Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2018-19 & ΜΑΡΤΙΟ'19 Γύρος Ιταλίας! ΑΠΟ 595,00

Ρώμη – Σιένα – Πίζα – Μοντεκατίνι - Φλωρεντία – Βενετία - Μέστρε

8 ημέρες

Αναχωρήσεις: 22, 23, 29, 30/12, 03/01, 04, 18/03

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Ρώμη

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρώμη

Πρωινό και αρχίζει η ξενάγηση μας στην Αιώνια Πόλη. Θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου. Κάποτε αντηχούσε από τις κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του ρωμαϊκού όχλου, ενώ αργότερα από τους χτύπους των σφυριών που αφαιρούσαν τα μάρμαρά του για να χτιστούν οι μεσαιωνικές εκκλησίες και τα παλάτια της Ρώμης. Τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και ο πυρήνας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Πιάτσα Βενέτσια θα θαυμάσουμε το ογκώδες μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ που είναι αφιερωμένο στην Ιταλική Ενοποίηση, το Καπιτώλιο. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης, αντιπροσωπεύει την καρδιά του ρωμαιοκαθολικισμού, προσελκύει ακόμα και σήμερα πλήθη προσκυνητών απ’ όλο τον κόσμο και προσφέρει πανοραμική θέα στην Αιώνια Πόλη από τον τεράστιο τρούλο της, που σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος. Αν και περιέργως δεν υπάρχουν μεγάλα έργα τέχνης όπως σε άλλες εκκλησίες, εξαίρεση αποτελεί η Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Πίζα – Μοντεκατίνι

Πρωινό και αναχώρηση για την πιο μεσαιωνική κωμόπολη της Ιταλίας, την Σιένα μέσα από την όμορφη ύπαιθρο της Τοσκάνης. Ο επαρχιακός δρόμος μας οδηγεί στην ύπαιθρο, όπου δεσπόζουν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, πέτρινες βίλες, μεσαιωνικά κάστρα, το Πεύκο κλασική εικόνα της Τοσκάνης και οι αμπελώνες του Κιάντι. Άφιξη στην Σιένα, όπου ένδεκα δρόμοι της συγκλίνουν προς την πανέμορφη Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας. Εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης Καθεδρικός Ναός, καθώς και οι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο που μαρτυρούν την αλλοτινή της αίγλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη με το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και θα αντικρίσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Μοντεκατίνι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φλωρεντία – Βενετία (Μέστρε)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως , όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Πορεία για την περιοχή της ηπειρωτική Βενετίας, το Μέστρε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βενετία

Πρωινό και μεταφορά στη Βενετία. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μητρόπολη της Ελλάδας στην Ιταλία, την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του Έλληνα και το Ελληνικό Ινστιτούτο. Μέσα από γραφικά καλντερίμια, εκτυφλωτικά κανάλια και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα, την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την Λιμπερία Σανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης, την « τσέκα » το παλιό νομισματοκοπείο, το Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μέστρε – Ανκόνα

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για την Ανκόνα, όπου το πλοίο μας περιμένει για το ταξίδι της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους, διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για   τον τελικό προορισμό μας, την Αθήνα .

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

22, 23/12, 03/01, 04, 18/03

595€

615€

+140€

545€

29, 30/12

645€

665€

+160

595€

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρίας Panolympia
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4* (2 Ρώμη,1 Μοντεκατίνι, 2 Βενετία)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφαλιστική αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Checkpoint 20€
  • Βαπορέτο Βενετίας 30€ /άτομο μετ’ επιστροφής
  • Είσοδοι και εισιτήρια σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, κρουαζιέρες , ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • ​Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων 4-6 €/άτομο τη βραδιά πληρωτέοι στο ξενοδοχείο
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Ρώμη: Barcelo Aran Mantegna Rome 4*

Μοντεκατίνι:Adua4*

Μέστρε:Russott4* (ενδέχεται να γίνει και στη Πάντοβα)

Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριοσε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check

.