Skip to main content

Ιταλικό Πανόραμα Πάσχα, Πρωτομαγιά, Άγιο Πνεύμα, Ιούνιος 2019 από 495.00

Πομπηία, Ρώμη, Σιένα, Φλωρεντία, Βενετία

 

ΑΝΑΧ.: 25 Απριλίου, 1,6,15,22,29 Ιουνίου
7 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο
Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Μπάρι - Πομπηία - Ρώμη
Άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για Πομπηία. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της "Νεκρής Πόλης", που το 79 μ.Χ. σκεπάστηκε από τη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τη Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ρώμη
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην "Αιώνια Πόλη" θα δούμε την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, το Κολοσσαίο, τις περίφημες αυτοκρατορικές αγορές, το μνημείο του Βιτόριο Εμμανουέλε, την Πιάτσα Βενέτσια και τον λόφο του Καπιτωλίου. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού ή να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο Via del Corso, που ξεκινά από την Πιάτσα Βενέτσια και καταλήγει στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, με εύκολη πρόσβαση στην Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον, την Πιάτσα Κολόνα και την πλατεία της Ισπανίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρώμη - Σιένα - Φλωρεντία
Πρωινή αναχώρηση για Φλωρεντία, με παράκαμψη και μικρής διάρκειας στάση-επίσκεψη στην πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη της Αναγέννησης, για να δούμε και να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο - σημερινό Δημαρχείο - την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, την Πόντε Βέκκιο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο σε επιλεγμένο κεντρικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Φλωρεντία - Βενετία
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την υπέροχη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην "βασίλισσα της Αδριατικής". Με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) φθάνουμε στην περίφημη Πλατεία Σαν Μάρκο για να δούμε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, να θαυμάσουμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το Παλάτι των Δόγηδων και την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών.Τέλος, προτείνουμε επίσκεψη σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής των περίφημων κρυστάλλων Murano. Επιστροφή στο Μέστρε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βενετία - Ανκόνα/Πλοίο
Πρωινή αναχώρηση για την Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας το μεσημέρι και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε μετά από περίπου τρεις ώρες.

 

Σημειώσεις:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι

Στις αναχωρήσεις 15,22,29/6 το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα

Από 1/1/19 ισχύουν περιοριστικά μέτρα για την είσοδο και κυκλοφορία των πούλμαν στο κέντρο της Ρώμης και έτσι ορισμένες μετακινήσεις μέσα στην πόλη θα γίνουν με μέσα μαζικής μεταφοράς και ένα μέρος της ξενάγησης περπατώντας

Στην Πασχαλινή αναχώρηση 25/4, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της Αναστάσιμης Ακολουθίας σε ορθόδοξη εκκλησία της Ρώμης

Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΑΝΑΧ.: 25 Απριλίου, 1,6,15,22,29 Ιουνίου   7 μέρες                

Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                               495
3ο άτομο έως 12 ετών       445
Μονόκλινο                          640

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ΄ άτομο

4κλινη εξωτερική € 35| 3κλινη εξωτερική € 65 | 3κλινη εσωτερική € 35
|2κλινη εξωτερική €85| 2κλινη εσωτερική € 65

Περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με W.C.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Τέσσερα πρωινά μπουφέ και τέσσερα δείπνα σε μενού 3 πιάτων (το ένα δείπνο ή γεύμα στο πλοίο της αναχώρησης)
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι πόλεων, check point, parking 25 €/άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα
  • Εισιτήρια Βαπορέτου για την επίσκεψη στη Βενετία 15 €/άτομο
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο