€30
  • Σε Α3, τρίκλινη εξωτερική +€40
  • Σε ΑΒ2, δίκλινη εσωτερική +€56
  • Σε Α2, δίκλινη εξωτερική +€62

 

ΤΙΜΕΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ (ΒΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ):

  • Σε θέση αεροπορικού τύπου -€20
  • Κατάστρωμα ή Σαλόνι -€30

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Μπορείτε να ταξιδέψετε με Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
  • Φωτοτυπία του διαβατηρίου/ταυτότητας πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο.
  • Καλό παπούτσι για περπάτημα και ένα καπελάκι για τον ήλιο ή ομπρέλα ανάλογα την εποχή.
  • Όταν κάποιες φορές παρουσιάζονται περιοδικές εκθέσεις εντός των αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων, το κόστος του εισιτηρίου συνήθως έχει κάποια μικρή προσαύξηση.
  • Υποχρεωτική η παρουσίαση της ταυτότητας ή διαβατήριου για τα μειωμένα/δωρεάν εισιτήρια, για τους πολίτες της ΕΕ που έχουν δικαίωμα.
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα περίπου πριν την αναχώρηση, θα λάβετε το ενημερωτικό με αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι, καθώς και το τελικό πρόγραμμα.
  • Τα δείπνα στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι σετ μενού (σερβίρισμα), περιλαμβάνουν 1 πρώτο πιάτο με βάση τα ζυμαρικά, ρύζι ή σούπα, 1 δεύτερο πιάτο με κρέας μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, ενίοτε και ψάρι, με κάποιο συνοδευτικό(λίγος αρακάς, λίγα φασολάκια ή πατάτες). Οι μερίδες δεν είναι πολύ μεγάλες, μολονότι συναντάμε και εξαιρέσεις.
  • Τέλος υπάρχει το επιδόρπιο, φρούτο ή γλυκό ή παγωτό.

 

 

Αν υπάρχει κάποιος με αλλεργία σε κάποια τροφή, να μας ενημερώσει εγκαίρως. Πρέπει να ειδοποιηθούν τα ξενοδοχεία πριν την αναχώρηση της εκδρομής.