Skip to main content

Γύρος Γαλλίας Ιούνιος 2018 από 995,00

13 ημέρες
Αναχώρηση 16/6.
ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΡΜΑ - ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΛΟΥΡΔΗ - ΜΠΟΡΝΤΩ - ΝΑΝΤ -
ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ - ΑΚΤΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ - ΠΑΡΙΣΙ - EURODISNEY - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ - ΜΙΛΑΝΟ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ (ΠΛΟΙΟ):
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ με ενδιάμεση στάση. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΡΜΑ Ή ΜΟΝΤΕΝΑ:
'Αφιξη στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για ΠΑΡΜΑ ή ΜΟΝΤΕΝΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
3Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΜΑ - ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για το πριγκιπάτο του ΜΟΝΑΚΟ με τα περίφημα ανάκτορα και το ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Ακολουθεί η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της ΓΑΛΛΙΑΣ, η ΝΙΚΑΙΑ. Χτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία, κατά μήκος της κομψής καμπύλης του κόλπου του ΑΝΖ, στις εκβολές του ΠΑΓΙΟΝ, στους πρόποδες μιας σειράς λόφων, όπου δεσπόζει ένα πλατύ παραπέτασμα βουνών. Τους κήπους του ΑΛΒΕΡΤΟΥ του Α', το ΗΡΩΟΝ, την παλαιά πόλη, την πλατεία ΜΑΣΣΕΝΑ και την παραλιακή λεωφόρο, θα επισκεφθούμε στη σημερινή μας περιήγηση πριν καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία, για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΛΟΥΡΔΗ:
Πρωινό και αφήνουμε την πόλη της ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ με το μεγαλύτερο λιμάνι της νότιας Γαλλίας και αναχωρούμε για την ΤΟΥΛΟΥΖΗ, χτισμένη στη δεξιά όχθη του ΓΑΡΑΝΑ, μικρή στάση και συνεχίζουμε για την όμορφη Λούρδη, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΡΔΗ:
Τη χθεσινή κουραστική μέρα, διαδέχεται σήμερα μια ήρεμη και πολύ ενδιαφέρουσα. Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη της ΛΟΥΡΔΗΣ. Χτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία στους πρόποδες των ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ, πάνω στο χείμαρρο του ΠΩ, είναι ο πιο γνωστός τόπος προσκυνήματος για περισσότερο από έναν αιώνα. Χωρισμένη σε δυο τμήματα με το ενδιαφέρον όμως να επικεντρώνεται στη "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ". Εδώ, θα επισκεφθούμε την τεράστια πλατεία των ΛΙΤΑΝΕΙΩΝ, την υπόγεια Βασιλική ΣΑΪΜ - ΠΙ - Χ που μπορεί να χωρέσει 20.000 άτομα. Χτίστηκε για τη γιορτή της εκατονταετηρίδας (1958) από την εμφάνιση της Παρθένου, ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή αυτή εικόνα. Η εκκλησία ΡΟΖΑΙΡ (1885), Βυζαντινού ρυθμού με τη γοτθικού ρυθμού Βασιλική της (1876), επικεντρώνει το ενδιαφέρον μας με τα αφιερώματα στους τοίχους της. Ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σπήλαιο ΜΟΣΑΜΠΙΕΛΙ, με τη θαυματουργή πύλη, όπου έγιναν οι εμφανίσεις της Παναγίας αλλά και η γέφυρα "ΣΑΙΝ - ΜΙΣΕΛ". Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
6Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΡΔΗ - ΜΠΟΡΝΤΩ - ΝΑΝΤ:
Νωρίς το πρωί αφήνουμε πίσω μας τα ΠΥΡΗΝΑΙΑ με κατεύθυνση τις ακτές του Ατλαντικού και την οικονομική μητρόπολη της Ν.Δ. Γαλλίας, το ΜΠΟΡΝΤΩ. 'Αφιξη το μεσημέρι για σύντομη περιήγηση στο μεγάλο αυτό Γαλλικό λιμάνι. Μια πολύ όμορφη πόλη χτισμένη στην αριστερή όχθη του ΓΑΡΟΥΝΑ ποταμού, 100 χλμ περίπου από τις ακτές του Ατλαντικού. Στο ξακουστό αυτό κέντρο των περίφημων κρασιών "ΜΠΟΡΝΤΩ" θα επισκεφθούμε την "ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΕΝΤΙ" στην καρδιά της πόλης με το "GRAND THEATRE" να υψώνεται επιβλητικά. Η διαδρομή συνεχίζεται βορειότερα για να καταλήξουμε το βράδυ στη ΝΑΝΤ για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7Η ΗΜΕΡΑ, ΝΑΝΤ - MONT SAINT MICHEL - ΠΑΡΙΣΙ:
Πρωινό, μικρή περιήγηση στην πόλη και ξεκινάμε για το γραφικό και πανέμορφο MONT SAINT MICHEL. Η διαδρομή μας μέσω RENNES μας οδηγεί νωρίς το μεσημέρι στον Ιερό βράχο που φιλοξενεί το ομώνυμο Μοναστήρι. Το MONT SAINT MICHEL είναι μία μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο Αββαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού. Ένα τοπίο μοναδικό θα μας κρατήσει κοντά του, για να απολαύσουμε ένα θέαμα ξεχωριστό , αφού η παλίρροια άλλοτε το θέλει στεριά και άλλοτε νησί. Η πανέμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται κατά μήκος των ακτών της Νορμανδίας, για μικρές επισκέψεις στις παραθαλάσσιες πόλεις και παραθεριστικά κέντρα της Βόρειας Γαλλίας, DE AUVILLE, TROUVILLE και HONFLEUR. Η Γαλλική Πρωτεύουσα όμως μας περιμένει και έτσι με αναμνηστικές φωτογραφίες αφήνουμε πίσω μας το υπέροχο τοπίο με κατεύθυνση την πόλη του φωτός. Ο πύργος του ΑΪΦΕΛ, μας δείχνει από μακριά ότι πλησιάζουμε και λίγο αργότερα έχουμε ήδη φθάσει για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ - ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ:
Γνωριμία με το ιστορικό και μοντέρνο ΠΑΡΙΣΙ. Η σημερινή περιήγηση - ξενάγηση περιλαμβάνει, την ΟΠΕΡΑ, την ΑΨΙΔΑ του ΘΡΙΑΜΒΟΥ, το ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, τον ΠΥΡΓΟ του ΑΪΦΕΛ, το ΜΕΓΑΡΟ των ΑΠΟΜΑΧΩΝ, το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ, τη ΣΟΡΒΟΝΗ, την ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ, το ΠΑΝΘΕΟΝ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, τη ΒΑΣΤΙΛΛΗ, τα ΜΕΓΑΛΑ ΒΟΥΛΕΒΑΡΤΑ και τέλος το ΜΟΥΣΕΙΟ του ΛΟΥΒΡΟΥ (εσωτερική επίσκεψη) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Φιλοξενεί περίπου 35.000 μεγάλης αξίας εκθέματα που περιλαμβάνουν έργα της αρχαιότητας και της μεσαιωνικής τέχνης μέχρι το 1848. Μεταξύ άλλων θα δούμε την "ΑΦΡΟΔΙΤΗ της ΜΗΛΟΥ", τη "ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ" και τη γνωστή σε όλους "ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ" του ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ. Λίγο αργότερα, είκοσι χιλιόμετρα ΝΔ της Γαλλικής πρωτεύουσας θα επισκεφθούμε τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ των ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ για να γνωρίσουμε τα κυριότερα διαμερίσματα (ελεύθερη επίσκεψη) και τους πανέμορφους κήπους. Επιστροφή στο ΠΑΡΙΣΙ και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος, στην πάντα ενδιαφέρουσα και αξιόλογη αγορά της Γαλλικής πρωτεύουσας. Δείπνο και η πρόταση μας για επίσκεψη στο λόφο της ΜΟΝΜΑΡΤΗΣ με τη βασιλική ΣΑΚΡ ΚΕΡ, θα κλείσουν ευχάριστα την ημέρα μας.
 
9Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - EURODISNEY:
Πρωινό και αναχώρηση για το μαγικό κόσμο της EURODISNEY. Τριάντα δύο μόνο χιλιόμετρα ανατολικά της Παρισινής πρωτεύουσας, απλώνεται η DISNEYLAND και μας περιμένει για να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Βρισκόμαστε όμως πολύ κοντά και έτσι θα ξεκινήσουμε αμέσως το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, με το τραινάκι των πειρατών, θα περάσουμε από το μικρόκοσμο, θα ανεβούμε στο διαστημικό βουνό, θα οδηγήσουμε το δικό μας διαστημόπλοιο στο ΣΤΑΡ ΤΟΥΡΣ και θα επισκεφθούμε το μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο, του Πήτερ Πάν και της Χιονάτης με τους επτά Νάνους. Γεύμα προαιρετικά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που υπάρχουν μέσα στο πάρκο και συνεχίζουμε με πολλά άλλα, μέχρι το απόγευμα που θα επιστρέψουμε στο ΠΑΡΙΣΙ. Μετά το δείπνο ακολουθείστε την πρόταση μας για προαιρετική ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στο ΣΗΚΟΥΑΝΑ με τα γραφικά ΜΠΑΤΩ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψη μας στο ΠΑΡΙΣΙ.
 
10Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡA:
Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Κοιλάδα του Λίγηρα. Η συλλογή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Αναγέννησης, η ανάμνηση των επικών ή ρομαντικών επεισοδίων της ιστορίας της Γαλλίας και τα βουκολικά τοπία (λίμνες ή δάση), κάνουν την κοιλάδα του Λίγηρα έναν κατεξοχήν γαλλικό προορισμό. Σήμερα θα γνωρίσουμε δυο από τα σημαντικότερα κάστρα της περιοχής. Ξεκινάμε με το Αμπουάζ (Amboise). Στην αυγή της Αναγέννησης, ο πανίσχυρος μεσαιωνικός πύργος της Αμπουάζ, παραχώρησε τη θέση του σε μία βασιλική κατοικία κατά τη βασιλεία των Γάλλων βασιλέων Κάρολου 8ου και Φραγκίσκου του 1ου. Μετά την επίσκεψη των βασιλικών διαμερισμάτων (με την εξαιρετική συλλογή επίπλων γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού) και των επιβλητικών πύργων των ιπποτών, η περιήγηση επεκτείνεται μέσα στους όμορφους πανοραμικούς κήπους. Ακολουθεί η Μπλουά, πρωτεύουσα του Γαλλικού διαμερίσματος Λουάρ - ε - Σερ (Loir-et-Cher), που βρίσκεται στις όχθες του Λίγηρα μεταξύ Ορλεάνης και Τουρ. Το διάσημο κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου ΙΒ΄ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ μια λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα γεφυρώνει το Λίγηρα. Καθώς η πόλη είναι χτισμένη σε δύο απόκρημνους λόφους είναι γεμάτη ελικοειδή απότομα δρομάκια τα οποία συχνά καταλήγουν σε μεγάλες σκάλες. Στα νότια της πόλης υπάρχει το Forêt de Russy, ένα μικρό κομμάτι του πυκνού δάσους που κάποτε κάλυπτε την περιοχή. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Παρίσι, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
11Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - ΜΙΛΑΝΟ:
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βόρεια Ιταλία, μέσω ΜΑΚΟΝ τούνελ MONT- BLANC, ΑΟΣΤΑΣ, με μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ, θα φθάσουμε το βράδυ για δείπνο και διανυκτέρευση στην περιοχή του ΜΙΛΑΝΟΥ.
 
12Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ:
Νωρίς το πρωί αφήνουμε την πόλη των «ΕΚΘΕΣΕΩΝ και της ΜΟΔΑΣ» και μέσω ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ, φθάνουμε στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.
 
13Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ:
'Αφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, όπου θα φθάσουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.
 
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
995€ 1360€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Εκδρομές περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν.
  • Διαμονή - 10 διανυκτερεύσεις - σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* SUP - 4*.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (10 πρωινά, 10 δείπνα).
  • Εισιτήρια πλοίων, ΠΑΤΡΑ - ΑΝΚΟΝΑ και αντίστροφα σε τετράκλινες καμπίνες με W.C. (ΑΒ4).
  • Τοπικός ξεναγός, για την ξενάγηση στο ΠΑΡΙΣΙ και το ΜΟΥΣΕΙΟ του ΛΟΥΒΡΟΥ.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι ξενοδοχείων & check point/άτομο για το σύνολο των διανυκτερεύσεων: 35€.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις πιο κάτω επιβαρύνσεις.

Τιμή ανά άτομο με επιστροφή (Ελλάδα - Ιταλία - Ελλάδα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) 65€
Δίκλινη εξωτερική (AS2) 85€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) 45€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3) 65€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4) 35€
Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) 35€
Δίκλινη εξωτερική (AS2) 55€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) 25€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3) 35€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4) 20€